-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ!
Ένα για τον καθένα τους
Να με πιάσει λίγο η μιζέρια μου όμως και να πω πως κανείς από αυτούς δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα?
Όχι ότι δεν τους θεωρώ Έλληνες, κάθε άλλο, μην αρχίσετε να με βαράτε, απλά να προβληματιστούμε λίγο μέσα σε αυτές τις στιγμές χαράς για τις υποδομές μας και την φιλοσοφία μας πάνω στον αθλητισμό...
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, αν και δεν μου αρέσει καθόλου το άθλημα, στη Λένα, για την τεράστια υπερπροσπάθια που έκανε, που προσωπικά με έκανε να δακρύσω...
Και να μην πάει πιο πέρα από εδώ, για μένα έχει το χρυσό στο στήθος της από τώρα! Φοβερή ψυχή αυτό το κορίτσι και ας το έχουν για παράδειγμα όσοι πιστεύουν ότι οι νίκες χρειάζοντε 'ουσίες'!Όντας γεννημένος στο εξωτερικό (Γερμανία) από 'Ελληνες γονείς- μετανάστες θα χαρακτήριζα ατυχές το παραπάνω post όσον αφορά την ιθαγένεια των αθλητών. Επτά εκατομμύρια άνθρωποι ζουν και αναπνέουν Ελληνικά απανταχού της Γης.
Μερικοί από αυτούς μάλιστα όχι και κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες επέστρεψαν στην μητέρα Ελλάδα και χαρακτηρίστηκαν π.χ. 'Ρωσοπόντιοι' (μη Έλληνες με απλά λόγια) και κλείστηκαν σε κάποια 'γκέτο' (γιατί για κάτι τέτοιο πρόκειται) οικισμούς παλινοστούντων στη Βόρεια Ελλάδα.
Τώρα θα είχε άδικο αυτό το 17χρονο, θηρίο-παληκάρι την ώρα που έπαιρνε το χρυσό να μας έφτυνε όλους μας κατάμουτρα??
Παρεπιμπτόντως 5 μέλη της οικογένειας του είναι στην ομάδα τζούντο και δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη!!!. Λέτε να έχει συνέχεια η επιτυχία στο τζούντο???Γιάννης
Φιλε Γιαννη πρεπει να καταλαβεις ενα πραγμα. Το πεσιμο/σποντες εδω ειναι σπορ. Ζηταμε συγνωμη και μετα φτυνουμε τον αλλον. Και μετα βγαινουμε λαδι.
Οποιος τολμησε να ζησει η να ζει στο εξωτερικο καταληγει να ειναι η λιγο απατρις η λιγο προδοτης που δεν εκατσε στην Ελλαδα και τολμησε να κανει καριερα και ζωη στο εξωτερικο. Και σε αυτο το στυλ δεν εχει πλεον δικαιωμα να κριτικαρει τιποτα εν Ελλαδι. Που φυσικα ειναι αναφερετο δικαιωμα των μονοιμων κατοικων των καφετεριων και των καφενιων που ειναι παντα γεμτα και μερα μεσημερι και καθημερινες(τοτε που οι ανθρωποι ειναι συνηθως στην δουκεια στον υπολοιπο κοσμο )Φιλικα
Νικος
ΥΓ: καλα δηλαδη που εχουμε και ολα αυτα τα παιδια και μαζευουμε μεταλια που ουτε στο ονειρο μας δεν τα βλεπαμε παλια. Η σκληρη τους δουλεια και ο χαρακτηρας τους πρεπει να ειναι παραδειγμα προς μιμηση και οχι παραδειγμα για να αναρωτιωμαστε.
Φίλε **Γιάννη **γιατί είναι ατυχές?
Φίλε **titsataki **που είδες τις σπόντες και μου κάνεις αυτή την επίθεση?
Σας παρακαλώ, πριν επικρείνετε κάποιον να διαβάζετε ΣΩΣΤΑ αυτό που γράφει!
**Δεν είπα ότι δεν είναι Έλληνες, είπα ότι δεν προέρχοντε από την Ελλάδα! **Δεν είναι σπόντα προς τα παιδιά αυτά και ούτε είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω το πόσο Έλληνας είναι ο καθένας μας!
