-
Να το πώ? Θα το πώ...
Διαβάζω πλέον πρώτα την τελευταία σελίδα των 4Τ και μετά το υπόλοιπο. Σημειωτεόν αγόρασα το καινούργιο τεύχος και δεν έχω διαβάσει παρα μόνο την τελευταία σελίδα. Το υπόλοιπο απλά το ξεφύλλισα. Μάλλον φταίει οτι μου έφερε φίλος την ίδια μέρα το Top Gear -
...του οποίου Top Gear τα κείμενα (ας πούμε για τη δοκιμή της 335) χαρακτηρίζονται από κριτική ματιά και βάθος τεχνικής ανάλυσης ανάλογο με της στήλης αυτοκινήτου του Νίτρο ή της Μαρί Κλαιρ.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Kι εγώ το περιοδικό το έπαιρνα κάπου από το 1983 (όταν ακόμα υπήρχε το Auto Express - το θυμάστε?) και το έκοψα κάπου κατά το 2000. Περιστασιακά παίρνω κανά τεύχος και διαβάζοντάς το επαληθεύω την ορθότητα της επιλογής μου να μην το αγοράζω τακτικά..
Παίρνεις από τότε κάποιο άλλο περιοδικό ή έκοψες εντελώς?
Για μεγάλο διάστημα έπαιρνα το drive (από το πρώτο τεύχος του), αλλά μετά λίγα χρόνια το σταμάτησα κι αυτό, γιατί σταδιακά έφθινε..
Τώρα πλέον περιστασιακά θα πάρω κανά drive, σπανιότατα 4Τ ενώ το μόνο περιοδικό που κάπως μου αρέσει (τις λίγες φορές που το παίρνω) είναι το evo. Moυ φαίνεται ότι ξεχωρίζει από το σωρό..
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
...του οποίου Top Gear τα κείμενα (ας πούμε για τη δοκιμή της 335) χαρακτηρίζονται από κριτική ματιά και βάθος τεχνικής ανάλυσης ανάλογο με της στήλης αυτοκινήτου του Νίτρο ή της Μαρί Κλαιρ.Επειδή ανοίγεις μεγάλη κουβέντα....και δεν έχω όρεξη να την κάνω μέσω γραπτών κειμένων και χωρίς προσωπική επαφή θα πώ 3 πραγματάκια....Προτιμώ ένα καλογραμμένο άρθρο ( εστώ και του Nitrο ) από ένα άνευρο αρθρο που επαναλαμβάνει κοινοτυπίες. Προτιμώ να διαβάσω πρώτα ένα περιοδικό με άρθρα όπως Across America in a day and half με μια Jaguar XKR από τους 4Τ και το τεστ ταράνδου για το COTY. ΕΠίσης δεν νομίζω οτι οι 4Τ διακρίνονται πλέον ούτε για την κριτική τους ματιά ( στα περισσότερα συγκριτικά δυσκολεύομαι να βρώ τον νικητή, για ουσιαστική κριτική ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα ) ούτε από το βάθος της τεχνικής τους ανάλυσης ( αν μιλούσαμε για το R&D πάω πάσο ) εδώ δεν μας έχουν πεί καν τις διαστάσεις τις κούκλας με την οποία αξιολογούν τους χώρους των αυτοκινήτων. Για μένα το περιοδικό αποτελεί τμήμα της διασκέδασης μου θέλω λοιπόν εκτός από να με ενημερώνει ΚΑΙ να με ψυχαγωγεί.
Επίσης να θυμίσω οτι κάποτε οι 4Τ είχαν συνεργασία με το Νit εεε το Top Gear ήθελα να πώ, τότε μάλλον ήταν διαφορετικά τα άρθρα του. -
Μιλάμε για το ελληνικό TopGear ή το αγγλικό; Γιατί το ελληνικό είναι ένα χάλι μαύρο, ενώ το αγγλικό όποτε το παίρνω το ξεζουμίζω! Καμία σχέση! Οι Βρετανοί δεν μασάνε τα λόγια τους και αν κάτι δεν τους αρέσει είναι ικανοί να θάψουν αλύπητα ένα αυτοκίνητο, υπερβάλλοντας καμιά φορά, αλλά καλύτερα από το να γλύφουν μήπως τσιμπήσουν διαφήμιση! Αν κάνετε σύγκριση ελληνικού-αγγλικού στους πίνακες χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων, θα καταλάβετε...
-
Μιλάω για το ελληνικό Top Gear, όχι το αγγλικό! Δεν είναι τυχαίο ότι το εκδίδει ο άνθρωπας που έβγαλε το Νίτρο!
