-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ναι υπάρχει αναβάθμιση για τους κινητήρες CAV.
Σήμερα πήγα και την έκανα. Αλλά δεν διαπίστωσα το ύφος της σοβαρότητας που εκφράζεις εσύ rallye40
Αναβάθμιση για καλύτερη διαχείριση του κινητήρα μου είπαν εμένα....Έτσι λένε, αλλά πρόκειται για νέα χαρτογράφηση του εγκεφάλου, σχετικά με το αβανς.
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Ναι υπάρχει αναβάθμιση για τους κινητήρες CAV.
Σήμερα πήγα και την έκανα. Αλλά δεν διαπίστωσα το ύφος της σοβαρότητας που εκφράζεις εσύ rallye40
Αναβάθμιση για καλύτερη διαχείριση του κινητήρα μου είπαν εμένα....Έτσι λένε, αλλά πρόκειται για νέα χαρτογράφηση του εγκεφάλου, σχετικά με το αβανς.
Παρατηρησες καποια διαφορα σε σχεση με πριν;
-
Μια διαφορά, στο τράβηγμα, την έχει (να είναι ιδέα μου;) το βεντιλατερ δουλεύει και αφού βγάλω το κλειδί απο το διακόπτη.
-
Μια διαφορά, στο τράβηγμα, την έχει (να είναι ιδέα μου;) το βεντιλατερ δουλεύει και αφού βγάλω το κλειδί απο το διακόπτη.Ψυχολογικός παράγοντας. Είναι σαν αυτούς που βάζουν ένα φίλτρο πάνελ ή 1 μπουκάλι ενισχυτικό οκτανίων και αμέσως είδαν διαφορά κατά αρκετά άλογα τροχό
Εσύ είσαι στο ανάποδο. Είχες ακούσει ότι πρόκειται για μείωση ίππων κλπ και την έχεις στο υποσυνείδητο.
Το βεντιλατέρ είναι καλό που δουλεύει νομίζω -
Οταν θα βγω εκτός Αθήνας, θα μιλήσω με σιγουριά
-
Οταν θα βγω εκτός Αθήνας, θα μιλήσω με σιγουριάΜε σιγουριά θα μπορείς να μιλήσεις μόνο αν πριν είχες κάνει δυναμομέτρηση και κάνεις άλλη μία τώρα αλλά με την προυπόθεση ότι αυτή έγινε στο ίδιο δυναμόμετρο και με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Ειδάλλως δε θα είχε νόημα κάτι διαφορετικό.
Συγνώμη που είμαι τόσο απόλυτος αλλά ξέρω πόσο μπορεί να μας απατά η αίσθηση μας.Πάντως να μην ανησυχείς. Η αναβάθμιση αφορούσε τα πειράκια που λέγεται ότι υπήρχαν. Εγώ δεν πρόλαβα να δω τίποτα στο λίγο που έζησα(μόλις 5 μέρες) με το παλιό πρόγραμμα. Και πολλοί άλλοι επίσης το ίδιο αν και εφόσον χρησιμοποιούσαν βενζίνη 100 οκτανίων. Η νέα χαρτογράφηση αλλάζει την προπορεία ανάφλεξης(αβάνς) για να αποφύγουμε τρύπια πιστόνια. Και ομαλοποιεί την καμπύλη ροπής. Thats all & don't worry
Και επί τη ευκαιρία, τι γαμάτο αμάξι
Το 4Motion του Tiguan είναι πραγματικά υποδειγματικό. Προσπάθησα να σπάσω την πρόσφυση σε δρόμους με κακή πρόσφυση, με εγκάρσιες ανωμαλίες, με κακή άσφαλτο αλλά το αμάξι δεν κουνάει καθόλου από την θέση του. Αισθάνεσαι τη μεταφορά ροπής από τον εμπρός στον πίσω άξονα και συνεχίζεις ακάθεκτος την πορεία σου. Με δύο λέξεις, αδιαφορείς για τους δρόμους που κινείσαι και πρέπει να είσαι μεγάλο στουρνάρι για να βγάλεις ένα τέτοιο αμάξι εκτός πορείας. Το Tiguan είναι ασφαλέστατο.... Μπράβο VW -
κοσμογονικές αλλαγές
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:hmmm: κοσμογονικές αλλαγέςΛέτε λέτε εσείς. Εγώ αυτό που φοβόμουν ήταν μην μου προκύψει καμιά μπριζόλα το αμάξι.
Τουναντίον διαπιστώνω πόσο λάθος έκανα.
ΤΕΛΕΙΟ απλάΟπότε εφόσον εγώ πετάω από τη χαρά μου γιατί είμαι 110% ικανοποιημένος από την επιλογή μου, τότε όλα μπαίνουν από το ένα και βγαίνουν από το άλλο αυτί...
Παρεπιπτόντως πολλές φορές θυμάμαι τα λόγια του SV2. Όσο και αν έχω κατηγορήσει τα προηγούμενα χρόνια τα SUV άλλο τόσο τα εκτιμώ τώρα. Πραγματικά υπάρχουν πιο ιδανικά αυτοκίνητα για την μορφολογία του ελληνικού εδάφους?
Δεν ξέρω μπορεί να γέρασα στο μυαλό, αλλά έχω περάσει και από σκληρές αναρτήσεις που τις ευχαριστιέσαι για 5 λεπτά και τις καταριέσαι τις υπόλοιπες 23 ώρες και 55 λεπτά τις ημέρας.....Βέβαια όπως βλέπετε εγώ δεν έχω ταμπού ούτε κόλλημα με τις εταιρίες αρκεί τα προιόντα αυτών να με ικανοποιούν. Το αμάξι που αγόρασα ήταν στα μάτια προτού την αγορά, το χείριστο. Έψαχνα να βρω με το ζόρι εναλλακτικές τύπου bmw X1. Άλλαξα άρδην όταν το οδήγησα. Λάτρεψα αυτό που προσφέρει στο δρόμο, όπως το προσφέρει.
Τέλος πάντων άποψη μου είναι αυτή βέβαια.Χαίρομαι για την ευχάριστη υποδοχή από τους VAG owners, δεν χαίρομαι με τους ταλιμπάν ιταλόφιλους που νομίζουν ότι έγινα εχθρός
Αυτά -
Η επιστημη σηκωνει τα χερια
-
Με γειες!
Δύο προβλήματα έχει το Tiguan για μένα:
-Δεν έχει DSG.
-Έχει το ταμπλό του GolfPlus.To πρώτο είναι σημαντικό μείον, γιατί SUVλάκι και αυτόματο είναι ο σωστός συνδυασμός κατ' εμέ. Το δεύτερο, είναι ασήμαντο.
Όπως και να 'χει, εξαιρετική επιλογή, καλά χιλιόμετρα εύχομαι. Το μοτέρ του επίσης είναι καταπληκτικό!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Με γειες!
Δύο προβλήματα έχει το Tiguan για μένα:
-Δεν έχει DSG.
-Έχει το ταμπλό του GolfPlus.To πρώτο είναι σημαντικό μείον, γιατί SUVλάκι και αυτόματο είναι ο σωστός συνδυασμός κατ' εμέ. Το δεύτερο, είναι ασήμαντο.
Όπως και να 'χει, εξαιρετική επιλογή, καλά χιλιόμετρα εύχομαι. Το μοτέρ του επίσης είναι καταπληκτικό!
Nα'σαι καλά Γρηγόρ
Εντάξει τώρα του το έβαλαν σαν επιλογή το DSG.
Το ταμπλό του Τiguan χάνει πολύ από τις φωτογραφίες αλλά και με την απουσία του RCD/RNS 510, την μεγάλη οθόνη στην κονσόλα που δίνει άλλη όψη σε όλο το ταμπλό. Το καλό είναι ότι το δικό μου είναι και 2χρωμο στο ταμπλό και προσδίδει ένα ψευτοπολυτελές ύφος.
Αυτό που εκτιμώ εγώ όμως πάνω από όλα είναι η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης που είναι το σημαντικό για ένα όχημα που μπορεί να ταξιδέψει και εκτός δρόμου και πρέπει να έχει κατασκευή που δεν θα διαλυθεί στο διάβα των ετών.... -
Το μοτέρ του επίσης είναι καταπληκτικό!Εδώ είναι το ζουμί. Το βάρος του tiguan είναι αρκετό. Ο κινητήρας όμως το κρύβει επιμελώς.
Στις 2.000σαλ ότι ταχύτητα και να έχεις πατάς γκαζάκι και φεύγεις, παρά το βάρος και την 4κίνηση....
Πρώτη φορά ανέβηκα βουνό με 3ες, 4ες και 5ες κάποιες φορές !!!! Το έκανα για δοκιμή φυσικά. Με 3η ταχύτητα είσαι όμως πολύ σβέλτος, ειδικά σε μια ανάβαση που τα ατμοσφαιρικά πεθαίνουν και θέλουν ξεζούμισμα για να αποδώσουν.Μονάχα η αξιοπιστία του είναι που με καίει. Ελπίζω όμως όλα να πάνε καλά
-
Μην το φοβάσαι το μοτέρ, σε ό,τι αφορά κομπρέσσορες και τούρμπο. Το πιθανότερο είναι πως αν πάθει κάτι, θα είναι αλλού. Λαχείο είναι όμως, γενικώς, πολύ αξιόπιστο είναι και γνωρίζω αρκετούς που το έχουν.
Δεν ήξερα πως έχουν βάλει και DSG!
Για το ταμπλό, αυτό που θέλει ένα ποιοτικό κινεζάκι στην θέση του ραδιοCD, που και αισθητικά θα το αναβαθμίσει και θα έχεις όλες τις ευκολίες. Δες τι είχε κάνει και ο elteo στο δικό του... Υπάρχουν πολλές και καλές λύσεις για τα VAG, αλίμονο σε μας με τις μπέμπες!
Την Alfa και το 500 τα έχεις ακόμη;
-
Για το ταμπλό, αυτό που θέλει ένα ποιοτικό κινεζάκι στην θέση του ραδιοCD, που και αισθητικά θα το αναβαθμίσει και θα έχεις όλες τις ευκολίες. Δες τι είχε κάνει και ο elteo στο δικό του... Υπάρχουν πολλές και καλές λύσεις για τα VAG, αλίμονο σε μας με τις μπέμπες!Την Alfa και το 500 τα έχεις ακόμη;
Σιγά μην βάλω κινεζάκι στο Tigi...Αντιπαθώ τις aftermarket επιλογές.
Εξάλλου έχει την πολύ καλή οθόνη αφής( RCD 510 ) με 6-CD ενσωματωμένο....Σε κάποια από τις φωτό που έχω βάλει φαίνεται ωρέ...
Και την Alfa και το 500 τα έχω κανονικά....
Αν και τα έχω παραμελήσει τις τελευταίες μέρεςΕυχαριστώ και πάλι
-
Τζουζέπε, καλοτάξιδο και από μένα, να το χαρείς και να το απολαύσεις όπως το ονειρεύεσαι.
Ένα μπράβο που είσαι ανοικτό μυαλό και χαίρεσαι τα ''σίδερα'' ανεξάρτητα από αντιλήψεις προσκολημένες σε καταγωγές, ψυχές κλπ οπαδικές θεωρίες.
Είσαι ωραίος -
GB τα ίδια συμπεράσματα και εντυπώσεις είχα γράψει πριν 2 χρόνια αλλά τότε μάλλον περνούσαν στο φλου για σένα.
Ισχύουν όσα έγραψες.
-
Giuseppe, επειδη ανεφερες και το X1, πως σου φανηκε οδηγικα σε σχεση με το Tiguan;
-
Ο χρήστης Giwrgos7 έγραψε:
Giuseppe, επειδη ανεφερες και το X1, πως σου φανηκε οδηγικα σε σχεση με το Tiguan;Δεν το οδήγησα καν.
Το Χ1 απορρίφθηκε κυρίως λόγω έλλειψης 4κίνησης στα 2 λίτρα βενζίνης, έλλειψης χώρων και τιμής με αξιοπρεπή εξοπλισμό.
Πάντως η θέση οδήγησης δε θυμίζει σε τίποτα τα έτερα αδερφάκια Χ. Αλλά 3άρα με την χαμηλή θέση οδήγησης και γενικά δεν έχει ούτε μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Περισσότερο SW παρά SUV. Eξάλλου η ίδια η BMW το ονομάζει SAV(sport activity vehicle).
Πάντως αν θέλεις κάτι οδηγικά ενδιαφέρον σίγουρα το Χ1 έχει τα φόντα. Με τιμόνι αλλά 3 series, χαμηλό κέντρο βάρους και κινητήρα κλασσικά στο διαμήκη άξονα. Μεγάλο μείον είναι ο κινητήρας-τάφος. Σήμερα 150 ατμοσφαιρικοί ίπποι είναι λίγοι για τα υπέρβαρα σασί. -
Σε συγκριση με το 4Χ2 Tiguan με τα 122 αλογα;
-
Ο χρήστης Giwrgos7 έγραψε:
Σε συγκριση με το 4Χ2 Tiguan με τα 122 αλογα;Μιλάμε για 6.000 ευρώ διαφορά στα χρήματα, και κινητήρα turbo με ροπή.
Νομίζω ότι στην παρούσα φάση το 2λιτρο Χ1 μονάχα σαν κράχτης υπάρχει...
Δεν είναι και η πιο λογική αγορά παρά μονάχα αν είσαι fan της BMW.
Αντικειμενικά πιστεύω ότι το Tiguan 4x2 είναι πιο συμφέρουσα επιλογή έναντι του Χ1 4x2 λόγω τιμής,κινητήρα και άνεσης.
VW Tiguan 2007