-
Γεια σας φιλοι μου,εχω μια απορια και προβλημα ταυτοχρονα. υπάρχει ενα αυτοκίνητο στο όνομα δύο ανθρώπων κατά 90% στον ένα και 10% στον αλλο. Μπορεί ο ένας από τους δύο (90%) να μεταβιβάσει το μερίδιο του σε κάποιον τρίτο χωρίς να λάβει γνώση και να υπογράψει και ο άλλος δικαιούχος; και τι επιπτωσεις εχει αυτο? εχω θεμα και καιγομαι γιατι προκειται για τους γονεις μου που η μητερα μου θελει να μου δωσει το αυτοκινητο της και ο πατερας μου αρνηται παροτι εχει μονο το 10%.
Η θα μπορουσε η μητερα μου να αγνοηση το ποσοστο του πατερα μου που εχει το 10% και να μου κανει εξολοκληρου το αμαξη μεταβιβαση? δεν υπαρχει στην αδεια πουθενα παρακρατηση ιδιοκτησιας. -
Δυστυχώς δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις εξολοκλήρου χωρίς την συναίνεση του έτερου ιδιοκτήτη ακόμα και αν είχε μόνο 1% στο όνομα του.
Η μητέρα σου φυσικά μπορεί να πουλήσει το μερίδιο της όμως πρακτικά δεν θα μπορέσει ποτέ να βρει αγοραστή ...μόνο του 90%!
Ακόμα όμως και αν τον βρει πως θα έχει ένα αμάξι που κάποιος άλλος πάντα θα έχει δικαιώματα κατοχής επάνω του;
Ο μόνος τρόπος να γίνει είναι να το κάνετε ερήμην του....με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται νομικά και ηθικά.
Ποιος υπάλληλος όμως θα υπογράψει αν το ξέρει; Ετερη επιλογή να τον βάλετε να υπογράψει εξουσιοδότητηση που δεν θα γνωρίζει το περιεχόμενο της και να το ολοκληρώσετε μόνοι σας... (Δεν θα το έκανα ποτέ γιατί δεν θα άντεχα τις τύψεις...) -
Ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση και πειστευω οτι ειναι λογικο αυτο που λες,αλλα αναρωτιεμαι....εγω θα ειχα τυψεις?.... οταν ο πατερας μου δεν εχει???? ...τελος παντων,και παλι ευχαριστω.
-
ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ. Η ΑΔΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ. ΑΔΥΝΑΤΩ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.
-
Ο χρήστης 250 ce έγραψε:
Φιλε ster,να ξερεις οτι κανεις δεν προκειται να σου δωσει χρηματα για το αυτοκινητο σου,αν προηγουμενως δε δει το ονομα του γραμμενο στην αδεια...Αυτό δεν παίζει πουθενά, πρώτα πληρώνει κάποιος και μετά παίρνει την άδεια!
-
παιδες,φιλος μου για οικογενειακους λογους(νομιζω εφορια,τεκμηρια κτλ),θελει να μεταβιβαστει το αυτοκινητο του πατερα του,στο ονομα του.μπορει να αναφερει καποιος τι ακριβως συμβαινει?
περαν του τελους μεταβιβασης,εχει να πληρωνει κατι αλλο?επειδη λογικα θα φαινεται σαν δωρεα(μιας κ ο φιλος δεν εχει ακομη εισοδημα..).
υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να γνωριζει?ζητω συγνωμη εαν εχει ηδη απαντηθει το θεμα.. -
Εάν έχει πρόβλημα με τα τεκμήρια, μετά πώς θα ισχυρίζεται ότι το συντηρεί;
-
δεν γνωριζω τι ακριβως προβλημα αντιμετωπιζει ο πατερας κ θελει να το δωσει.μπορει να ειμαι κ λαθος οταν λεω οτι εχει προβλημα με την εφορια.
παρολα αυτα γνωριζει καποιος τι ακριβως γινεται σε αυτη την περιπτωση? -
Λύστε μου μια απλή απορια.Πως μπορώ να εξακριβώσω πόσους ιδιοκτήτες έχει αλλάξει ένα μεταχειρισμένο? Συγκεκριμένα θέλω να αγοράσω ένα από 2ο χέρι δηλαδή ο πωλητής υποστηρίζει ότι τό έχει αγοράσει από τον 1ο ιδιοκήτη που το είχε απο καινούριο.Πως μπορώ να ξέρω όμως οτί αυτό ισχυεί και δεν έχει αλλάξει το αμάξι 3-4 ιδιοκτήτες στην πραγματικότητα?
-
Ειναι δυνατόν να γίνει μεταβίβαση σε ατομο που δεν θα ειναι παρον στην ολη διαδικασια; Φανταζομαι οτι αν εξουσιοδοτησει καποιον τριτο σε ενα ΚΕΠ αυτο θα ειναι αρκετο για να γραφει το αυτοκινητο στο ονομα του; Υπαρχουν καποια προβληματα με την εφορια;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ειναι δυνατόν να γίνει μεταβίβαση σε ατομο που δεν θα ειναι παρον στην ολη διαδικασια; Φανταζομαι οτι αν εξουσιοδοτησει καποιον τριτο σε ενα ΚΕΠ αυτο θα ειναι αρκετο για να γραφει το αυτοκινητο στο ονομα του; Υπαρχουν καποια προβληματα με την εφορια;Με εξουσιοδοτήσεις θεωρημένες από ΚΕΠ ή Αστυνομία γίνονται μεταβιβάσεις από 3ους..
-
Παιδια καλησπερα.
Εχω ενα αυτοκινητο με την κυριοτητα σε εμενα αλλα με καταπιστευτικη μεταβιβαση κυριοτητας απο την τραπεζα οτα ντο πηρα.
Μπορω να το πουλησω και να το μεταβιβασω? -
με άλλα λόγια, σου παρακρατά την κυριότητα η τράπεζα μέχρι να εξοφλήσεις τις δόσεις; Αν παρακρατείται η κυριότητα σου με οποιονδήποτε τρόπο απλά δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις. Πρώτα θα άρεις την παρακράτηση και μετά θα προχωρήσεις σε οποιαδήποτε διαδικασία.
-
Να κάνω μία ερώτηση κι εγώ παίδες. Γίνεται να αγοράω αυτοκίνητο από ιδιώτη αλλά μέσω τραπέζης? Είναι εφιχτό κάτι τέτοιο?
-
δεν καταλαβαίνω τι εννοείς 'μέσω τραπέζης'
-
Όπως πας σε μια μάντρα και σου βγάζουν εκεί δάνειο από τράπεζα για αγορά αυτοκινήτου αν γίνεται να πάω εγώ κατευθείαν στην τράπεζα για να πάρω αυτοκίνητο από ιδιώτη.
-
θα σου δώσει δάνειο η τράπεζα;
Αν το κάνεις επειδή δεν θα σε πληρώσει μετρητά αλλά με δόσεις μπορείς να του παρακρατήσεις την κυριότητα με΄χρι να σε εξοφλήσει -
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
ΠΟΥΛΗΣΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΕΓΩ Ο ΤΑΔΕ, ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ. ΕΚΑΝΑ ΤΑΥΤΟΧΡΩΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ. 1ο ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.. ΑΥΤΟΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΡΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ. ΕΨΑΞΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ.. ΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ??? ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ 2 ΑΜΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ, ΑΡΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 2ΠΛΠΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ.. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΩ. ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΓΗΣΩ ΝΟΜΙΚΑ?? ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ... ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ..
-
Καλά τιμολόγιο δεν πρόκειται να σου στείλει/δώσει καθώς δεν προβλέπεται σε αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών. Το πολύ πολύ να σου δώσει μία ΥΔ που να λέει το ποσό.
Τώρα σχετικά με το άλλο, εγώ θα τον έπαιρνα ένα τηλέφωνο και εάν δεν έκανε άμεσα την μεταβίβαση, θα τον ενημέρωνε ότι θα πήγαινα από εκεί να πάρω πίσω το αυτοκίνητο που είναι στο ονομά μου.
-
με άλλα λόγια μας λες ότι πήρες τα χρήματα σου αλλά ο αγοραστής δεν έκανε ακόμα την μεταβίβαση...λάθος που δεν την έκανες άμεσα μόνος σου.
Στην θέση σου θα έκανα το εξής: θα του ζητούσα να κάνει και να του κάνω, την 'προκατ' ΥΔ που έχουν στα ΚΕΠ αγόρασα /πούλησα το τάδε όχημα έναντι του τάδε ποσού με ημερομηνία ΕΣΤΩ σημερινή και θα το επικύρωνα παρόλο που ο νόμος δεν το θεωρεί απαραίτητο.Προσοχή μόνο να έχετε βάλει το ίδιο ποσό.
Επίσης θα του ζητούσα να μου δώσει φωτοτυπία της εξουσιοδότησης που του έκανα.
Στην φορολογική σου δήλωση του χρόνου θα βάλεις και τα 2 χαρτιά (ΥΔ-εξουσιοδότηση και ΥΔ αγοροπωλησίας και μετά δηλώνεις άγνοια αν δεν την υλοποίησε αφού θα έχει υπογράψει το χαρτί αγοροπωλησίας. Οι συνέπειες του 1599/86 είναι όλες δικές του και εσύ δεν φταις.Στην πράξη έγινε το εξής: ο έμπορος βρήκε ένα αυτοκίνητο σε καλή τιμή, το 'τσίμπησε' και πονηρά σκεπτόμενος δεν το πέρασε στο όνομα του αλλά σκέφτηκε να το κάνει απευθείας στον νέο ιδιοκτήτη όταν το πουλήσει για να μην χρεωθεί διπλά τέλη μεταβίβασης. Ξέχασε όμως ότι η εξουσιοδότηση που του έκανες έχει περιορισμένη χρονική ισχύ 3-6 μηνών...εκεί θα την φάει αν δεν βρει αγοραστή σύντομα. Μέχρι και το αμάξι πίσω του παίρνεις τότε αν κινηθείς νομικά. Απλά προειδοποίησε τον για να φοβηθεί και σε τελική να το πάρει στο όνομα του και ας το κάνει ότι θέλει. Απλά πάρε του την δήλωση που σου είπα υπογεγραμμένη και επικυρωμένη
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης