-
Χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά και μετά μοντάρισμα και στήσιμο. Τέλος πρέπει να μπει ο αναγκαστικός εξοπλισμός (πυροσβεστήρες, γάντζοι, κλπ.).
Ο κόσμος της Stratos είναι ιδιαίτερα μυστήριος και οι πραγματικοί γνώστες είναι λιγότεροι από 10 στον κόσμο. Χωρίς να θέλω να καυχηθώ είμαι ένας από αυτούς με την διαφορά ότι εγώ κρύβω λιγότερα πράγματα από τους άλλους. Οι γνώσεις που έχω περί του συγκεκριμένου αυτοκίνητου μόνο σε ένα βιβλίο μπορούν να χωρέσουν και αυτό είναι στα μελλοντικά πλάνα μου.
Υπάρχουν βέβαια μυστικά που κανείς, ούτε και εγώ, δίνω σε άλλους αλλά την απόφαση να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες την πήρα γιατί θεωρώ ότι ο μυστικισμός έχει και όρια. -
Υπέροχο αυτοκίνητο, καταπληκτική δουλειά, είμαι σίγουρος οτι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.
Καλή συνέχεια λοιπόν και καλή διασκέδαση.
Αραγε, αν κάποτε έχω την δυνατότητα (πνευματική και οικονομική) να ασχοληθώ, θα έχει μείνει καμιά Alfa SZ ;
-
Απίθανο! Αληθινό κόσμημα. Τρύφωνα συγχαρητήρια και σε ευχαριστούμε πολύ!
Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις και καλή διασκέδαση!!! -
Μόλις τώρα το είδα αυτό λόγω απουσίας σε διακοπές. Μπράβο φίλε tryphon, μεγάλος ο κόπος αλλά φαντάζομαι και μεγάλη η ανταμοιβή!
Θα τη βάψεις Alitalia ? Ή σαν τη μπλέ Chardonnet του Darniche στο Ακρόπολις του '79 ?
-
Στο μέλλον σκέφτομαι να το βάψω Alitalia 1η σειρά, με το πάνω μέρος άσπρο και το κάτω πράσινο.
-
Κράμα βυρηλλίου στις βαλβίδες; Και δεν θα στο απαγορεύσει η FIA;
Συγχαρητήρια!
-
Οι έδρες των βαλβίδων είναι από bronze/beryllium μόνο και μόνο για σιγουριά (αμόλυβδη). Ο Dino κινητήρας καιει αμόλυβδη και από μαμά αλλά όταν του δίνεις 8200 στροφές καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. H FIA δεν το απαγορευει...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θα τη βάψεις Alitalia ? Ή σαν τη μπλέ Chardonnet του Darniche στο Ακρόπολις του '79 ?
Θά προτιμούσα χαλαρά τό δεύτερο,άν ήμουνα στή θέση τού Τρύφωνα.
Νάσσο,υπάρχει πουθενά φωτογραφία της; -
H Alitalia μου αρέσει πιο πολύ
-
Αντε πήραμε 'δουλειά' για το βράδυ με αυτά που βλέπουμε!
Να σαι καλά και να την χαρείς όσο μπορείς!!!
-
Alitalia 2η σειρά:
Με το χρώμα όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Υπολογίζω τουλάχιστον 3 μήνες δουλειά γιατί θέλει προετοιμασία, να φύγουν τα πάντα από το αυτοκίνητο + το χρώμα που είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο.Min. 15K euros...και μονο ενας μπορει να το κανει σωστα:
http://www.pubblimais.it/homepage.htm -
Εννοείς 15.000 ευρώ Τρύφωνα,ή 1.500;
-
15000
-
Οσο ένα καινούριο μικρομεσαίο αυτοκίνητο;
Μήπως θά μπορούσες νά κάνεις τό ίδιο,χρησιμοποιώντας απλά αυτοκόλητα;
-
Πόσο νομίζεις ότι κάνει να βάψεις ένα μόνο χρώμα οποιοδήποτε αυτοκίνητο μεσα/εξω? Κάτω από 5Κ δύσκολο κυρίως αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά.
Οπότε με τα χρώματα Alitalia φαντάζεσαι. Βέβαια η τιμή δεν είναι με αυτοκόλλητα αλλά με ζωγράφισμα στο χέρι... -
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤ-ΤΟ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑΓΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΣΙΡΟΚΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΒΡΗΚΕ ΑΓΟΡΑΣΤΗ, ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΓΚΕΡ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ? ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΛΒΕΤΙΑ (ΓΕΝΕΥΗ) ΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ?
-
Εξαρτάται τι εννοείς μηχανικός, αν εννοείς μηχανικός αυτοκίνητων όχι, αυτό είναι το χόμπι μου, πάνω από 20 χρόνια τώρα. Μηχανικός πολυτεχνείου είμαι.
Μένω 5Km από το κέντρο της Λοζάννης.Μέχρι το 1978 η Lancia δεν μπορούσε να πουλήσει σχεδόν καμία από τις 400 περίπου Stradale. Γιατί; Απλό, οι Stradale ήταν απαράδεκτες έως επικίνδυνες από την άποψη της οδικής συμπεριφοράς. Οι λόγοι διάφοροι αλλά κυρίως:
[list:rx379sgk]Μαλακά, λαστιχένια silent blocks που έκαναν το αυτοκίνητο τελείως απρόβλεπτο στο όριο
Ίδιο μέγεθος ελαστικών μπροστά και πίσω ενώ το αυτοκίνητο είχε στηθεί με πολύ μεγαλύτερα ελαστικά πίσω
Φρένα έτσι και έτσι[/list:u:rx379sgk]
Οι τιμές της Stradale περί το 1980 ήταν στο 1/3 της τιμής κατάλογου...και πάλι δεν πουλούσαν.
Σήμερα βέβαια τα πράγματα είναι αλλιώς για πολλούς λόγους πάλι αλλά κυρίως:
[list:rx379sgk]Υπάρχει η τεχνογνωσία για να εξαλειφθούν όλα τα προβλήματα της Stradale
Η σπανιότητα το αυτοκίνητου (παραμένουν λιγότερο από 380 κομμάτια στον κόσμο)
To palmares της Stratos
Το απίστευτο και ανεπανάληπτο look
Η μόδα του historic
Το αυτοκίνητο αυτό καθ'εαυτό που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο σε στενούς βουνίσιους δρόμους (ακόμα και σήμερα θα είχε ελπίδες σε μοντέρνους αγώνες)[/list:u:rx379sgk] -
Αφού κατάφερα να μαζέψω το σαγόνι απ' το πάτωμα να πω και γω με τη σειρά μου συγχαρητήρια.Για την όρεξή σου,το μεράκι σου,τις γνώσεις σου και τη διάθεση να τα μοιραστείς μαζί μας!Μπράβο!
Αν και δε μου πέφτει λόγος,προτιμώ την Alitalia σειρά 1.Αλήθεια πόσο δύσκολη είναι σε γρήγορους ρυθμούς;
-
Το κύριο χαρακτηριστικό της Stratos, αυτό που ως επί το πλείστον καθορίζει την συμπεριφορά της στο δρόμο είναι το εξαιρετικά κοντό μεταξόνιο. Μόνο 218 εκατοστά δηλαδή κατά 6 εκατοστά μακρύτερο από το original Mini!
Το πολύ κοντό μεταξόνιο την κάνει μεν εξαιρετικά ευέλικτη αλλά και ιδιαίτερα νευρική σε μεγάλες ταχύτητες. Η Stratos είναι από αυτά τα αυτοκίνητα που πολύ δύσκολα μαζεύονται με ανάποδο τιμόνι (κεντρική μηχανή και κοντό μεταξόνιο) και στα οποία για να έχεις ελπίδες να το μαζέψεις πρέπει όχι μόνο να έχεις αντανακλαστικά αιλουροειδούς αλλά και να δράσεις ενάντια στη λογική του μυαλού σου συνεχίζοντας να δίνεις γκάζι.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ποτέ δεν διέπρεψε σε πίστες. Το εργοστάσιο αναγνωρίζοντας το μειονέκτημα έφτιαξε 2 Stratos με μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 20 πόντους και turbo μηχανή. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε τότε ήταν η επιρρέπεια στην πυρκαγιά. Το ένα κάηκε ολοσχερώς, το άλλο ανήκει σε έναν φίλο μου και μεγάλο συλλέκτη Stratos αφού έχει, μεταξύ άλλων, και το Alitalia του Munari που κέρδισε το Monte Carlo 1976 καθώς και το Alitalia 1975 που τερμάτισε 2ο στο Safari επίσης με τον Munari. Με την turbo τρέχει το επόμενο σαββατοκύριακο στο Le Mans Classic. -
ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ FERRARI ΣΤΗΝ ΛΩΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΙΟΝ BLAISE ZUCHUAT , GARAGE ZENITH. ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΣΥ ΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ? ΕΠΙΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΠΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤ-ΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΓΑΛΛΙΚΑ , ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤ-ΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ? ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ EKΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Stratos Μετατροπή σε Group 4