-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεν το ήξερα, αλλά αυτό όπως το αντιλαμβάνομαι, κάνει ακόμα πιό εμφανή την προμελέτη της απάτης.Ποιά είναι δηλαδή αυτή η απάτη; Να θέλει να το κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο γλιτώνοντας τέλη κυκλοφορίας, μεταβίβασης και ασφάλειας με ψεύτικές πινακίδες δοκιμής; Σε τέτοια περίπτωση
Οι απάτες συνήθως περιέχουν ανταλλαγή ¨χαρτιών¨ αλλά όχι μετρητών. Εδώ έγινε το ανάποδο.
-
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Οντως το αμαξι ηταν παλιο αλλα σε πολυ καλη κατασταση και το πωλητηριο ηταν 1000 ευρω αλλα με εξηγηση για τα τελη, μεταβιβαση κτλ ελαττωματα του αυτοκινητου. Οι πινακιδες ηταν απο φιλο του εμπορο ειπε. Ο ασφαλιστην οντως ηταν δικος του γιατι σε ενα δεκαλεπτο του εβγαλε ασφαλεια. Τελικα κατεληξα οτι υπαρχουν μεγαλα λαμογια.Εν τελει αποφασισα να του στειλω ενα εξωδικο καθοτι ο εν λογω... κυριος δεν εχει δωσει σημειο ζωης και απο οτι μου ειπε φιλη μου δικηγορος θα ακολουθησουν και ασφαλιστικα μετρα για να παρω το αυτοκινητο και να ειμαι νομικα καλυμμένη για το διαστημα που το εχει εκεινος στα χερια του. Βεβαια θα του τα χρεωσω ολα.Με την ολη σταση του αμφιβαλλω βεβαια αν θα δωσει σημειο ζωης με το που θα παρει το εξωδικο, θα μου φυγουν λεφτα... αλλα οι βλακειες πληρωνονται. Ειπαμε την πρωτη φορα την παταμε γερα... τη δευτερη με μεγαλη προσοχη.
-
για τι αυτοκίνητο μιλάμε???
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
..............
Να εκτιμήσω και πως **το αυτοκίνητο πουλήθηκε λιγότερο απο 3.000 € **????Οντως το αμαξι ηταν παλιο αλλα σε πολυ καλη κατασταση και **το πωλητηριο ηταν 1000 ευρω **αλλα με εξηγηση για τα τελη, μεταβιβαση κτλ ελαττωματα του αυτοκινητου. Οι πινακιδες ηταν απο φιλο του εμπορο ειπε. Ο ασφαλιστην οντως ηταν δικος του γιατι σε ενα δεκαλεπτο του εβγαλε ασφαλεια. .
@** rocsta** : Αυτό λοιπόν που ορθώς είχα προβλέψει (και ήθελα να γράψω λιγότερο απο 2,000€, αλλά είπα να μην κάνω και τον αρχιπροφήτη) , είχε τη σημασία του.
Ο τύπος ήθελε 1 αμάξι που να μην φαίνεται ότι του ανήκει, για να το κάνει ανταλλακτικά, για να φορτώνει τα εργαλεία της δουλειάς, για οτιδήποτε μη νόμιμο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νούς.
Το πόσο έξυπνος είναι , ώστε να πιστεύει πως δεν θα 'πιαστεί', αυτός γνωρίζει, ανάλογα το σκοπό του.
Βρήκε λοιπόν αφελή , και... η δουλειά έγινε.
Σωστά η Χρύσα πρέπει να κάνει** άμεσα** τις όποιες νόμιμες διαδικασίες είναι δυνατόν, διότι είναι πλέον άγνωστο που θα καταλήξει -χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητο, ώστε να φαίνεται εγγράφως ότι απο 'τάδε του μηνός 2013' το αυτοκίνητο 'έφυγε' απο τα χέρια της.
