-
TRAVELLER
Θα σε παρακαλούσα, αν έχεις διαθέσιμο χρόνο, να γράψεις δυο κουβέντες για το TerranoII. Προκειται να το παραγγείλω και το διάστημα συμβίωσης σου μαζί του είναι αρκετά μεγάλο και οι εντυπώσεις σου πέρα από σαφείς θα μου ήταν και πολύτιμες.
Ευχαριστώ
Το Terrano II αγοράσθηκε τον Νοέμβριο του 1995. Ήταν 3θυρο με τον κινητήρα των 124Hp. Ήταν μόλις είχε αλλάξει η γεωμετρία της πίσω ανάρτησης και είχε σημαντικά βελτιωμένη συμπεριφορά ο πίσω άξονας (μην φαντασθεί κανείς θαύματα !!!).
Οι γενική εντύπωση είναι οτι αποτελεί ένα τίμιο 50/50 όχημα που ποτέ δεν υποσχέθηκε παραπάνω από όσα δίνει.
Εχει μεγάλες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και καλή συμπεριφορά εντός.
Η ποιότητα κατασκευής του είναι εξαιρετικά καλή. Μπορώ να πώ οτι είναι καλύτερη από το Land Cruiser.
Το κόστος συντήρησης από το επίσημο δίκτυο είναι 'τσιμπημένο'.
Δεν είχα κάνει καμία μετατροπή.
Πίσω είχε διαφορικό LSD, που γενικά δούλευε (ποτέ δεν ήταν μπλοκέ).
Η αλλαγή των αναρτήσεων με KYB (όταν έμεινα με κομμένο amortisseur και δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο στη Θράκη), δεν είχε αποτελέσματα ίδια με αυτά των εργοστασιακών, που προσωπικά τα θεωρούσα καλή λύση για 50/50. Σήμερα με την εμπειρία των ΟΜΕ, θα τα χρησιμοπούσα με κλειστά μάτια.
Η αλλαγή των ελαστικών σε 235/75/15 από 215R15, θεωρώ οτι δεν ήταν καλή, αλλά δεν έβρισκα 215R15 all terrain. Χρησιμοποιούσα Michelin XTT.
Δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα στα ~110.000 χμ (αν θυμάμαι καλά), που τρέξαμε ανα την Ελλάδα.
Το 1998 αποκτήσαμε δύο κόρες μαζί. Ο χώρος του, με την απαραίτητη οικονομία, μας έβγαζε για εξορμήσεις και κατασκήνωση, μαζί πάντα με δύο καρότσια παιδικά μέσα!
Μοναδική αδυναμία του η ροπή & η δύναμη από τον κινητήρα του. Αν το οδηγούσες με ρυθμό και φόρα σκότωνε παντού. Αν ζητούσες ακαριαία απόκριση σε διόρθωνε λέγοντας σου .... υπομονή!!!
Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που 'ζητώντας το κάτι παραπάνω', πέρασα στο Land Cruiser.
Αν είχα δυνατότητα να έχω τον κινητήρα 3.0lit με diesel θα το ξανα-αγόραζα. -
TRAVELLER
Θα σε παρακαλούσα, αν έχεις διαθέσιμο χρόνο, να γράψεις δυο κουβέντες για το TerranoII. Προκειται να το παραγγείλω και το διάστημα συμβίωσης σου μαζί του είναι αρκετά μεγάλο και οι εντυπώσεις σου πέρα από σαφείς θα μου ήταν και πολύτιμες.
Ευχαριστώ
Το Terrano II αγοράσθηκε τον Νοέμβριο του 1995. Ήταν 3θυρο με τον κινητήρα των 124Hp. Ήταν μόλις είχε αλλάξει η γεωμετρία της πίσω ανάρτησης και είχε σημαντικά βελτιωμένη συμπεριφορά ο πίσω άξονας (μην φαντασθεί κανείς θαύματα !!!).
Οι γενική εντύπωση είναι οτι αποτελεί ένα τίμιο 50/50 όχημα που ποτέ δεν υποσχέθηκε παραπάνω από όσα δίνει.
Η ποιότητα κατασκευής του είναι εξαιρετικά καλή. Μπορώ να πώ οτι είναι καλύτερη από το Land Cruiser.
Η αλλαγή των αναρτήσεων με KYB (όταν έμεινα με κομμένο amortisseur και δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο στη Θράκη), δεν είχε αποτελέσματα ίδια με αυτά των εργοστασιακών, που προσωπικά τα θεωρούσα καλή λύση για 50/50. Σήμερα με την εμπειρία των ΟΜΕ, θα τα χρησιμοπούσα με κλειστά μάτια.
Η αλλαγή των ελαστικών σε 235/75/15 από 215R15, θεωρώ οτι δεν ήταν καλή, αλλά δεν έβρισκα 215R15 all terrain. Χρησιμοποιούσα Michelin XTT.
Δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα στα ~110.000 χμ (αν θυμάμαι καλά), που τρέξαμε ανα την Ελλάδα.
Το 1998 αποκτήσαμε δύο κόρες μαζί. Ο χώρος του, με την απαραίτητη οικονομία, μας έβγαζε για εξορμήσεις και κατασκήνωση, μαζί πάντα με δύο καρότσια παιδικά μέσα!
Μοναδική αδυναμία του η ροπή & η δύναμη από τον κινητήρα του. Αν το οδηγούσες με ρυθμό και φόρα σκότωνε παντού. Αν ζητούσες ακαριαία απόκριση σε διόρθωνε λέγοντας σου .... υπομονή!!!
Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που 'ζητώντας το κάτι παραπάνω', πέρασα στο Land Cruiser.
TRAVELLER
Ευχαριστώ
Eυχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοήθειά σου.
-
Δεν κατάλαβα τα σχόλια για το διαφορικό, ήταν LSD (δηλαδή περιορισμένης ολίσθησης που μπορεί να λέγεται και μπλοκέ κατά ένα μικρό ποσοστό πχ 25%) ή όχι? Μήπως εννοείς ότι δεν μπορούσες να το κλειδώσεις σε 100% μπλοκέ? Ξέρεις αν πουλιέται ακόμα και τώρα με LSD πίσω?
Επίσης με δυσκόλεψες με τα αμορτισέρ, αλλά τελικά μάλλον προτείνεις τα OME? -
Δεν γνωρίζω αν συνεχίζει να πωλείται με διαφορικό LSD. Το δικό μου είχε περιορισμένη εμπλοκή. Εμπλοκή 100% (όπως αυτή που έχω στο Land Cruiser με κουμπί στο 'ταμπλώ') δεν υπήρχε ποτέ.
Οσον αφορά την ανάρτηση, τα amortiseur πρώτης εγκατάστασης κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.
Αντικατάσταση με αντίστοιχα της σειράς (π.χ. ΚΥΒ) δεν βελτιώνουν, αλλά μάλλον χειροτερεύουν την συμπεριφορά του αυτοκινήτου και χαλάνε την ισορροπημένη συμπεριφορά του.
Ειδικά 'κομμάτια' όπως τα ΟΜΕ ή η σειρά της 4X4 Bilstein, πιστεύω οτι μπορούν βελτιώσουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά που ζητά ο χρήστης με τις εξειδικευμένες ανάγκες.
Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσα από την χρήση των συγκεκριμένων στο σημερινό μου αυτοκίνητο.Για αποφυγή παρεξηγήσεων και για το θέμα της διάστασης των ελαστικών, πιστέυω ότι η ιδανική διάσταση είναι η 215R15.
Δεν βρίσκεις εύκολα όμως ελαστικά Α/Τ ή Μ/Τ σε αυτή τη διάσταση.
Τα φαρδύτερα, που αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω, βάρυναν το τιμόνι, 'έκοψαν' το αυτοκίνητο, αύξησαν την καταναλωση και περιόρισαν την αίσθηση του δρόμου. -
Ο χρήστης chrisp έγραψε:
Δεν γνωρίζω αν συνεχίζει να πωλείται με διαφορικό LSD. Το δικό μου είχε περιορισμένη εμπλοκή. Εμπλοκή 100% (όπως αυτή που έχω στο Land Cruiser με κουμπί στο 'ταμπλώ') δεν υπήρχε ποτέ....Νομίζω ότι αυτό αφορά το μεσαίο διαφορικό του LC και όχι το πίσω. Το Terrano έχει LCD πίσω.
Τώρα, όσον αφορά την ανάρτηση, τα OME είναι μια πολύ καλή περίπτωση για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Μετά την τοποθέτησή τους το Terrano σηκώνεται αρκετά και παρουσιάζει πολύ καλήτερη συμπεριφορά εκτος δρόμου. Προσοχή θέλει η ρύθμιση των ράβδων μπροστά.
Για εμένα είναι ένα πολύ καλό και τίμιο 4Χ4, αλλά το κόστος των επισκευών και των service από την αντιπροσωπεία, είναι υπερβολικά μεγάλο για εμένα. Άκου 600€ για αλλαγή δίσκου
-
tasmania εγραψε:
Νομίζω ότι αυτό αφορά το μεσαίο διαφορικό του LC και όχι το πίσω. Το Terrano έχει LCD πίσω.
Το κεντρικό διαφορικό του LC κλειδώνει από το μοχλό δεξια αυτού της αλλαγής των ταχυτήτων, εγώ αναφέρθηκα στο ηλεκτο-υδραυλικό κλείδωμα του πίσω διαφορικού 100% με κουμπί από το ταμπλό.
-
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Δεν γνωρίζω αν ....
Νομίζω ότι ...
Taz, άστο το παιδί (chrisp) να κάνει τις διακοπές του
Καλά κε chrisp ακόμα δεν πήγαμε στο νησί αρχίσαμε το surfing
-
Kαι πήγαμε και ήλθαμε.
Post-replies όμως δεν κάναμε...
Ξεκουρασθήκαμε (πνευματικώς) και εργασθηκαμε (χειρωνακτικώς).Είμαστε εδώ όμως πάλι έτοιμοι για ... επικοινωνίες.
-
Το Terrano II έχει κεντρικό διαφορικό ή απλό κιβώτιο μεταφοράς?
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Το Terrano II έχει κεντρικό διαφορικό ή απλό κιβώτιο μεταφοράς?Μάλλον κατ'επιλογήν τετρακίνηση έχει.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το Terrano II έχει κεντρικό διαφορικό ή απλό κιβώτιο μεταφοράς?
Μάλλον κατ'επιλογήν τετρακίνηση έχει.
Σωστό
-
Σωστά αναφέρθηκε οτι έχει κιβώτιο μεταφοράς και όχι κεντρικό διαφορικό και ότι το πίσω διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης.
Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ένα 'τίμιο' αυτοκίνητο.
Εχω δεί και μερικά ολόφρασκα ιδιωτικά τρίθυρα να κυκλοφορούν στο δρόμο τελευταία.
Πιστέυω οτι μόλις επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση θα είναι ιδανική αγορά για 50/50.
Με δεδομένη την μεγάλη εξάπλωση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στις δημόσιες υπηρεσίες και την απαραίτητη δέσμευση για διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, εξασφαλίζονται καλές προϋποθέσεις στους μελλοντικούς αγοραστές. -
Ο χρήστης chrisp έγραψε:
Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ένα 'τίμιο' αυτοκίνητο. .
Εδώ καί χρόνια,αποτελεί τό όνειρό μου τό Τεράνο.
Πεντάθυρο τρίλιτρο καί ντίζελ. -
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έχω άλλη μια ερώτηση. Μπροστά τι ανάρτηση έχει? Πίσω από ότι θυμάμαι έχει άξονα.
-
Ψαλίδια με ράβδο στρέψης.
-
Σε φόρουμ,δεν θυμαμαι σε πιο, καποιος ειπε ότι γνωστός του ταλαιπωρηθηκε με προβλήματα της μηχανής του terrano 2.7, αλλά δεν δώθηκε συνέχεια.
Κάποιος αλλος είπε οτι οι πετρελαιοκινητηρες έχουν τα γνωστά προβλήματα. αλλά δεν διευκρινησε ποια.
Τελικά συμφέρει η αγορα 4χ4 πετρελαιου αντι βενζινης (εκτός απο την αποδοση εκτος δρόμου)?
Το κόστος συντήρησης εναντι των βενζινοκινητηρων? -
Ο χρήστης chrisp έγραψε:
Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ένα 'τίμιο' αυτοκίνητο.Είναι επειδή η αγορά έχει κατακλυστεί από πληθώρα SUV, UAV (!) κλπ με ηλεκτρονικά συστήματα τετρακίνησης, χρώμια, λάστιχα με 45 προφίλ, πολύδισκα CD-DVD, bull bar και 18 αερόσακους. Άλλωστε οι εταιρείες θέλουν από τους αγοραστές να αγοράζουν κάθε λίγο καινούργιο αυοκίνητο.
-
Η κατανάλωση στο πετρέλαιο είναι 15-20% χαμηλότερη απο ότι στην βενζίνη. Βάλε και 20% χαμηλότερη τιμή και έχεις κάτι που αγγίζει το 33-35%.
Αν κάνεις λοιπόν 20.000 το χρόνο, με μέση κατανάλωση 15 λίτρα/100 χλμ., έχουμε ένα σύνολο 3000 λίτρων, περίπου δηλαδή 2500 ευρώ. Το κέρδος είναι λοιπόν γύρω στα 800 ευρώ. Άρα αρκεί για τα δύο σέρβις που θα κάνεις (κάθε 20.000 χλμ.) και περισεύει.
NISSAN TERRANO II - 3θυρο.