Είπα πολύ απλά ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έτσι έχουν άλλη νοοτροπία!
Παρακαλώ και πάλι να διαβάζετε ΣΩΣΤΑ τα post και αν θέλετε κάποια διευκρίνηση σε κάτι που δεν καταλάβατε να τη ζητάτε από το συγγραφέα του που φυσικά είναι υπεύθηνος αυτών που γράφει.
Φιλικά Γιώργος. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Ένα για τον καθένα τους
Να με πιάσει λίγο η μιζέρια μου όμως και να πω πως κανείς από αυτούς δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα?
Όχι ότι δεν τους θεωρώ Έλληνες, κάθε άλλο, μην αρχίσετε να με βαράτε, απλά να προβληματιστούμε λίγο μέσα σε αυτές τις στιγμές χαράς για τις υποδομές μας και την φιλοσοφία μας πάνω στον αθλητισμό...Και ο Γκάλης δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και τα Ελληνικά του δεν ήταν καθόλου καλά, αλλά αυτό το γεγονός δε στάθηκε εμπόδιο να πάρει στις πλάτες το Ελληνικό μπάσκετ και συνολικά τον Ελληνικό αθλητισμό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία να έχει ματώσει κάποιος Έλληνας τα πόδια-χέρια του στην αλάνα της Πάτρας ή της Αθήνας, ενώ δεν έχει αξία το να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα στο Μπρούκλιν ή στο Κίεβο.
Στο κάτω κάτω αυτή η χώρα είναι μικρή μόλις 10 εκατομμυρίων (χώρες αντίστοιχου μεγέθους βλέπουν τα μετάλλια και τις διακρίσεις με το κυάλι), και είναι αρκετά λογικό να μην υπάρχουν υποδομές και οργάνωση σε βάθος για όλα τα αθλήματα. Τα τελευταία όμως 10-15 χρόνια γίνεται μια προσπάθεια και τα αποτελέσματα είναι ορατά.Τέλος προσωπική στάση ζωής και χωρίς ίχνος μομφής σε κανέναν, είναι το ναι στην κριτική, αλλά ταυτόχρονα η άρνηση-απέχθεια στη γκρίνια και σε κάθε είδους μίζερες λογικές.
Γιάννης
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Ένα για τον καθένα τους
Όχι ότι δεν τους θεωρώ Έλληνες, κάθε άλλο, μην αρχίσετε να με βαράτε, απλά να προβληματιστούμε λίγο μέσα σε αυτές τις στιγμές χαράς για τις υποδομές μας και την φιλοσοφία μας πάνω στον αθλητισμό...Και ο Γκάλης δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και τα Ελληνικά του δεν ήταν καθόλου καλά, αλλά αυτό το γεγονός δε στάθηκε εμπόδιο να πάρει στις πλάτες το Ελληνικό μπάσκετ και συνολικά τον Ελληνικό αθλητισμό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία να έχει ματώσει κάποιος Έλληνας τα πόδια-χέρια του στην αλάνα της Πάτρας ή της Αθήνας, ενώ δεν έχει αξία το να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα στο Μπρούκλιν ή στο Κίεβο.
Στο κάτω κάτω αυτή η χώρα είναι μικρή μόλις 10 εκατομμυρίων (χώρες αντίστοιχου μεγέθους βλέπουν τα μετάλλια και τις διακρίσεις με το κυάλι), και είναι αρκετά λογικό να μην υπάρχουν υποδομές και οργάνωση σε βάθος για όλα τα αθλήματα. Τα τελευταία όμως 10-15 χρόνια γίνεται μια προσπάθεια και τα αποτελέσματα είναι ορατά.Τέλος προσωπική στάση ζωής και χωρίς ίχνος μομφής σε κανέναν, είναι το ναι στην κριτική, αλλά ταυτόχρονα η άρνηση-απέχθεια στη γκρίνια και σε κάθε είδους μίζερες λογικές.
Γιάννης
Μάλλον τα ελληνικά μου είναι πολύ κακά τελικά, σου εξηγώ και ακριβώς από πάνω, αλλά αφού δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που γράφω δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο γιατί θα αρχίσουν οι αντιπαραθέσεις και δεν θέλω.
Απλά αφού σε βολεύει να το βλέπεις έτσι, δες με σαν ανθέλληνα και σαν κάποιον που μισεί όλους όσους δεν γεννήθικαν και δεν μεγάλωσαν στην Ελλάδα. -
Μπράβο στα κορίτσια του beach volley που πέρασαν στους 16 του θεσμού !!!!!!
-
Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Λεαινα το Ελληνικού τένις που μετα μεγάλη προσπάθεια έχασε και αποκλεισθεικε απο την επόμενη φάση.
-
Δηλαδή μπορούμε ακόμα να τσιμπήσουμε μετάλλια (2) στην ιστιοπλοϊα, (1) στους κρίκους, (1) στον δίσκο γυναικών, ίσως κάποιο ακόμα στην άρση βαρών και μπορεί κάποιο σε μπάσκετ-πόλο. Μια χαρά δηλαδή. Από εκεί που πριν κάμποσα χρόνια παίρναμε κανένα χάλκινο και χαιρόμασταν....
Δύο σχόλια για τους αγώνες:
-
Μαζεύτηκαν σήμερα οι έγκριτοι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων καναλιών και εφημερίδων του πλανήτη και έκαναν ερωτήσεις για τους μεγάλους εγκληματίες του σύγχρονου αθλητισμού, τον Κεντέρη και τη Θάνου. Το περιστατικό στην Κρήτη με τους Αμερικανούς αθλητές και τους ελεγκτές ντόπινγκ της ΔΟΕ ποιος θα το βγάλει παραέξω;
-
Οι ίδιοι δημοσιογράφεοι που έλεγαν επί μήνες στον κόσμο να μην πάει στους 'επικίνδυνους' Ολυμπιακούς της Αθήνας, τώρα κάνουν σχόλια για τα άδεια γήπεδα, ενώ μάλιστα έχει καταρριφθεί ήδη το ρεκόρ εισιτηρίων. Μετά τους Ολυμπιακούς πρέπει να τους κάνουμε ρόμπες με επίσημη καταγγελία. Οι άνθρωποι είναι καθίκια ολκής. Και μετά λέμε για τα δικά μας ΜΜΕ. Οι έξω είναι τελικά ΠΟΛΥ χειρότεροι.
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
.....
Πόσο έλληνας είναι καποιος που δεν μιλάει την γλώσσα μας;Κάποιοι απο τους αθλητές μας θέλουν μεταφραστή.Μηπως η ελληνική τους ρίζα εφευρέθη απο καποιους παράγοντες;Αφού ζει αυτος και η οικογένεια του με χρήματα του ελληνικού δημοσίου,και τώρα εχει λαμβάνειν και πολύ περισσότερα,δεν βλεπω τον λόγο για ροχάλες,για ευχαριστίες ίσως.Επειδή πήρε μετάλλιο πρέπει να δώσουμε και κώλο αναδρομικά μήπως;
-
Πιθανόν πολύ περισσότερο Έλληνας, από τα παιδιά σήμερα που το λεξιλόγιο τους περιορίζεται σε 100 λέξεις και δυστυχώς αυτά δεν είναι λίγα.
-
Μια βόλτα στους οικισμούς παλινοστούντων με container (πχ στις Σάππες Ροδόπης) θα σε πείσει για την ποιότητα ζωής και τα 'τεράστια' έξοδα που έχει κάνει το Δημόσιο για αυτούς τους ανθρώπους.
Γιάννης
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή μπορούμε ακόμα να τσιμπήσουμε μετάλλια (2) στην ιστιοπλοϊα, (1) στους κρίκους, (1) στον δίσκο γυναικών, ίσως κάποιο ακόμα στην άρση βαρών και μπορεί κάποιο σε μπάσκετ-πόλο. Μια χαρά δηλαδή. Από εκεί που πριν κάμποσα χρόνια παίρναμε κανένα χάλκινο και χαιρόμασταν....Δύο σχόλια για τους αγώνες:
-
Μαζεύτηκαν σήμερα οι έγκριτοι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων καναλιών και εφημερίδων του πλανήτη και έκαναν ερωτήσεις για τους μεγάλους εγκληματίες του σύγχρονου αθλητισμού, τον Κεντέρη και τη Θάνου. Το περιστατικό στην Κρήτη με τους Αμερικανούς αθλητές και τους ελεγκτές ντόπινγκ της ΔΟΕ ποιος θα το βγάλει παραέξω;
-
Οι ίδιοι δημοσιογράφεοι που έλεγαν επί μήνες στον κόσμο να μην πάει στους 'επικίνδυνους' Ολυμπιακούς της Αθήνας, τώρα κάνουν σχόλια για τα άδεια γήπεδα, ενώ μάλιστα έχει καταρριφθεί ήδη το ρεκόρ εισιτηρίων. Μετά τους Ολυμπιακούς πρέπει να τους κάνουμε ρόμπες με επίσημη καταγγελία. Οι άνθρωποι είναι καθίκια ολκής. Και μετά λέμε για τα δικά μας ΜΜΕ. Οι έξω είναι τελικά ΠΟΛΥ χειρότεροι.
Υπολογιζω 3 ακομα στην αρση βαρων,1 στον ακοντισμο γυναικων,1 μεταλλιο εκπληξη απο καποιον αθλητη που δεν το περιμενουμε...
Αρκετες πιθανοτητες εχει και η Μαιρη Νιαγαρα στην κολυμβηση... -
-
Νερι Νιαγκουαρα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσο κι αν με ενόχλησε που ο Ηλιάδης δεν ξέρει γρι ελληνικά (Ηλιάδης είναι το όνομα με το οποίο ήρθε η οικογένειά του από εκεί που ήρθε ή είναι περίπτωση 'Τζέικ'; ), σκέπτομαι ότι ίσως και ο Χατζηπαναγής είχε το ίδιο πρόβλημα όταν ήρθε στην Ελλάδα από τη Σοβιετική Ένωση. Έλληνας δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι και προσωπικά, μετά από αρκετές κατραπακιές από ντόπιους, προτιμώ τους ξένους που κάποια στιγμή νιώθουν και ενεργούν ως Έλληνες από γηγενείς που νιώθουν και ενεργούν ως Αμερικάνοι ή άνευ εθνικής ταυτότητας 'Ευρωπαίοι'.σωστός.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Δηλαδή μπορούμε ακόμα να τσιμπήσουμε μετάλλια (2) στην ιστιοπλοϊα, (1) στους κρίκους, (1) στον δίσκο γυναικών, ίσως κάποιο ακόμα στην άρση βαρών και μπορεί κάποιο σε μπάσκετ-πόλο. Μια χαρά δηλαδή. Από εκεί που πριν κάμποσα χρόνια παίρναμε κανένα χάλκινο και χαιρόμασταν....
Δύο σχόλια για τους αγώνες:
-
-
Υπολογιζω 3 ακομα στην αρση βαρων,1 στον ακοντισμο γυναικων,1 μεταλλιο εκπληξη απο καποιον αθλητη που δεν το περιμενουμε...
Αρκετες πιθανοτητες εχει και η Μαιρη Νιαγαρα στην κολυμβηση...2 στην ιστιοπλοϊα το ένα χρυσό και το αλλό θα δείξει σήμερα ή αυριο αν θα είναι χρυσό ή ασημένιο, ακόμα ελπίζουμε στα 470 ανδρών οπου η τελική μάχη δίνετε σήμερα.
Εχουμε ακόμα τα κορίτσια στο beach volley, οπου έρχοντε σαν αουτσάιντερ και πιθάνον να μας βγούν γκανιάν
Εχουμε τον Μουρούτσο στο Ταε κβον ντο.
Βόλευ σάλας αυτο γιατι το αφήνετε απέξω?
Η πάλη πάντα μας έδεινε κάτι.
Γενικά νομίζω οτι θα πιάσουμε άνετα τα 8 μετάλλια με τα περισσότερα να είναι χρυσά. -
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Όσο κι αν με ενόχλησε που ο Ηλιάδης δεν ξέρει γρι ελληνικά (Ηλιάδης είναι το όνομα με το οποίο ήρθε η οικογένειά του από εκεί που ήρθε ή είναι περίπτωση 'Τζέικ'; ), σκέπτομαι ότι ίσως και ο Χατζηπαναγής είχε το ίδιο πρόβλημα όταν ήρθε στην Ελλάδα από τη Σοβιετική Ένωση. Έλληνας δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι και προσωπικά, μετά από αρκετές κατραπακιές από ντόπιους, προτιμώ τους ξένους που κάποια στιγμή νιώθουν και ενεργούν ως Έλληνες από γηγενείς που νιώθουν και ενεργούν ως Αμερικάνοι ή άνευ εθνικής ταυτότητας 'Ευρωπαίοι'.