Μικρή η οικονομική ζημιά, όμως το άγχος του μπλεξίματος με το 'νόμο' είναι πλέον το θέμα! -
Στην τελική κάνει μια δήλωση για κλοπή μιας και πέρασαν οι 3 μέρες που δήλωσε στην Υπευθυνη Δήλωση και πάει και μαζεύει το αμάξι και κάνει και μια μύνηση για εξαπάτηση και τον αφήνει να τρέχει. Αλλά όλα αυτά άμεσα......
-
Η αστυνομια θα βοηθησει ή θα βρω κι εγω το μπελα μου που του το εδωσα χωρις πινακιδες?
-
βρε δεν κυττας στις αγγελιες μπας και το εχει βγαλει για πουλημα κανα 1500 αρι....τι αμαξι ηταν?
-
OPEL ASTRA CARAVAN 1997 ASPRO
-
Καταρχήν ενα αμάξι που κυκλοφορεί παράνομα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς! Το καλύτερο ειναι να δηλωθεί στην αστυνομία σαν κλεμμένο (γιατί στη πράξη οι εξουσιοδοτήσεις έχουν λήξει και αν δεν ήτανε σε ΚΕΠ δεν ισχύουν). Πιθανόν να λέει αλήθεια και να μην εχει τα χρήματα για παράβολλα και τέλη και απλά να βολέυτηκε έτσι! Λαμόγια θα βρεθούν πολλα. Αν πάρει ο δικηγόρος σου τηλ. ή κανένας απο το τμήμα του κάνει 1 επίσκεψη να δείς πώς θα αλλάξει γνώμη!
-
-
Ο χρήστης Χρυσα_Σ έγραψε:
Η αστυνομια θα βοηθησει ή θα βρω κι εγω το μπελα μου που του το εδωσα χωρις πινακιδες?Εσύ δεν πρόκειται να μπλέξεις λόγω ότι του το έδωσες χωρίς πινακίδες , δεν είναι στο κάτω κάτω παράνομο . Χειρότερα και σίγουρα θα μπλέξεις για πολλους λόγους όπως ..
. Να το κυκλοφορεί χωρίς πινακιδες , ασφάλεια. Τα πρόστιμα θα έρθουν σε σένα....
.Να το κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες , ασφάλεια και να εμπλακεί σε ατυχημα. Αποζημειώνεις εσυ....
.Να το κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες , ασφάλεια και να χρησιμοποιηθεί σε παρανομή δραστηριότητα όπως κλοπή ,ναρκωτικά ή μεταφορά λαθρομεταναστών. Εσυ θα θεωρηθεις συνεργός και θα μπλέξεις μέχρι να καθαρίσεις.
Πηγαινε στην αστυνομία , δήλωσε ότι έχει συμβεί , ότι δεν πλήρωσε τα συμφωνηθέντα και πιθανότατα το εκλεψε οπότε το δηλώνεις κλοπή να εισαι εντάξει ότι και να συμβεί , τουλάχιστον απο τα παραπάνω , ακόμα και αν χάσεις τα λεφτά στο χειρότερο σενάριο.
-
Εφόσων δεν έχει πινακίδες, απαγορεύεται να κυκλοφορεί. Εσύ το πούλησες με υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση να πάει να πάρει τις πινακίδες. Εκείνος επέλεξε να βάλει ΔΟΚ και να κάνει τα υπόλοιπα και για να του λές φέρτο να σου επιστρέψω τα χρήματα και να μή το κάνει...κάτι σημαίνει αυτό.
-
το σημαντικό είναι να ενημερώσει την αστυνομία όπως της είπα εξαρχής...αν την γειώσουν ας πρωτοκολλήσει μια καταγγελία στο τμήμα για να μεταφέρει την ευθύνη στους αστυνομικούς.
-
Θέλω να με βοηθησετε σε κάτι.
Πήρα στο ΚΕΠ και μου ειπαν οτι για κάνα μήνα έχει παγώσει η διαδικασία μεταβίβασης αυτοκινήτου.
Σε αυτήν την περιπτωση η μεταβίβαση γίνεται μονο στο υπουργείο;Η αλλη ερώτηση έχει να κανει πως είμαι κατοχυρωμενος στην πώληση του αυτοκινήτου μου.
Πως θα έχω κατοχυρώσει τα χρήματα μου οτι και να κανει...
Εγώ είπα στον υποψηφιο αγοραστή για πολλους λόγους να παει να εκδόσει τραπεζική επιταγή στο όνομα μου. ( εννοώ:: οτι παραδειγμα διατηρεί λογαριασμό στην εθνική τράπεζα έχει υπολοιπο 8000 ευρώ και η τράπεζα αφαιρεί 5000 ευρώ απο τον λογαριασμό του και εκδίδει επιταγή στο όνομα μου για αγορά του αυτοκινήτου μου )
Οποτε όταν θα γίνει η μεταβίβαση θα γίνει χερι με χερι.
Μου δίνει επιταγή εγώ υπογράφω..
Είναι ο καλύτερος τροπος; -
πράγματι έχει παγώσει η διαδικασία στα ΚΕΠ της χώρας...
ο λόγος είναι ότι θέλουν να καθιερώσουν νέα αυστηρότερη διαδικασία στις μεταβιβάσεις όπου θα βλέπουν αν έχουν πληρωθεί τα τέλη, θ' απαιτούν κτεο για τα δίκυκλα! Αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί με ανανέωση των πιστοποιήσεων των ΚΕΠ!
Μέχρι τότε θα κάνουν πάρτι οι διεκπεραιωτές και οι υπάλληλοι των δ/νσεων μεταφορών! -
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Πηγα στην αστυνομια η οποια μου ειπε οτι δεν γινεται κατι, οτι ουσιαστικα εγω ειμαι υπαιτια και γενικα δεν με βοηθησε καθολου. Μου ειπαν μονο εξωδικο να κανω και παλι χωρις αποτελεσμα.Τελικα το αυτοκινητο το εβγαλε αυτος στο ιντερνετ και το πουλησε σε καποιον αλλο κυριο για 950 ευρω(δεν τον ενημερωσε για τα τελη και ο αγοραστης του εκοψε 100 ευρω.).Βεβαια ο κυριος το πουλουσε 1300. Ο καινουριος αγοραστης επικοινωνησε μαζι μου, ηρθε και καναμε κανονικα ολη τη διαδικασια. Για καλη μου τυχη ηταν πολυ σωστος ανθρωπος. Βεβαια του εξηγησα τι εγινε με τον προηγουμενο και του ζητησα να μου κανει και μια υδ οτι το παρελαβε απο τον αλλον την μερα, ωρα και τοπο που το πηρε για να φαινεται οτι ηταν στην κατοχη του αλλου το αυτοκινητο. Παντως πηρα ενα καλο μαθημα και δεν την ξαναπαταω. Χωρις να γινει μεταβιβαση αλλη φορα αυτοκινητο δεν δινω και ας ειναι και συγγενης.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Μέχρι τότε θα κάνουν πάρτι οι διεκπεραιωτές και οι υπάλληλοι των δ/νσεων μεταφορών!
Δηλαδή;
Για πείτε γιατί αύριο θα τους επισκεφτώ -
Θα δώσεις κάτι παραπάνω απ' ότι στο ΚΕΠ που θα ήσουν στην κούτρα (και μάλλον θα πάρεις άδεια πολύ πιο γρήγορα).
-
Δεν τον νοιάζει πότε θα πάρει την άδεια στα χέρια του οπότε δεν θα έχανε κάτι αν καθυστερούσε μέσω ΚΕΠ!
Το πρόβλημα είναι ότι έχουν ξαναβγεί τα κοράκια παγανιά πλέον...όποιος κατάλαβε κατάλαβε! -
Η μεταβίβαση στη διεύθυνση μεταφορών γίνεται άμεσα, δηλαδή παίρνεις την άδεια την ίδια μέρα;
Έχει νόημα να πάει κάποιος σε κάτι γραφεία διεκπεραιώσεων ή είναι απλή διαδικασία;
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης