-
Σωστά!
Και άκουσα και μια ιστορία για δύο Ολυμπιονίκες (δεν θυμάμαι τα ονόματα) που επειδή δεν ήταν δυνατόν να νικήσει κανείς απο τους δύο στον αγώνα τους,οι κριτές διέταξαν να πλήξει ο ένας τον άλλο χωρίς καμμιά αντίσταση απο τον δεχόμενο το πλήγμα,εναλλάξ!!
Ο πρώτος βύθισε και έστριψε τους αντίχειρές του στα πλευρά του δεύτερου με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει (το άθλημα ηταν το παγκράτιο)!Ομως ούτε αυτός πήρε τον κότινο.γιατι οι κριτες είπαν οτι έδωσε δύο χτυπήματα και όχι ένα!!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τι θέλουμε?Μετάλλια ή τιμητικά πλασαρίσματα στην 20άδα?!!Προσωπικά δεν μπορώ να αποφασίσω. Οταν κέρδισε ο Κεντέρης στο Σίδνει πανηγύρισα. Και προχτες με τη Χαλκιά. Αλλά το 'μικρό διαβολάκι' που έγραφα παραπάνω είναι πάντα παρόν...
Ομως δεν είναι τόσο απλοϊκό το δίλημμα. Υπάρχουν αθλήματα όπου η ντόπα δεν έχει (τόση ή καθόλου ?) σημασία, πχ. η ιστιοπλοϊα, η σκοποβολή, τα περισσότερα ομαδικά (διότι ένας μόνο δεν κάνει ποτέ τη διαφορά και όλοι μαζί είναι πολύ δύσκολο), το σκάκι Είναι ανάγκη να κάνουμε εθνικούς ήρωες τους δρομείς, τους ρίπτες και τους αρσιβαρίστες, επειδή ίσως εκεί μας σπρώχνουν αυτοί που έχουν τα αντίστοιχα συμφέροντα ?
-
Νάσο,δεν μας σπρώχνουν ντε και καλά κάποιοι σε κάποια αγωνίσματα!Είναι και θέμα ενστικτου (φαντάζομαι εχεις διαβάσει για την σύγκριση των ομαδικών -κυρίως- αθλημάτων με πολέμους μεταξύ φυλών!).
Τα 100 μέτρα π.χ. είναι αυτά που δίνουν τον ταχύτερο άνθρωπο στον πλανήτη,κι ας είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 ταχύτερο (ανα 100 μέτρα)!!!
Και θα δεις,που απο το φετεινό καλοκαίρι την Εθνική θα θυμόμαστε περισσότερο!!
Θέλω να πω ότι τελικά να μεν μπορεί να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη αλλά η αφετηρία είναι αυτό που κόσμος ζητάει! (Συνήθως ζητάει 'αιμα')!!!
Πάντως το γεγονός οτι όντως σε κάποια αθλήματα δεν εχει νόημα η ντόπα δεν αναιρεί το γεγονός οτι δεν είναι και θεαματικά,άρα και δυσκολα θα τραβηξουν την προσοχή!!
-
Ρε παιδιά είμαστε ακόμη πολύ πίσω
Διαβάστε το παρακάτω απο το site του sportfm
**Ένας από τους δύο δισκοβόλους της Ουγγαρίας που κατέλαβαν την πρώτη και την τρίτη θέση στο αγώνισμα ανακαλύφθηκε πως είχε εμφυτεύσει μια κύστη στους όρχεις για να μη συλλαμβάνεται ντοπέ
Τα όρια του παραλόγου, αλλά και της επιστημονικής φαντασίας αγγίζουν πλέον οι υποθέσεις ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Όπως έγινε γνωστό ένας εκ των δύο Ούγγρων δισκοβόλων που ανέβηκαν στο βάθρο το βράδυ της Δευτέρας, δηλαδή είτε ο «χρυσός» Ρόμπερτ Φαζέκας, είτε ο «χάλκινος» Ζόλταν Κοβάγκο ανακάλυψε έναν ασύλληπτο τρόπο για να βγαίνει αρνητικός σε έλεγχο ντόπινγκ, αλλά ευτυχώς έγινε αντιληπτός από τη ΔΟΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο «αθλητής» είχε εμφυτεύσει με εγχείρηση στους όρχεις του ειδικό μηχανισμό (κύστη) που με κάποιο τρόπο την πίεζε και ουρούσε το περιεχόμενό της στα ειδικά μπουκαλάκια του ντόπινγκ κοντρόλ. Έτσι αυτά δεν περιείχαν τα δικά του ούρα, αλλά το περιεχόμενο της ειδικής κύστης. Οι υποψίες των ανθρώπων της ΔΟΕ κινήθηκαν όταν η περιεκτικότητα των ούρων του αθλητή δεν ήταν φυσιολογική.
