-
dsaraf
δεν μπορώ να ορίσω ΕΓΩ το μέγιστο όριο που θα διαφέρει το ίδιο αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές μετρήσεις. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, που ακόμα και μια εξαιρετικά πολύπλοκη μαθηματική συνάρτηση δεν θα μπορούσε να δώσει αποτέλεσμα.
Πάει ως εξής: μετράς, μετράς, ξαναμετράς. Με την εμπειρία σου, και συγκρίνοντας με τις τιμές του εργοστασίου, μπορείς να κρίνεις αν τα νούμερα που γράφουν τα όργανα είναι λογικά ή όχι. Αν δεν είναι, ξαναμετράς. Αν πάλι δεν είναι, ξανα-ματα-μετράς. Αν πάλι δεν είναι, αρχίζεις να ψάχνεσαι, λάστιχα, συμπλέκτες, δυναμόμετρο.
Σε συγκριτικό ειδικά όμως (όπως αυτό που συζητάμε), είναι ΑΚΟΜΑ πιο εύκολο να ξέρεις αν είναι ΟΚ τα νούμερα. Αν δεις ΟΛΑ του συγκριτικού (πλην του Κόρσα που είναι καινούριο) να πέφτουν κατά 4-9 δέκατα από την πρώτη τους μέτρηση, τα δέχεσαι τα νούμερα. Αν κάποιο πάει καλύτερα από την πρώτη μέτρηση και κάποιο χειρότερα, ε, κάποιο λάκο έχει η φάβα
To σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, και ότι αρκετοί άνθρωποι κουράζονται αφάνταστα για να μετρήσουν με ακρίβεια και συνέπεια. Σύντομα, θα έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε πάνω σε νούμερα μετρήσεων. Stay tuned.
Σημειώνω ότι σε αδύναμα αυτοκίνητα, το σφάλμα είναι πιο πιθανό να είναι μεγαλύτερο. Επηρεάζονται περισσότερο από τους αστάθμητους παράγοντες της μέτρησης. Ένα ψόφιο 1400άρι πχ., θα δείξει άλλα αντί άλλων αν βρει πουθενά 0,5% κλίση (τυχαίο το νούμερο) στο δρόμο. Μια SLK55 AMG, δεν θα καταλάβει χριστό, ακόμα και με 2% κλίση.
-
το 0-100 δεν ειναι και οτι καλυτερο, απλα το εχουμε συνηθισει και το εχουμε σαν σημειο αναφορας. Πολυ καλυτερο ειναι το 0-400μ ή 0-1000μ. Εκει φαινονται και καλυτερα οι οποιες διαφορες.
-
και ακόμα καλύτερες οι ρεπρίζ...!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το 0-100 δεν ειναι και οτι καλυτερο, απλα το εχουμε συνηθισει και το εχουμε σαν σημειο αναφορας. Πολυ καλυτερο ειναι το 0-400μ ή 0-1000μ. Εκει φαινονται και καλυτερα οι οποιες διαφορες.Ακριβώς, και όχι μόνο: στο 0-400 και στο 0-1000, το % σφάλμα είναι μικρότερο.
-
Τρέχον τεύχος, σελ. 114.
Μια ολόκληρη σελίδα (την οποία έχουμε καταντήσει να θεωρούμε και πολύ μάλιστα) για το Γιάρις, επειδή προσφέρεται πλέον σε ένα ακόμα επίπεδο εξοπλισμού με νέα τιμή. Η ουσία του κειμένου μηδέν, διαφημίζει απροκάλυπτα το αυτοκίνητο, αναλύει τον εξοπλισμό καλύτερα και απο προσπέκτους, μας 'υπενθυμίζει' τις επιδόσεις του και διαφημίζει και στο κείμενο το 4auto.
Μήπως μια απλή αναφορά στα νέα θα ήταν αρκετή; Λυπάμαι γιατί όλο και περισσότερα πράγματα μου 'χτυπάνε άσχημα' τον τελευταίο καιρό, τα οποία έχουν γραφτεί πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ αλλά φωνή βοώντος...
