-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Όλα αυτά είναι η προσωπική μου άποψη και σόρρυ κιόλας αλλα όλα τα άλλα τα ακουω βερεσε...
κράτα τότε όπως σωστά λες την προσωπική σου άποψη και μην μειώνεις τις απόψεις των άλλων.
εγώ προσωπικά δεν είπα ότι είναι αργό αλλά εφόσoν με ίδια λεφτά μπορεί να πάρει περισσότερη δύναμη χωρίς να χάσει σε άλλους τομείς γιατί να μην το κάνει;
παραδείγματα:
Citroen C4 2.0 VTS
VW Golf 1.4 GT Sport (140hp)
Seat Leon 1.8 TFSi
Opel Astra 1.6Tδεν είναι ότι αγοράζει ένα Hyundai και προσπαθεί να πάρει το καλύτερο value4money. Αγοράζει ένα μικρό αυτοκίνητο που κοστίζει αρκετά για αυτά που προσφέρει.
ΥΓ. Και σιγά το brand name που έχει η Volvo δηλ μην τρελαθούμε κιόλας....
-
htanso21 +2000
elteo είναι άλλο πράγμα το 'υπάρχουν και πιο γρήγορα στα λεφτά αυτά' και άλλο το 'είναι επικίνδυνα αργό κλπ'.
Εκεί ήταν και η ένστασή μου.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ρε παιδιά... δεν ξέρω αλλά σαν πολλά άλογα να θέλουμε απο κάτω μας!Εγώ με ένα αμάξι 1.300 κιλών, 110 αλόγων και με ροπή που πιάνει πάνω απο τις 4.000 σαλ. Είμαι υπερευχαριστιμένος!
ΔΕΝ είναι 1300 κιλά το 207 σου. 1200 και κάτι ψιλά ζυγίστηκε το RC με φουλ εξοπλισμό. Όπως και να 'χει, θα συμφωνήσω με elteo: καλύτερα το C30 1.8 με λιγότερο εξοπλισμό, παρά το 1.6 φουλ εξτρά.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
htanso21 +2000elteo είναι άλλο πράγμα το 'υπάρχουν και πιο γρήγορα στα λεφτά αυτά' και άλλο το 'είναι επικίνδυνα αργό κλπ'.
Εκεί ήταν και η ένστασή μου.
δεν μίλησα για επικίνδυνα αργό...ούτε καν αργό.
1200κάτι το RC...1200βγάλε κάτι το απλό 1600 ...=10,9 kg/hp
-
εγω παιδες δε μπορω να πω σε καποιον που θα δωσει τοσα λεφτα να παρει κατι αργοτερο απο αυτα που κυκλοφορουν...
για μενα η ενεργητικη ασφαλεια ειναι πολυ σημαντικη και αυτο το συγκεκριμενο εαν ανοιξεις κλιματισμο και εισαι και λιγο φορτωμενος δε θα πηγαινει μια...απλη φυσικη!
εφοσον του αρεσουν και τα ανοιγματακια ας κοιταξει και κατι αλλο..
-
με βαλατε σε σκεψεις..και οντως σε παραπλησια λεφτα περνω το opel astra gtc me 1.6T kai 180 αλογακια!θα παω να κανω ενα test drive να εχω μια καθαρή εικόνα!
-
Από το ένα άκρο στο άλλο πας μου φαίνεται! Από τα 100 άλογα ξαφνικά στα 180; Θα σου χρησιμεύσει η τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να επωμιστείς το κόστος της αυξημένης κατανάλωσης; Αποφάσισε ποιες είναι οι ανάγκες σου πρώτα Ρώτα και για τελική τιμή στον 1.8 του C30. Επειδή δεν πουλάει σχεδόν καθόλου ακούγεται πως κάνουν πολύ καλές εκτπώσεις.
//Στο κάτω κάτω μπορείς και να περιμένεις για το Α3 1.4Τ
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Από το ένα άκρο στο άλλο πας μου φαίνεται! Από τα 100 άλογα ξαφνικά στα 180; Θα σου χρησιμεύσει η τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να επωμιστείς το κόστος της αυξημένης κατανάλωσης; Αποφάσισε ποιες είναι οι ανάγκες σου πρώτα Ρώτα και για τελική τιμή στον 1.8 του C30. Επειδή δεν πουλάει σχεδόν καθόλου ακούγεται πως κάνουν πολύ καλές εκτπώσεις.//Στο κάτω κάτω μπορείς και να περιμένεις για το Α3 1.4Τ
Φίλε μου θελω να παρω καινουριο αυτοκίνητο το οποιο να μου παρεχει ασφαλεια τεχνολογια και Αν μπορει στα λεφτα που κειμενομαι επιδοσεις αν οχι...τι αλλο μπορω να κανω...γι αυτο και ερευνω το θέμα!και που ειπα για τον 1.6Τ το ειπα για συγκριση του ενος με το αλλο μοντελο !
ποτε βγαινει το Α4 1.4Τ? -
Όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας είναι πλέον ασφαλή και τεχνολογικά προχωρημένα οπότε ό,τι κι αν πάρεις δεν θα μείνεις δυσαρεστημένος.
Εγώ στα χρήματα που θες να κυμανθείς θα σου πρότεινα το Leon 1.8T (το οποίο και θα είχα αγοράσει προσωπικά αν με έπαιρνε οικονομικά - τελικά πήγα στη βασική έκδοση του TSI) γιατί έχει τα πάντα (εκτός από ποιότητα υλικών στο ταμπλό ) Αν θες κάποιο exclusivity τότε το C30 είναι καλή περίπτωση αρκεί να πετύχεις λογική τιμή (και όσο γίνεται μακρυά από τον 1.6 - καμιά φορά μπορεί πραγματικά να σου χρειαστούν τα μερικά άλογα παραπάνω κυρίως στην εθνική και τότε καλό θα είναι να τα έχεις ). Το Astra αν και πολύ όμορφο, επειδή το οδήγησα (το 1.6) και δεν με ικανοποίησε η συμπεριφορά του στις στροφές προσωπικά δεν θα το έπαιρνα.
Το Α3 1.4Τ νομίζω σύντομα θα έρθει, ας μας πει κάποιος που ξέρει καλύτερα. -
[quote='elteoΥΓ. Και σιγά το brand name που έχει η Volvo δηλ μην τρελαθούμε κιόλας....[/quot
ε οχι και σιγά το brandname δηλαδη θελεις να μας πείς οτι ειναι στο ίδιο επίπεδο με vw,opel,toyta,ford κτλπ?
η volvo για μενα κλίνει περισσότερο σε mercedes,saab,bmw,audi και οπως και να το κανουμε με 19000 ευρω να παιρνεις volvo καλα ειναι και τα 100 άλογα , εξάλου και η bmw την σειρα 1 απο ποσα αλογα τα ξεκινάει? η mercedes την Α150 ? -
Ο χρήστης jnm έγραψε:
[quote='elteoΥΓ. Και σιγά το brand name που έχει η Volvo δηλ μην τρελαθούμε κιόλας....[/quotε οχι και σιγά το brandname δηλαδη θελεις να μας πείς οτι ειναι στο ίδιο επίπεδο με vw,opel,toyta,ford κτλπ?
η volvo για μενα κλίνει περισσότερο σε mercedes,saab,bmw,audi και οπως και να το κανουμε με 19000 ευρω να παιρνεις volvo καλα ειναι και τα 100 άλογα , εξάλου και η bmw την σειρα 1 απο ποσα αλογα τα ξεκινάει? η mercedes την Α150 ?σιγά τα ωα φίλε μου...κάποτε είχε όνομα...τώρα περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις!
Από το ένα άκρο στο άλλο πας μου φαίνεται! Από τα 100 άλογα ξαφνικά στα 180; Θα σου χρησιμεύσει η τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να επωμιστείς το κόστος της αυξημένης κατανάλωσης; Αποφάσισε ποιες είναι οι ανάγκες σου πρώτα Ρώτα και για τελική τιμή στον 1.8 του C30. Επειδή δεν πουλάει σχεδόν καθόλου ακούγεται πως κάνουν πολύ καλές εκτπώσεις.
//Στο κάτω κάτω μπορείς και να περιμένεις για το Α3 1.4Τ
Opel Astra 1.6T ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (λίτρα/100 χλμ)
Εκτός πόλης / Μικτή / Αστική 6,2/7,7/10,3Volvo C30 1.6 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (λίτρα/100 χλμ)
Εκτός πόλης / Μικτή / Αστική 5,7/7,0/9,3δεν βλέπω μεγάλες διαφορές πλην της πόλης για +80 άλογα και είναι λογικό διότι με το 1600αρι της Volvo πρέπει να είσαι συνέχεια ψηλά πιέζοντάς τον για να μπορέσεις να κάνεις τα αυτονόητα.
-
Η τυποποιημένη κατανάλωση δεν λέει κάτι αφού είναι πλασματική και για τα δύο μοντέλα. Το μόνο που δείχνει είναι ότι σίγουρα το Astra θα κάψει περισσότερο γενικά.
Υπό πίεση όμως το Astra θα μεγαλώσει πολύ τη διαφορά της κατανάλωσης σίγουρα. Βέβαια άλλες επιδόσεις τα δώσει το Astra και άλλες το Volvo... -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η τυποποιημένη κατανάλωση δεν λέει κάτι αφού είναι πλασματική και για τα δύο μοντέλα. Το μόνο που δείχνει είναι ότι σίγουρα το Astra θα κάψει περισσότερο γενικά.
Υπό πίεση όμως το Astra θα μεγαλώσει πολύ τη διαφορά της κατανάλωσης σίγουρα. Βέβαια άλλες επιδόσεις τα δώσει το Astra και άλλες το Volvo...Είναι κάτι ενδεικτικό.
δεν μιλάμε για τόσο μεγάλες διαφορές...τόσο που να σε κάνει να το απορρίψεις...μην τρελαθούμε κιόλας.
-
Εγώ πιστεύω ότι ειναι διαφορετικό το target group γενικά. Αν θες επιδόσεις, δεν θα σε πειράξει να δώσεις τα χρήματα για παραπάνω βενζίνη. Αν θες premiumότητα, δεν θα σε πειράξει να τα σκάσεις για καλύτερη ηχομόνωση και ποιότητα υλικών
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Υπό πίεση όμως το Astra θα μεγαλώσει πολύ τη διαφορά της κατανάλωσης σίγουρα. Βέβαια άλλες επιδόσεις τα δώσει το Astra και άλλες το Volvo...Είναι κάτι ενδεικτικό.
δεν μιλάμε για τόσο μεγάλες διαφορές...τόσο που να σε κάνει να το απορρίψεις...μην τρελαθούμε κιόλας.
Η διαφορά είναι ΠΕΛΩΡΙΑ υπέρ του C30 στην κατανάλωση Σάββα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ναι αλλα δεν ειναι τα ιδια αλογα το gtc o 1.6T exei 180hp και ο 1.6 του volvo 100hp οποτε...δεν συκρίνονται ...μονο με τον 1.6 με τα 115hp!
o κινητηρας του volvo με καμια βελτιωση δεν μπορει να παρει τα πανω του? -
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
ναι αλλα δεν ειναι τα ιδια αλογα το gtc o 1.6T exei 180hp και ο 1.6 του volvo 100hp οποτε...δεν συκρίνονται ...μονο με τον 1.6 με τα 115hp!
o κινητηρας του volvo με καμια βελτιωση δεν μπορει να παρει τα πανω του?Φυσικά και δεν συγκρίνονται, αλλά το είπα μιας και ξεκίνησε κουβέντα επ' αυτού. Ο 1.6Τ της Όπελ είναι πιο... αλκοολικός από όλους της κατηγορίας του ωστόσο (TSi 170 hp, 1.8TFSi, ακόμα και ο 2.0Τ του Megane GT λιγότερο καίει). Σαν λειτουργία είναι ωραίο μοτέρ πάντως.
Σχετικά με τη βελτίωση του 1.6 του C30, υπάρχει λόγος να το κάνει κανείς αυτό; Ας σφιχτεί από την αρχή οικονομικά να πάει για τον 1.8. Ούτε καν φορολογική διαφορά δεν έχει.
-
κι εγω αυτο σκεφτομαι δεν πολυ αξιζει να παρω κατι καινουριο και να μπω στο τρυπακι να ψαχνω για να βελτιωνω!
-
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
κι εγω αυτο σκεφτομαι δεν πολυ αξιζει να παρω κατι καινουριο και να μπω στο τρυπακι να ψαχνω για να βελτιωνω!Ακριβώς. Αν έχεις φάει κόλλημα με το Βόλβο, χτύπα το στα 1.8, έστω και με λιγότερο εξοπλισμό. Έχε υπόψιν ότι κυκλοφορούν πολύ πιο... ορθολογικές προτάσεις σε αυτά τα λεφτά πάντως. Έχει γεμίσει η αγορά από μικρομεσαία τούρμπο με εξαιρετικές επιδόσεις και καλές τιμές. Τα περισσότερα δε, πλεονεκτούν σε χώρους και ΟΛΑ πλεονεκτούν σε επιδόσεις. Εν τω μεταξύ, παρά τα όσα πιστεύουν αρκετοί, το Βόλβο θα το πουλήσεις και δύσκολα μετά...
VW Golf TSi 140, Fiat Bravo t-jet 150, Seat Leon 1.8TSi 160, Opel Astra 1.6T 180, Skoda Octavia 1.8 TFSi 160, Renault Megane GT 165, είδες κανένα από αυτά; Ειδικά τα 3 πρώτα παίζουν (ή θα παίζουν σύντομα) στα 20k με καλό εξοπλισμό, είναι πολυ καλές αγορές.
-
εχεις απολυτο δικιο!μου αρεσε πολυ σαν εμφανισει και ειναι κατι που δεν βλεπεις συναιχεια στο δρομο το Volvo!επισεις και σε πιο λιγα λεφτα περνω το gtc που εξωτερικα μου αρεσει πολυ στα 1.6 με 115Hp που πιστευω εχει καλυτρερες επιδοσεις απο το volvo + μεταπωλιση + τιμη (μαζι με τα εχτρα που θέλω)αν δω οτι με περνει για turbaki ακομα καλυτερα!
Volvo C30