Η ΔΟΕ εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση και αναμένεται να κάνει γνωστό σύντομα το όνομα του παραβάτη.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες ανεπαρκές ήταν και το δείγμα που έδωσε ένας ακόμη αθλητής από την Ουγγαρία, ο Αντριάν Ανούς που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία και αναζητείται από τη ΔΟΕ για να δώσει νέο δείγμα. **
Η επιστήμη κάνει θαύματα
-
Και που είσαι ακόμα!
Η νέα ταση είναι η γενετική ντόπα!!Ενεση με γονίδιο (με φορέα ενα ιό) που θα αναπτύσει τους μυς και φυσικά δεν θα ανιχνεύεται!!Γεγονός είναι οτι υπάρχει πολύ κυνηγητό για ντοπέ αθλητές σε αυτή την Ολυμπιάδα!!Και αυτό είναι καλό!!
Το ξέρατε οτι αυτός που ξεσκέπασε την Bastos (?) ηταν ο προπονητής του Gatlin που κέρδισε στα 100??!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γεγονός είναι οτι υπάρχει πολύ κυνηγητό για ντοπέ αθλητές σε αυτή την Ολυμπιάδα!!Και αυτό είναι καλό!!Εξαρτάται. Εμένα μου φαίνεται πως οι Ολυμπιακοί της Αθήνας θα μείνουν στην ιστορία σαν οι αγώνες της ντόπας
Το ξέρατε οτι αυτός που ξεσκέπασε την Bastos (?) ηταν ο προπονητής του Gatlin που κέρδισε στα 100??!!
Balco.
Εσύ πιστεύεις πως οι προθέσεις του ήταν αγαθές ? -
Μήπως αυτές οι Ολυμπιακές αποτυχίες θα πρέπει να γράφωντε σε άλλο θέμα? π.χ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=7024&start=240 γιατι εκεί εχουν γραφτει τα περι ντοπινγκ και άλλων 'επιτυχιών'? Η να ανοιχτει νέο θέμα περι ντοπαρισματών-βελτιώσεων γιατι το θέμα θα μας απασχολήσει σίγουρα μετα το τέλος των Ολυμπιακών αφου θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις? Τι λέτε?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σύμφωνοι.
Αλλά πρέπει να ρωτήσω.
Τι θέλουμε?Μετάλλια ή τιμητικά πλασαρίσματα στην 20άδα?!!Αν είναι λερωμένα φυσικά όχι. Όπως επίσης δεν μ'αρέσουν και οι στημένοι αγώνες αντίστοιχα
Μας αρέσει να κερδίζει όποιος παίρνει τα καλύτερα και μη ανιχνεύσιμα φάρμακα;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γεγονός είναι οτι υπάρχει πολύ κυνηγητό για ντοπέ αθλητές σε αυτή την Ολυμπιάδα!!Και αυτό είναι καλό!!
Εξαρτάται. Εμένα μου φαίνεται πως οι Ολυμπιακοί της Αθήνας θα μείνουν στην ιστορία σαν οι αγώνες της ντόπας
Μπορεί,το ερώτημα βέβαια είναι αν θα έκαναν/κάνουν οι της ΔΟΕ τα ίδια και στην επόμενη Ολυμπιάδα,ή μάλλον σε αυτή που θα γίνει σε μεγαλη χώρα απο πλευράς επιρροής!!
Balco.
Εσύ πιστεύεις πως οι προθέσεις του ήταν αγαθές ?Το αντίθετο Νάσο!!
-
Μετάλλιο στο πόλο γυναικών αφού πήγαν τελικό!
-
Να το πω ρε παιδιά, γιατί η ζωή έχει πολλές πλευρές, ο αθλητισμός έχει χαρές αλλά έχει και λύπες...
Έχασε τη μάχη επιβίωσης που έδινε η Ελληνίδα αθλήτρια του τζούντο Ελένη Ιωάννου, καθώς το πρωί της Τρίτης η Ελένη απεβίωσε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του 'Ερυθρού Σταυρού' που νοσηλεύοταν. Η Ιωάννου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 7 Αυγούστου μετά το επεισόδιο που είχε με τον φίλο της και την βουτιά στο κενό που έκανε από τον 3ο όροφο του διαμερίσματος του.
Ίσως σήμερα να γράφαμε και για την Ελένη εδώ, ο Θεός είπε όχι, κάτι θα ξέρει περισσότερο από μας τους απλούς θνητούς...
Ελαφρύ το χώμα της και καλό ταξίδι! -
Πίκρα η ιστορία με την κοπέλα, μου χαλάει η διάθεση κάθε φορά που πέφτει το μάτι μου στην ιστορία.
.
.
.
.
.
.Άλλες δύο (?) επιτυχίες:
-Αργυρό ο Κακλαμανάκης με φοβερή εξέλιξη της τελευταίας ιστιοδρομίας.
-Μόλις άκουσα ότι βρέθηκε ντοπέ η Καμερουνέζα που πήρε την πρώτη θέση στο τριπλούν γυναικών (sport FM), άρα η Δεβετζή παίρνει ΧΡΥΣΟ!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και μην μου πείτε για αθλητικά ιδεώδη και άλλα τέτοια!Αυτά δεν υπάρχουν!
Τουλάχιστον σε επίπεδο ρεκόρ και πρωταθλητισμού!Στην Δ' Κατηγορία Ανω Μαγούλας,ναι,εκει υπάρχουν!!!
έχεις δει ποτέ τι βρωμόξυλο πέφτει σε κάτι τέοιες κατηγορίες??? όλο το γήπεδο δέρνεται, από οπαδούς, παίχτες, μέχρι προπονητές κι επόπτες...μπάχαλο Δηλαδή ντόπα δεν παίζει, αλλά από αθλητικά ιδεώδη άστα να πάνε....
όσο για την Ολυμπιάδα και το σχόλιό σου μετά που πήγες με τα παιδιά σου στο γήπεδο:
είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακά όλα. Τα έργα είναι απίστευτα, οι εγκαταστάσεις, οι εθελοντές, τρομερά όλα. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Έτυχε όμως να διαβάσω σε κάποια κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αναλυτικά το κόστος για όλα αυτά και ανατρίχιασα... Προσοχή, δεν αναφέρομαι στοκόστος κατασκευής, αλλά συντήρησης. Έλεγε λοιπόν ότι ΟΛΑ μα όλα τα έργα θα έχουν μελλοντικά κόστος συντήρησης από 2-8 % του κόστους κατασκευής τους ΕΤΗΣΙΩΣ πράγμα που σημαίνει ότι σε 20 χρόνια κατά μέσο όρο θα τα έχουμε πληρώσει άλλη μια φορά.... αντέχει η Ελλάδα και οι Έλληνες τόσα έξοδα? δε νομίζω. Εξαίρεση αποτελεί η Ολυμπιακή Μαρίνα του Αγ. Κοσμά (είμαι περήφανος που βοήθησα κι εγώ να φτιαχτεί αυτό το κόσμημα), που θα γίνει κανονική μαρίνα και είναι το μόνο έργο μαζί με το σλάλομ του ελληνικού (θα γίνει νεροτσουλήθρες και τέτοια) που θα αποφέρουν κέρδη.
για να έρθουμε και λίγο στην αυτοκίνηση: πιστεύεις ότι οι ασφαλτοστρώσεις που έγιναν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την τελευταία νύχτα έγιναν ΤΟΣΟ σωστά, ώστε να μην γεμίσουν κρατήρες και ανοιχτούς τάφους με την πρώτη νεροποντή? Μακάρι όχι... σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου ακόμα λείπουν οι αποχετεύσεις, σε κάποια άλλα οι γραμμές του τραμ θα ξηλωθούν και θα ξαναμπουν απ'την αρχή (παναγίτσα παλαιού φαλήρου πχ.) κλπ...
ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ: οδεύουμε προς το τέλος μιας κατά γενική ομολογία καταπληκτικής Ολυμπιάδας, μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας από μέρους των Ελλήνων, αλλά και των ξένων που συμμετείχαν στη διοργάνωση. ΑΛΛΑ πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί μας περιμένει πολλή δουλειά και μετά τη λήξη των Αγώνων, πολλή δουλειά και ενδεχομένως και πολλά έξοδα. Εύχομαι και ελπίζω να μη δούμε όλα αυτά τα αριστουργήματα παρατημένα να τα ρημάζει ο χρόνος, να μη δούμε τους δρόμους μπουρ....λο ξανά σε λίγα χρόνια, με λίγα λόγια ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εξαίρεση αποτελεί η Ολυμπιακή Μαρίνα του Αγ. Κοσμά (είμαι περήφανος που βοήθησα κι εγώ να φτιαχτεί αυτό το κόσμημα), που θα γίνει κανονική μαρίνα και είναι το μόνο έργο μαζί με το σλάλομ του ελληνικού (θα γίνει νεροτσουλήθρες και τέτοια) που θα αποφέρουν κέρδη.Σπύρος
Ελπίζω και εγώ αυτή η μαρίνα να λειτουργήσει σωστά - και όχι σαν την αισχρή μαρίνα του Καλαμακίου. Η οποία στοίχισε δισ στον μέσο Έλληνα, για να την λυμαίνονται απίστευτοι 'επιτήδειοι' . Αλήθεια, έχετε δεί ποτέ (πηγαίνοντας στο Skipper, ας πούμε) τους κακόμοιρους τουρίστες, που έκαναν το λάθος να ξεκινήσουν απο Αθήνα τις διακοπές τους, να πηγαινοέρχονται σαν κατάδικοι στη ζέστη, με τις βαλίτσες παραμάσχαλα? Κάποιος ελάχιστα σχετικός με το χώρο ξέρει οτι αυτοί του χρόνου θα είναι Τουρκία ή κάπου αλλού...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και μην μου πείτε για αθλητικά ιδεώδη και άλλα τέτοια!Αυτά δεν υπάρχουν!
Τουλάχιστον σε επίπεδο ρεκόρ και πρωταθλητισμού!Στην Δ' Κατηγορία Ανω Μαγούλας,ναι,εκει υπάρχουν!!!
έχεις δει ποτέ τι βρωμόξυλο πέφτει σε κάτι τέοιες κατηγορίες??? όλο το γήπεδο δέρνεται, από οπαδούς, παίχτες, μέχρι προπονητές κι επόπτες...μπάχαλο Δηλαδή ντόπα δεν παίζει, αλλά από αθλητικά ιδεώδη άστα να πάνε....
ΣπύροςΟταν το χρημα ερχεται τα αθλητικα ιδεωδη φευγουν.
Αλλα χιλιες φορες καλυτερα να βλεπω παληκαρια να ματωνουνε παρα να χαπακιαζονται. -
Κι άλλο χρυσό, πήδηξε καλά (τα εμπόδια ) η Χαλκιά
Στο βόλει αυτοκτονήσαμε
-
καλα το βολει δεν περιγραφεται!!!! μιλαμε για απιστευτη μλκια τους επιασε.
δεν μπορω να το πιστεψω ακομα. -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τι ήταν αυτό στο βόλευ....απίστευτοΌχι απίστευτο, απλά... Ελληνικό.
Κι εκεί που φτάσαμε, καλά είναι. Μπράβο τους. Οι Αμερικάνοι δεν είναι τυχαίοι. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
...Εδώ ντοπάρονται τα παιδάκια στα πρωταθλήματα νέων και εφήβων...Ρε παιδιά συγνώμη, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
Εγώ ήμουν αθλητής-πρωταθλητής κολύμβησης (εφήβων) και στην κατηγορία νέων στίβου κάποια χρόνια πριν, ουδεποτε μου ζητήθηκε να πάρω χάπια κλπ εκτός από συμπληρώματα-ηλεκτρολύτες κλπ που κυκλοφορούν πλέον ευρέως...
Καλό είναι να έχουμε τον σκεπτικισμό, αλλά και με τις δύο απόψεις!
Από Κασσάνδρες τύπου Συρίγου χορτάσαμε τις τελευταίες μέρες, ας κρατήσουμε μια αντικειμενική άποψη. -
Και εγω ήμουν αθλητής και μου είπαν ή ντοπα ή φεύγεις είναι πολλά τα λεφτα και δεν συμφέρει να ρισκάρουμε (αυτά το 92), και έφυγα.
ΟΛΟΙ ντοπάρονται με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Ολυμπιακές επιτυχίες!