-
ΑΚΡΙΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ [ 8 ΕΥΡΩ] ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ? ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΣΑ
ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ? -
ΑΚΡΙΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ [ 8 ΕΥΡΩ] ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ? ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΣΑ
Δεν ξερω αν το ποσο αυτό δικαιολογεί το παραπάνω έργο. Πάντως για καθημερινή χρήση 16 ευρώ είναι παρα πολλα.. Φαντάζομαι πως θα κάνουν κάτι ανάλογο με τις κάρτες πολλαπλών διαδρομών που έχουν και στην υπολοιπη ευρώπη. Αν είναι ετσι θα κατεβεί πολυ η τιμή της διαδρομής.
Ξέρει κανενας αν η τιμή αυτή ισχύει και για διαδρομές που εξυπηρετούνται από την παραπάνω γραμμη; πχ για να κατεβαινω από την παλληνη στο κένρο θα δίνω 8 ευρω;;;;
-
Ο χρήστης Δ.ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ έγραψε:
ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ?8 ευρώ για μετρό;;;; Δεν πάμε καλα
-
To περίμενα,φθηνότερο το πολύ 4-5 Ευρώ.
-
Και μετα σου λεει παρε το τρενο να ξεπηξει ο δρομος...
Εχουμε κ λεμε> Διοδια=4Ε
Βενζινη = 5Ε (τοσο καιω με χαλρη οδηγηση)Γιατι λοιπον να παρω το τρενο????
Ασυμφορο αν φανταστεις οτι Γαλλια πχ εχει 7,5Ε αλλα για πολυ μεγαλυτερη αποσταση κ ο μισθος του Γαλλου δεν εχει καμια σχεση...
Δυστηχως... Ισως οταν δουν αδεια τρενα να βαλουν μυαλο διοτι με αυτη την τιμη δεν νομιζω να μπει κανεις μεσα ... -
Δεν έχετε καταλάβει ότι όλα τα χρήματα αυτά είναι κάτι σαν χαράτσι και ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικό κόστος διαδρομής του μεταφορικού μέσου? Απλά τόσα χρειάζονται για να βουλώσουν κάποιες τρυπες στον προυπολογισμό. Αραγε αναρωτήθηκε κανείς το Σπατόσημο γιατί το πληρώνουμε ακόμα? Αυτός ήταν ένας φόρος που είχε επιβληθεί στους επιβάτες του αεροδρομίου του Ελληνικού υποτίθεται για να βοηθήσει στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Τώρα γιατί συνεχίζεται? Ντροπή και φιλότιμο δεν υπάρχει σε αυτό το τόπο? Μόνο για να μας τα παίρνουν είναι όλοι?
-
Tο ποσο αυτο ειναι υπερβολικο,ακομα και στην περιπτωση που μπορει να μετακινειται καποιος και σε αλλες διαδρομες.
Φαινεται πως στην Ελλαδα το μονο που ανεβαινει ειναι η ακριβεια..
Η λογικοτερη τιμη θα ηταν 4 €. -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Δεν έχετε καταλάβει ότι όλα τα χρήματα αυτά είναι κάτι σαν χαράτσι και ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικό κόστος διαδρομής του μεταφορικού μέσου? Απλά τόσα χρειάζονται για να βουλώσουν κάποιες τρυπες στον προυπολογισμό. Αραγε αναρωτήθηκε κανείς το Σπατόσημο γιατί το πληρώνουμε ακόμα? Αυτός ήταν ένας φόρος που είχε επιβληθεί στους επιβάτες του αεροδρομίου του Ελληνικού υποτίθεται για να βοηθήσει στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Τώρα γιατί συνεχίζεται? Ντροπή και φιλότιμο δεν υπάρχει σε αυτό το τόπο? Μόνο για να μας τα παίρνουν είναι όλοι?Εδώ πληρώνουμε καθε δίμηνο με τη ΔΕΗ τους χαραμοφάηδες της ΕΡΤ και εσύ λές για το σπατόσημο ?? Αυτό δεν ειναι χαράτσι με το έτσι θέλω
-
Τα 8 ευρώ είναι από το αεροδρόμιο στο κέντρο, αλλά υπάρχει κλιμακωτή αύξηση ανάλογα με την απόσταση (νομίζω 3 ζώνες;).
Πάντως πάνω από 5 ευρώ εγώ δεν έδινα και δεν δίνω. Πιστεύω όταν στους πρώτους τρεις μήνες διακινηθούν 30 επιβάτες να επανέλθουν στα λογικά τους. Με τέτοια τιμή ούτε για την εμπειρία δεν μπαίνω.
Έλεος! Τίποτα δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε πλέον σε αυτή τη χώρα;
-
Το λεωφορείο έχει 2,90 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Αυτό είναι το ημερήσιο εισητήριο (ισχύει πέρα από το λεωφορείο του αεροδρομίου και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο αστικής συγκοινωνίας για 24 ώρες). Οπότε... η λύση είναι λεωφορείο!
-
Αν είμαι μόνος μου να ταξιδέψω, ΑΝΤΕ και βολεύει...
Δεν ρισκάρεις και να κολλήσεις στην κίνηση όπως με το λεωφορείο...Αν όμως είναι δύο άτομα (πόσο μάλλον αν είναι περισσότερα...) τότε ΣΑΦΩΣ και ΤΑΞΙ!!! Όσο και να μην θέλω να τους δω μπροστά μου, το ραντεβού 5 η ώρα το πρωί μου κόστισε 20 ευρώ, προκαθορισμένο απο το βράδυ με την εταιρεία ραδιοταξί!
Το τρένο για 2 άτομα 18 ευρώ, και ΑΝΤΕ ΠΕΡΠΑΤΑ μέχρι το τρένο. Ενώ με το ταξί πόρτα - πόρτα!
Δεν πάμε καλά μου φαίνεται... Διόδια Αττικής Οδού ακριβότερα από την αντίστοιχη 'Αττική Οδό' του Μιλάνου, διόδια για την 'Γέφυρα' όσο ακριβή η βενζίνη από την Αθήνα μέχρι την 'Γέφυρα', αεροδρόμιο ακριβότερο στους φόρους από ΟΛΑ τα αεροδρόμια που έχω ταξιδέψει ως τώρα (συμπεριλαμβανομένης της Ζυρίχης...), και τρένο για το αεροδρόμιο σχεδόν μισό μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη η απλή διαδρομή, ακριβότερο από του Παρισιού, και δη σε μία χώρα που τα ΜΜΜ είναι αμελητέας αξίας (40-80 λεπτά ηλεκτρικός, Μετρό, Τραμ, λεωφορεία, τρόλλεϋ...)
Βάλτε το όχι 9, αλλά 19 ευρώ. Απλά πληρώστε με ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ στο τέλος του μήνα!!!!!!
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Δεν έχετε καταλάβει ότι όλα τα χρήματα αυτά είναι κάτι σαν χαράτσι και ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικό κόστος διαδρομής του μεταφορικού μέσου? Απλά τόσα χρειάζονται για να βουλώσουν κάποιες τρυπες στον προυπολογισμό. Αραγε αναρωτήθηκε κανείς το Σπατόσημο γιατί το πληρώνουμε ακόμα? Αυτός ήταν ένας φόρος που είχε επιβληθεί στους επιβάτες του αεροδρομίου του Ελληνικού υποτίθεται για να βοηθήσει στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Τώρα γιατί συνεχίζεται? Ντροπή και φιλότιμο δεν υπάρχει σε αυτό το τόπο? Μόνο για να μας τα παίρνουν είναι όλοι?
Εδώ πληρώνουμε καθε δίμηνο με τη ΔΕΗ τους χαραμοφάηδες της ΕΡΤ και εσύ λές για το σπατόσημο ?? Αυτό δεν ειναι χαράτσι με το έτσι θέλω
Και για την ΕΡΤ πάει κι έρχεται, αφού είναι η μόνη ελπίδα που έχει ένας τηλεθεατής να ανοίξει τηλεόραση και να ΜΗΝ δει σκουπίδια. Εδώ μάλλον προσπαθούν να βουλώσουν τρύπες και υπερβάσεις.
Κι αυτό είναι που με εξοργίζει, γιατί πάλι πληρώνουμε εμείς τα σπασμένα, αντί να βάλουν τους 'κυρίους' που φάγανε τα λεφτά να τα επιστρέψουν στον Ελληνικό λαό από τον οποίον τα κλέψανε. Και μιλώ ΚΑΙ για εργολάβους ΚΑΙ για πολιτικούς.
Και είμαι σίγουρος πως οι 'κύριοι' των εταιρειών κατασκευής και διαχείρισης δημοσίων έργων νομίζουν ότι ζουν σε καμία χώρα όπου ο ελάχιστος μισθός είναι 10.000 ευρώ. Είναι και το ότι, χωρίς τέτοιες τιμές, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!
Πώς θα πάνε στη Μύκονο να σκάσουν 800 ευρώπουλα τη βραδιά στο χαϊχλίδογλου χοτέλ; Πώς θα πάρουν κότερο; Πώς θα προσλάβουν μπράβους; Πώς θα πάρουν δέκα βίλλες στα βόρεια προάστια; Πώς θα πάρουν πέντε Φιλιππινέζες;
Τα σκεφτήκατε όλα αυτά; Τρομάρα τους, οι πολυτέλειες τους μάραναν τους βλαμμένους...
-
Απορώ ποιος θα το χρησιμοποιήσει. Και βγάζω έξω αυτούς που θα το πάρουν στην ανάγκη.
Εκτός κι αν προσβλέπει σε αυτούς που βαριούνται το λεωφορείο και δεν πληρώνουν ταξί. Πόσοι είναι αυτοί όμως; Τι να πω, θα δείξει. Εμένα, δε μου φαίνεται καθόλου δελεαστικό και δύσκολο μου φαίνεται να μπω έστω και για να το δω.
Όντως, δύο άτομα γιατί να μην πάρουν ταξί;
Θα συμφωνήσω σε όλα με τον GeorgeTabs. Και φαντάζομαι θα μπει και νέο καπέλο και στα διόδια Αθηνών Κορίνθου λόγω Κακιάς Σκάλας. Για να πας δυτική Στερεά θα σε συμφέρει το... αεροπλάνο! -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Και φαντάζομαι θα μπει και νέο καπέλο και στα διόδια Αθηνών Κορίνθου λόγω Κακιάς Σκάλας. Για να πας δυτική Στερεά θα σε συμφέρει το... αεροπλάνο!Αμάάάν, μην δίνεις ιδέες ρε συ.
Να δεις που θα μας την κάτσουν σίγουρα τη δουλειά και δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα.
Πάντως 8 ευρώ για το αεροδρόμιο δεν τα πληρώνω που να χτυπιούνται κάτω. Ήθελα να ήξερα πως καθορίζεται η τιμολογιακή πολιτική σε αυτά τα θέματα. Γιατί εάν το κόστος είναι όντως τόσο, τότε καλύτερα να μην το έφτιαχναν το ριμάδι.
Το πρόβλημα είναι ότι με τέτοια πολιτική είναι σαν να σου λέει άσε τα τρένα και τις βλακείες και πάρε το αυτοκίνητό σου. Εκτός και εάν βάλουν την Αττική Οδό στα 5 ευρώ για να ισοφαρίσουν.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Και φαντάζομαι θα μπει και νέο καπέλο και στα διόδια Αθηνών Κορίνθου λόγω Κακιάς Σκάλας. Για να πας δυτική Στερεά θα σε συμφέρει το... αεροπλάνο!
Αμάάάν, μην δίνεις ιδέες ρε συ.
Να δεις που θα μας την κάτσουν σίγουρα τη δουλειά και δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα.
Πάντως 8 ευρώ για το αεροδρόμιο δεν τα πληρώνω που να χτυπιούνται κάτω. Ήθελα να ήξερα πως καθορίζεται η τιμολογιακή πολιτική σε αυτά τα θέματα. Γιατί εάν το κόστος είναι όντως τόσο, τότε καλύτερα να μην το έφτιαχναν το ριμάδι.
Το πρόβλημα είναι ότι με τέτοια πολιτική είναι σαν να σου λέει άσε τα τρένα και τις βλακείες και πάρε το αυτοκίνητό σου. Εκτός και εάν βάλουν την Αττική Οδό στα 5 ευρώ για να ισοφαρίσουν.
Δάκτυλος της ΑΟ είναι για να πουν ότι είναι και πιο φτηνοί από το μετρό
-
Σκεπτόμενος ότι το ταξί κάνει 20+ από τη μία και το εισιτήριο των 2,90 για λεωφορείο από την άλλη....τα 8 ευρώ μου φαίνονται πολλά.
Πολλά σε σχέση με την τιμή (γελοιωδώς φτηνή ομολογώ των λεωφορείων και τρόλεϋ), πολλά σε σχέση με άλλων χωρών, πολλά σε σχέση με το εισόδημα των Ελλήνων. 8 ευρώ ακόμα και περισσότερα θα το δεχόμουνα αν επρόκειτο για απευθείας τραινάκι που σε πάει σε 15 λεπτά από Αθήνα.
Πιο λογικό θα ήταν 4,5-6,5 ευρώ που και πάλι θα ήταν 10-15 φορές το ελάχιστο εισιτήριο ενώ στο Λονδίνο είναι μόλις 3,8 φορές το ελάχιστο απλό εισιτήριο λεωφορείου. Αλλά και πάλι αν δεν μένεις κοντά σε σταθμό μετρό βολεύει να πάρεις λεωφορείο ή τρόλευ ή και μετρό για να πάρεις τελικά το λεωφορείο του αεροδρομίου με συνολικό κόστος 2,90.... Η λύση αυτή ακόμα και 2 ή 3 ή 4 να είστε και πάλι συμφέρει. Εκεί που αρχίζουν τα δύσκολα είναι αν έχεις βαριά βαλίτσα και πού να την κουβαλάω στα λεωφορεία κλπ αλλά αυτό ισχύει και για το τραίνο...
Ο καλύτερος συνδυασμός που έχω βρει μέχρι τώρα είναι ταξί 2-3 ευρώ μέχρι το λεωφορείο του αεροδρομίου. Συνολικά κάτω από 6 ευρώ και λίγη η ταλαιπωρία και λογικός ο χρόνος. Αργότερα, όταν λειτουργήσουν τα τραίνα.... βλέπουμε.... -
Αμ και 5 και παραπάνω θα τα έβαζαν, αλλά μάλλον με τέτοιο νούμερο για τέτοιο δρόμο (μήκος και πλήθος διελεύσεων) θα τους έπαιρναν χαμπάρι από την ΕΕ...
Η Αττική οδός είναι κατά 10 λεπτά ακριβότερη από τον περιφερειακό του Μιλάνου, και οι Ιταλοί υποτίθεται πως έχουν ΤΑ πανάκριβα διόδια...
Το λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Μιλάνου μέχρι το σταθμό του τρένου στο Λουγκάνο (90 χιλιόμετρα) κάνει 14 ευρώ, ή 7 αν ταξιδέψεις με Αλιτάλια και αγοράσεις το εισιτήριο από Ελβετία...
Πάλι μένοντας στους γείτονες, από το αεροδρόμιο της Μαλπένσα (Μιλάνο) με τρένο (προαστιακό...) μέχρι τον σταθμό του Μιλάνου 'Καντόρνα' για 45 χιλιόμετρα διαδρομής το κόστος είναι *9 ευρώ *(ούτε να διανοηθεί κανείς το κόστος του ταξί εκεί...)
Επίσης από το ίδιο αεροδρόμιο για το Σαρόννο που είναι πιο κοντά (30 χιλιόμετρα) το κόστος είναι 5 ευρώ!Στην Ρώμη τώρα, από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο μέχρι το κέντρο της πόλης *(30 χιλιόμετρα) είναι 9,5 ευρώ *και υπάρχει μια άλλη εναλλακτική (πάλι σε μορφή τρένου) με 5 ευρώ.
Στο Παλέρμο και το Τορίνο είναι 4,5 και 3 (!!) ευρώ αντίστοιχα.
http://www.slowtrav.com/italy/trains/airports.htm -
ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 8 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 70 ΛΕΠΤΑ. ΕΛΕΟΣ
ΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