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Τρέχον τεύχος, σελ. 114.Μια ολόκληρη σελίδα (την οποία έχουμε καταντήσει να θεωρούμε και πολύ μάλιστα) για το Γιάρις, επειδή προσφέρεται πλέον σε ένα ακόμα επίπεδο εξοπλισμού με νέα τιμή. Η ουσία του κειμένου μηδέν, διαφημίζει απροκάλυπτα το αυτοκίνητο, αναλύει τον εξοπλισμό καλύτερα και απο προσπέκτους, μας 'υπενθυμίζει' τις επιδόσεις του και διαφημίζει και στο κείμενο το 4auto.
Μήπως μια απλή αναφορά στα νέα θα ήταν αρκετή; Λυπάμαι γιατί όλο και περισσότερα πράγματα μου 'χτυπάνε άσχημα' τον τελευταίο καιρό, τα οποία έχουν γραφτεί πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ αλλά φωνή βοώντος...
Γνωριμία με αυτοκίνητο που κυκλοφορεί τόσα τέρμινα στην αγορά, καλα που ήταν ο σαλούρος τόσους μήνες, αποστολές; Στη γνωριμία δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στην οδική συμπεριφορά-χώρους και πως να γίνει αφού τελειώνοντας λέει..'αν συνοπολογίσει το χαμηλό κόστος χρήσης (πώς το έβγαλε αυτό; είναι πιο χαμηλό από το σουϊφτ-πούντο πχ),την εξαετή εγγύηση (δεν είναι το μόνο που έχει, αλλά αφού του έκανε εντύπωση ας το πει) αλλά και την πολύ καλή μεταπωλητική αξία του μοντέλου (εδώ αν σκεφτούμε το ότι μιλάμε για αμάξια της φθηνής κατηγορίας, είναι λίγο 'τσίπις'), τότε καταλαβαίνει πανεύκολα ότι με τιμή 13000 αποκτά ένα αυτοκίνητο 1300 (πιο ακριβό βγαίνει σχεδόν μόνο το ΜΙΝΙ αλλά λέμε τώρα),το οποίο, αν μη τί άλλο, αξίζει τα λεφτά του και μάλιστα με το παραπάνω (να αφήσουμε πουρμπουαρ στον εκθεσά;)'
Τί να πω ή πληρωμένη διαφήμιση ή προσπαθεί να πείσει τον πατέρα του να του πάρει γιάρις με το εφάπαξ. Τραγικά σε εκτός 4τροχούς το κλίμα. Κάποτε, για πολλά χρόνια, οι 4τροχοί βγάζανε πρώτο το κλιο γιατί τους άρεσε το στρίψιμο και αδιοαφορούσαν για τη μεταπώληση.
Επίσης μου έκανε εντύπωση πως το κία ceed και το σκόντα δεν δοκιμάστηκαν αν και παρουσιάζονται με ελληνικές πινακίδες -
Απλως για να βγάλουν εξώφυλλο?
-
Φοβάμαι πως όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο οι 4Τ παύουν να μου προσφέρουν τη χαρά που μου έδιναν. Δεν τους περιμένω όπως παλιότερα κάθε 1η του μήνα. Δεν είμαι αναγνώστης άλλου αυτοκινητικού περιοδικού, οπότε δεν μπορώ να πω ότι με καλύπτει κάποιο άλλο καλύτερα αλλά πλέον σκέφτομαι να αρχίσω να τα ξανακοιτάω και να ξενοκοιτάω μήπως κάποιο/α από αυτά μου κάνουν. Φίλοι μου έχουν ήδη άποψη με επιχειρήματα για συγκεκριμένα 1-2 άλλα περιοδικά.
