Και βλέπουμε χθες με την κοπέλα μου τον τελικό των 200 μέτρων... (Υπόψιν είναι ξένη και δεν έχει ΙΔΕΑ σε ποιο αγώνισμα διακρίθηκε ο Κεντέρης!)
Μετά τον τερματισμό είδαμε μια συνέντευξη του νικητή. Ξέρετε τι μου είπε;
'Καλά, πολύ υψίφωνος δεν είναι αυτός εδώ;' Η αλήθεια είναι πως και υψίφωνος ήταν, και το μουστάκι του ήταν τόσο πυκνό όσο το δικό μου στα 16 μου, και στα μάγουλα είτε που ξυρίζει χνούδια είτε που έχει γένια και τα ξύρισε κόντρα 2 λεπτά από τον αγώνα (μάλλον για... αεροδυναμική...)
Κατά τα άλλα ο Κεντέρης μας έφταιξε, τον πετάξαμε έξω και τα 200 μέτρα του Αθήνα 2004 ήταν τα πιο 'καθαρά' στην ιστορία του σύγχρονου αθλητισμού...
Δεν λέω, δεν θέλω βρώμικα μετάλλια για την Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως είναι πασιφανές πως είτε βρώμικα μετάλλια θα πάρεις σε τέτοια αγωνίσματα, είτε καθόλου...
Οπότε διαλέχτε: Σεούλ-Βαρκελώνη, ή Σίδνεϋ-Αθήνα;
Εγώ μάλλον στο δεύτερο καταλήγω... Αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις ένα μετάλλιο στην χώρα σου και φήμη λεφτά και χορηγίες στον εαυτό σου με πιθανό κόστος την υγεία και την ίδια την ζωή σου, κάνε το.
Μην καρφωθείς όμως παραμονή και ανήμερα της μεγάλης φιέστας που θα την πληρώνουμε χρόνια όλοι ΕΜΕΙΣ και όχι εσύ, ό,τι καλό τυχόν έκανες το αναιρείς και μας ντροπιάζεις...
(Στο ORF1, την αυστριακή ΕΡΤ1 που έγραψα την τελετή έναρξης έτρεχε ο ολυμπιονίκης Κακλαμανάκης να ανάξει την φλόγα και σχολίαζαν πως κανονικά θα ήταν ο Κεντέρης, αλλά κλπ κλπ κλπ κλπ ............)