-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τις φοβάται μόνο όποιος έχει κάνει κάποια λαλακία οποιασδήποτε μορφής...
Όλοι οι υπόλοιποι τις κοιτάμε και τις χαιρετάμε κιόλας!Καλά κούκλε...κάτσε να βάλουν κάμερες στην Πάτρα και μετά όταν θα χαμογελάς με τα +30km/h να δω τι θα πεις...
'Ρε μ@λ@κ@,κοίτα πόσο όμορφος έχω βγει?Θα τους ζητήσω ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο να το βάλω backround στο pc...'ΥΓ:Δεν γουστάρω τις κάμερες γιατί την έχουν δει κάπως όλοι αυτοί που είναι εκεί ψηλά και πιστεύουν ότι αυτό που λύνει το πρόβλημα στα τροχαία είναι η ταχύτητα όταν στο 90% (προσωπική άποψη) είναι ο δρόμος.ΟΚ,είναι πιο φτηνή λύση.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Για το point system δεν ξέρω τί γίνεται...Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν ξέρω ποιός το οδηγούσε?Και αν πούμε ότι δεν το λέω στο δικαστήριο (αν γίνει λόγω του παραπάνω) ποιός παίρνει πόντους?Αν δεν έχω δίπλωμα?
-
Βασικά εγώ για τις άλλες λειτουργίες των καμερών έλεγα... Για τις διαδηλώσεις την τρομολαγνεία κλπ.
Η χρήση για την κίνηση και τον έλεγχο του ΚΟΚ δεν με ενοχλεί (και τόσο πολύ). Αλλά αν αρχίσει να γράφει το μηχανάκι.... που θα σταματήσει?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Για το point system δεν ξέρω τί γίνεται...
Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν ξέρω ποιός το οδηγούσε?Και αν πούμε ότι δεν το λέω στο δικαστήριο (αν γίνει λόγω του παραπάνω) ποιός παίρνει πόντους?Αν δεν έχω δίπλωμα?
To πρόστιμο πληρώνεται (τελικά στην εφορία, αυτό το ξέρω ΚΑΛΑ,
μάλιστα στέλνουν το κλασσικό φιρμάνι ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ κινητής/ακίνητης
περιουσίας αν δεν πληρωθεί).Ξαναλέω δεν ξέρω τί παίζει με την αναγνώριση του οδηγού όσον
αφορά το point system. Ποιός θα χρεωθεί τους πόντους, γιατί
είπαμε τα λεφτά πληρώνονται...Κανένας... δικηγόρος?
-
καταρχην καλωσηρθα
sorry boyz που δεν μπορω να διαβασω τις προηγουμενες 22 σελιδες οποτε μπαινω κατευθειαν στο ψητο:
αν εισαι νομιμος δεν εχεις λογο να φοβασαι τιποτα.
τι μπορει να σε κανουν δηλαδη? να σε κανουν ντα επειδη σκαλιζεις τη μυτη σου ή επειδη κοιτας τη φατσα σου στο καθρεφτη του αυτοκινητου?
και στο κατω-κατω, αν σε ενοχλει να σε βλεπει καποιος να σκαλιζεις τη μυτη σου, σκεψου οτι στο δρομο δεν κυκλοφορεις μονος. σε βλεπουν κι αλλοι ανθρωποι. ενας ακομη σε βλεπει απο μια καμερα. η διαφορα ειναι οτι αμα πας να κανεις καμια μλκια-παρανομια, με την καμερα δεν θα γλιτωσεις.
ενω αμα δεν εχει καμερα, κανεις οσες μλκιες-εγκληματα θελεις.
Ολη η ιστορια αυτη ειναι. Τελεια. -
Άλλο ελευθερία και άλλο αναρχία.Άλλο δημοκρατία και άλλο δικτατορία.Εμένα με ρώτησε κανείς αν θέλω να με μαγνητοσκοπούν την ώρα που (θα το γ@μήσω τώρα λίγο για να βάλω και λίγο χιούμορ μέσα γιατί δεν παλεύεται αλλιώς το θέμα) χέζω,ξύνω τη μύτη μου, φιλάω την κοπέλα μου, περπατάω στο πεζοδρόμιο κτλ?Δεν έχω κάτι να κρύψω αλλά άλλο να μην θέλω και άλλο να μου στερεί κάποιος το δικαίωμά μου να kρύψω κάτι.Αυτά τα περί 'για το καλό της κοινωνίας' μόνο για το καλό της δεν είναι.Γιατί?
Εσύ-εγώ και όλοι εμείς που απαρτίζουμε την κοινώνια αυτή (την άτιμη ) θέλουμε μπάτσους (ή κάποιο άλλο αρμόδιο όργανο) πάνω από το κεφάλι μας για να μας φωνάζει,να μας κάνει ντα αν στραβοκατουρήσαμε το πρωί για να λειτουργεί η κοινωνία βιώσιμα?Δηλαδή αντί να λύσουμε και να πιάσουμε το πρόβλημα από τις ρίζες του, πάμε πάλι στις εύκολες λύσεις...έλεγχος...επιτροπές αρμόδιες και διάφορα άλλα σκατά.
Γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που φταίει δεν είναι ότι εγώ-εσύ και οι όλοι οι άλλοι δεν γεννηθήκαμε έτσι αλλά γίναμε λόγω χάλια παιδείας κτλ.
Ξέρω, το πήγα μακρυά, αλλά αυτά τα ημίμετρα σε αυτή τη χώρα με έχουν κουράσει πάρα πολύ.Δεν προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα αλλά να το μεταθέσουμε μερικές δεκαετίες για να το μεταφέρουμε στους επόμενους...Λες και με τις κάμερες δεν κάνουμε το ίδιο.Είναι σαν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.Όταν τα βάλεις στην αρχή και είναι λίγα σχεδόν δεν φαίνονται.Μετά από λίγο καιρό όμως δεν μπορείς πλέον να το κρύψεις ότι το πρόβλημα έχει 10 ως και 100 φορές μεγαλύτερο.
Τέσπα.Δεν μου φταίτε κι εσείς τίποτα και τα 'ακούτε'...ΥΓ:Και να φανταστεί κανείς ότι έχω σιχαθεί από τώρα την κατάντια μας και τη σαπίλα μας.Όπου και να κοιτάξεις όμως...και είμαι μόλις 23...
Δεν ξέρω τι πια μπορεί να μας σώσει από την κατρακύλα.Ό,τι και να πούμε 'ναι-όχι στις κάμερες' δεν πιστεύω ότι λύνουμε το πρόβλημα.Απλά το μεταθέτουμε όπως και με τα υπόλοιπα προβλήματα (βλέπε άρθρο 16,δρόμοι,πρόστιμα,μείον στον προϋπολογισμό κτλ-κτλ)ΥΓ2:Μπορεί να φταίει που τα βλέπω μαύρα και η περίοδος αυτή...όλο καταλήψεις,παραδόσεις project χωρίς να ξέρω ούτε τι ψάχνουμε ούτε που να το ψάξουμε έστω...πίεση από 100 μεριές!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δεν έχω κάτι να κρύψω αλλά άλλο να μην θέλω και άλλο να μου στερεί κάποιος το δικαίωμά μου να kρύψω κάτι.μα εδω ειναι το αστειο της υποθεσης. αφου υποτιθεται εισαι στο πεζοδρομιο!! αν δεν σε δει ο μπατσος απο την καμερα θα σε δουνε ολοι οι αλλοι περαστικοι!! ενας ακομα σε πειραξε?
δεν ειπαμε να βαλουν καμερα στην κρεβατοκαμαρα σου - στο πεζοδρομιο και στο δρομο λεμε.γενικα παντως φιλε καλα τα λες για την παιδεια. αυτη οντως ειναι η λυση για ολα.
αλλα ως τοτε (για μενα ποτέ σ αυτη τη κ*λοχωρα), καλα ειναι και τα ημιμετρα.
Ο ελληνας θελει ελεγχο και βουρδουλα. Γιατι δυστυχως οπως καλα το λες δεν εχει την απαραιτητη παιδεια να κανει το σωστο απο μονος του. -
Ο χρήστης The Coyote έγραψε:
μα εδω ειναι το αστειο της υποθεσης. αφου υποτιθεται εισαι στο πεζοδρομιο!! αν δεν σε δει ο μπατσος απο την καμερα θα σε δουνε ολοι οι αλλοι περαστικοι!! ενας ακομα σε πειραξε?
δεν ειπαμε να βαλουν καμερα στην κρεβατοκαμαρα σου - στο πεζοδρομιο και στο δρομο λεμε.Κοίτα,άλλο το να με βλέπουν απλά οι περαστικοί και άλλο να καταγράφομαι.
Εγώ εκεί κολλάω.Αν και πάλι δεν είμαι σύμφωνος.Γιατί να πρέπει να καλλιεργείται αυτή η τρομολαγνεία:'φίλε πρόσεξε γιατί σε βλέπω' και η ιδέα του big brother.Sorry αλλά και μόνο να ξέρεις ότι ο άλλος σε κάποιο κωλο-μόνιτορ σε μπανίζει, δεν πιστεύω ότι είναι ευχάριστο.Επίσης οι περαστικοί θα σε δουν πόσο?1-2-3 sec?Ο mr κάμερα θα σε βλέπει συνέχεια.Άλλο με βλέπει κάποιος και άλλο με παρακολουθεί.Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις The Coyote.
Δεν πιστεύω ότι οι κάμερες θα βρουν τη λύση.Απλά για λίγο θα ηρεμήσουν κάποιοι.Είμαι υπέρ του να υπάρχουν κάμερες όταν πραγματικά υπάρχει λόγος (πχ γήπεδα) όμως ποιός ο λόγος του να υπάρχουν στο δρόμο?Γιατί δεν έχουμε καλή αστυνομία...γιατί δεν θέλουν πραγματικά να συλληφθούν αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι που όλο προβλήματα δημιουργούν και κανείς δεν τους πιάνει
Θα σου πω ένα παράδειγμα:
Σε ένα σημείο (κοντά στα διόδια Σαλαμίνας) κάποια γυφτάκια (τα είδε με τα μάτια της η κοπέλα μου) πετάνε πορτοκάλια στα αμάξια/λεωφορεία και πραγματικά μπορεί να μην σου κάνουν ζημειά αλλά ο θόρυβος είναι πολύ έντονος και απότομος με αποτέλεσμα ο μπροστινός από το λεωφορείο να πατήσει απότομα φρένο και να χάσει για λίγο τον έλεγχο και να βρει στις μπαριέρες που έχει στην άκρη γιατί πανικοβλήθηκε.Κι αυτό με τις κάμερες θα το λύσεις?Δεν είναι λύση οι κάμερες.Γι'αυτό και 'φωνάζω' όχι και πάλι όχι.(όχι πως θα αλλάξει και κάτι.την ζαχαρένια μου χαλάω αφού στο τέλος πάλι θα γίνει ό,τι 'αυτοί' οι ανευθυνο-υπεύθυνοι προστάξουν )ΥΓ:θα δεχόμουν (αν αυτό είναι δόκιμο) το να λειτουργούν αυτές οι κάμερες μόνο για επισόδια και για έλεγχο σε πορείες για να μην ξεφύγουν τα πράγματα από τα όρια, όμως ποιός που λέει ότι δε θα λειτουργούν και τις άλλες μέρες.
-
Κάβουρας γιατι πιστευεις οτι καποιος θα νοιαστει να κοιταξει τι κανεις εσυ και εγω??
Θεωρεις οτι στις 50-1000 καμερες που υπαρχουν θα καθονται καποιοι και θα κοιταζουν τι κανουν οι αλλοι??
Δεν προτεινεται κατι τετοιο.
Το υλικο των καμερων θα περναει σε μαγνητικα μεσα θα αποθηκευεται και αν υπαρχει αξιοποινη πραξη με εντολη εισαγγελεα θα παιρνουν το υλικο και θα το εξεταζουν, ωστε να βοηιησει στηνδιελευκανση της.
Καμια σχεση δλδ με αυτο που λες.
Δεν ειμαι αντιθετος στην χρηση καμερων σε κεντρικα σημεια υπο προυποθεσεις.
Εξαλλου το ιδιο δεν γινεται και με τα τηλεφωνα???
-
@The Coyote, θα ήθελες να σου έρθει αύριο στο e-mail σου ένα vide-άκι από τις κάμερες, όπου θα φιλιέσαι στο δρόμο με την κοπέλα σου ?
Το πρόβλημα δεν είναι οι κάμερες, είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτές.
-
http://youtube.com/watch?v=tth9krDtxII
Αυτός πάντως ήδη έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για την διαρροή του εν λόγω βίντεο -
Τι σας ενοχλούν οι κάμερες; Δεν μπορεί κάποιος να σας παρακολουθεί με 1000 κάμερες όταν περνούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και αυτοκίνητα - δεν είναι δυνατό να γίνει συστηματική παρακολούθηση.
Δεν φωνάζει κανένας όμως για τα αμάξια που από το 2009 (επόμενο ODB) ο εγκέφαλος θα έχει δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και απαγορεύεται να το αφαιρέσεις. Αυτή είναι συστηματική παρακολούθηση και σε συνδυασμό με τις κάμερες θα υπάρχει και εικόνα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν φωνάζει κανένας όμως για τα αμάξια που από το 2009 (επόμενο ODB) ο εγκέφαλος θα έχει δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και απαγορεύεται να το αφαιρέσεις. Αυτή είναι συστηματική παρακολούθηση και σε συνδυασμό με τις κάμερες θα υπάρχει και εικόνα.
Τι ειναι αυτο παλι??
Εχεις παραπανω πληροφοριες??
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν φωνάζει κανένας όμως για τα αμάξια που από το 2009 (επόμενο ODB) ο εγκέφαλος θα έχει δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και απαγορεύεται να το αφαιρέσεις.
Ασύρματη επικοινωνία με τι;
-
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, κλάφτα Χαράλαμπε!
Οι εγκέφαλοι κρατάνε ένα σωρό στοιχεία (ταχύτητες, στροφές κινητήρα, καταναλώσεις μετρήσεις αισθητήρων κλπ). Σε συνδυασμό με τις κάμερες (αν υπάρχει και ο χρόνος καταγεγραμένος και στον εγκέφαλο και στην κάμερα) την πατήσαμε... ειδικά σε θέμα ταχυτήτων...
Και μην που πείτε ότι κανείς σας δεν παραβιάζει τα (μερικές φορές γελοία) όρια ταχύτητας ποτέ...
Βέβαια το πως και ποτε επικοινωνεί είναι άλλο θέμα. Με τί δίκτυο; GSM; WiMAX? Τι;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@The Coyote, θα ήθελες να σου έρθει αύριο στο e-mail σου ένα vide-άκι από τις κάμερες, όπου θα φιλιέσαι στο δρόμο με την κοπέλα σου ?nass εστω οτι φιλιεμαι στο δρομο με την κοπελα μου οπως λες.
δεν μπορει ενας απο τους 100αδες περαστικους να μας βγαλει ενα βιντεακι με το κινητο του?
αφου φιλιεμαι στο δρομο και οχι στο σπιτι μου λογικο ειναι. -
Ναι αλλά η διαφορά είναι πως από το κράτος θα περιμέναμε (εκ του Συντάγματος) να προστατεύει την ιδιωτική ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών, και όχι να τα παραβιάζει. Εσύ, εξισώνοντας το χειριστή της κάμερας με τον τυχαίο περαστικό παραδέχεσαι ακριβώς αυτό: πως η χρήση των καμερών (και όχι η απλή ύπαρξή τους) είναι εξίσου επικίνδυνη και αυθαίρετη για το Κράτος όσο και για τον τυχαίο κακοπροαίρετο πολίτη. Και αυτό είναι το μεγάλο φάουλ της υπόθεσης.
Αλλο παράδειγμα: έχουμε κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους. Και καλώς. Ποιός μας προστατεύει από το να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστώσουν τη συμμετοχή μας σε μία διαδήλωση (νόμιμο δικαίωμά μας, άρα 'τι έχουμε να φοβηθούμε' ? δεν είναι όμως έτσι...)
Εν ολίγοις θέλω τις κάμερες, αλλά μόνο αν έχω τρόπο να ελέγξω τη νόμιμη χρήση τους.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τι ειναι αυτο παλι??
Εχεις παραπανω πληροφοριες??
Από το 2009 είναι υποχρεωτική η δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας του αυτοκινήτου (βλέπε προδιαγραφές ODBIII τηλεμετρίας) και θα μεταδίδεται ο 17ψήφιος κωδικός του αυτοκινήτου V.I.N. με πομπό χαμηλής ισχύος στα 915MHz. Τα δεδομένα θα συλλέγονται από δέκτες στην άκρη του δρόμου και το σύστημα είναι σχεδιασμένο να μπορεί να ανιχνεύει αυτοκίνητα σε τουλάχιστον 10 λωρίδες κυκλοφορίας που τρέχουν από μπροστά του. Το GPS είναι προαιρετικό και μπορεί να μπει αργότερα. Τα δεδομένα θα συλλέγονται για 'δημογραφικές μελέτες' όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της μελέτης αλλά σίγουρα θα σου έρχεται κλήση στο σπίτι αν οδηγείς με το λαμπάκι check-engine αναμμένο. Ακόμα, το αυτοκίνητό σου θα μπορεί να ακινητοποιηθεί με εξωτερική εντολή και θα είναι παράνομο να επέμβεις στα δεδομένα που εκπέμπει το αυτοκίνητο. Ωραία πράγματα, προχωρημένα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εν ολίγοις θέλω τις κάμερες, αλλά μόνο αν έχω τρόπο να ελέγξω τη νόμιμη χρήση τους.+1
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://youtube.com/watch?v=tth9krDtxII
Αυτός πάντως ήδη έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για την διαρροή του εν λόγω βίντεομαγκιά του...
Μπορεί να το κάνει και να σε παρακολουθεί?γιατί να του δώσεις το δικαίωμα να το κάνει?
Δεν ξέρεις το δικό σου καλό ποιό είναι?θες μπάστακα για να σου λέει τι να κάνεις?ποιός έκανε μαλακία και ποιός όχι?+1 nass
που ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιούνται νόμιμα πάντα και όχι για να βγάζουν και ένα βιντεάκι funny?
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;;;