-
funkyreverend
δε τον παιρνεις να του τα πεις ευγενικα σε πρωτη φαση?
διοτι απο τη στιγμη που εκανε δηλωση ειτε αρνητικη ειτε θετικη το μπονους του(αν δεν εχει προστασια) θα ανεβει +2.αρα απο τη στιγμη που φταιει και δεν εχει ελπιδα δικαιωσης πρεπει να εχει λογο να σε μαμαει ετσι...
δηλαδη αυτο που σου εκανε μονο επιτηδες το κανει καποιος αν θελει να σε κανει να τραβιεσαι...
μηπως του εριξαν συρμα και του ειπαν μπουρδες στην εταιρεια του ωστε να μη κανει θετικη δηλωση για να το τραβηξουν?
επισης απο τη στιγμη που φαινεται οτι φταιει και εχεις μαρτυρες χαρτια κλπ κλπ οι πιο πολλες ασφαλιστικες (οι μεγαλες) σε πληρωνουν ασχετα αν εχει κανει θετικη ή αρνητικη δηλωση ο αλλος αφου ξερουν οτι θα δικαιωθουν εκ των υστερων. σε τι εταιρεια εισαι εσυ και σε ποια ο αλλος? -
Το πρόβλημα, που έχει σημειωθεί αρκετές φορές, είναι ότι κάνουν τις πάπιες όταν (σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια) η αξία του αυτοκινήτου είναι χαμηλότερη από τα ασφάλιστρα, εσύ πληρώνεις τα ασφάλιστρα και μετά σου λένε ότι θα σε αποζημιώσουν για την 'πραγματική' αξία του αυτοκινήτου. Απαράδεκτο.
Δηλαδή αν εγώ πληρώσω 1000 ευρώ που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο αξίας πχ 30.000 ευρώ και το αυτοκίνητό μου κοστίζει 20.000 ευρώ, θα μου δώσουν για κλοπή ή ολική καταστροφή μόνο 20.000 ευρώ αντί για 30.000, μολονότι έχουν τσεπώσει 1000 αντί πχ 650 ευρώ ασφάλιστρα.
Συμπέρασμα: όταν υπογράφουμε τη σύμβαση ασφάλισης, ρωτάμε πόσο κοστολογούν το όχημα και βάσει αυτής της αξίας υπολογίζεται το ποσό των ασφαλίστρων.
-
Τα Χριστουγεννα ειχα ενα μικροτρακαρισμα στο Ναυπλιο με δικια μου υπαιτιοτητα.Η ζημια του αλλου ηταν περιπου 600
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συμπέρασμα: όταν υπογράφουμε τη σύμβαση ασφάλισης, ρωτάμε πόσο κοστολογούν το όχημα και βάσει αυτής της αξίας υπολογίζεται το ποσό των ασφαλίστρων.
Aυτό κάνει ο δικός μου ασφαλιστής και κατεβάζει την αξία αρκετά κάθε χρόνο μάλιστα - στην μικτή που έχω για το Ζ (ouch!).
-
[quote='BILL33']Τα Χριστουγεννα ειχα ενα μικροτρακαρισμα στο Ναυπλιο με δικια μου υπαιτιοτητα.Η ζημια του αλλου ηταν περιπου 600
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις να εκφράσω τη γνώμη οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ταιριάζει βρίσιμο στην ασφαλιστική του άλλου (όποια κι αν είναι). Καταλαβαίνω την αγανάκτισή σου αλλά έλα λίγο στη θέση της ασφαλιστικής εταιρίας του άλλου. Απο τη στιγμή που ο άλλος δηλώνει οτι δεν ευθύνεται η εταιρία του δεν έχει καμια υποχρέωση να σε καλύψει. Αν αποδειχτεί οτι τελικά ο πελάτης τους έφταιγε (δυστυχώς μετά από αρκετό χάσιμου χρόνου και χρήματος) τότε θα έχει την υποχρέωση να σε αποζημιώσει. Αυτός που ευθύνεται για την ταλαιπωρία σου είναι ο 'άλλος'.
Νομική Προστασία έχεις;Δεν είπα να πάρω και να βρίσω κανέναν, απλά είπα ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι φαγοπότι στο Γαλατικό χωριό, στη σελίδα 48 κάθε Αστερίξ... Ο άλλος οδηγός όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο ήταν πολύ ψύχραιμος και ήρεμος, του στυλ 'θα δηλώσω στην ασφαλιστική, για να τελειώνουμε'...Άρα, μάλλον ανάμειξη έχει η ασφαλιστική του και μάλιστα αρνητική. Ούτε αυτός ούτε η ασφαλιστική του φυσικά γνωρίζει την ύπαρξη μαρτύρων και μάλιστα αστυνομικού. Ίσως θα ήταν καλό να τα μάθουν στο αυριανό τηλέφωνο...
Αυτό το δυστυχώς με τα bold είναι που κάνει την υπόθεση να μπλοκάρει...Μια που ότι γίνει πρέπει να γίνει στη Φθιώτιδα. Νομική προστασία δεν ξέρω αν έχω, κάποια στιγμή θα κατέβω να δω τα συμβόλαια...
Αυτό με την πτώση του B/M για πείτε...
pskarm
Commercial Value είναι η δική μου, την οποία και θα αλλάξω αυτομάτως μόλις λήξει το συμβόλαιο, γιατί από τις 25/1 δεν έκαναν τον κόπο να με ενημερώσουν για την κατάσταση. Υδρόγειος η δική του...
Για το B/M τι πράγματα ξέρεις εσύ, για να καταλάβω για ποιον λόγο μ@@@@@@εται ο άλλος!
-
hrdoukas
Δεν ειναι υποχρεωτικο μια ασφαλιστικη εταιρια να πληρωσει, επειδη απλα ο πελατης της πιστευει οτι φταιει (ετσι θα πληρωνε αδικα), ουτε και να αρνηθει να πληρωσει, επειδη ο πελατης της πιστευει οτι δεν φταιει (ετσι θα εμπλεκε σε υποθεσεις που η ιδια πιστευει οτι θα χασει τελικα στο δικαστηριο).
Η υδρογειος ειναι στο φιλικο διακανονισμο. Πιθανοτατα εκρινε οτι η υπαιτιοτητα δεν ειναι του πελατη της.funkyreverend
Μιλα κατευθειαν με την εταιρια του αλλου οδηγου για να καταλαβεις γιατι δεν αποδεχονται την υπαιτιοτητα και να εξηγησεις οτι εισαι αποφασισμενος να αποζημιωθεις και να μην δεχτεις συνυπαιτιοτητα. Τις περισσοτερες φορες ο χειρισμος των διακανονιστων ειναι συναρτηση του ποιον (νομιζουν οτι) εχουν απεναντι τους. Ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα. Αν δεν 'πιασει' η μπλοφα, προχωρουν κανονικα στην αποζημιωση. Αφου μαθεις την αποψη τους για το ατυχημα, θα μεθοδευσεις τους χειρισμους σου καλυτερα. -
Θα πέσει τηλέφωνο, για να μάθουμε πού κολλάει η υπόθεση, θα τρίξω μερικά δόντια...Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνονται αυτόματα, και όχι να τρέχω εγώ, μη φταίγοντας...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...σε περιπτωση τρακαρισματος ειναι σχεδον απιθανο οπως προειπα να δικαιωθεις εξωδικαστικα. η απαντηση του τυπου ηταν **αμα εσυ το ντυσεις με χρυσαφι το καρο σου και κυκλοφορεις εγω θα το πληρωσω?**μονο δικαστικα θα κερδισετε τα παραπανω λεφτα απο τα εργοστασιακα δεδομενα. μιλαμε για μεγαλες διαφορες...οχι για μικροδιαφορες!....
Απαντηση:
ναι εσυ θα το πληρωσεις, γιατι εισαι υποχρωμενος κυριε ασφαλιστη να με αποζημειωσεις μεχρι να επανελθω στην κατασταση προ του ατυχηματος ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, και αφου εγω ειχα σκασει 1 μυριο ευρω για να το ντυσω με χρυσαφι ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ, τοτε ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. Τοσο απλα...Οπως εχει γινει (ΞΑΝΑλεω...) με 2-3 μελη εδω μεσα...
Τώρα το είδα αυτό και ίσως έχει ξαναειπωθεί.
Εστω ότι αγοράζεις το αυτοκίνητο 20Κ και το ασφαλίζεις για 20Κ
Και, την άλλη μέρα, βάζεις έξτρα 10Κ και άρα κοστίζει 30Κ
Και, την παράλλη μέρα, στο κλέβουν.
Πόσο πρέπει να σου πληρώσει η ασφαλιστική ?20Κ λέω, διότι τόσα ασφάλιστρα τους πλήρωνες.
Πλήρωσέ τους ασφάλιστρα για 30Κ και θα σε αποζημιώσουν για τόσα.
Θεωρώ απόλυτα λογικό να σου λέει: 'ευχαρίστως να ασφαλίσουμε τα έξτρα που έχετε, αρκεί να τα δει ο πραγματογνώμονάς μας (ότι δηλ. υπήρχαν και δεν ήταν 'αέρας' για να αντισταθμίσει την πτώση της εμπορικής αξίας) και να πληρώσετε επασφάλιστρο για αυτά'.
Αυτό έκανα όταν είχα βάλει σε παλιό αυτοκίνητο που είχα CD juke box και ακριβό ηχοσύστημα και τα είχα ασφαλίσει τότε για 150000 δρχ. και όταν μου έκλεψαν το αυτοκίνητο με αποζημίωσαν για την εμπορική αξία του αυτοκινήτου μου συν 150000 δρχ. (δηλ. καθόλου μείωση!) για το ηχοσύστημα.Δηλαδή είναι λογικό να σε πληρώσουν για περισσότερο απ΄ όσο είχες ασφαλίσει το αυτοκίνητο, επειδή τόσο έκανε όταν τράκαρες/στο έκλεψαν ?
Αν δηλ. έκανε 20Κ και το είχες ασφαλίσει για 15Κ και σε τρακάριζαν με ολική καταστροφή, θα απαιτούσες να σε αποζημιώσουν για 20Κ επειδή τόσο έκανε ?
ρε παιδια...ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ...πραγματικα, δεν καταλαβαινω που ειναι το μπερδεμα. Εσυ μου λες για κλοπη ή για τρακαρισμα υπαιτιοτητας σου σε περιπτωση μεικτης, οπου πρωτος εγω ειπα οτι θα παρεις ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ.
Εγω στο παραπανω παραδειγμα μιλαω για αποζημειωση απο την ασφαλεια αυτου που σε τρακαρε και φταιει εκεινος. Σε αυτη την περιπτωση και ακριβως επειδη η ασφαλιστικη ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΥ πρεπει να σε επαναφερει στην προτερη κατασταση, ΠΡΕΠΕΙ να σου πληρωσει και ολα τα εξτρα. Το αν αυτα τα εχεις ασφαλισει κατα κλοπης ή στην μεικτη στην ασφαλεια ΣΟΥ, τι σχεση εχει???
-
φιλε επειδη εχω συνεργαστει πολυ στενα με υδρογειο παλια σε πληροφορω οτι ειναι απο τις καλυτερες εταιρειες στο χωρο.
εχεις πμ με βοηθεια για να βγαλεις γρηγορα ακρη.
ελπιζω να μη με κανεις ρεζιλι.... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εμένα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο γράφει 'προστασία ΒΜ μέχρι 2 ατυχήματα ανα έτος'.
Είναι αυτό που νομίζω;Αν αυτό που νομίζεις Σάββα είναι ότι 'μέχρι 2 ζημιές ανά έτος με δική σου υπαιτιότητα, δεν χρεώνεσαι malus', σωστά νομίζεις!
Σημ.: Ισχύει για ένα έτος (365 ημέρες) ασφάλειας, κι ας έχεις 6άμηνο ασφαλιστήριο.
-
Εχεις δίκιο kacey
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Εμένα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο γράφει 'προστασία ΒΜ μέχρι 2 ατυχήματα ανα έτος'.
Είναι αυτό που νομίζω;Αν αυτό που νομίζεις Σάββα είναι ότι 'μέχρι 2 ζημιές ανά έτος με δική σου υπαιτιότητα, δεν χρεώνεσαι malus', σωστά νομίζεις!
Σημ.: Ισχύει για ένα έτος (365 ημέρες) ασφάλειας, κι ας έχεις 6άμηνο ασφαλιστήριο.
Ναι, αλλα αμα κανεις και 3η δηλωση μεσα στον χρονο το malus ανεβαινει μαζεμενα 3 βαθμιδες, μια για καθε δηλωση...
nass
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι, αλλα αμα κανεις και 3η δηλωση μεσα στον χρονο το malus ανεβαινει μαζεμενα 3 βαθμιδες, μια για καθε δηλωση...
Στην ασφαλιστική σου ίσως, στην δική μου και του elteo, όχι. Από την τρίτη δήλωση με υπαιτιότητα σου μέσα στο χρόνο και μετά, το malus θα ανέβει παραδοσιακά κατά δύο μονάδες για κάθε ζημιά (επιπλέον των δύο 'δωρεάν') που είσαι υπαίτιος. Άσε που δεν θα σου ανανεώσουν την ασφάλεια μετά από τόσες ζημιές...
Θα σε αποβάλλουν ως ... ζημιογόνο πελάτη!
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
φιλε επειδη εχω συνεργαστει πολυ στενα με υδρογειο παλια σε πληροφορω οτι ειναι απο τις καλυτερες εταιρειες στο χωρο.
εχεις πμ με βοηθεια για να βγαλεις γρηγορα ακρη.
ελπιζω να μη με κανεις ρεζιλι....Σε ευχαριστώ και δημόσια για τον χρόνο σου! Αν προχωρήσει η δουλειά, θα το αναφέρω και στο θέμα.
-
αν τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λες δε νομιζω να χρειαστει να κανει κανεις τιποτα. οπως σου ειπα και εσενα αν η περιπτωση ειναι προφανης και η υπαιτιοτητα του αλλου δεδομενη η ασφαλιστικη του θα αλλαξει απο μονη της τη δηλωση του σε θετικη ασχετα με το τι εχει αυτος δηλωσει...
αυτο που πρεπει να μπορεις ειναι να αποδειξεις το δικιο σου.και αυτο γινεται ειτε με το χαρτι της αστυνομιας που υποδεικνυει πως εγινε το ατυχημα ειτε με φωτογραφιες.
οπως εχει ξαναειπωθει η φωτογραφιες αποτελουν αποδεικτικο στοιχειο και στα δικαστηρια και ειναι ο νο.1 τροπος να αποδειξει καποιος το δικιο του.
παλια εγω προσωπικα ειχα μια φωτογραφικη μηχανη μιας χρησης στο ντουλαπακι παντα.τωρα εχω το κινητο μου.
οταν τρακαρετε πρεπει παντα να βγαινετε και να βγαζετε φωτος πριν καν κουνηθουν τα αυτοκινητα αν ειναι δυνατο...αυτα ολα ειναι θεμα απλης νοημοσυνης, αλλο αμα ο ελληνας ειναι κοπανος και δε τα κανει ποτε.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Στην ασφαλιστική σου ίσως, στην δική μου και του elteo, όχι. Από την τρίτη δήλωση με υπαιτιότητα σου μέσα στο χρόνο και μετά, το malus θα ανέβει παραδοσιακά κατά δύο μονάδες για κάθε ζημιά (επιπλέον των δύο 'δωρεάν') που είσαι υπαίτιος. Άσε που δεν θα σου ανανεώσουν την ασφάλεια μετά από τόσες ζημιές...
Θα σε αποβάλλουν ως ... ζημιογόνο πελάτη!
Μιλαω για Interamerican, απλα ειχα την εντυπωση οτι ειναι standard αυτο στην προστασια malus.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μιλαω για Interamerican, απλα ειχα την εντυπωση οτι ειναι standard αυτο στην προστασια malus.OK!
Όλοι εδώ μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας!
-
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=109&page_id=4095
κάτι περίεργο συμβαίνει
-
Ατύχημα σε διαστάυρωση: Το όχημα Α παραβιάζει πινακίδα στοπ, και χτυπάει πλάγια το όχημα Β. Το όχημα Β από τη σύγκρουση εκτράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.
Η ζημία του οχήματος Β ανέρχεται στο πόσο των 8.000
Ασφάλιση οχημάτων