-
Μηπως να το πας πισω αναφεροντας το προβλημα??? Δε νομιζω να θεωρησουν φυσιολογικη τετοια πτωση αποδοσης +αυξηση καταναλωσης...
-
Πριν το update έδειχνε 157 και μετά 150. Τους έχω ρωτήσει και δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση. Σε 5 έχουμε πάει και πήραμε 5 διαφορετικές απαντήσεις.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Μηπως να το πας πισω αναφεροντας το προβλημα??? Δε νομιζω να θεωρησουν φυσιολογικη τετοια πτωση αποδοσης +αυξηση καταναλωσης...αμα η αναβαθμιση ειναι τετοια δε μπορουν να κανουν κατι
στη τελικη και αυτοι εντολες εκτελουν, τους λεει η γερμανια να κανουν το update , αν ειναι επειγον στο κανουν ψιλο με το ετσι θελω για να ειναι ολοι καλυμμενοι και απο οσο ξερω ουτε και οι ιδιοι στα συνεργεια γνωριζουν τι ακριβως κανει το update
αν στο διαγνωστικο ειναι ολα καλα, δε μπορει να διεκδικησει κατι
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Πριν το update έδειχνε 157 και μετά 150. Τους έχω ρωτήσει και δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση. Σε 5 έχουμε πάει και πήραμε 5 διαφορετικές απαντήσεις.απλα καταλαβαινεις διαφορα γιατι δεν υπαρχει η ιδια ροπη χαμηλα
(γιατι τα 7 αλογα δεν ειναι και τοσο σημαντικα)αυτο με το μειγμα παντως οσο και αν τσουζει τη τσεπη ισως δεν ειναι και τοσο κακο, φιλος μου πηρε το καπακι στο χερι επειδη ειχε προγραμμα με φτωχο μειγμα στο ΤΤ του
βεβαια η διαφορα στη καταναλωση ειναι τεραστια
δεν εχω ακουσει παντως κατι , μονο στο συγκεκριμενο μοντελο εγινε αυτο ή γενικα στους τουρμποκομπρεσσορες?
-
Το θέμα μου είναι πως έδωσα 33000 ευρώ πριν 2 χρόνια, και τώρα οδηγώ ένα διαφορετικό αυτοκίνητο που σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα.
Αυτό το update, γίνεται στα τουρμποκομπρεσσορ που κατασκευάστηκαν μετά τον 10/2008. Μέχρι τότε οι κινητήρες ήταν κατασκευής Audi. Μετά κάπου τα χάλασαν με τη VW και αναγκάστηκε να εξελίξει η ίδια η VW τους κινητήρες και τα έκανε .......
-
η audi ποτε δεν ειχε σχεση με το συγκεκριμενο μοτερ, αφου δεν υπαρχει αλλωστε σε κανενα μοντελο της μεχρι στιγμης
ειναι αποκλειστικο δημιουργημα της vw (για αυτο και μεχρι προσφατα δεν το χε κανεις αλλος στο group)
δημιουργηματα της audi ειναι οι 1.8 και 2.0 tfsi για παραδειγμα που πρωτα μπηκαν σε δικα της μοντελα
βεβαια oταν μιλαμε για ενα group δεν πιστευω οτι εχει και πολυ νοημα να λεμε 'δικο τους', αλλα τελοσπαντων
για μενα το αρνητικο ειναι οτι πιθανως (αν ειναι οπως τα λες τα πραγματα) υπηρχε προβλημα το οποιο πηγαν να μπαλωσουν, οχι οτι εριξαν τη δυναμη
αυτο καλως το εκαναν αν υπαρχει θεμα αξιοπιστιαςκαι αυτο το προβλημα δημιουργει το ερωτημα ,εαν και τι φθορα εχει προξενησει μεχρι στιγμης στους κινητηρες σας
-
Το ότι έχουν γίνει κάποιες ζημιές σε κινητήρες, είναι πια γνωστό. Αυτό που με έχει κάνει τρελό, είναι η κοροιδία της VW. Δεν το παραδέχεται.
-
Από που είναι γνωστό οτι έγιναν ζημιές στον κινητήρα ;
Δεν δίνω δίκιο στο βαγκ , το αντίθετο , είναι απαράδεκτο το γεγονός ...
Ομως , Τώρα που λήγει η εγγύηση σου , καλύτερα να χάσεις ροπή και άλογα και να είσαι αξιοπιστιος, παρα να χάσεις κανα μοτέρ... -
ακριβως και καλυτερα να εχεις κανει και καμια επεκταση καλου κακου
-
Εγώ πάντως δεν το θεωρώ 'κακό' το update. Διορθώσεις μάλλον έχουν γίνει και φαντάζομαι υπερ τις αξιοπιστίας του κινητήρα. Τώρα αν έχει επιπτώσεις στην 'αίσθηση' ή σε άλλα, μάλλον ή ίσως θα πρέπει να προσαρμοστεί η οδήγηση στα νέα δεδομένα.
-
Δεν είναι θέμα αίσθησης, αλλά ουσίας. Η επέκταση είχε γίνει απο την αρχή
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ πάντως δεν το θεωρώ 'κακό' το update. Διορθώσεις μάλλον έχουν γίνει και φαντάζομαι υπερ τις αξιοπιστίας του κινητήρα. Τώρα αν έχει επιπτώσεις στην 'αίσθηση' ή σε άλλα, μάλλον ή ίσως θα πρέπει να προσαρμοστεί η οδήγηση στα νέα δεδομένα.Απο τη μια μπορεις να πεις οτι η vw σεβεται το πελατη της και την υστεροφημια της για να αποφυγει προβληματα αξιοπιστιας κινητηρα αλλα απο την αλλη ειναι λιγο κοροιδια οταν πουλας κατι και μετα σου κανουν ενα update που ριχνει την αποδοση του αισθτα οπως λεει ο rallye...Μπρος γκρεμος και πισω ρευμα η υποθεση αλλα το σωστοτερο ειναι να προβλεπονται αυτα τα προβληματα πριν πουλας κατι!
Τελοσπαντων rallye40 νομιζω οτι καλυτερα που χουν γινει ετσι τα πραγματα απο το να τρεχες στο συνεργειο.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Εγώ πάντως δεν το θεωρώ 'κακό' το update. Διορθώσεις μάλλον έχουν γίνει και φαντάζομαι υπερ τις αξιοπιστίας του κινητήρα. Τώρα αν έχει επιπτώσεις στην 'αίσθηση' ή σε άλλα, μάλλον ή ίσως θα πρέπει να προσαρμοστεί η οδήγηση στα νέα δεδομένα.
Απο τη μια μπορεις να πεις οτι η vw σεβεται το πελατη της και την υστεροφημια της για να αποφυγει προβληματα αξιοπιστιας κινητηρα αλλα απο την αλλη ειναι λιγο κοροιδια οταν πουλας κατι και μετα σου κανουν ενα update που ριχνει την αποδοση του αισθτα οπως λεει ο rallye...Μπρος γκρεμος και πισω ρευμα η υποθεση αλλα το σωστοτερο ειναι να προβλεπονται αυτα τα προβληματα πριν πουλας κατι!
Τελοσπαντων rallye40 νομιζω οτι καλυτερα που χουν γινει ετσι τα πραγματα απο το να τρεχες στο συνεργειο.
Πολύ σωστα τα λες, αλλά μια πιο σωστή ενημέρωση χρειαζόταν κι οχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Ρτσι κι αλλιώς, τον καταρφεί αυτόν το κινητήρα, για το Tiguan τουλάχιστον -
Δεν ξέρω πως μπορεί να είναι τώρα (μετά-update) το Τiguan αλλά όταν το οδήγησα σε testdrive πέρσι μου φάνηκε πολύ πολύ καλός σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε αίσθηση και ικανότητες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εδειχνε την διαφορά και (για μένα) δικαιολογούσε την 'υπερτίμηση' του. Μήπως όμως αυτό δεν ήταν το απολυτως σωστό για την λειτουργία του κινητήρα?
Υπάρχουν οι ίδιες αντιδράσεις σε όλα τα μοντέλα που πέρασαν από update?
-
Να υποθέσω ότι τα καινούρια αυτοκίνητα έρχονται με αυτή την χαρτογράφηση από το εργοστάσιο;
Επίσης ξέρουμε αν αυτό ισχύει για όλα τα τουρμποκομπρεσσεράτα; Για το Scirocco πχ;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ πάντως δεν το θεωρώ 'κακό' το update. Διορθώσεις μάλλον έχουν γίνει και φαντάζομαι υπερ τις αξιοπιστίας του κινητήρα. Τώρα αν έχει επιπτώσεις στην 'αίσθηση' ή σε άλλα, μάλλον ή ίσως θα πρέπει να προσαρμοστεί η οδήγηση στα νέα δεδομένα.Το βασικό δεν είναι τα -7hp , αλλα η μετατόπιση της ροπης προς τα κάτω ...
Και ναι είναι απάτη να οδηγας το τεστ ντριβε αυτοκίνητο , να το αγοράζεις και Μετά Απο λίγο καιρο να σου αλλάζουν ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό που ενδεχομένως στην αρχη να αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα επιλογής έναντι του ανταγωνισμού ... -
Συμφωνω.Ειναι το λιγοτερο απαραδεκτο
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το βασικό δεν είναι τα -7hp , αλλα η μετατόπιση της ροπης προς τα κάτω ...
Και ναι είναι απάτη να οδηγας το τεστ ντριβε αυτοκίνητο , να το αγοράζεις και Μετά Απο λίγο καιρο να σου αλλάζουν ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό που ενδεχομένως στην αρχη να αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα επιλογής έναντι του ανταγωνισμού ...Ακριβώς όπως τα λες φίλε μου. Η ροπή που είχα από τις 1800 σαλ, απλά χάθηκε με ότι συνεπάγεται απο αυτό. Τα καινούργια είναι όλα έτσι. Μα δεν είναι τυχαίο που καταργείται αυτός ο κινητήρας για το Tiguan. Ούτε θεωρώ τυχαίο τη κίνηση της VW να αγοράσει την Alfa Romeo, μετά την διαμάχη με την Audi.
Ο μεγάλος χαμός με αυτό το θέμα ξεκίνησε τον Μάη πέρσι, από το Scirocco Club.
-
Το θέμα προυπάρχει από τα πρώτα Golf GT (που βγάζανε, λέμε τώρα, κοντά 200 άλογα για να γουστάρουν οι δημοσιογράφοι και τα περιοδικά). Είναι ο κολλητός μου παθών αλλά τουλάχιστον εκείνου είναι leasing οπότε μικρό το κακό...
-
Αλλο ενα tiguan εμεινε στο γκαραζ της πολυκατοικιας και το σερνει η οδικη
δε μπορουν να λυσουν το χειροφρενο ομως
(μαλλον ειναι dsg και σκαλωσε ή θα δουλευει κανα hill assist )Sent from my LG-P500 using Tapatalk
VW Tiguan 2007