Δεν λέω ότι φταίνε αποκλειστικά οι 4Τ για αυτό. Όμως δεν φταίνε τα άλλα περιδοικά αφού δεν τα γνωρίζω αρκετά (σίγουρα τα περισσότερα είναι για τα μπάζα αλλά μάλλον όχι όλα). Ίσως να άλλαξα εγώ μεγαλώνοντας, ίσως η πληροφόρησή μου από το διαδίκτυο να κάνει την έντυπη πληροφόρηση περιττή ή λίγη. Το θέμα όμως είναι ότι βλέπω στασιμότητα ή και πίσω βήματα του περιοδικού. Μοιάζει σαν οι υπεύθυνοι να είναι σε άγρα διαφημίσεων και νέων αναγνωστών Lifestyle και ξεχνάνε τις βασικές αρχές του περιοδικού ενώ αγνοούν τους βασικούς αναγνώστες και το βασικό αντικείμενο... Οι σελίδες που πραγματικά αποτελούν απόρροια σκέψης/δοκιμών κλπ ή μεταδίδουν τις απόψεις και εμπειρίες των ειδικών είναι όλο και λιγότερες ενώ οι διαφημίσεις και τα σχεδόν διαφημιστικά άρθρα/ενημερώσεις όλο και αυξάνουν. Το στυλ πολλών άρθρων είναι κάπως διεκπεραιωτικό, να πούμε κάτι για να γεμίσουμε καμιά σελίδα και να κλείσει η δουλειά.
Θεωρώ πιθανό σύντομα να μην αισθάνομαι την ανάγκη να ανήκω στην ειδική οικογένεια των 4Τ γιατί αυτή η οικογένεια έχει χάσει τον χαρακτήρα της, τη συνοχή της και την ιδιαιτερότητά της. Πλέον οι 4Τ μοιάζει να έχουν αλλοτριωθεί και να μην ανήκουν στους άλλους Έλληνες... αν είναι έτσι ευχαριστώ δεν θα πάρω, έχει κι αλλού πορτοκαλιές... Δεν λέω ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι σε όλα αλλά τουλάχιστον μάλλον δεν έχουν βαλτώσει, είναι ακόμα σε άνοδο και πορεία βελτίωσης... Θα μπορούσα να παρομοιάσω τους 4Τ σαν το δυσκίνητο γηραλέο κατεστημένο που κάθεται και αγναντεύει με περιφρόνηση τους άπειρους νεαρούς αναπολώντας τις παλιές καλές εποχές ενώ οι άλλοι μοιάζει να έχουν περισσότερη όρεξη για δουλειά και προσφορά και μια καθόλου ασήμαντη φρεσκάδα και να μην επαναπαύονται επί των δαφνών τους... -
Οι μετρήσεις με 6η -όσα αυτοκίνητα έχουν- και 140 θα μπουν ποτέ;
ή μήπως θεωρείται προφανές ότι σε αυτοκίνητο με 6τάχυτο κιβώτιο θα πηγάινεις με 5η και 140 εθνική;
-
ελα τωρα γκρίνια συνέχεια....
ΝΑΙ ΡΕ, ΜΕ 5η ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ
είχατε και 6η στο χωριό σου... Μαγκέψαμε όλοι...
Αντε μας τα .....
...και μη βάλεις 6η.. θα μαλώσουμε
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ελα τωρα γκρίνια συνέχεια....ΝΑΙ ΡΕ, ΜΕ 5η ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ
είχατε και 6η στο χωριό σου... Μαγκέψαμε όλοι...
Αντε μας τα .....
...και μη βάλεις 6η.. θα μαλώσουμε
θέλω και με 80 μετρήσεις με 6η
-
Το μόνο που είχε ενδιαφέρον απ΄ όλο το περιοδικό ήταν το σχόλιο του Κ.Κ για τα αυτοκίνητα που οδήγησε!!!!!
Χρειάζεται φρεσκάρισμα και καλύτερο γράψιμο!!!! Ας υποθέσουμε ότι η μετακόμιση αποσυντόνισε λίγο τα πράγματα!!!!! -
γιατι μετακομίσανε? ή ακόμη
-
παρατηρησεις :
- το 308 δεν διαφοροποιειται και πολυ απο την φορμα της φιρμα και ισως καλα κανει??? ευχομαι να τοποθετηθουν αυτα που εχω ακουσει κατα καιρους , διπλα ψαλιδια μπροστα και πολλαπλοι πισω για να ξαναγεννηθουν οι γαλλοι και να σταθουν στο ηψος τους, γιατι με το 307 πιασανε ΠΑΤΟ.
- τρελο γελιο με το corsa να προσπαθει να στριψει στον ταρανδο.... κλασικο φαινομενο : πετας 4 αμορτισερ , 4 ελατηρια , μια χαλαρη γεωμετρια και ενα ESP που κοβει τα παντα χωρις να κανενα περιθωρια για να κρατησει το αυτοκινητο μεσα στο δρομο.
δεν ξερω αν το παρατηρησατε αλλα φοραει μια πιο γηινη διασταση : 195/55/16 σε σχεση με την δικη μας ''εξυπνη'' αντιπροσωπεια. - συμφωνα με τον τυπο απο την πιρελι τα run flat tyres δεν εχουν μελλον.... καλη φαση
θα κανουν 18αρες τις ζαντες στην F1;; - ευχαριστη εκπληξη το νεο ΚΙΑ.... για οποιον δεν τον προσεξε : εχει πολλαπλους πισω (hondakides ακουτε??)
ξυπνανε οι κινεζοι και θα μας παρουν και τα σωβρακα (τροπος του λεγειν) - volvo C30 : ενδιαφερον
- εγω , τον κυριο κουνιτη αρχιζω και τον ζηλευω .... καθε φορα που διαβαζω ενα κειμενο του , παντα εχει ενα γαματο αυτοκινητο και απλα κοβει απειρα χιλιομετρα ανα την ελλαδα / ευρωπη
- χριαζοταν ο τρακτορας στις σελιδες του περιοδικου??? να το διαβασει ποιος??
αρκετα καλο το συγκριτικο και τις βολιδουλες.... for me : cayman rules - ειναι η ψευδεσθηση μου ή ειναι αληθεια ;; στο chervolet captiva το μπροστινο σημερα φαινεται περα για περα ψευτικο..... αληθεια , ποιος θα το αγορασει??
- το οπελ ανταρα εχει 4 γωνατα στις γωνιες????
- rav 2.2 D.... respect?
- seat leon 1.600 και γενικως καθε λεον : απο τα καλυτερα αυτοκινητα της χρονιας
- ωραιο το κειμενο του κουνιτη στην σελιδα 220
- δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει να οδηγουν τα κανουργια γρηγορα αυτοκινητα οδηγοι αγωνων;;; οι χρονοι των υπολοιπων αυτοκινητων μενουν παραπονεμενοι.....
και στην τελικη θα προτιμουσα να μου δειχνανε εναν χρονο που τον εκανε ενας δημοσιογραφος - χαρηκα που εχουμε ομαδα στο Α1 GP
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
παρατηρησεις :- seat leon 1.600 και γενικως καθε λεον : απο τα καλυτερα αυτοκινητα της χρονιας
ποιάς χρονιάς? του 2005?
-
To test με τον τάρανδο ειναι αρκετά ενδιαφέρον, προσέξτε πόσο πίσω αφήνει το civic τα υπόλοιπα, ακόμα και όσα δεν έχουνε τον παρωχημένο ημιάκαμπτο πίσω...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To test με τον τάρανδο ειναι αρκετά ενδιαφέρον, προσέξτε πόσο πίσω αφήνει το civic τα υπόλοιπα, ακόμα και όσα δεν έχουνε τον παρωχημένο ημιάκαμπτο πίσω...φαντάσου τι θα γίνει με το ταπερ!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
παρατηρησεις :
- seat leon 1.600 και γενικως καθε λεον : απο τα καλυτερα αυτοκινητα της χρονιας
ποιάς χρονιάς? του 2005?
εννοω το τελευταιο λεον
-
Με τον 1.6 8V
-
Πόσο κοστίζει το Leon 1.6 και πόσο το TSI με αντίστοιχο εξοπλισμό; Αν δεν πάρει και η Seat αυτά τα μοτέρ, δεν θα την βγάλει καθαρή στην μικρή κατηγορία, ειδικά σαν...Sport Brand του ομίλου (ειδικά αυτά τα Altea XL, Toledo έχουν τρελά σπορ γονίδια το δίχως άλλο...).
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό