-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Βρε παιδιά λίγο αργά το συζητάω (μιας και το έχω κλείσει το αυτοκίνητο) αλλά έτσι μου πέρασε απο το μυαλό να ρωτήσω απο περιέργεια το εξής!Γνωρίζουμε όλοι οτι τo colt φτιάχνεται στην Ολλανδία.
Πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία του? Θα μου πείτε αυτό θα φανεί και πρώτος απο όλους θα είμαι εγώ που θα ενημερώνω με τυχόν (έξω και μακριά) προβλήματα.
Ως γνωστόν ο ιάπωνας δεν παίζεται αλλά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη ή εμπειρία σας απο τέτοιο θέμα ειδικά αν πρόκειται για mitsubishi!
Ειναι λογικο οτι και μονο απο το οτι επιλεξαμε το Κολτ σημαινει οτι μπλεξαμε!!!εν γνωση μας!!!(καινουργιο μοντελο-ανταλακτικα μηδεν προς το παρον-αξεσουαρ αστα να πανε ..το ραδιοσιντι δεν εχουν ερθει ακομα)
Μαλλον το οτι φτιαχνοντε Ευρωπη ειναι τελικα θετικο!!(που να τρεχεις Ιαπωνια καθα τοσο!) -
Ποιό ραδιοcd εννοείς? Σήμερα που ήρθε το δικό μου πήγα και το είδα εξονιχιστικά και ευτυχώς όλα καλά!
Το έχει πάνο το radio cd ! Μήπως εννοείς το cd changer?
Είς γνώση μας βέβαια μπλέξαμε γιατί τι θα πέρναμε το fabia,yaris,ibiza που είναι μέσο όρο 5 χρονών αυτοκίνητα.
Σε 5 χρόνια το χρυσοπουλάμε με 2 ακόμα χρόνια εγγύηση
-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Ποιό ραδιοcd εννοείς? Σήμερα που ήρθε το δικό μου πήγα και το είδα εξονιχιστικά και ευτυχώς όλα καλά!Το έχει πάνο το radio cd ! Μήπως εννοείς το cd changer?
Είς γνώση μας βέβαια μπλέξαμε γιατί τι θα πέρναμε το fabia,yaris,ibiza που είναι μέσο όρο 5 χρονών αυτοκίνητα.
Σε 5 χρόνια το χρυσοπουλάμε με 2 ακόμα χρόνια εγγύηση
θα χεστεις στο ταλιρο
Ξερεις πως θα ειναι τα αμαξια σε 5 χρονια?
-
Όπως φανταζόμασταν τα σημερινά πριν απο 5 χρόνια!
Δίκιο έχεις σε ένα βαθμό αλλά όταν λέω 'χρυσοπουλάμε' είναι πάντα σε σχετικά - λογικά πλαίσια!
Σίγουρα καλύτερη τιμή θα ποιάσει πάντος απο κάτι yaris-fabia-ibiza που τότε θα είναι 10 ετίας ενω το colt 5 ετιας
Τώρα αν γίνει τόσο μεγάλο μπάν σε υβριδικά - Η2 κτλ .... μακάρι να γλυτώσει λίγο και ο κακόμηρος πλανήτης απο τα ...'γκάζια' μας
-
Το μόνο που ζηλεύω από το forfour είναι τα παραπάνω άλογα (+30 στα 180 αντί για 150) που βγάζει η brabus έκδοση από τον κινητήρα της Mitsubishi. Φαντάζομαι όμως ότι θα υπάρξουν λύσεις συντομότατα. Κατά τα άλλα σαφώς προτιμώ το πιο συγκρατημένο και κλασικό εσωτερικό και το χωρίς τόσα υπαρξιακά συμπλέγματα (ποιος είμαι, τι είμαι, τι χρώμα είμαι κλπ) εξωτερικό του Colt που μου είναι και πολύ συμπαθές (ειδικά σαν τρίθυρο). Και αυτό χωρίς να αναφέρουμε αφενός την 7ετή εγγύηση και την καθόλου ασήμαντη διαφορά τιμής που από μόνη της αρκεί για πολλούς....
-
Παίδες μόλις συμπληρώνω τα πρώτα 100 km στο cz3 μου!
Απο πρώτη εντύπωση πολύ καλή και αυτό που μένει απο την πρώτη στιγμή σε όποιον μπει μέσα είναι οτι δίνει εικόνα μεγάλου ευρύχωρου αυτοκινήτου ,ευχάριστο με ποιότητα κύλισης επίσης μεγαλύτερου .
Φρένα απίστευτα και χαρακτηριστικό των δίσκων πίσω ...πατάς φρένο και το αυτοκίνητο κάθεται και με τους δύο άξονες κάτω (μπροστά - πίσω) χωρίς να μουρώνει - παίρνει κλίσεις.
