-
Το καλό στα αυτοκίνητα αυτά είναι να έχουν μαλακή εταζέρα που να βγαίνει εύκολα για να μπορείς να 'ανέβεις' σε ύψος.
Το Βιτάρα (με τον ελάχιστο χώρο αποσκευών) παίρνει αρκετά σακ βουαγιάζ προίκα μωρού (οποιος έχει ξέρει) και μπόνους ένα καροτσάκι απο πάνω. Αλπώς όταν το ταξίδι είναι πολυήμερο τα πράγματα φτάνουν ώς την οροφή.
Για τον λόγο αυτό το άχτι μου είναι ένα αυτοκίνητο με άπλετο χώρο αποσκευών -
Το αμάξι φοράει Bridgestone Dueler HP 215/65/16.
Έχω οδηγήσει και άλλα 4Χ4 σε χιόνι (λόγω snowboard): RAV (1998) , Grand Vitara (2005) και Jeep Cherokee (2004). Όλα ήταν πολύ σκληρά σε σχέση με το Tiguan αλλά στο χιόνι δεν είδα τρελλή διαφορά μέχρι τώρα.
Σχετικά με το χώρο αποσκευών λόγω σχήματος, συρόμενων πίσω καθισμάτων και εταζέρας γίνεται αρκετά ικανοποιητικός. Στην βάση της ρεζέρβας χωράνε αρκετά μικροαντικείμενα (πυροσβεστήρας, φαρμακείο, αλυσίδες) Με τα πίσω καθίσματα τέρμα μπροστα τα γονατά μου ίσα που ακουμπούσαν το μπροστινό κάθισμα (ειμαι 183). Φαντάζομαι ότι ένα παιδί 8-14 χρονών θα είναι πολύ άνετα.
Οσον αφορά την κατανάλωση είναι περίπου 12,5 αλλά το πίεσα αρκετά σε Αττική Οδό και ανηφόρες. Οταν το πήγαινα ήρεμα είχε 9,5 - 11 max. -
Για αύξηση 'βάθους' στο χώρο αποσκευών η ρεζέρβα μπορεί να στερεωθεί όρθια στο πλάι και να συγκρατηθεί με ιμάντες. το πλαστικό που συγκρατεί τη ρεζέρβα φεύγει και η μοκέτα που σκεπάζει τη ρεζέρβα, ακουμπάει στο πάτο του πορτμπαγκάζ. αυτά μου είπαν σήμερα σε αντιπροσωπεία.
Επίσης για όποιον θέλει επέκταση της μηχανικής εγγύησης για άλλα 2 χρόνια, αυτή στοιχίζει 470 Ευρώ και μπορεί να γίνει και μέχρι 6 μήνες πριν τη λήξη των 2 ετών που δίνει ο κατασκευαστής. -
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
Επίσης για όποιον θέλει επέκταση της μηχανικής εγγύησης για άλλα 2 χρόνια, αυτή στοιχίζει 470 Ευρώ και μπορεί να γίνει και μέχρι 6 μήνες πριν τη λήξη των 2 ετών που δίνει ο κατασκευαστής.Κάτι αντίστοιχο έδινε/δίνει και η Audi (το έκανε φίλος στο Α3 2.0QTFSi) αλλά δε θυμάμαι αν επιτρεπόταν να το κάνει μόνο μέσα στους πρώτους 18 μήνες κι όχι απλά προτού λήξει η εγγύηση (αν δηλαδή του βγάλει προβλήματα κάποιου μέσα στο 4ο 6μηνο, γιατί να έχει 'πετάξει το πουλάκι' που του δίνει το δικαίωμα να επεκτείνει την εγγύηση - αφού έτσι κι αλλιώς θα πληρώσει για να το κάνει??)...
-
Γεια σας και απο ΄μενα,
Θα ήθελα την γώμη σας, γιατί όσον αφορά την αγορά του Iguan. Ημουν σχεδόν αποφασισμένος να το πάρω και μάλιστα την έκδοση sport, όταν με φόβισε ένας φίλος για τον κινητήρα που φορά. από ότι μου είπε φορούσε κάτι αντίστοιχο το golf (1400cc 150hp) και παρουσίαζε πολλά προβλήματα... έκαιγε λάδια κ.τλ.... δέ ξέρω κατα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο...
θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν αξίζει για εκτός δρόμου διαδρομές... προς το παρόν έχω ένα jimny με το οποίο έχω κάνει απιστευτες διαδρομές. έχει κοντες βλέπειας.... -
Δες πρώτα τα τόπικ για τον tsi κινητήρα για να πάρεις μια γεύση.
Προβλέπεται σφαγή btw.. -
Ο χρήστης link20 έγραψε:
Προβλέπεται σφαγή btw..btw? τί ειναι αυτο?
-
Ο χρήστης charis_ έγραψε:
μπάι δε γουέι!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
μπάι δε γουέι!
λέτε ρε παιδια να βγεί μούφα ο κινητήρας?
-
μπάι δε γουέι!
λέτε ρε παιδια να βγεί μούφα ο κινητήρας?
Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά πολλές χιλιάδες αυτοκίνητα με αυτό το μοτέρ και τα προβλήματα που αναφέρθηκαν κι από κατόχους εδώ μέσα , είναι πραγματικά ελάχιστα, ειδικά αν σκεφτείς πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν περίπου 10.000 οχήματα στην αγορά με μοτέρ TSI σαν αυτό του Tiguan.
Αποψή μου, μην το σκέφτεσαι καν, το μοτερ είναι καταπληκτικό και έχει βγει αξιόπιστο. Τα προβλήματα που αναφέρει ο φίλος σου είναι στην φαντασία κάποιον που θα ήθελαν να βγει μούφα ίσως, απλά δεν τους έκανε την χάρη.
Βέβαια δεν νομίζω να σε πείσω ιδιαίτερα, αφού θα ακούσεις μάλλον τον φίλο σου και μερικούς άλλους που θα σου πουν τα ίδια, οπότε θα πας να πάρεις ένα Tuscon και θα σου μείνουν και ρέστα, ή θα τα χώσεις χοντρά στην Toyota να πάρεις το Rav. Στην πρώτη περίπτωση, θα έχεις ένα πολύ χειρότερο αμάξι. Στην δεύτερη περίπτωση, ένα περίπου ισάξιο, αλλά ακριβότερο.
Εσύ αποφασίζεις. -
Δεν έχει τίποτα ο κινητήρας!
-
12000 tsi κυκλοφορουν
εκ των οποιων εχουν σπασει*..... 3
- για την ακριβεια εχουν αντικατασταθει, που σημαινει οτι δεν ειναι απαραιτητα προβλημα του μοτερ, αλλα ισως καποιου περιφεριακου που με τη σειρα του δημιουργησε προβλημα στο μοτερ.
-
φίλε Γρηγόρη, για να πάρω tuscon ή rav μάλλον αδύνατον. αυτό πυ σκέφτομαι έιναι to vitara diesel που το θεωρώ από τα κορυφαία... ή to tiguan, αλλά μια που θα δώσω 35,000 χιλιάρικα στη μια περίπτωση και 30,000 στην άλλη φρόνιμο θεωρω να καλύψω όλες μου τις αμφιβολίες....
-
Εγώ το πήrα Πaρασκευή έχω κάνει ήδη 300 χιλ. σε ασφαλτο και χιόνι και το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι δε χορταίνω να το οδηγώ!!!! Μου στοίχισε 28100 με το κλειδί στο χέρι, τα έχει όλα και είναι 1400cc !!!
-
φίλε Γρηγόρη, για να πάρω tuscon ή rav μάλλον αδύνατον. αυτό πυ σκέφτομαι έιναι to vitara diesel που το θεωρώ από τα κορυφαία... ή to tiguan, αλλά μια που θα δώσω 35,000 χιλιάρικα στη μια περίπτωση και 30,000 στην άλλη φρόνιμο θεωρω να καλύψω όλες μου τις αμφιβολίες....Ουφ! Αφού δεν θα πάρεις κάποιο από αυτά που ανέφερα, σε συμπάθησα!
Τέσπα, αν είσαι μεταξύ των δύο που αναφέρεις, από μένα ό,τι και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Το Vitara πάντως θα είναι πιο θορυβώδες στο ταξίδι, αλλά μάλλον πιο οικονομικό λόγω diesel, αν και όχι πάρα πολύ, γιατί η μόνιμη τετρακίνηση τρώει ...παραπάνω! Πάντως ζήτημα αξιοπιστία δεν τίθεται για κανένα από τα δύο, διάλεξε αυτό που σου αρέσει, αφού τα οδηγήσεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
φίλε Γρηγόρη, για να πάρω tuscon ή rav μάλλον αδύνατον. αυτό πυ σκέφτομαι έιναι to vitara diesel που το θεωρώ από τα κορυφαία... ή to tiguan, αλλά μια που θα δώσω 35,000 χιλιάρικα στη μια περίπτωση και 30,000 στην άλλη φρόνιμο θεωρω να καλύψω όλες μου τις αμφιβολίες....
Ουφ! Αφού δεν θα πάρεις κάποιο από αυτά που ανέφερα, σε συμπάθησα!
Τέσπα, αν είσαι μεταξύ των δύο που αναφέρεις, από μένα ό,τι και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Το Vitara πάντως θα είναι πιο θορυβώδες στο ταξίδι, αλλά μάλλον πιο οικονομικό λόγω diesel, αν και όχι πάρα πολύ, γιατί η μόνιμη τετρακίνηση τρώει ...παραπάνω! Πάντως ζήτημα αξιοπιστία δεν τίθεται για κανένα από τα δύο, διάλεξε αυτό που σου αρέσει, αφού τα οδηγήσεις.
η αλήθεια έιναι ότι το vitara είναι κορυφή... μόνο που έχει τις κόντες το κοντές το κάνει τανκσ... βλέπω και από το τζιμνι που έχω ... δεν κολλάει πουθενά... αλλά τσιμπάει λίγο στην τιμή... μάλλον προς το tiguan τη βλέπω τη δουλειά.
-
Κοίτα, προιοντικά βίντεο που είδα μια χαρά κατσικάκι είναι και το escape το Tiguan, συν του ότι ο κινητήρας βοηθάει αρκετά. Απλά στο 90% του χρόνου που θα το έχεις στο δρόμο είναι πιο άνετο (αυτόματη τετρακίνηση, φιλοσοφία στησίματος ακριβώς για κυρίως κίνηση σε δρόμο). Δε θα στο συνιστούσα μόνο αν το θες για κυνήγι (εκεί πας σε Νίβα, Τζίμνι και παλιότερα Σαμουράι κλπ κλπ)...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το καλό στα αυτοκίνητα αυτά είναι να έχουν μαλακή εταζέρα που να βγαίνει εύκολα για να μπορείς να 'ανέβεις' σε ύψος.
Το Βιτάρα (με τον ελάχιστο χώρο αποσκευών) παίρνει αρκετά σακ βουαγιάζ προίκα μωρού (οποιος έχει ξέρει) και μπόνους ένα καροτσάκι απο πάνω. Αλπώς όταν το ταξίδι είναι πολυήμερο τα πράγματα φτάνουν ώς την οροφή.
Για τον λόγο αυτό το άχτι μου είναι ένα αυτοκίνητο με άπλετο χώρο αποσκευώνΚαι εγώ τον ίδιο προβληματισμό είχα αλλά αν το σκεφτείς λίγο, τον άπλετο χώρο αποσκευών τον χρειάζεσαι για 2-3 εβδομάδες το χρόνο το πολύ, κάτι που λύνεται με μία μπαγκαζιέρα οροφής ή ένα τρέυλερ. Δεν είναι κρίμα να καταλήξεις σε ένα αυτοκίνητο που δεν σου άρέσει τόσο ή που σε αναγκάζει να πληρώνεις 372 ή 483 το χρόνο σε τέλη χώρια ασφάλειες κατανάλωση κτλ για να έχεις περισσότερο χώρο για λίγες ημέρες που τον χρειάζεσαι ; Βάλε κάτω τις διαφορές στα 5 χρόνια σε τέλη ασφάλειες βενζίνες κτλ και θα δεις...ενώ με 300 ευρώ για μια μπαγκαζιέρα το έλυσες το πρόβλημα (αν σου αρέσει το τιγκουάν πάντα γιατί αν δεν αλλάζει το θέμα)
-
Ο χρήστης VAGELIS21 έγραψε:
οχι απλα καλύτερη, πολύ καλυτερη? Τέλος πάντων επειδη τα εχω δει και εγω τώρα τελευταία και τα δυο μοντέλλα, παραδεχομαι την πολύ καλή ποιότητα του tiguan σε σχεση με τα suv των 30000 - 32000 euro αλλα απο την x3 ειναι αρκετα πιο κάτω σε ποιοτητα υλικών. Αλλωστε μια προσεχτική ματιά στο εσωτερικό του tiguan φανερώνει πολλά ''κρυφα'' σημεια με κατωτερης ποιοτητας υλικά (μαλλον για να διατηρηθει το κόστος χαμηλά).
Ναι πολύ καλύτερη, θα επιμείνω. Άλλωστε η Χ3 δεν φημιζόταν για το καλό και ποιοτικό εσωτερικό της. Ο Clarkson για παράδειγμα την έθαψε σε αυτόν τον τομέα όταν την παρουσίασε στο top gear. Υπάρχει και σχετικό video στο youtube το οποίο είναι εύκολο να το βρεις. Κρατάω μια επιφύλαξη μόνο για το f/l μοντέλο της X3 το οποίο δεν έχω δει ακόμα και μάλλον σε αυτο αναφέρεσαι.
Τέτοια κρυφά σημεια με κατώτερης ποιότητας υλικά δεν εντόπισα στο tiguan (επειδή το αναφέρεις όμως όταν ξαναδώ το αυτοκίνητο θα επανέλθω αν χρειαστεί). To μόνο που δεν μου άρεσε ήταν τα τραπεζάκια στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.
-
φίλε Γρηγόρη, για να πάρω tuscon ή rav μάλλον αδύνατον. αυτό πυ σκέφτομαι έιναι to vitara diesel που το θεωρώ από τα κορυφαία... ή to tiguan, αλλά μια που θα δώσω 35,000 χιλιάρικα στη μια περίπτωση και 30,000 στην άλλη φρόνιμο θεωρω να καλύψω όλες μου τις αμφιβολίες....Προσωπικη αποψη οτι CRV , Χ-Τrail και Outlander ειναι καλυτερα και απο τα δυο αυτα.
Το Vitara ειναι υπερβολικα θορυβωδες και εχει αδυναμους κινητηρες , το Tiguan εχει τα προβληματα που αναφερω παραπανω.
VW Tiguan 2007