-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Είμαι περίεργος να δω όταν έρθει το tiguan με 27-28.000 ποιός θα αγοράζει π.χ το CRV με 35.000.
Αναμένονται τρελές προσφορές...
Κι όλα αυτά βέβαια είναι υπέρ μας...Μα εδω στην Ελλαδα φυσικα και θα παρουν το προιον της βιοτεχνιας ποιος να παρει crv ,αλλα καλυτερα,εκει που θελει η honda, πουλαει .Και σε λιγο καιρο θα δημιουργηθει ενα νεο τοπικ.. Προβληματα σε tiguan!!!!Και να γεμιζουν οι σελιδες..............
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
εξαιρειται το γρηγορο forester, το οποιο ομως θα ειναι πολυ ακριβοτερο.Και καίει πολυ περισσότερο. [/quote]
off topic αλλά μην το συγκρίνεται με αυτοκίνητο που έχει κανονική τετρακίνηση 0'100 κάτω από 6 και τα βάζει μάλλον μόνο με τα πολύ ακριβά Suvειδή τύπου Καγιεν...
Εϊναι μεν διαοφρετική η τιμή 40000, παρόμοιο το tiguan ΄(ίσως και μεγαλύυτερο) σε μέγεθος, αλλά άλλης φιλοσοφίας. -
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Είμαι περίεργος να δω όταν έρθει το tiguan με 27-28.000 ποιός θα αγοράζει π.χ το CRV με 35.000.
Αναμένονται τρελές προσφορές...
Κι όλα αυτά βέβαια είναι υπέρ μας...Μα εδω στην Ελλαδα φυσικα και θα παρουν το προιον της βιοτεχνιας ποιος να παρει crv ,αλλα καλυτερα,εκει που θελει η honda, πουλαει .Και σε λιγο καιρο θα δημιουργηθει ενα νεο τοπικ.. Προβληματα σε tiguan!!!!Και να γεμιζουν οι σελιδες..............
Τι τα θέλεις, άλλοι γεμίζουν σελίδες, άλλοι γεμίζουν...ταμεία! Αν εσύ θεωρείς ΟΚ τα 35Κ για ένα SUV 2.0 με 150 ίππους, αυτό να πάρεις, μπορεί κάποιος να θέλει να δώσει 6-7Κ ΛΙΓΟΤΕΡΑ (2 εκατομμυριόπουλα παλιές ελληνικές δραχμούλες για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης δηλαδή...) για το Tiguan... Εξάλλου, δεν έχουμε δει εδώ μέσα περισσότερες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ (και όχι στη φαντασία κάποιων...) βλάβες για τον TSI σε σχέση με άλλους κινητήρες...
Επομένως, δεν βλέπω από που συνάγεις το συμπέρασμα πως θα γεμίσουν σελίδες με προβλήματα... -
Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι αγοράζοντας ένα CRV ή ένα RAV με 35Κ και 33Κ αντίστοιχα δεν παίρνουμε ένα ακριβότερο αμάξι λόγω καλύτερης ποιότητας ή λόγω υπερκέρδους της εταιρίας. Απλώς πληρώνουμε περισσότερους φόρους. Ισως θα ήταν χρήσιμο για να το συνειδητοποιήσουμε όλοι να αγοράζαμε το αυτοκίνητο στην πραγματική του τιμή και μετά να πηγαίναμε στην εφορία να πληρώναμε τον ΕΦΚ. Δηλαδή θα πλήρωνες για το CRV 25.000 στην honda και 40%= 10.000 στην εφορία σύνολο 35.000.
Για το tiguan (υποθέτουμε τιμή 28.000) θα πλήρωνες 25.000 πάλι και 12%ΕΦΚ=3.000 σύνολο 28.000.
Είμαι περίεργος να δω πως θα αντιδρούσε τότε ο υποψήφιος αγοραστής του CRV. ...Αν είχε μείνει κανένας
Δεν φταίει λοιπόν η honda αλλά η φορολογία και εμείς που την ανεχόμαστε. Τόσα χρόνια δεν είχαμε άλλη επιλογή. Τώρα έχουμε. Οποιος βεβαια το επιθυμεί ας συνεχίσει να πληρώνει δίλιτρα...
-
Ο χρήστης vagmag έγραψε:
εξαιρειται το γρηγορο forester, το οποιο ομως θα ειναι πολυ ακριβοτερο.
Και καίει πολυ περισσότερο.
off topic αλλά μην το συγκρίνεται με αυτοκίνητο που έχει κανονική τετρακίνηση 0'100 κάτω από 6 και τα βάζει μάλλον μόνο με τα πολύ ακριβά Suvειδή τύπου Καγιεν...
Εϊναι μεν διαοφρετική η τιμή 40000, παρόμοιο το tiguan ΄(ίσως και μεγαλύυτερο) σε μέγεθος, αλλά άλλης φιλοσοφίας.[/quote]Απλώς είπαμε οτι το VW ίσως είναι γρηγορότερο απο τον ανταγωνισμό.
Πλην του Forester βεβαίως...
Τα παραπάνω δεν συγκρίνονται μεταξύ τους σε θέμα κατανάλωσης.
Σίγουρα ειναι πολυ νωρίς να κρίνουμε για το VW αλλα οσον αφορά το Forester εχω ζήσει με ενα 2.5ΧΤ και ξέρω... -
tiguan σε λευκό...
-
μπλιαξ
-
http://images.forum-auto.com/mesimages/ ... lztdh7.jpg
http://images.forum-auto.com/mesimages/ ... MG1102.jpg
http://images.forum-auto.com/mesimages/ ... MG1105.jpg -
Εγώ πάλι εκφράζω έντονες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του κινητήρα TSI, ειδικά όταν σε αυτόν θα προστεθεί το αυξημένο βάρος του Tiguan (σε σχέση π.χ. με του Golf), οπότε θα ζορίζεται και περισσότερο. Εάν σε αυτό προσθέσεις ότι ήδη έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα (π.χ. βλ. http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=23635 ), εγώ θα έμενα μακριά από την 'επανάσταση' της VW και ναι, θα προτιμούσα δίλιτρο...
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Εγώ πάλι εκφράζω έντονες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του κινητήρα TSI, ειδικά όταν σε αυτόν θα προστεθεί το αυξημένο βάρος του Tiguan (σε σχέση π.χ. με του Golf), οπότε θα ζορίζεται και περισσότερο. Εάν σε αυτό προσθέσεις ότι ήδη έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα (π.χ. βλ. http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=23635 ), εγώ θα έμενα μακριά από την 'επανάσταση' της VW και ναι, θα προτιμούσα δίλιτρο...Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρεις δίλιτρο. Με βάση το παραπάνω λινκ που αναφέρεις τα προβλήματα (εκτός από 1 περίπτωση) κάθε άλλο παρά στον TSi οφείλονται. Αφορούν κυρίως θορύβους, τριξίματα, ηλεκτρονικά, αναρτήσεις, αντλίες, αεραγωγούς και οτιδήποτε άλλο εκτός του κινητήρα.
Αν βασιστείς σε αυτά δεν πρέπει να πάρεις VW!!!
Πάντως εμένα αντιθέτως το παραπάνω λινκ περισσότερο με καθησυχάζει παρά με ανησυχεί. Αν ένας κινητήρας τόσο περίπλοκος εβγαλε τόσο λίγα προβλήματα στην αρχή της ζωής του, φαντάζομαι ότι στο tiguan (2 χρόνια μετά την πρεμιέρα του και με μια βελτιωμένη του έκδοση με 150 ίππους) θα έχουν ξεπεραστει και αυτές οι λίγες παιδικές ασθένειες. -
Πάντως, ατμοσφαιρικό μοτέρ για το Tiguan δεν υπάρχει. (TSI/TFSI/TDI)
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρεις δίλιτρο. Με βάση το παραπάνω λινκ που αναφέρεις τα προβλήματα (εκτός από 1 περίπτωση) κάθε άλλο παρά στον TSi οφείλονται. Αφορούν κυρίως θορύβους, τριξίματα, ηλεκτρονικά, αναρτήσεις, αντλίες, αεραγωγούς και οτιδήποτε άλλο εκτός του κινητήρα.
Πάντως εμένα αντιθέτως το παραπάνω λινκ περισσότερο με καθησυχάζει παρά με ανησυχεί. Αν ένας κινητήρας τόσο περίπλοκος εβγαλε τόσο λίγα προβλήματα στην αρχή της ζωής του, φαντάζομαι ότι στο tiguan (2 χρόνια μετά την πρεμιέρα του και με μια βελτιωμένη του έκδοση με 150 ίππους) θα έχουν ξεπεραστει και αυτές οι λίγες παιδικές ασθένειες.Το να χρειάζεται να κατέβει το κιβώτιο, δεν είναι σοβαρό πρόβλημα; Η βλάβη αυτή παρατηρήθηκε μόνο σε TSI Golf και όχι σε άλλα Golf, λόγω της υπερθέρμανσης που προκαλείται από τα έντονα θερμικά φορτία του κινητήρα.
Επίσης το να μην συμπλέκει ο συμπλέκτης του kompressor, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σέρνεται στις χαμηλές στροφές;
Αυτά δεν είναι σοβαρά προβλήματα;
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρεις δίλιτρο. Με βάση το παραπάνω λινκ που αναφέρεις τα προβλήματα (εκτός από 1 περίπτωση) κάθε άλλο παρά στον TSi οφείλονται. Αφορούν κυρίως θορύβους, τριξίματα, ηλεκτρονικά, αναρτήσεις, αντλίες, αεραγωγούς και οτιδήποτε άλλο εκτός του κινητήρα.
Πάντως εμένα αντιθέτως το παραπάνω λινκ περισσότερο με καθησυχάζει παρά με ανησυχεί. Αν ένας κινητήρας τόσο περίπλοκος εβγαλε τόσο λίγα προβλήματα στην αρχή της ζωής του, φαντάζομαι ότι στο tiguan (2 χρόνια μετά την πρεμιέρα του και με μια βελτιωμένη του έκδοση με 150 ίππους) θα έχουν ξεπεραστει και αυτές οι λίγες παιδικές ασθένειες.Το να χρειάζεται να κατέβει το κιβώτιο, δεν είναι σοβαρό πρόβλημα; Η βλάβη αυτή παρατηρήθηκε μόνο σε TSI Golf και όχι σε άλλα Golf, λόγω της υπερθέρμανσης που προκαλείται από τα έντονα θερμικά φορτία του κινητήρα.
Επίσης το να μην συμπλέκει ο συμπλέκτης του kompressor, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σέρνεται στις χαμηλές στροφές;
Αυτά δεν είναι σοβαρά προβλήματα;
Σοβαρά είναι αυτά. Το σημαντικό όμως είναι η συχνότητα εμφάνισης αυτών. Ξέρω και corolla που έπαθε πολύ πιο σοβαρή ζημιά. Τι θα πει αυτό; Οτι δεν είναι αξιόπιστη η Toyota; Εγώ βλέπω ότι μέχρι στιγμής τα προβλήματα είναι μεμονομένα. Οι συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων TSI λέει ότι δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
Τουλάχιστον αυτήν την εικόνα έχω σχηματίσει μέχρι τώρα. Μπορουμε να βάλουμε και μια ψηφοφορία εδώ στο forum να δούμε μεταξί των κατόχων TSI τι ποσοστό τους είχε έστω και το παραμικρό πρόβλημα σχετιζόμενο με τον κινητήρα -
να συμπληρωσω μονο οτι οι πωλησεις των tsi/gt πλησιαζουν τις 10000 στην Ελλαδα.
αρα προβληματα ειναι σιγουρο οτι θα εμφανιστουν. Το θεμα ειναι να αντιμετωπιστουν σωστα.
-
ω πω πω πω πω πω πω πω.....
πάλι στα ίδια....
εγώ ένα πράγμα γνωρίζω για τα προβλήματα αυτά...
-
Tελικα το θαυμα μοτερ καταργηθηκε η οχι?Μιλαω για τον τουρμπο-κομπρεσορα...
-
Ασε φιλε το μοτερ καταργηθηκε τελικα και μας το κρατανε κρυφο γιατι θα βγαλουν νεο κινητηρα θαυμα χωρις κομπρεσορα στα 1.6 με 220 αλογα(λενε οι φημες).
τελος το πηρα αποφαση θα ανοιξω συνεργειο VW 'jap-power' ψηνεσαι? -
Ρε παιδια εγω τι να κανω εχω ενα συνεργειο και ασχολουμαι αποκλειστηκα με ιαπωνεζικα δεν εχω πολυ δουλεια να πω την αληθεια και μου φενεται καλη ιδεα γιατι εχω ακουσει συναδελφους που ασχολουνται με γερμανικα (vw) και εχουν ξεσκιστει στο χρημα.
ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΙΔΕΣ
Αντε μπας και βγαλουμε κανενα καλο μεροκαματο
-
Σωστα μεσα και εγω εχει ψωμι η δουλεια!!Σαν τα κοραντο θα καταληξουν και αυτα σε μια 8ετια (και πολυ ειπα)..στο περιθωριο.
-
φανταζομαι οτι με την ιδια αφοπλιστικη ευκολια προεβλεψες και πριν 3 χρονια την εμφανιση του ε?
ή εστω την μαζικη (σχεδον) στροφη των περισσοτερων Ευρωπαιων κατασκευαστων προς κινητηρες turbo μικρου κυβισμου?
edit
για να πω την αληθεια και εγω δεν βλεπω μελλον* σε αυτα τα μοτερ. Νομιζω οτι ειναι πιο πολυπλοκα απο οτι χρειαζεται σε αυτη τη κατηγορια τιμης. Σαν πιο πιθανο σεναριο θα εβλεπα την αντικατασταση του κομπρεσορα με ενα 2ο μικροτερο turbo ή την υπαρξη ενος μονο turbo πχ μεταβλητης γεωμετριας.- ελα ομως που η λυση της VW δουλευει καλα, και μαλιστα προσφερει και πολυ καλη οικονομια..
θα δουμε στο μελλον.
VW Tiguan 2007