Ο κινητήτρας μέχρι τις 4 που τον δουλεύω φαίνεται ορεξάτος αν και δίνει την εντύπωση οτι δεν 'φεύγει' το αυτοκίνητο πράγμα που διαψεύδεται όταν δείς το ταχύμετρο
Φαντάζομαι οτι μετα τις 4 αρχίζει το πραγματικό γλέντι του vvtiΑπο εδώ και πέρα θα είναι σε μόνιμο test drive οπότε όσοι πιστοί... διαβάζετε!
-
Ρε παιδιά, το αμάξι πίσω έχει ΑΚΑΜΠΤΟ ΑΞΟΝΑ!!
θα τρελαθούμε τελείως
-
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ!!!!!ΕΤΟΙΜΟ! με GPS με ηλ.παρ. πισω. με τηλ. μπλου τουθ.....και με φιμε τζαμια......και παρκινγκ κοντρολ.....ΑΙΝΤΕ!!!!
-
Εσύ τα έβαλες όλα πάνω
Το εργοστασιακό GPS της Mitsubishi?
Μόλις τώρα γύρισα απο μια καλή βόλτα. Παλιά εθνική αθηνών προς Πόρτο γερμενό - Bίλια !
Δεν άντεχα να περιμένω μέχρι το σαββατοκύριακο για να δω τι κάνει στα στροφυλίκια γιατί είχα και εγώ μια αγωνία όσον αφορά τον άκαμπτο άξονα πίσω. Τα περιοδικά λένε τα καλύτερα για το στησιμό του... και έτσι είναι όπως διαπίστωσα σήμερα.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ προβλέψιμο με την ουρά να θέλει να ξεκολήσει προοδευτικά όταν τα χιλιόμετρα είναι σχετικά πολλά.
Μην νομίζετε οτι το σκίζω απο τώρα μέχρι 3,5-4 ανεβαίνουν οι στροφές αλλά ξέρω πολύ καλά την συγκεκριμένη διαδρομή και έχει άπλετα στροφιλίκια με ορατότητα ή χωρίς, με πολλά ή λιγότερα χιλιόμετρα όπου όλοι οι στροφάδες ευχαριστιούνται οδήγηση.
Για να μην τα πολυλογώ το αυτοκινητάκι είναι τρενάκι και σε τσιγκλάει να παίξεις με την ουρά του χωρίς να φεύγει με τίποτα όταν πάρεις γραμμές. Με το που διατάξεις πλαγιολίσθηση στην δίνει
Το μείον του ... σε στροφή με σαμαράκι το πίσω μέρος μετατοπίζεται αναλόγως των χιλιομέτρων και το σαμαράκι. Επειδή κυνήγησα αρκετά τέτοια σενάρια δεν είδα να με τρομάξει πουθενά αλλά παρ'όλα αυτά το κάνει!
Μετά το ΠΣΚ θα έχω και άλλες απόψεις περί cz3 !
-
Χθες διάβαζα ότι έχει ημιάκαμπτο το CZ. Γιατί λέτε όλοι ότι έχει άκαμπτο??
Δεν έχω καταλάβει επίσης, αν έχει κάποιος CZT εδώ. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Χθες διάβαζα ότι έχει ημιάκαμπτο το CZ. Γιατί λέτε όλοι ότι έχει άκαμπτο??
Δεν έχω καταλάβει επίσης, αν έχει κάποιος CZT εδώ.ποτε να προλάβει να το παρει. Μια βδομαδα εχει που ηρθε. Τωρα παιζουν οι δημοσιογραφοι και τα αρθρα ερχονται
-
ΧΘΕΣ το πηρα και το πηγα με 5η στις 3700 στροφες με 150 χλμ(μετα καταλαβα οτι ειχε και 6η)για μικρο ειναι πολυ καλο....και βεβαια οι χωροι επειδη εχω και Μαβερικ νεο 3λιτρο και νεα 200αρα Ε κομπρεσσα! μπορω να πω οτι ειναι σαν της Μερσεντας(στο μηκος ,οχι στο πλατος, για 4ρις επιβατες)...
ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ 1300cc!!!! -
Καλοριζικα και στους 2!! Δεν κατάλαβα με 5η στις 3.700 150????????
Digilef, περιμενουμε τις εντυπώσεις!
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Καλοριζικα και στους 2!! Δεν κατάλαβα με 5η στις 3.700 150????????Digilef, περιμενουμε τις εντυπώσεις!
Ακριβως!!!3.700 και 150 χλμ στο κοντερ!!!
-
Αν θυμάμαι καλά εγώ σε ευθεία με 5 και 3000 περίπου ήμουν στα 110 km.
3,700 150...πολλά μου φαίνονται αλλά αν ήταν κατηφόρα κάτι μπορεί να γίνει αν και πάλι πολλά μου φαίνονται. Αλήθεια 16 άρες του έβαλες υπεροδηγέ?Για τον άκαμπτο ή ημιάκαμπτο ...εγώ ξέρω οτι έχει άκαμπτο και μιας και το έφερε και η συζήτηση το διάβασα και στο επίσημο προσπέκτους για το cz3 στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Λέτε να έχουν κάνει τέτοια πατάτα και να γράφουν λάθος?
Θα πέσω απο κάτω να προσέξω τι έχει το μανάρι μου κάτω απο το κωλαράκι του
Πρώτο Σαββατοκύριακο στα χέρια μου θα το περιεργαστώ δεόντος!
Έχουν να πέσουν πλησίματα κερώματα κτλ κτλ κτλΚαι μετά εκδρομούλα πάλι βέβαια!
-
Να με πάλι με 550 χιλιόμετρα στο κοντέρ
Αφού του πρόσφερα στο εξοχικό με την άνεση και την άπλα που διαθέτω εκεί όλη την φροντίδα (πλυσίματα μέσα έξω κερώματα κτλ...) η κυριακή το Σάββατο βράδυ και η κυριακή ήταν γεμάτη χιλιόμετρα.
Καταρχήν είδα ήδη διαφορά στο τράβηγμα ειδικά μετά την κυριακή που το αυτοκίνητο βγήκε για 1 ώρα στην εθνική και ταξίδεψε εκεί με 120 - 140 χιλιόμετρα! Αεροδυναμικοί θόρυβοι μηδαμινοί και υπεροδηγέ με βεβαιότητα θα πώ οτι τα 140 είναι στις 3900-4000 σε εμένα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν ξέρω αν ανοίξει κιάλλο που θα πάει.
Το ρεζουμέ πάντος λέει οτι η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι συμπεριφορά ενός αξιοσέβαστου gti. Στρίβει με φανερή διάθεση υπερστροφής όταν πιέζεις !
Φρενάρει άψογα : Πάλι όταν ο ελαφρύς πίσω άξονας θέλει να φύγει όταν θες να το πλασάρεις στην είσοδο της στροφής με κατέβασμα-φρένα πράγμα πολύ όμορφο σε σπόρ αίσθηση γιατί έτσι το πας ακριβώς εκεί που θες και μάλιστα με αρκετά χιλιόμετρα.
Βασικό είναι οι εξοικίωση την οποία χρειάζομαι και εγώ βέβαια γιατί μέχρι τώρα το κύριο αυτοκινητό μου ήταν ένας σκαραβαίος 1303 του 73 (αναλογίζομαι ανα πάσα στιγμή πόσο απίστευτο στήσιμο έχει αυτό το αυτοκίνητο με 35 + χρόνια στην καμπούρα του) η zx του αδερφού μου (πρώιν οικογενειακό μας με άκρως γαλλική συμπεριφορά) τωρινό του πατέρα μου 4χ4 turbo abt octavia που βέβαια δεν μασάει με όσα και όπου το στρίψεις.
Τέτοιου είδους συμπεριφορά έχω δεί σε αυτοκίνητα φίλων 106 rallye και πρόσφατα στο ignis sport.
Σταθερά μέχρι 3-4000 το στροφόμετρο αν και είναι πολύ γλυκός το γκάζι του μετά απο εκεί όσο και ο ήχος του
Αλήθεια από όσο ξέρω το μοτέρ θεωρητικά ανοίγει μεχρι τα 10.000 km περίπου. Αυτό ισχύει ? Πάντος εγώ απο την μέρα που το πήρα είδα αισθητή διαφορά γιατί να σας πω την αλήθεια είχα ψιλοαπογοητευτεί απο το τραβηγμά του ειδικά χαμηλά. Το ξέρω οτι στις 2-3000 δεν είναι το καλύτερό του σημείο αλλά πλέον είναι πολύ καλύτερο και εκεί.
Τέλος ως θέμα κατανάλωσης να πω οτι όταν πας συντηρητικά σε ταξίδι επαρχιακού δρόμου (max 80-100 χιλιόμετρα ανηφόρες - κατηφόρες) 5.5 λίτρα στα 100 km. Αν το πατήσεις 7,5-8 (μέχρι τις 4000 στροφές βέβαια οπότε αν πας παραπάνω σίγουρα θα ανέβει και η κατανάλωση)
Στην εθνική με clima και 120-140 km / h 7,5 λίτρα είδα σήμερα που ερχόμουν απο Θήβα στην Αθήνα
Αυτά τα...ολίγα και είς στο επανειδήν γιατί έρχεται και acropolis και ο θεός μαζί μας
-
Διαβάζω αναφορές ταχύτητας και στροφών με τρόπο που μου δημιουργεί υποψία που με γεμίζει ανησυχία...
Σε αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο η σχέση στροφών κινητήρα και χιλιομέτρων κοντέρ για μια συγκεκριμένη σχέση δεν έχει καμία σχέση με τυχόν απώλειες ενέργειας σε κινητήρα ή κιβώτιο, είναι απόλυτα αναλογική, δεδομένη και υπολογίσιμη. Η ταχύτητα του κοντέρ προκύπτει από τις στροφές του κινητήρα ανά λεπτό δια 60 για να γίνει ανά δευτερόλεπτο, δια το λόγο της σχέσης του κιβωτίου, δια το λόγο σχέσης διαφορικού, επί τη διάμετρο του τροχού σε μέτρα και δίνει μέτρα ανά δευτερόλεπτο άρα ταχύτητα. Δεν αλλάζει ό,τι και να κάνεις στον κινητήρα... ακόμα κι αν βάλεις άλλον κινητήρα με 500 άλογα στις ίδιες στροφές θα πηγαίνει με τα ίδια χιλιόμετρα.... απλά θα τα πιάνει πιο γρήγορα.
Ο μόνος τρόπος που μπορεί αυτό να πάψει να ισχύει είναι να πατινάρει ο συμπλέκτης.... Επίσης η αναλογικότητα μπορεί να μην είναι τέλεια αν το κοντέρ ή το στροφόμετρο δεν είναι τέλεια αλλά μιλάμε για μικρό λάθος που δεν δημιουργεί σοβαρές διαφωνίες. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Διαβάζω αναφορές ταχύτητας και στροφών με τρόπο που μου δημιουργεί υποψία που με γεμίζει ανησυχία...
Σε αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο η σχέση στροφών κινητήρα και χιλιομέτρων κοντέρ για μια συγκεκριμένη σχέση δεν έχει καμία σχέση με τυχόν απώλειες ενέργειας σε κινητήρα ή κιβώτιο, είναι απόλυτα αναλογική, δεδομένη και υπολογίσιμη. Η ταχύτητα του κοντέρ προκύπτει από τις στροφές του κινητήρα ανά λεπτό δια 60 για να γίνει ανά δευτερόλεπτο, δια το λόγο της σχέσης του κιβωτίου, δια το λόγο σχέσης διαφορικού, επί τη διάμετρο του τροχού σε μέτρα και δίνει μέτρα ανά δευτερόλεπτο άρα ταχύτητα. Δεν αλλάζει ό,τι και να κάνεις στον κινητήρα... ακόμα κι αν βάλεις άλλον κινητήρα με 500 άλογα στις ίδιες στροφές θα πηγαίνει με τα ίδια χιλιόμετρα.... απλά θα τα πιάνει πιο γρήγορα.
Ο μόνος τρόπος που μπορεί αυτό να πάψει να ισχύει είναι να πατινάρει ο συμπλέκτης.... Επίσης η αναλογικότητα μπορεί να μην είναι τέλεια αν το κοντέρ ή το στροφόμετρο δεν είναι τέλεια αλλά μιλάμε για μικρό λάθος που δεν δημιουργεί σοβαρές διαφωνίες.ΤΙ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ!!!
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
ΤΙ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ!!!To ότι κάποιοι ίσως να νομίζουν ότι όταν στρώσει ο κινητήρας θα μπορούν να πηγαίνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα με τις ίδιες στροφές και με την ίδια σχέση στο κιβώτιο.... Επειδή υπήρχαν τουλάχιστον 2 αναφορές στο θέμα αυτό που είναι συμβατές με τέτοιες απόψεις (δεν λέω ότι απαραίτητα το εννοούν έτσι αλλά ότι δημιουργεί αμφιβολίες....) για αυτό έγραψα το προηγούμενο...
-
Καλά έκανες και τα είπες Onyx!
Και εγώ ακριβώς αυτό ανέφερα οτι πλέον τραβάει πολύ καλύτερα και χαμηλά απο την πρώτη μέρα που το πήρα.
Η δικιά μου απορία είναι αν μέχρι πότε - πόσα χιλιόμετραο κινητήρας θεβρητικά 'ανοίγει' .
Και μιας και το έφερε η κουβέντα οι 3500-4000 στροφές είναι καλές για στρώσιμο? Μήπως πρέπει να το δουλεύω πιο χαμηλά ?
Μετά τα πρώτα 1500-2000 θα το πάω για αλλαγή πρώτων λαδιών όπως μου είπαν και απο το συνεργείο.
Μετά απο εκεί μπορώ να το δουλεύω και λίγο υψηλότερα μέχρι τις 5 ας πούμε έτσι δεν είναι?
MITSUBISHI COLT & CΖC