Και από τους 4Τ έχω παράπονα, αλλά τι άλλο (ελληνικό) να διαβάσεις;
Άντε και το ελληνικό EVO επίσης, ΟΚ. -
Και εγω τους 4Τ δε τους περιμενω με την ιδια λαχταρα οπως παλιοτερα.Τωρα πολλες δοκιμες θα τις αφησω χωρις να τις διαβασω...Εχουν σταματησει να ειναι αναλυτικες πια οι δοκιμες στους 4Τ και οι τεχνικες αναλυσεις ειναι ολο και πιο σπανιες.
Το DRIVE μου αρεσε στην αρχη,αλλα τα τελευταια δυο χρονια ειναι για τα πανυγηρια.Μερικες φορες μου δινουν την εντυπωση οτι κανουν διαγωνισμο για το ποιος θα γραψει την ατακα του μηνα...Ελεος !Σε καθε αρθρο θα βρεις 20 φρασεις του τυπου'το τιμονι σε πληροφορει σαν τον Αρτεμη Ματσα'
Αυτο που με εχει κερδισει τελευταια ειναι το αγγλικο EVO,το προτιμω με διαφορα απο τα υπολοιπα.Η ελληνικη του εκδοση με χαλαει γιατι δε μου αρεσει να διαβαζω μεταφρασμενα αρθρα. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Μιλάω για το ελληνικό Top Gear, όχι το αγγλικό! Δεν είναι τυχαίο ότι το εκδίδει ο άνθρωπας που έβγαλε το Νίτρο!
Άντε και το ελληνικό EVO επίσης, ΟΚ.Εγώ μιλάω για το αγγλικό πάντως το οποίο έχει και αυτό τα lifestyle αρθράκια του, βέβαια σε άλλο επίπεδο σε σχέση με το ελληνικό 'lifestyle'. Το Ελληνικό το αγόρασα το καλοκαίρι σαν παραλιακό ανάγνωσμα...το άφησα στην ξαπλώστρα φεύγοντας.
-
ΟΚ, συνεννοηθήκαμε!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άντε και το ελληνικό EVO επίσης, ΟΚ.Εγώ μιλάω για το αγγλικό πάντως το οποίο έχει και αυτό τα lifestyle αρθράκια του, βέβαια σε άλλο επίπεδο σε σχέση με το ελληνικό 'lifestyle'. Το Ελληνικό το αγόρασα το καλοκαίρι σαν παραλιακό ανάγνωσμα...το άφησα στην ξαπλώστρα φεύγοντας.
ξέχασα να σου....
Thanks
-
- Οι 4Τ περνουν παρουσιαζουν πραγματι την ποιοτικη πτωση του επιπεδου της υλης που περιγραφεται παραπανω απο πολλους φιλους.
- Εκτος αυτου, οι 4Τ μοιαζουν να εχουν κριση ταυτοτητας (περασμα απο τα υπαρξιακα του ΚΚ στη νεα γενια, αποπειρες Blowout/0-100-0, ανευρα τεστ, αμβλυνση κριτικης, εξαγορες-μετακομισεις).
- Γινονται βηματα ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ. Τα περισσοτερα τεστ αναδεικνυουν ξεκαθαρα νικητη. Αυτο που χρειαζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ξεκαθαρισμα ειναι τα κριτηρια, τα οποια διαφοροποιουνται ανα κατηγορια, χωρις αυτο να γινεται σαφες στον αναγνωστη.
- Το διαδικτυο αποτελει σοβαροτατο ανταγωνιστη για τον εντυπο ειδικο τυπο, ειδικα για οσους 'ψαχνονται'. Δεν ειναι τυχαια η πτωση της κυκλοφοριας των εντυπων καθε κατηγοριας (και των εφημεριδων, οπου ανταγωνιστης ειναι και η TV). Απλα, πλεον ο υποψηφιος πελατης και βαριεται να διαβαζει την υλη ενος περιοδικου και σκεφτεται τα ευρω του.
- Μ'αυτα και μ'εκεινα, δεν υπαρχει καλυτερο περιοδικο αυτοκινητου στην Ελλαδα.
ΥΓ: Η 'δοκιμη'-διαφημιση του Γιαρις στον τρεχον τευχος πραγματι καταπτυστη...
-
Το ξεφύλισσα λίγο παραπάνω είδα και την περίφημη 'δοκιμή' του Yaris κρίμα. Κατα τα άλλα άνευρο για μια ακομα φορά τεύχος...Δεν νομίζω να αλλάξω γνώμη οταν ( και αν ) το διαβάσω περισσότερο
-
Πάντως περιμένω stand by να ακούσω κολακευτικά σχόλια. Αν τα πράγματα βελτιωθούν , θα αρχίσω να το ξανα αγοράζω.
-
εγώ εδώ κ λίγο καιρό σταμάτησα να το παίρνω...μια στο τόσο και πάλι...δεν με γεμίζει όπως παλιά.
-
ΥΓ: Η 'δοκιμη'-διαφημιση του Γιαρις στον τρεχον τευχος πραγματι καταπτυστη...[/quote]
+1
..και ενώ έχει μετρηθεί από το περιοδικό παρατίθεται για το 0-100 η εργοστασιακή τιμή!(11.5 δλ) παραπλάνηση..γιατί όχι η μέτρηση των 4Τ?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
'η μούρη κολλαει στην άσφαλτο όπως το τζατζίκι στον γύρο' -
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=254&page_id=4615
Τόσο πολύ τους άρεσε το αγροτικό της FORD που το γεμίσανε θαυμαστικά το κείμενο???
Λίγο αυτοσυγκράτηση σύντροφοι αγρότες...
Τα μέρη που βάζουμε τα θαυμαστικά δε μπορεί να είναι τα ηχεία πίσω και τα δερματινα καθίσματα.
Ολοι οι γύφτοι χρόνια τώρα και ηχεία βάζουν και δέρματα (υπαρχουν και μοντέλα με κιλίμια) αλλά δε θα βάλω θαυμαστικά
Τώρα αν περάσατε καλά στην Ελούντα αυτό είναι άλλο θέμα. (εκει να βάλετε θαυμαστικό)
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αυτο που με εχει κερδισει τελευταια ειναι το αγγλικο EVO,το προτιμω με διαφορα απο τα υπολοιπα.Η ελληνικη του εκδοση με χαλαει γιατι δε μου αρεσει να διαβαζω μεταφρασμενα αρθρα.Άσχετο σχόλιο:
Τα κείμενα του ελληνικού EVO που προέρχονται από το αγγλικό, δεν είναι μετάφραση.
Είναι παραποίηση και προέρχονται από τη φαντασία των Ελλήνων συντακτών.Οποιοσδήποτε βάλει δίπλα δίπλα κείμενα του ελληνικού και του αγγλικού ΕVO μπορεί να το καταλάβει αυτό.
Υ.Γ. Τους έχω στείλει και e-mail ρωτώντας γιατί γίνεται αυτό αλλά δεν έλαβα απάντηση.
Εκτός αν τη δημοσίευσαν στο περιοδικό, αλλά τί να κάνω που δεν το έχω αγοράσει από τότε... -
Κανένα παράδειγμα;
-
Δεν έχω δίπλα μου τα περιοδικά για να παραθέσω το ακριβές κείμενο, αλλά η τελευταία περίπτωση που το παρατήρησα αυτό ήταν στη γνωριμία της νέας 911 turbo πριν λίγους μήνες. Τότε που ο θεός Βάλτερ Ρέρλ πήγε βόλτα όλους τους καλεσμένους δημοσιογράφους και έχασαν τη μιλιά τους.
Άλλα έγραφε ο John Barker για την εμπειρία που έζησε και άλλα έγραφε ο Έλληνας.
Προφανώς αυτός ήξερε καλύτερα.Παλιότερα, ένα άλλο τρανταχτό που είχα παρατηρήσει ήταν στη δοκιμή του ανανεωμένου Civic Type R. Το νέο μοντέλο είχε αν θυμάσαι εκτός των αισθητικών αλλαγών λίγο πιο ελαφρύ βολάν, αλλαγές στο τιμόνι κ.α.
Εκεί λοιπόν στην ελληνική μετάφραση έγραψαν 'το τιμόνι εξακολουθεί να μην είναι το δυνατό του σημείο' ή κάτι τέτοιο, και δεν έκαναν κανένα άλλο σχόλιο επ'αυτού.
Το original κείμενο όμως είχε ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα του τιμονιού, είχε περιγράψει πως φαίνεται να κολλάει γύρω από τη θέση της ευθείας και πως το βάρος του φαίνεται πολύ τεχνητό, και στο τέλος κατέληγε στην ακριβή φράση: '...far from an improvement, this is a step backwards'.
Οι Έλληνες θεώρησαν καλό να παρακάμψουν αυτό το σημείο...Και γενικώς υπάρχουν δεκάδες άλλα παραδείγματα που όπως έγραψα και παραπάνω μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας αν βάλει 2 τέτοια άρθρα δίπλα δίπλα.
Δεν ξέρω βέβαια μήπως σταμάτησαν να το κάνουν τους τελευταίους 2 μήνες που δεν έχει πέσει στα χέρια μου ελληνικό EVO...Θα προτιμούσα όμως να μη συνεχιστεί η συζήτηση γιατί πρώτον είμαστε οff topic, εδώ μιλάμε για τους 4Τ -ζητώ συγγνώμη γιατί εγώ το ξεκίνησα...- και δεύτερον δεν έχω κανένα λόγο να ασχολούμαι με τη δυσφήμιση του ελληνικού EVO, απλά έδωσα food for thought σε κάποιους που το αγοράζουν.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό