-
Να σημειώσω ότι η επέκταση της εγγύησης (+2χρόνια) καλύπτει τα ΠΑΝΤΑ και όχι μόνο συγκεκριμένα μέρη-εξαρτήματα. Επίσης, από προσωπική εμπειρία καθώς και από άλλα άτομα που έχω ακούσει, είναι εφικτό να διαπραγματευθείς και να πετύχεις να σου δοθεί σαν δώρο (χωρίς επιπλέον επιβάρυνση) η επέκταση της εγγύησης. Αυτό βέβαια είναι και θέμα dealer (κατά πόσο είναι διατεθειμένος να το δεχτεί ή όχι).
-
φυσικα και μπορεις να παρεις δωρο την εγγυηση δωρο. Και αν δε στη δωσει καποιος εμπορος, πολυ απλα πας σε αλλον.
οπως επισης μπορεις να κανεις την επεκταση εγγυησης μεχρι και 1,5 χρονο ΜΕΤΑ την αγορα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πολλοι βλεπω και αναφερουν τα 1400 κυβικα ως οινονομικο πλεονεκτημα του Tiguan.
Σε σχεση με ενα διλιτρο SUV των 30 χιλιαδων:
1- H ασφαλεια ειναι ελαχιστα μειωμενη , μιλαμε για 20-40 ευρω το χρονο το πολυ αφου πρωτα απο ολα μετραει η αξια του αυτοκινητου στα ασφαλιστρα και οχι τοσο η τιμη.
Και μην πει κανεις οτι δεν ειναι ετσι γιατι ειχα ρωτησει ασφαλιστη πριν αλλαξω αμαξι.
2- Το Tiguan λογω Τουρμπο-Κομπρεσορ καιει οσο ενα διλιτρο , ισως και παραπανω υπο πιεση. Ως γνωστον τα τουρμπο 'πινουν' πολυ.
3- Η διαφορα στα τελη κυκλοφοριας ειναι γυρω στα 200 ευρω (168 εναντι 370 ευρω) , αλλα θεωρω λογικο ενας που δινει 30 χιλιαρικα για ενα αμαξι να μην ειναι τοσο τσιφουτης που να κολησει σε 200 ευρω διαφορα το χρονο.
4- Η εγγυηση VW ειναι μολις 2 ετη πραγμα που σημαινει οτι μακροπροθεσμα ο αγοραστης θα επιβαρυνθει ανταλακτικα και εργασια για καποια προβληματακια που ειναι πολυ πιθανο να βγαλει μετα την διετια.Με λιγα λογια η διαφορα στο κοστος χρησης ειναι ελαχιστη εως μηδαμινη ενω υπαρχουν και οι απροσδιοριστοι παραγοντες αξιοπιστιας που ενδεχεται να αυξησουν τα εξοδα.
Βεβαια η βασικη τιμη του Tiguan ειναι αρκετα χαμηλη για 'Tζιποειδες' και αυτο συγκαταλεγεται και στους βασικους λογους που εχει σημειωσει τοσο μεγαλη επιτυχια.
- H αξία του αυτοκινήτου μετράει στην ασφαλεια κλοπής και στην μεικτή. Μετράνε και οι φορολογίσιμοι ίπποι όμως, επομένως το 1.4 είναι πλεονέκτημα, μεγαλύτερο από τα 40€ που αναφέρεις
- Το Tiguan μπορεί να κάψει σαν δίλιτρο ή παραπάνω, αλλά τότε θ'αφήσει το δίλιτρο ΠΟΛΥ πίσω, αφού είναι ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ, επειδή έχει πολλή περισσότερη ΡΟΠΗ. Μπορείς όμως να το οδηγήσεις οικονομικότατα. Ο,τι και να λένε οι πολέμιοι, ο κινητήρας αυτός μπορεί να γράψει ΠΟΛΥ χαμηλή κατανάλωση, αν οδηγείς ήρεμα. Είναι σαφέστατα προτιμότερος από ένα ατμοσφαιρικό δίλιτρο. Σκέψου πως αν ήθελε η VW, είχε στο ράφι ένα 2.0 FSI να του βάλει με 150 άλογα, αλλά προτίμησε τον 1.4 TSI επειδή είναι καλύτερος και πράγματι είναι.
- Η διαφορά στα τέλη αυτή τη στιγμή, είναι 168€ για το 1.4 και 374€ για το 2.0. Ξεχνάς βέβαια πως η διαφορά θα μεγαλώσει στο μέλλον, όπου τα τέλη ΣΙΓΟΥΡΑ θ'αυξηθούν. Στην τελική, είναι σαν να πληρώνεις 2 φορές τέλη για το δίλιτρο... Το αν έχει σημασία για κάποιον που δίνει 30Κ, είναι δικό του θέμα. Για μένα σημασία έχει να μπει ΚΑΙ αυτό στον υπολογισμό...
- Η εγγύηση είναι 2 έτη, ενώ με 400€ περίπου, γίνεται 4 και είναι πλήρως εργοστασιακή. Σαφώς δεν φτάνει τα 6 χρόνια της Toyota, αλλά είναι από τις καλύτερες της αγοράς. Το πρόβλημα δεν είναι η εγγύηση που είναι μια χαρά , αλλά η συμπεριφορά των αντιπροσώπων, που νομίζουν πως τους χρωστάς χάρη... Πάντως, δεν θα έλεγα πως είναι αποτρεπτική η κατάσταση για την αγορά του... Κάθε άλλο.
Οι απροσδιόριστοι παράγοντες, είναι όπως ακριβώς τους λες...απροσδιόριστοι και ισχύουν για κάθε φίρμα. Πχ το RAV είχε το δικό του μερίδιο λόγω του πίσω άξονα που κοπανούσε ακόμη και πάνω από...κέρμα, ενώ και το Terios, παρόλη την ιαπωνική κατασκευή του, έχει κι αυτό το δικό του μερίδιο...
Επομένως, η αξιοπιστία ή αναξιοπιστία, αφορά όλους, άρα δεν μπαίνει στην εξίσωση ή αν επιμένεις να μπει, όχι με αυτούς τους όρους.Οταν το Tiguan καταφέρει να βρει παραγωγή που ανταποκρίνεται στην ζήτηση, τα υπόλοιπα θ'αποκτήσουν χοντρό πρόβλημα, δεν είναι τυχαίος ο κατακλυσμός διαφημίσεων για το RAV, που ξαφνικά βελτίωσε και τον εξοπλισμό του στις ίδιες τιμές και κάνει και προσφορές...
Επιπλέον, όλο και περισσότεροι ανταγωνιστές θα εμφανίζονται, άλλοι ικανότατοι (πχ Outlander) άλλοι λιγότερο ικανοί (βλ. PSA ή τα Jeep με την μετριότατη ποιότητα συναρμολόγησης του εσωτερικού).
Το κέρδος από τη διαφορά του φόρου στο 1.4 tiguan σε σχέση με το άν ήταν δίλιτρο είναι 5.500€. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος το κρατάει 10 χρόνια έχει με σημερινές τιμές κέρδος:
200 ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας 10=2.000€
ενδεικτικά 50 ευρώ από την ασφάλεια * 10= 500€
πολύ συγκρατημένα 1-2 λίτρα/100km από την κατανάλωση σε σχέση με το αν είχε τον δίλιτρο fsi. Αν υποθέσουμε ότι κάνει 15.000km το χρόνο έχουμε 15.0001,5/100=225€ (με 1€/λτ τιμή βενζίνης). 225*10=2250€. Εστώ 2.000€ από την βενζίνη για να στρογγυλέψουμε πρός τα κάτω.
Αθροισμα:5500+2000+500+2000=10.000€!
Αρα συνολικό κέρδος 10.000€
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το όφελος που έχει κάποιος από τον 1.4 τόσο από την αγορά όσο και από την χρήση -
σωστά
το 1.4 ειναι πάντα αισθητά φτηνότερο σε χρήση.
Στα λέω εγώ που έχω δίλιτρο -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Το κέρδος από τη διαφορά του φόρου στο 1.4 tiguan σε σχέση με το άν ήταν δίλιτρο είναι 5.500€. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος το κρατάει 10 χρόνια έχει με σημερινές τιμές κέρδος:
πολύ συγκρατημένα 1-2 λίτρα/100km από την κατανάλωση σε σχέση με το αν είχε τον δίλιτρο fsi. Αν υποθέσουμε ότι κάνει 15.000km το χρόνο έχουμε 15.0001,5/100=225€ (με 1€/λτ τιμή βενζίνης). 225*10=2250€. Εστώ 2.000€ από την βενζίνη για να στρογγυλέψουμε πρός τα κάτω.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το όφελος που έχει κάποιος από τον 1.4 τόσο από την αγορά όσο και από την χρήσηΑν προσπαθούσαμε στην καθημερινότητά μας να υπολογίζουμε τις αγορές και τα έξοδά μας κατά αυτό τον τρόπο (και πρωτίστως σε οτι εχει να κάνει με το αυτοκίνητο), ίσως ήμασταν οικονομικά λίιιγο καλύτερα! Σωστός ο m....κάμποσο τελοσπάντων...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το όφελος που έχει κάποιος από τον 1.4 τόσο από την αγορά όσο και από την χρήσηετσι 'Λακε-δαιμονιε!!'
Αν προσπαθούσαμε στην καθημερινότητά μας να υπολογίζουμε τις αγορές και τα έξοδά μας κατά αυτό τον τρόπο (και πρωτίστως σε οτι εχει να κάνει με το αυτοκίνητο), ίσως ήμασταν οικονομικά λίιιγο καλύτερα! Σωστός ο m....κάμποσο τελοσπάντων... -
Αν όμως πάρει το κορεάτικο με 3-5 χιλιάρικα λιγότερο από το Tiguan πληρώνει τη διαφορά σήματος, ασφάλειας και κατανάλωσης και έρχεται στα ίδια ενώ έχει καλύτερους χώρους, καλύτερη αξιοπιστία, καλύτερη εγγύηση και χρειάζεται να δώσει λιγότερα λεφτά στην αρχή (ή και πληρώνει λιγότερους τόκους). Οπότε αν αυτά όπου υστερεί ο κορεάτης (αίσθηση ποιότητας, επιδόσεις κλπ) δεν μετράνε πολύ για κάποιον τότε οικονομοτεχνικά μπορεί το 2λιτρο να μην είναι τόσο χάλια όσο παρουσιάζεται πιο πριν.
Αναφέρω την παραπάνω άποψη χάρην συζήτησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργούσα έτσι αν ήμουν αντιμέτωπος με το ίδιο δίλημα. Κι εγώ το Tiguan θα έπαιρνα αν οι χώροι του είναι επαρκείς. Φαίνεται όμως ότι όλα τα δίλιτρα πλεονεκτούν σε χώρους του Tiguan και αυτό πιστεύω ότι για αρκετούς θα είναι ο βασικός παράγοντας που το αποκλείει (χωρίς να θέσουμε εδώ το χρόνο παράδοσης). Οπότε πραγματικοί αντίπαλοι δεν είναι τα δίλιτρα αλλά το Terios. Το οποίο παρά την καλή του τετρακίνηση θα πρέπει να φτηνύνει για να επιβιώσει, ειδικά αν βγει Jimny 5π! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν όμως πάρει το κορεάτικο με 3-5 χιλιάρικα λιγότερο από το Tiguan πληρώνει τη διαφορά σήματος, ασφάλειας και κατανάλωσης και έρχεται στα ίδια ενώ έχει καλύτερους χώρους, καλύτερη αξιοπιστία, καλύτερη εγγύηση και χρειάζεται να δώσει λιγότερα λεφτά στην αρχή (ή και πληρώνει λιγότερους τόκους). Οπότε αν αυτά όπου υστερεί ο κορεάτης (αίσθηση ποιότητας, επιδόσεις κλπ) δεν μετράνε πολύ για κάποιον τότε οικονομοτεχνικά μπορεί το 2λιτρο να μην είναι τόσο χάλια όσο παρουσιάζεται πιο πριν.
Αναφέρω την παραπάνω άποψη χάρην συζήτησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργούσα έτσι αν ήμουν αντιμέτωπος με το ίδιο δίλημα. Κι εγώ το Tiguan θα έπαιρνα αν οι χώροι του είναι επαρκείς. Φαίνεται όμως ότι όλα τα δίλιτρα πλεονεκτούν σε χώρους του Tiguan και αυτό πιστεύω ότι για αρκετούς θα είναι ο βασικός παράγοντας που το αποκλείει (χωρίς να θέσουμε εδώ το χρόνο παράδοσης). Οπότε πραγματικοί αντίπαλοι δεν είναι τα δίλιτρα αλλά το Terios. Το οποίο παρά την καλή του τετρακίνηση θα πρέπει να φτηνύνει για να επιβιώσει, ειδικά αν βγει Jimny 5π!Η σύγκριση που έγινε ήταν μεταξύ του Tiguan 1.4lt και μιας θεωρητικής έκδοσης tiguan 2.0fsi με 150hp. Μεταξύ των δύο υπολογίζεται ότι θα έχει κάποιος κέρδος προσεγγιστικά γύρω στα 10.000€. Ο καθένας μπορεί να υπολογίσει ποιά είναι η ακριβής διαφορά με κάποιο άλλο αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει. Αυτή μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από 10.000 ή και πολύ μικρότερη ή μηδαμινή ή και αρνητική (σε σύγκριση με ένα sportage π.χ.)
Η διαφορά στα τέλη μπορεί να είναι και μεγαλύτερη αν μιλάμε για 2.4λτ (βλ π.χ outlander κλπ).
Θεωρητικά είναι και τα 15.000km το χρόνο. Μπορεί κάποιος να κάνει και περισσότερα ή λιγότερα. Επίσης αν μιλάμε για ένα maveric π.χ που καίει πολύ το επιπλέον 1.5λτ/100 στην κατανάλωση πρέπει να μεγαλώσει. Αντίθετα ένα RAV ή ένα CRV λογικά θα εχει μικρότερη ή μηδαμινή διαφορά.
Η διαφορά στην τιμή αγοράς παίζει πολύ ανάλογα με το μοντελο που συγκρίνεις.
Επειδή λοιπόν είναι πολύ σύνθετο να συγκρίνεις με όλα τα δίλιτρα γι'αυτο και εγώ προτίμησα να συγκρίνω με το πόσο θα πλήρωνες αν το ίδιο ήταν δίλιτρο.Τώρα για την σύγκριση με τα κορεάτικα που λές συμφωνώ ότι η διαφορά τιμής πρός τα κάτω που έχουν εκμηδενίζει το κόστος από τα τέλη κλπ. Ομως τελικά μιλάμε για παραπλήσιες τιμές. Αν κάποιοι πριν την έλευση του tiguan δυσκολεύονταν να επιλέξουν τα κορεάτικα που ήταν τόσο πολύ φθηνότερα από τον ανταγωνισμό τώρα με το tigυan τι θα γίνει?
-
[quote='m1234']Το κέρδος από τη διαφορά του φόρου στο 1.4 tiguan σε σχέση με το άν ήταν δίλιτρο είναι 5.500
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Επισης εχω ακουσει οτι η VW προτεινει χρηση super αμολυβδης που ειναι πιο ακριβη απο την απλη ενω στα Ιαπωνικα δεν εχεις τετοιο προβλημα.
δεν ισχυει.-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Επισης εχω ακουσει οτι η VW προτεινει χρηση super αμολυβδης που ειναι πιο ακριβη απο την απλη ενω στα Ιαπωνικα δεν εχεις τετοιο προβλημα.
δεν ισχυει.-
Στα FSI ισχυει παντως σιγουρα. Ελαχιστα οκτανια 98.
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
δεν ισχυει.-
Στα FSI ισχυει παντως σιγουρα. Ελαχιστα οκτανια 98.
Μπα, κι αυτοί μια χαρά καίνε την 95άρα.
Επίσης, πόσο δίκαιο είναι να συγκρίνεις το Tiguan με κάποια έξτρα με το RAV στη βασική έκδοση; Για να πλησιάσουν οι τιμές; Αφού το Tiguan στην βασική είναι καλύτερα εξοπλισμένο από το RAV...Mε το ζόρι να βγει καλύτερο το RAV δηλαδή!
-
Καλησπέρα σας.
Μηπως γνωριζετε αν και ποτε θα ερθουν στην Ελλαδα αλλες εκδοσεις του Tiguan (Tsi 170 , Tfsi)?
Επισης υπαρχει προβλεψη για συνδυασμο του TSi με DSG ή κλασσικο αυτοματο κιβωτιο?Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Καταρχην δεν καταλαβαινω το 5,500 απο που προερχεται.
Το είχα ξαναγράψει αυτό πως βγαίνει γι'αυτό δεν το ξαναανέλυσα. Ο φόρος ΕΦΚ στα 1.400cc είναι 12% ενώ στα 2.000cc 40%. Σε μια καθαρή αξία αυτοκινήτου 20.000€ θα πλήρωνες για το 1.400 12%*20000=2.400€ φόρο ενώ στα 2.000 40%*20.000=8.000€.
Διαφορά 8.000-2.400=5.600€
Αυτό επίσης αποδεικνύεται από την τιμή του δίλιτρου tdi. Σε όλη την ευρώπη το tdi κάνει 2.000€ πάνω από το tsi. Στην ελλάδα η διαφορά είναι 7500€ ακριβώς επειδή το δίλιτρο έχει επιπλέον 5500€ παραπάνω φόρο.Εγω δεν συγκρινω τι θα συνεβαινε θεωρητικα αν ειχε διλιτρο κινητηρα , εγω μιλαω για ενα Tiguan που εχει 30 χιλιαρικα (πχ. με καποιο εξτρα εξοπλισμο) με ενα αντιστοιχης τιμης διλιτρο του ανταγωνισμου (πχ. RAV4 βασικη εκδοση).
Δεν είναι σωστό να συγκρίνεις τις βασικές εκδόσεις γιατι δεν έχουν τον ίδιο εξοπλισμό. Το RAV sta 30.000 δεν έχει ούτε ζάντες αλουμινίου, ούτε σύστημα ευστάθειας, ούτε clima, ούτε πολλά άλλα που έχει το tiguan στα 27.000. Αν κάνεις σύγκριση στον ίδιο εξοπλισμό η διαφορά είναι κάπου στα 5.000.
Στην περιπτωση αυτη εκτος απο τα 200 ευρω το χρονο τελη κυκλοφοριας δεν κερδιζεις τιποτε αλλο.
Στην ασφαλεια η διαφορα ειναι ελαχιστη (σχεδον αμελητεα).Στα 200€ το χρόνο συμφωνούμε. Στα ασφάλιστρα η διαφορά είναι μικρή όπως λες αλλά όχι αμελητέα. Είναι σίγουρα γύρω στα 50€ το χρόνο που εβαλα στους υπολογισμούς. Κοίτα εδώ κάποιες τιμές που βρήκα στο διαδίκτυο για να δείς την διαφορά με βάση τους φορολογίσιμους ίππους.
http://www.asfalizo.gr/Αυτα τα 1.5 λιτρα λιγοτερη καταναλωση που λες ειναι εντελως αυθαιρετα οταν Γερμανικα περιοδικα oπως το AM&S που τεσταραν το Tiguan ανακοινωναν πραγματικες καταναλωσεις κατα την διαρκεια του τεστ oσο τα διλιτρα του ανταγωνισμου. To ιδιο ακριβως και οσα Ελληνικα περιοδικα εχω διαβασει.
Η σύγκριση έγινε με τον 2.0fsi της vw σε σχέση με τον οποίο ο tsi ειναι 10-15% οικονομικότερος.
Επίσης δεν είναι σωστό να συγκρίνεις την κατανάλωση στα test που τα αυτοκίνητα οδηγούνται στο όριο. Σε οριακές καταστάσης το turbo ίσως καεί το ίδιο με τα άλλα (ίσως και παραπάνω) αλλά σε νορμάλ οδήγηση είναι πιο οικονομικό. Δες και τις τυποποιημένες καταναλώσεις (δεν είναι πραγματικές αλλά είναι ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης) να δεις ότι το tiguan εμφανίζεται πιο οικονομικό ακόμα και από το rav που είναι από τα οικονομικότερα της κατηγορίας.
Αυτό για την 98άρα δεν ισχύει. 95άρα προτείνει η VW. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλησπέρα σας.
Μηπως γνωριζετε αν και ποτε θα ερθουν στην Ελλαδα αλλες εκδοσεις του Tiguan (Tsi 170 , Tfsi)?
Επισης υπαρχει προβλεψη για συνδυασμο του TSi με DSG ή κλασσικο αυτοματο κιβωτιο?Ευχαριστω.
Οχι και εγω τα περιμενω...και το 2.0 και το dsg...
-
xtes to pira kai exo trellathei apsogo
-
Ο χρήστης XALKI έγραψε:
xtes to pira kai exo trellathei apsogoΚαλορίζικο και καλοτάξιδο. Τι έκδοση-εξοπλισμός-χρώμα?
Περιμένουμε εντυπώσεις (... πιο αναλυτικές) -
XALKI Από την ημέρα που πλήρωσες, μεχρι την ημέρα που το πήρες πόσες μέρες περάσαν?
Εχω πληρώσει 1 βδομάδα τώρα, πήγα χαρτιά τη Δευτέρα και αμάξι γιοκ! -
για σας παιδιά έχω παρει εβδομάδα παραγωγής 7/2008 αλλα μου είπαν θα έρθει σε 1.5 μήνα (αριθμός πλαισίου απο εβδομάδα) είναι φυσιολογικό αυτο; (εκδοση sport με ηλιοροφή)
-
Ο χρήστης acdc έγραψε:
για σας παιδιά έχω παρει εβδομάδα παραγωγής 7/2008 αλλα μου είπαν θα έρθει σε 1.5 μήνα (αριθμός πλαισίου απο εβδομάδα) είναι φυσιολογικό αυτο; (εκδοση sport με ηλιοροφή)1 μήνα κάνει από την παραγωγη μέχρι να ερθει και να εκτελωνιστεί. Λένε 1.5 για να έχουν και ένα περιθώριο αν συμβεί κάποια έξτρα καθυστέρηση ωστε να μην γκρινιάζει ο πελάτης. Λογικά στον 1 μήνα θα σε ειδοποιήσουν ότι ήρθε.
Μέρα παραγωγής δεν ξέρεις? Μόνο βδομάδα?
VW Tiguan 2007