σωστός.
'Τζέικ' και ακόμα χειρότερα τελικά.
Ο προπονητής Ηλιάδης τον κουβάλησε από τη Γεωργία, τον...υιοθέτησε και του έδωσε το όνομά του. Ντροπή και ξεφτίλα και δίκιο είχε ο ανταποκριτής του BBC που έκανε 'πικρόχολα' (σύμφωνα με ελληνικό κανάλι) σχόλια.
Με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά τέτοιες 'ελληνικές' επιτυχίες εγώ δεν τις θέλω. Καλύτερα να πληρώσουμε μερικούς ξένους πρωταθλητές να φορέσουν τη φανέλα μας για να τσιμπήσουμε μετάλλια, παρά να δουλεύουμε τους εαυτούς μας για την 'άνοιξη' του ελληνικού τζούντο.Να πω και το εξής: με τι μούτρα οι υπεύθυνοι της ομοσπονδία τζούντο θα τον 'καμαρώσουν' τον 'Ηλιάδη' δίπλα στα ελληνόπουλα άλλων αθλημάτων, τα οποία πήραν ολυμπιακά μετάλλια με χάλια υποδομή και έχοντας να αντιμετωπίσουν τον κάθε μπαγλαμά καρεκλοκένταυρο; Άδικο θα έχουν όσοι πουν ότι ο λόγος που έφεραν τον Ηλιάδη ήταν για να ζητήσουν περισσότερα φράγκα από το κράτος και να τα φάνε εις την υγεία των ηλιθίων (εμού συμπεριλαμβανομένου) που κατάπιαν τη φόλα;
Περισσότερα εδώ:
http://www.contra.gr/athens2004/story.html,47028 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσο κι αν με ενόχλησε που ο Ηλιάδης δεν ξέρει γρι ελληνικά (Ηλιάδης είναι το όνομα με το οποίο ήρθε η οικογένειά του από εκεί που ήρθε ή είναι περίπτωση 'Τζέικ'; ), σκέπτομαι ότι ίσως και ο Χατζηπαναγής είχε το ίδιο πρόβλημα όταν ήρθε στην Ελλάδα από τη Σοβιετική Ένωση. Έλληνας δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι και προσωπικά, μετά από αρκετές κατραπακιές από ντόπιους, προτιμώ τους ξένους που κάποια στιγμή νιώθουν και ενεργούν ως Έλληνες από γηγενείς που νιώθουν και ενεργούν ως Αμερικάνοι ή άνευ εθνικής ταυτότητας 'Ευρωπαίοι'.
σωστός.
'Τζέικ' και ακόμα χειρότερα τελικά.
Ο προπονητής Ηλιάδης τον κουβάλησε από τη Γεωργία, τον...υιοθέτησε και του έδωσε το όνομά του. Ντροπή και ξεφτίλα και δίκιο είχε ο ανταποκριτής του BBC που έκανε 'πικρόχολα' (σύμφωνα με ελληνικό κανάλι) σχόλια.
Με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά τέτοιες 'ελληνικές' επιτυχίες εγώ δεν τις θέλω. Καλύτερα να πληρώσουμε μερικούς ξένους πρωταθλητές να φορέσουν τη φανέλα μας για να τσιμπήσουμε μετάλλια, παρά να δουλεύουμε τους εαυτούς μας για την 'άνοιξη' του ελληνικού τζούντο.Να πω και το εξής: με τι μούτρα οι υπεύθυνοι της ομοσπονδία τζούντο θα τον 'καμαρώσουν' τον 'Ηλιάδη' δίπλα στα ελληνόπουλα άλλων αθλημάτων, τα οποία πήραν ολυμπιακά μετάλλια με χάλια υποδομή και έχοντας να αντιμετωπίσουν τον κάθε μπαγλαμά καρεκλοκένταυρο; Άδικο θα έχουν όσοι πουν ότι ο λόγος που έφεραν τον Ηλιάδη ήταν για να ζητήσουν περισσότερα φράγκα από το κράτος και να τα φάνε εις την υγεία των ηλιθίων (εμού συμπεριλαμβανομένου) που κατάπιαν τη φόλα;
Περισσότερα εδώ:
http://www.contra.gr/athens2004/story.html,47028Τα ίδια να γράψετε και για την Εθνικλη σοφτμπολ, μπεϊζμπολ, την αθλήτρια στην εθνική βολλευ γυναικών, για την κοπελια που είναι σημερα στον τελικο των 100 μετρων έλευθερο, για όλους τους Μαυρους Σουηδους,Δανους,Γαλους,Αγγλους,Πορτογάλους,για τον Ζιζου,για τον Ραϊκαρντ,για τον Κρεανκα,για τον Πυρο,για τους Ισπανους του πινγκ πονγ,για τους λευκούς Αφρικανούς, να συνεχείσω?
Το παλικάρι πόσο χρονο είρθε στην Ελλάδα? είχε δικαίωμα επιλογής ταυτότηας και διαβατηρίου? είρθε νόμιμα?
Μου θυμίζει το εγω είμαι Αθηναιος βερός αλλα ο πατέρας μου είναι απο τη Κορνοφωλια και η μητέρα μου απο το Ζαρογλιτση. -
Ο χρήστης deggman έγραψε:
Τα ίδια να γράψετε και για την Εθνικλη σοφτμπολ, μπεϊζμπολ, την αθλήτρια στην εθνική βολλευ γυναικών, για την κοπελια που είναι σημερα στον τελικο των 100 μετρων έλευθερο, για όλους τους Μαυρους Σουηδους,Δανους,Γαλους,Αγγλους,Πορτογάλους,για τον Ζιζου,για τον Ραϊκαρντ,για τον Κρεανκα,για τον Πυρο,για τους Ισπανους του πινγκ πονγ,για τους λευκούς Αφρικανούς, να συνεχείσω?
Το παλικάρι πόσο χρονο είρθε στην Ελλάδα? είχε δικαίωμα επιλογής ταυτότηας και διαβατηρίου? είρθε νόμιμα?
Μου θυμίζει το εγω είμαι Αθηναιος βερός αλλα ο πατέρας μου είναι απο τη Κορνοφωλια και η μητέρα μου απο το Ζαρογλιτση.Είναι φρέσκιας εσοδείας, μόλις πέρυσι τον έφεραν. Για να καταλάβεις το μέγεθος της κοροϊδίας (που υπάρχει και στο softball, εξ ου και το σχετικό κράξιμο: http://www.contra.gr/athens2004/story.html,47023 ), ο Ζβιανταούρι μας πλασαρίστηκε ως Έλληνας της διασποράς που ήρθε να βοηθήσει την...πατρίδα του. Ο Δήμας λεγόταν Δήμας, όχι πχ Αλία. Κάτι Τάρλατς και Τόμιτς ανδρώθηκαν αθλητικά εδώ και μετά θεωρήθηκαν Έλληνες. Ο Ζιζού το ίδιο στη Γαλλία.
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο εθνοποιήσεων σε όλο τον κόσμο με στόχο τη συγκομιδή αθλητικών διακρίσεων. Αλλά αυτή η υπόθεση είναι πρωτόγνωρη για την Ελλάδα. Μέχρι και στο μπάσκετ των αμέτρητων ελληνοποιήσεων κάποιοι κράτησαν τα προσχήματα και δεν έβαλαν τους ξένους να παίξουν ως Έλληνες. Εξαίρεση ο 'Τζέικ' και τα αποτελέσματα τα είδαμε, αφού οι υπεύθυνοι είχαν την απαίτηση να τρέχει για την εθνική ένας ξένος μισθοφόρος, πράγμα που ποτέ δεν έγινε. Κι ας μην πει κανείς για τον Γκάλη, γιατί το όνομά του ήταν Γεωργαλής, όχι Τζόνσον ή κάτι παρόμοιο. -
Συνέχεια στις επιτυχείες προκριση στο τελικο του Διπλό Σκιφ Ελαφρών Βαρών για τους Πολύμερο και Σκιαθιτη, ο τελικός θα γινει την Κυριακή στης 8:50, στον προκτιματικό γύρο έκαναν το δευτερο καλήτερο χρόνο!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή μπορούμε ακόμα να τσιμπήσουμε μετάλλια (2) στην ιστιοπλοϊα, (1) στους κρίκους, (1) στον δίσκο γυναικών, ίσως κάποιο ακόμα στην άρση βαρών και μπορεί κάποιο σε μπάσκετ-πόλο. Μια χαρά δηλαδή. Από εκεί που πριν κάμποσα χρόνια παίρναμε κανένα χάλκινο και χαιρόμασταν....Δύο σχόλια για τους αγώνες:
-
-
Ο Michael Moore στο βιβλίο του 'Ηλίθιοι Λευκοί' κατηγορούσε τους εκτός ΗΠΑ επειδή μιμούνται ό,τι ΒΛΑΚΕΙΑ κάνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά.
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μια διορθωση, οι Ισπανοι (συμφωνα με τα στατιστικα που εδειξαν στην οθονη της πισινας μετα το τελος του αγωνα) ειχαν 2/8 με παικτη παραπανω δηλαδη 25% και οχι 4/10, ενω εμεις ειχαμε 6/10, οπου τα 4 ηταν απο τις θεσεις μπροστα στο δοκαρι (αρκετα δυσκολα και θεαματικα γκολ).ΥΓ Οι ισπανοι ηταν και χρυσοι στο Συδνευ.
Σημαντικη νικη χωρις αμφιβολια αλλα η ανηφορα συνεχιζεται. ΟΚ σημερα τα πραγματα ειναι ευκολα με Αιγυπτο (θα παω!) αλλα μετα εχει Ιταλια και Αυστραλια. Η πρωτη θεση ειναι απαραιτητη για να γλυτωσεις τις περιπετειες των προημιτελικων.
Παντως στο παιχνιδι με την Ισπανια, οι αντιπαλοι μας επαιζαν σκοποβολη με τα δοκαρια, ειδικα στον παιχτη παραπανω. Αυτο και το οτι πηραμε αρκετες χαριστηκες αποβολες απ τους διαιτητες μας βοηθησαν στην αρχη. Μετα παιξανε καλα οι δικοι μας με καλυτερο τον Χατζηθεοδωρου που εβλεπε ολα τα ανοιχτα δοκαρια. Επαιξε πανεξυπνα ο Θοδωρης
Δυστυχως ο Βλοντακης ειχε προβληματα πλαι με το χερι του (αναμενομενο) και θα χρειαστει ολη τη προσοχη των γιατρων. Αυτο που κανει ο Αντωνης ειναι εκτος απο τρελο, απλα υπεροχο!
-
Παιδιά, μολις άκουσα ότι μάλλον βγαίνει ότι ήταν μούφα το τροχαίο με την μηχανή...
Εαν αποδειχθεί έτσι, θα πάρει η μπάλλα πολλους ξεκινώντας από τους γιατρούς του ΚΑΤ !!!!
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Παιδιά, μολις άκουσα ότι μάλλον βγαίνει ότι ήταν μούφα το τροχαίο με την μηχανή...Εαν αποδειχθεί έτσι, θα πάρει η μπάλλα πολλους ξεκινώντας από τους γιατρούς του ΚΑΤ !!!!
EΠΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Παιδιά, μολις άκουσα ότι μάλλον βγαίνει ότι ήταν μούφα το τροχαίο με την μηχανή...Εαν αποδειχθεί έτσι, θα πάρει η μπάλλα πολλους ξεκινώντας από τους γιατρούς του ΚΑΤ !!!!
Μα πως;;;; Εδώ βγήκε χθες 'αποκλειστικά' στο STAR αυτόπτης μάρτυς (ιδιωτικός υπάλληλος σε μεγάλη εταιρεία, είπαν) και τα είχε δει όλα.
Αφού τον βρήκαν τα λαγωνικά του STAR, ας τον βάλουν να βλέπει τις παραβάσεις για τα πέναλτι που θα δίνουν φέτος στον βάζελο.
Ολυμπιακές επιτυχίες!