-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Παιδιά αυτοκίνητα όπως το 205 rallye,106rallye,306 race,clio williams,saxo vts κ.α δυστυχώς δεν πρόκειται να ξαναβγούν.Καλό το c2 vts καλό και το 206 rc αλλά όποιος έχει οδηγήσει κάποιο απο τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει τι εννοώΓιάννη,όταν σταμάτησε η παραγωγή τού 205 τά ίδια λέγαμε.
Καί όμως,ήρθε τό 106 καί τό αντικατέστησε!!!
Ποτέ μη λές ποτέ!!!(ή αλλιώς,η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ) -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παιδιά αυτοκίνητα όπως το 205 rallye,106rallye,306 race,clio williams,saxo vts κ.α δυστυχώς δεν πρόκειται να ξαναβγούν.Καλό το c2 vts καλό και το 206 rc αλλά όποιος έχει οδηγήσει κάποιο απο τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει τι εννοώ
Γιάννη,όταν σταμάτησε η παραγωγή τού 205 τά ίδια λέγαμε.
Καί όμως,ήρθε τό 106 καί τό αντικατέστησε!!!
Ποτέ μη λές ποτέ!!!(ή αλλιώς,η ελπίδα πεθαίνει τελευταία )Μακάρι.....
-
***' Μπράβο, ρε παλικάρια της Citroen.Καλό το φτιάξατε το καινούριο σας GTi. 106 RALLYE ή Saxo VTS έχετε οδηγήσει, όμως ?' ***
4T 10/2004 Σελ. 116 -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
***' Μπράβο, ρε παλικάρια της Citroen.Καλό το φτιάξατε το καινούριο σας GTi. 106 RALLYE ή Saxo VTS έχετε οδηγήσει, όμως ?' ***
4T 10/2004 Σελ. 116 -
Σ'άρεσε Κώστα..
-
Ναι, το Rallye μου άρεσε και το ξέρεις.
Επίσης μου αρέσει το ότι παραμένει 'icon' και πρότυπο σύγκρισης για την οδική του συμπεριφορά (με τις όποιες αδυναμίες της) και ότι ο ειδικός τύπος δεν έχει πάει (ακόμα?) με τα νερά του μάρκετινγκ και δεν το έχει 'ξεχάσει'.
Κι εγώ περίμενα το C2 VTS ως το 'διάδοχο του Rallye' αλλά μέχρι νεωτέρας ισχύει ακόμη πως μόνο το SportKa μπορεί να διεκδικήσει αυτό τον τίτλο.
-
Symfwnw apolyta me... to rhrto soy 'oi ey8eies enwnoyn strofes'! To neo VTS ti leei? Stribei san a3ioprepes GTi h einai mal8ako san polla apo ta flwrika ta kainoyria?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κι εγώ περίμενα το C2 VTS ως το 'διάδοχο του Rallye' αλλά μέχρι νεωτέρας ισχύει ακόμη πως μόνο το SportKa μπορεί να διεκδικήσει αυτό τον τίτλο.
Κώστα πιστεύω πως το Sport Ka πάσχει πολύ στο θέμα του μοτέρ για να μπορεί να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο. Για τις δυνατότητες του σασί, το μοτέρ είναι αδύναμο και καίει τ' άντερα του....Και δεν έχει αξιόλογες δυνατότητες βελτίωσης σε αυτό τον τομέα...
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Κώστα πιστεύω πως το Sport Ka πάσχει πολύ στο θέμα του μοτέρ για να μπορεί να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο.Όόσο 'έπασχε' και το πρώτο 106 Rallye 1.3 8V. Το κυριότερο γνώρισμα του Rallye κατά τη γνώμη μου δεν ήταν ποτέ ο κινητήρας του.
Και δεν έχει προοπτικές βελτίωσης, ως προς τον κινητήρα...
Είσαι σίγουρος; Σύμφωνα με (γνωστό ;)) κάτοχο SportKa που το ψάχνει ενδελεχώς υπάρχουν λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη ακόμα και σε αγωνιστικά Ka αλλά δεν είναι γνωστές στην Ελλάδα επειδή το Ka εδώ δεν είχε ποτέ σπορτίφ εικόνα.
Μήπως να έκανες ένα αφιέρωμα για βελτίωση του κινητήρα του SportKa;
Είμαστε όμως off-topic. Συνεχίζουμε καλύτερα εδώ:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... %F2+rallye
-
Να προσθέσω και εγώ κάτι τελευταίο off topic για το Sportka...
Σχετικά με την ανεπάρκεια του κινητήρα του Sportka,το είπε και ο Κώστας νωρίτερα,το αυτοκίνητο είναι ταχύτερο σε ρεπρίζ παντού από το Rallye 1.3 και συγκρίσιμο με Rallye 1.6 8v μέχρι τα 140χλμ.
Δεν νομίζω να θεωρεί κανένας τα δύο Rallye αργά σε ρεπρίζ!Ναι,είναι βραδύ στα φανάρια και στην εθνική μπορεί να σε περάσουν δυνατά 1400άρια,αλλά δεν βρίσκεται εκεί η ουσία του αυτοκινήτου,όπως και δεν ήταν αυτό το νόημα πίσω από την αγορά ενός Rallye!Oπότε... -
Άσχετο με τα προηγούμενα, αλλά σχετικό με το C2: Πριν λίγες μέρες είχα τηλεφωνήσει σε αντιπρόσωπο της Citroen και είχα ρωτήσει αν μπορώ να το κάνω Test Drive, αφού έχω το Saxo και με ενδιαφέρει (Βέβαια είναι η μισή αλήθεια, έχω το Saxo, αλλά δεν θελω να πάρω C2, απλά με τρώει λίγο ο κ...ς μου να δω πως είναι )
Μου είπε ένας κύριος ότι ναι, υπάρχει και αν θέλω να επικοινωνήσω μαζί του για να κλείσουμε ραντεβού. Πήρα σήμερα τηλέφωνο για τα περεταίρω, μίλησα με τον ίδιο και μου είπε ότι δεν υπάρχει αμάξι για test drive, ότι το μόνο που έχουν είναι αυτό της βιτρίνας και απαγορεύεται να το βγάλουν στο δρόμο.
Ψιλοχαλάστηκα, νιώθω να με κοροϊδεύουνΣαν 'αυστηρός και καχύποπτος καταναλωτής' αναρωτιέμαι τώρα: 'MHΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ SAXO VTS ?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σαν 'αυστηρός και καχύποπτος καταναλωτής' αναρωτιέμαι τώρα: 'MHΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ SAXO VTS ?Δεν νομίζω πως είναι αυτό, μην είσαι καχύποπτος.
Αυτό που φαντάζομαι είναι μήπως φοβούνται μην τους το γυρίσουν επανασχεδιασμένο!!!
Θυμάται κανείς αν τα vts τα δίνανε για test drive?Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα,όλοι(δημοσιογράφοι) το έχουν ομολογήσει πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το saxo.(άλλη εποχή,άλλη αίσθηση,άλλη ταχύτητα,άλλο βάρος,άλλα ηλεκτρονικά......)
Μια χαρά είναι μόνο του, αφήστε το λοιπόν να λέει ότι ηγείται της νέας εποχής των μικρών gti! -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
4T 10/2004 Σελ. 116Ήταν κι αυτή από τις θανατηφόρες ατάκες
-
Δυστυχώς ή ευτυχώς παιδιά, οι εποχές αλλάζουν.....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
4T 10/2004 Σελ. 116Ήταν κι αυτή από τις θανατηφόρες ατάκες
ακριβως αυτο συμβαινει....και επειδη μαλλον ειχαν παρει χαμπαρι τα θανατικα που ειχαν συμβει και εχοντας οδηγησει τα δυο αυτοκινητα αποφασισαν να δωσουν στο κοσμο ενα αυτοκινητο που ειναι ευχαριστο μεν αλλα δεν σε 'πουλαει' στην πρωτη ευκαιρια.
Ηθελα να μου λυσετε μια απορια..
Βασει ποιας λογικης θεωρειται σημειο αναφορας ενα αυτοκινητο που οταν πηγαινεις 'μαλιοκουβαρα' σε αγνωστο δρομο κινδυνευεις ανα πασα στιγμη να 'σκαλωσεις' καπου και ανοστο ενα που σε εχει ασφαλη χωρις να χανεις και την ευχαριστηση.
Δηλ το να αφησεις με λιγα το γκαζι και να σε γυρισει ειναι ευχαριστηση????
Καντο λοιπον με πολλα (γιατι και εκει θα σε γυρισει αλλα με ασφαλεια) να εχεις και την ικανοποιηση οτι κατι εκανες..
Γιατι μη μου πειτε οτι μπορεις να το κανεις με πολλα στα saxo και τα 106 .... -
Για μένα θα έπρεπε να προσπαθήσουν να 'αναπαράγουν' την οδική συμπεριφορά του Rallye αμβλύνοντας τις απότομες αντιδράσεις στο άφημα του γκαζιού και όχι να δώσουν εντελώς άλλο χαρακτήρα στο C2. Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ακατόρθωτο, οι γερμανοί (?) το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό στο SportKa με απλές και φθηνές λύσεις στην ανάρτηση αλλά προσεκτικό στήσιμο.
-
Βρε παιδια καθιστε λιγο...Τα τεστ δημοσιογραφοι τα κανουν οχι θεοι...Και αν δειτε σε αλλες χωρες συμπαθουν ενα αυτοκινητο και το ιδιο σε αλλες χωρες το εχουν για ,περιπου,αχρηστο.(πχ focus rs).
Yπαρχουν δε πολλες περιπτωσεις που επειδη ο ταδε γκουρου ειπε οτι αυτο ειναι καλο οι υπολοιποι ακολουθουν γιατι φοβουνται μηπως τους πουν ξενερωτους που διαφωνουν ή δεν ξερουν να το πανε.
Το 206 στην αρχη το ειχανε ψιλοθαψει και τωρα ολοι παραδεχονται οτι ειναι πιο ολοκληρωμενο απο το 106 και το 205.
Σας θυμιζω τεστ στους 4Τ παλια που καναν σε punto gt και 106 rallye με τους Ιαβερη jr και Χατζητσοπανη σε ειδικες διαδρομες και ειχαν πει και οι δυο οτι το punto ητανε πιο ασφαλες και ευχαριστο στο οριο.
Κατι ξερουν και αυτοι.
Τα σαξοραλλα ειναι πιο ευχαριστα για παιχνιδι με λιγα και με απολυτη γνωση του δρομου.Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις ειναι εως επικυνδινα.
Αν καμμια φορα προσεξετε και τον τροπο που γραφουν τα περιοδικα(γιατι δεν μπορουν να τα γραψουν χυμα οπως τα λεμε εμεις) θα δειτε οτι πισω απο εκφρασεις του στυλ'στο οριο αν δεν προσεξεις χανεις το προσανατολισμο σου' μπορει αν ειχαμε τον συντακτη μπροστα μας και ητανε φιλος να μας ελεγε'προσεξε γιατι αμα πας γρηγορα το πραγμα ειναι μπουρδ...ο!!!!!'
Η πιο ασφαλης λυση για το τι ειναι ενα αυτοκινητο και αν μας βολευει ειναι να το οδηγησουμε.
Και επιπροσθετα να μην δισταζουμε να λεμε την γνωμη μας αν ειναι διαφορετικη απο τους υπολοιπους.
Οταν παλια ελεγα στις παρεες μου οτι δεν μου αρεσει το 106 ολοι με κοροιδευαν οτι ειμαι ξενερωτος και κουλος.
Οταν μερικοι απο αυτους ¨'ειδαν ψαρια να πετανε' οταν το πηγαν γρηγορα σε αγνωστο δρομο τοτε βαλαν την ουρα στα σκελια και μονολογουσαν 'μα άλλα ειχαμε διαβασει εμεις'
Άλλα δεν ειχαν διαβασει , απλα δεν αποκρυπτογραφησαν καλα αυτα που διαβασαν!!!! -
Δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις αλλά επιμένω πως το C2 VTS θα έπρεπε να ήταν και παιχνίδι με λίγα και απόλυτη γνώση του δρόμου αλλά ταυτόχρονα και ασφαλές στα πολλά και σε άγνωστο δρόμο. Οι γάλλοι απ'ό,τι φαίνεται θυσίασαν το πρώτο για χάρη του δεύτερου και αυτή είναι η ένστασή μου. Είμαι σίγουρος ότι μπορούσαν να το κάνουν αλλά επέλεξαν να μην το προσπαθήσουν καν.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είμαι σίγουρος ότι μπορούσαν να το κάνουν αλλά επέλεξαν να μην το προσπαθήσουν καν.Αγαπητε Kyan,
κουβεντουλα κανουμε για την πλακα μας οποτε και να με αμφισβητισεις καλα θα κανεις
Δεν νομιζω ομως οτι μπορει να τα πετυχουν και τα δυο.
Ενα αυτοκινητο που ειναι 'γυριστρα' στα λιγα θα σε εκτελεσει στα πολλα.
Αν οπως λες οι Γαλλοι ξερουν την συνταγη(γιατι ομως δεν το εχουν κανει τοσο καιρο?? ) και επελεξαν να μην το κανουν τοτε απλα ειναι καραγκιοζηδες και το κοινο που στοχευουν θα τους 'περιποιηθει' αναλογα!!!! -
Αν δεν έχεις χέρια μην το παίρνεις για φιγούρα, τόσο απλά (και δεν ισχύει μόνο για τα σαξοραλλα)
C2 VTS