-
+3k με τίποτα...
Αλλά η λογική είναι λίγο ...κάπως, λέω να πάρω ένα Lada οπότε και αν τρακάρω να μην με νοιάζει καθόλου... -
Επανερχόμενος στο θέμα των χώρων, ξαναπήγα σήμερα να το δω με ένα φίλο που ενδιαφέρεται κι αυτός.
Τελικά ο χώρος αποσκευών κατα κύριο λόγο και του πίσω καθίσματος κατα δεύτερο, είναι όντως μικροί.
Αμέσως μετα πήγαμε στο Outlander... Καμία σχέση.
Κάθισα και υπολόγισα τα εξτρα που δίνει το outlander στη diesel έκδοση.
Στο Tiguan θέλεις κάτι παραπάνω απο 10000 -
Aν πάτε για το Outlander να προτιμήσετε το diesel μοτέρ της PSA καμιά σχέση με αυτό της VW. Kατα τα άλλα κάποια στιγμή θα το κάνω ένα test drive το Tiguan
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Επι πλέον στη VW δε δεχονται προς το παρόν και πολλές διαπραγματεύσεις
Αυτό πώς μεταφράζεται? Οτι δεν δίνουν απολύτως τίποτα να υποθέσω? Πήρες συγκεκριμένη προσφορά?
Τελικά παραγγελείες γίνονται ακόμα ή από Γενάρη? -
Συγκεκριμένα όχι, δεν προχώρησαν πολύ οι συνομιλίες.
'πες μας τι θέλεις και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε'
Επειδή με ενδιέφερε σε diesel, υπήρχε αυτοκίνητο (μαύρο) για Ιανουάριο.
Κάποιοι ντίλερς έχουν κάνει ήδη παραγγελίες και έχουν έτοιμα αυτοκίνητα.
Γνώμη μου είναι οτι πρέπει να ψάξεις. Αλλιώς Μάρτιο-Απρίλιο...@mirage
το diesel μοτέρ της PSA είναι όντως καλύτερο, αλλά ειδικά εμένα με ενδιαφέρει μέχρι 2000 κ.εκ. (λόγω απαλλαγής ) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
και η πλάκα είναι οτι ενώ εχουν τον ίδιο κινητήρα, o Σαρακάκης δίνει 7 χρόνια εγγύηση, ενω η VW 2
Επι πλέον στη VW δε δεχονται προς το παρόν και πολλές διαπραγματεύσειςΔεμ έχουν το ιδιο μοτερ το Tiguan έχει τον νέο common rail, ενώ το Outlander φοράει τον παλιό pdi ή unit injection...ο οποίος είναι απαράδεκτος για diesel...
-
Ο χρήστης pappaki έγραψε:
και η πλάκα είναι οτι ενώ εχουν τον ίδιο κινητήρα, o Σαρακάκης δίνει 7 χρόνια εγγύηση, ενω η VW 2
Επι πλέον στη VW δε δεχονται προς το παρόν και πολλές διαπραγματεύσειςΔεμ έχουν το ιδιο μοτερ το Tiguan έχει τον νέο common rail, ενώ το Outlander φοράει τον παλιό pdi ή unit injection...ο οποίος είναι απαράδεκτος για diesel...
Είσαι σίγουρος γιάυτό;
Νομίζω οτι και του Outlander common rail είναι -
Απαντώ εγώ:
Βρήκα κάποιες διαφορές, στις εκπομπές, τη ροπή και τις στροφές που αποδίδεται η μέγιστη ιπποδύναμη -
Ο δίλιτρος common rail εξοπλιζει προς το παρόν μόνο το Tiguan...και θα διοχετευτεί εν καιρό και στο υπόοιπο vw σόι
-
Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι είναι διαφορετικοί οι κινητηρες.
Δεν ξέρω τι μπαίνει στο Outlander (υποθέτω ο προηγούμενος) πάντως του Tiguan είναι σύμφωνα με την VW εντελώς ανανεωμένος και ξανασχεδιασμένος και οι διαφορές σε σχέση με τον παλιό είναι ότι ο νέος είναι πολύ πιο αθόρυβος, καίει λιγότερο άρα έχει και χαμηλότερους ρύπους και πληρει τις προδιαγραφές euro5. -
Για όποιον ξέρει Γερμανικά μπορεί να δει τεστ του AMS σε video : http://www.vox.de/495_4868.php?video_id=44470
Βγάζει πρώτο tiguan, δεύτερο Freelander, τρίτο outlander, τέταρτο antara.
Βέβαια δεν καταλαβαίνω ποιούς κινητήρες tiguan-outlander συγκρίνει αλλά βγάζει πιο γρήγορο 0-100 και πιο οικονομικό το outlander. Επίσης βγάζει πιο καλά φρένα στο outlander και πιο μεγάλους χώρους.
Τώρα πως βγαίνει πρώτο το tiguan άλλο θέμα....PS1 Νομίζω ότι εάν το Freelander ήταν πιο φθηνό στην Ελλάδα (ας πούμε τιμή Γερμανίας) και κυκλοφορούσαμε πετρέλαιο θα είχε γεμίσει η Αθήνα από δαύτα.....(Εγώ πάντως θα το χτύπαγα γιατί το γουστάρω πολύ εμφανισιακά....και λόγω off-road βέβαια...)
PS2 Φεύγω για Ήπειρο το πρωί. Θα επιστρέψω με εντυπώσεις από open road και μάλλον από off road για το Outie. Η συνέχεια στο thread του Οutlander....στις 27/12
PS3 Εάν έχουμε φύγει off-topic οι Mods μπορούν να μετακινήσουν το post στο thread του Outlander....
-
ποιούς κινητήρες tiguan-outlander συγκρίνει
Τους diesel
-
Νεο τεστ από το Αutotriti. Στα αρνητικά οι χώροι και καποια επιμέρους στοιχεία του κινητήρα. Τα υπόλοιπα θετικά.
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=66845
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Αξιολόγηση autotriti.gr Volkswagen **Tiguan 1,4 TSI **
Επιδόσεις (δεν βάζει βαθμό )
Ενεργ. ασφάλεια - Οδική συμπεριφορά - Φρένα 9
Παθητική ασφάλεια 10
Εικόνα - Ποιότητα - Τεχνολογία 9
Ανεση 9
Χώροι 7
Αξιοπιστία 9
Κατανάλωση 9
Μεταπωλητική 9
Value for money 10 -
Στις επιδόσεις κι άλλα περιοδικά εξέφρασαν επιφυλάξεις γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές (βροχή κλπ) και δεν είχαν και αρηκετό χρόνο για δοκιμές.
Πιστεύω τον ερχόμενο μήνα θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη (πλήρη δοκιμή, συγκριτικές κλπ)διαφορές σε σχέση με τον παλιό είναι ότι ο νέος είναι πολύ πιο αθόρυβος, καίει λιγότερο άρα έχει και χαμηλότερους ρύπους και πληρει τις προδιαγραφές euro5.
Απο τη μικρή έρευνα που έκανα χθές: outlander 177 CO2, Tiguan 189 !!! ?
-
Πηγα και ειδα και εγω το tiguan.
H γνωμη μου ειναι οτι ειναι ενα πολυ ποιοτικο αυτοκινητο, αρκετα ομορφο, αλλα μικρο για τα δικα μου παντα δεδομενα.
Οταν λεω μικρο ενοω σε σχεση με το outlander που εχω παραγγειλει.
Εχω τωρα ενα rav 4 και δεν θα το εδινα για να παρω το tiguan, γιατι δεν προσφερει μεγαλυτερους χωρους και καλυτερη τετρακινηση, οπου ειναι και το ζητουμενο για εμενα.
Πριν παραγγειλω το outlander, ηθελα να δω το tiguan για να αποφασισω.
Τελικα ομως το παραγγειλα χωρις να περιμενω το tiguan, και ευτυχως βγηκα σωστος.
Παλι καλα, γιατι εαν μου αρεσε το tiguan περισσοτερο, εχω δωσει 3000 προκαταβολη και αντε να τα παρεις πισω
Οσο για τους κινητηρες diesel, ειναι κατι που δεν με ενδιαφερει, γιατι το παραγγειλα βενζινη. -
Εγω οχι απλα παρηγγειλα αλλα προχθες παρελαβα το νεο μου Nissan X-Trail.
Το Tiguan τελικα ειναι μικρο για τις αναγκες μου και δεν ειμαι διατεθειμενος να κανω τον beta tester της VW (βλεπε 1.4 κυβικα σε αμαξι 1500 κιλα).
Σε γενικες γραμμες το Τιguan ειναι πολυ καλη επιλογη αν καποιος δεν το θελει για οικογενειακο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Εγω οχι απλα παρηγγειλα αλλα προχθες παρελαβα το νεο μου Nissan X-Trail.Καλημέρα, καλοτάξιδο και να το χαρείς. Την ερχόμενη εβδομάδα πάω και εγώ να το κλείσω ... το απλό (ΧΕ) 2.0 Βενζίνη, 30000 με το κλειδί στο χέρι. Κολάω λίγο στο χρώμα, θέλω ανοιχτόχρωμο (όχι άσπρο) και έχει μόνο σε ασημί έτοιμο και κόκκινο με αναμονή 3 μήνες ( ). Μανία όλοι με τα σκούρα αυτοκίνητα!!!
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Εγω οχι απλα παρηγγειλα αλλα προχθες παρελαβα το νεο μου Nissan X-Trail.Το Tiguan τελικα ειναι μικρο για τις αναγκες μου και δεν ειμαι διατεθειμενος να κανω τον beta tester της VW (βλεπε 1.4 κυβικα σε αμαξι 1500 κιλα).
Σε γενικες γραμμες το Τιguan ειναι πολυ καλη επιλογη αν καποιος δεν το θελει για οικογενειακο αυτοκινητο.
δεν είμαι γερμανόφιλος αλλά:
Xtrail
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ 141/6.000
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 19,9/4.800
Βάρος(κιλά) 1.482Tiguan
Iσχύς (ίπποι) / σ.α.λ 150/5.800
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 24,5/1.750
Βάρος(κιλά) 1.461έχω οδηγήσει το Xtrail (σε άσφαλτο) και το θεωρώ πολύ καλό suv αλλά σε αυτά που λες νομίζω ότι δεν το πάμε με τα κυβικά. Με τέτοια ροπή ασυζητητί μάλιστα το 1.4 ΤSi την στιγμή που είναι ΚΑΙ πιο ελαφρύ ΚΑΙ πιο δυνατό.
δεν εξετάζω το offroading.
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Εγω οχι απλα παρηγγειλα αλλα προχθες παρελαβα το νεο μου Nissan X-Trail.Καλοριζικο και καλοταξιδο να ειναι
Συγνωμη αλλα εβγαλες πινακιδες τετοιες μερες και θα ξαναπληρωσεις σημα σε μια εβδομαδα?? -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
δεν είμαι γερμανόφιλος αλλά:
Xtrail
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ 141/6.000
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 19,9/4.800
Βάρος(κιλά) 1.482Tiguan
Iσχύς (ίπποι) / σ.α.λ 150/5.800
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 24,5/1.750
Βάρος(κιλά) 1.461έχω οδηγήσει το Xtrail (σε άσφαλτο) και το θεωρώ πολύ καλό suv αλλά σε αυτά που λες νομίζω ότι δεν το πάμε με τα κυβικά. Με τέτοια ροπή ασυζητητί μάλιστα το 1.4 ΤSi την στιγμή που είναι ΚΑΙ πιο ελαφρύ ΚΑΙ πιο δυνατό.
δεν εξετάζω το offroading.
Μονο που το ενα βγαζει τα αλογα με τα κυβικα του (τσαμπουκα του) , ενω το αλλο με την τουρμπινα του.
Εαν αυτο δεν σε χαλαει παω πασο.
VW Tiguan 2007