-
Έχουμε κανα info από κανα ευρωπαίο φίλο μας....
κανα test drive κανείς στο 1.1? -
Δοκίμασα το 1.3 στην αυτοκίνηση 2004. Ομολογώ πως μου αρέσει. Έχει κάποιος γνώμη για το συγκεριμένο αυτοκίνητο;
-
Διάβαζα τις παρουσιάσεις του CZT και, πραγματικά, μου έχουν ανοίξει (πάλι!) την όρεξη!!
150 αλογάκια και 21,4 κιλά ροπής από 1500 κκ. Μιαμ, μιαμ, μιαμ!!
Καλή συμπεριφορά, δυστυχώς μέτριο τιμόνι..
Από εμφάνιση, κουκλί, οι διαστάσεις περιορισμένες, εσωτερικοί χώροι καλοί, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο αυτοκίνητο πόλης, με το ένα μάτι στα ταξίδια..
Και ακριβώς ό,τι θέλω!!!
-
Καλησπέρα στα μέλη του Forum.
Οδήγησα προχτές το 1.3 το πεντάπορτο σε σύντομο test drive. Αν και υποψιάζομαι ότι αναφέρεστε στο 3d, πιστεύω ότι θα έχει πολλές ομοιότητες. Οι εντυπώσεις μου ήταν οι παρακάτω:
Το αυτοκίνητο το 'φόρεσα' αμέσως, κανένα εργονομικό ή λειτουργικό ψεγάδι δεν απέσπασε την προσοχή μου. Η ψηλή θέση οδήγησης με ξένισε λιγότερο από ότι περίμενα, ίσως επειδή καθημερινά οδηγώ και επαγγελματική 'κλούβα'.
Όσο αφορά τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να στρίψω με μεγάλες ταχύτητες, απλά μια 10λεπτη βόλτα στην Αθηνών. Έχουμε και λέμε:
-Τιμόνι γρήγορο και ευαίσθητο, χωρίς καλή αίσθηση όμως. Υποψιάζομαι θα απαιτεί λίγη προσοχή στις μεγάλες ταχύτητες, εκτός κι αν εκεί βαραίνει επιπλέον. Πάντως στα 90-100 χλμ ήταν αρκετά ελαφρύ και άμεσο για τα γούστα μου, χωρίς ωστόσο να με προβληματίσει.
-Επιλογέας θετικός και γλυκός. Μπορεί να μην αισθανώσουν το 'κλακ' της αλλαγής, αλλά δεν είχε σκαλώματα και ασάφειες. Για 2500χλμ αμάξι μια χαρά ήταν.
-Κινητήρας άχρωμος και άγευστος. Δεν λέω ότι ήταν κακός, απλά δεν με ενθουσίασε. Ίσως γιατί ήταν πολύ γραμμικός, μιας και η αύξηση των στροφών εως τις 6000 ήταν απλά... αύξηση, χωρίς ξέσπασμα. Ίσως λόγω και σχετικά μακριών σχέσεων (αν θυμάμαι 80km/h με 4η 2700σαλ). Πάντως στις χαμηλές στροφές δεν τεμπέλιαζε όπως στους περισότερους πολυβάλβιδους σε αυτά τα κυβικά. Μπορεί να έπαιρνα όρκο ότι ένα κατοστάρι Ibiza ή 85άρι Punto είναι πιο γρήγορα από στάση, αλλά τα νούμερα άλλα λένε.
-Τα φρένα είχαν καλή και προοδευτική αίσθηση, ούτε υπερβολικά άμεσα όπως σε κάποια γαλλικά, αλλά ούτε και ήθελαν τόση πίεση όπως πχ σε ένα Astra.
-Η άνεση της ανάρτησης μου φάνηκε ικανοποιητικότατη, ενώ στις εγκάρσιες ανωμαλίες περνούσε γλυκά, χωρίς θορύβους. Συνηθισμένος και από τα κίτρινα Koni στο δικό καταλαβαίνετε...Το ταμπλό μου άρεσε πολύ, λιτό, ανοικτόχρωμο και ξεκούραστο στην όψη, με σπορτίβ πινελιές και μαλακό πλαστικό. Επειδή έχει και μεγάλο βάθος, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πολυμορφικό μεγαλύτερης κατοιγορίας. Οι καθρέπτες είναι τεράστιοι! Τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα, συρόμενα, αναδιπλώμενα, και αφαιρούμενα, ενώ η πλάτη εκείνου του συνοδηγού διπλώνει εντελώς, ώστε έρχεται σε ευθεία με τα πίσω για μεταφορά μεγάλου μήκους αντικειμένων.
Για να μην σας κουράζω άλλο, με 12+ χιλιάρικα και 7ετή εγγύηση, νομίζω ότι παίρνεις 'πολύ' αυτοκίνητο, σε ένα πακέτο σαφώς πιο 'ντελικάτο' και πιθανόν ποιοτικότερο από τα κορεάτικα.
-
Nicksoti καλωσήρθες στο forum!Ενδιαφέρομαι άμεσα για το Colt γι΄άυτό και διάβασα με προσοχή όσα λες...Η αλήθεια είναι οτι οι απόψεις σου , μετά και από το δικό μου test drive, συμφωνούν σε πολλά σημεία.Ομοίως δε μπόρεσα να το οδηγήσω για πολλά χλμ, αλλά οκ Αναλυτικότερα.....
Ο χρήστης nicksoti12 έγραψε:
Τιμόνι γρήγορο και ευαίσθητο, χωρίς καλή αίσθηση όμως. Υποψιάζομαι θα απαιτεί λίγη προσοχή στις μεγάλες ταχύτητες, εκτός κι αν εκεί βαραίνει επιπλέον. Πάντως στα 90-100 χλμ ήταν αρκετά ελαφρύ και άμεσο για τα γούστα μου, χωρίς ωστόσο να με προβληματίσει.Το τιμόνι μου φάνηκε κατάρχήν μικρό(!) ,αρκετά σαφές , με καλή αίσθηση του τι συμβαίνει στο οδόστρωμα , αν και όντως αρκετά ελαφρύ.
Κινητήρας άχρωμος και άγευστος. Δεν λέω ότι ήταν κακός, απλά δεν με ενθουσίασε. Ίσως γιατί ήταν πολύ γραμμικός, μιας και η αύξηση των στροφών εως τις 6000 ήταν απλά... αύξηση, χωρίς ξέσπασμα. Ίσως λόγω και σχετικά μακριών σχέσεων (αν θυμάμαι 80km/h με 4η 2700σαλ). Πάντως στις χαμηλές στροφές δεν τεμπέλιαζε όπως στους περισότερους πολυβάλβιδους σε αυτά τα κυβικά. Μπορεί να έπαιρνα όρκο ότι ένα κατοστάρι Ibiza ή 85άρι Punto είναι πιο γρήγορα από στάση, αλλά τα νούμερα άλλα λένε.
Μάλλον απογοητεύτηκα από την απόδοσή του ...Σε επιτάχυνση από στάση δεν ένιωσα στιγμή το τίναγμα από το κινητήρα(που είναι ο μεταβλητός χρονισμός? ) ,αν και νομίζω οτι το κιβωτιο έχει ιδανική κλιμάκωση.Πιστεύω οτι αν θέλεις να κινηθείς γρήγορα πρέπει να καταφύγεις συχνά στον επιλογέα, και με με ρυθμούς άνω των 3500rpm.Το αυτοκίνητο βέβαια του test drive, είχε μόλις 500 χλμ 'πάνω' του , κάτι που θα μπορούσε (ελπίζω ) να διαψεύσει πολλά από τα παραπάνω. Επιπλέον το ψηλό ταμπλό ξεγελάει,δίνοντάς σου την αίσθηση οτι κινείσαι με σαφώς μικρότερη ταχύτητα από τη πραγματική.
Θόρυβος: Πάνω από τις 4000rpm αποκλείεται να μην τον προσέξεις,γλυκός, κάπως 'σφυρικτός'(μη ρωτάτε τι σημαίνει ) αλλά γενικά με sportive χροια!Στο Colt που δοκίμασα έλειπε το radio-cd από το ταμπλό και υποθέτω οτι κάποια extra decibel έμπαιναν απο το μεγάλο κενό που δημιουργείται
Σε γενικές γραμμές ,αυτό που αποκόμισα είναι ο απαιτητικός για στροφές κινητήρας, μια γλυκιά και ξεκούραστη αίσθηση οδήγησης και την άνεση μεγαλύτερης κατηγορίας. Για αυτό άλλωστε με έπεισε και μέσα στο μήνα θα το παραγγείλω! Αυτά...
Αναμένω να ακούσω απόψεις και άλλων φορουμάδων που το οδήγησαν,καθώς νιώθω οτι στερούμαι εμπειρίας...(Θα είναι το πρώτο μου Του-Του !)
-
ΑΠΟ ΤΙΣ 2-3-05 ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΕ 12-15 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ.............ΣΕ ΚΑΛΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ 3-3-05 ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 25/3-5/4 ΠΑΡΑΔΟΣΗ.......ΑΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ!!!!ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΟΜΩΣ...........
-
Δε πολυκατάλαβα... πως προκύπτουν οι 2 μήνες? Από τη στιγμή που το παραγγέλνεις λένε οτι παραδίνεται σε 10 εργάσιμες ή πρακτικά σε ~15 ημερολογιακές ημερες.Υπάρχει μάλιστα και λίστα διαθεσιμότητας που αποστέλεται στους αντιπροσώπους σχεδόν καθημερινά...
-
Ο χρήστης Traction έγραψε:
Δε πολυκατάλαβα... πως προκύπτουν οι 2 μήνες? Από τη στιγμή που το παραγγέλνεις λένε οτι παραδίνεται σε 10 εργάσιμες ή πρακτικά σε ~15 ημερολογιακές ημερες.Υπάρχει μάλιστα και λίστα διαθεσιμότητας που αποστέλεται στους αντιπροσώπους σχεδόν καθημερινά...Επαναλαμβανω 3-2-05 εδωσα προκαταβολη....μου ειπαν ακριβως οτι σου ειπαν το αυτοκινητο σε10-12 εργασιμες το δινουν ,,,ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ.... με καλεσαν για εξοφληση 2-3-05.....και μου ειπαν οτι το αυτοκινητο θα δωθει σε 12-15 εργασιμες ......ΚΑΝΩ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ τελος Μαρτιου.........ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΧΡΙ 1-4-05.........ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ....
-
Στην εποχη του Pc και του internet αυτοι με λιστες βλεπουν τα διαθεσιμα;Αν ειναι δυνατον!!!Δεν εχουν μαθει για online παρακολουθηση της αποθηκης ;
-
Σακαράκης παιδιά...
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
Επαναλαμβανω 3-2-05 εδωσα προκαταβολη....μου ειπαν ακριβως οτι σου ειπαν το αυτοκινητο σε10-12 εργασιμες το δινουν ,,,ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ.... με καλεσαν για εξοφληση 2-3-05.....και μου ειπαν οτι το αυτοκινητο θα δωθει σε 12-15 εργασιμες ......ΚΑΝΩ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ τελος Μαρτιου.........ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΧΡΙ 1-4-05.........ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ....
ΟΚ κατάλαβα.... ‘Οντως είναι κοροιδία όλη αυτή η ιστορία. Δε ξέρω αν ειναι μόνο θέμα του Σαρακάκη οπότε ... ενημέρωσέ μας από ποιόν dealer έκανες την παραγγελία ?
(Anyway , καλή επιλογή το Colt, θα σε ακολουθήσω σύντομα! )
-
Είδα στο δρόμο 2 Colt, ένα βυσινί κι ένα ασημί. Για πόλη καλό μου φάνηκε, συμμαζεμένο και γουστόζικο. Σε σχέση με το Jazz (με το οποίο μοιάζει αρκετά) νομίζω ότι κερδίζει στα σημεία, αφού είναι ταχύτερο, έχει διπλάσια εγγύηση σκουριάς και 3 αντί 1 έτους οδική βοήθεια, κοστίζει στην έκδοση 1,3 Fun&Safety με 8 αερόσακους όσο σχεδόν το Jazz με 2 κι έχει πολλές επιλογές σε μοντέλα.
Μειονέκτημα το πολύ μικρότερο πορτμπαγκάζ (220-380 ) και ίσως η οδηγική συμπεριφορά, όπου το Jazz έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια. -
Ο χρήστης Traction έγραψε:
Επαναλαμβανω 3-2-05 εδωσα προκαταβολη....μου ειπαν ακριβως οτι σου ειπαν το αυτοκινητο σε10-12 εργασιμες το δινουν ,,,ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ.... με καλεσαν για εξοφληση 2-3-05.....και μου ειπαν οτι το αυτοκινητο θα δωθει σε 12-15 εργασιμες ......ΚΑΝΩ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ τελος Μαρτιου.........ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΧΡΙ 1-4-05.........ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ....
ΟΚ κατάλαβα.... ‘Οντως είναι κοροιδία όλη αυτή η ιστορία. Δε ξέρω αν ειναι μόνο θέμα του Σαρακάκη οπότε ... ενημέρωσέ μας από ποιόν dealer έκανες την παραγγελία ?
(Anyway , καλή επιλογή το Colt, θα σε ακολουθήσω σύντομα! )
Σωτηριου Ν Ερυθραια.....(MTSUBISI-HONDA).....και αναμενουμε......
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
και ίσως η οδηγική συμπεριφορά, όπου το Jazz έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια.Όλα σωστά όσα ανέφερες,εκτός της οδικής συμπεριφοράς του Jazz.
O ειδικός τύπος τη χαρακτηρίζει αδιάφορη...
-
Ο ρόλος και των δύο είναι η κίνηση σε πόλη. Εκεί τα πάει καλά το Jazz, προσφέροντας άνεση. Λόγω ύψους και μόνο, σαφώς δεν ενδείκνυνται για γρήγορη οδήγηση. Ο χαρακτηρισμός 'αδιάφορο' είναι όσον αφορά τη χρήση για την οποία θα τα αγοράσει κάποιος...αδιάφορος. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
-
Κι' όμως.
Το Colt τα πάει μιά χαρά και από πλευράς οδικής συμπεριφοράς δεδομένου των αναλογιών.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είδα στο δρόμο 2 Colt, ένα βυσινί κι ένα ασημί. Για πόλη καλό μου φάνηκε, συμμαζεμένο και γουστόζικο. Σε σχέση με το Jazz (με το οποίο μοιάζει αρκετά) νομίζω ότι κερδίζει στα σημεία, αφού είναι ταχύτερο, έχει διπλάσια εγγύηση σκουριάς και 3 αντί 1 έτους οδική βοήθεια, κοστίζει στην έκδοση 1,3 Fun&Safety με 8 αερόσακους όσο σχεδόν το Jazz με 2 κι έχει πολλές επιλογές σε μοντέλα.
Μειονέκτημα το πολύ μικρότερο πορτμπαγκάζ (220-380 ) και ίσως η οδηγική συμπεριφορά, όπου το Jazz έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια.εχει 8 αεροσακους? που τους βαζουν για να εχει 8 στα πόδια?
-
Υποθέτω οι 'κλασικοί' 6 μπροστά + 2 τύπου 'κουρτίνας' πίσω.
MITSUBISHI COLT & CΖC