-
Να ρωτήσω και εγώ κάτι;
Έκανα την μεταβίβαση, και παίρνω τηλ. την ασφαλιστική για να διακοπεί το συμβολαιό μου.
Και μου λένε οτι εκτός απο το σήμα της ασφάλειας (που το έχω) πρέπει να τους στείλω και φωτοτυπία του σήματος της ασφάλειας του νέου ιδιοκτήτη!Αυτό ισχύει;;;
Η μου πουλάνε φούμαρα; -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι;Έκανα την μεταβίβαση, και παίρνω τηλ. την ασφαλιστική για να διακοπεί το συμβολαιό μου.
Και μου λένε οτι εκτός απο το σήμα της ασφάλειας (που το έχω) πρέπει να τους στείλω και φωτοτυπία του σήματος της ασφάλειας του νέου ιδιοκτήτη!Αυτό ισχύει;;;
Η μου πουλάνε φούμαρα;Για ποιο λογο να ζητανε την ασφαλεια του νεου ιδιοκτητη;Δεν τους πεφτει λογος τι θα κανει αυτος!!!Εσυ απο την στιγμη που τους δινεις το σημα πισω ειναι υποχρεωμενοι να σου επιστρεψουν τα λεφτα που αναλογουν στο υπολοιπο της ασφαλειας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι;
Έκανα την μεταβίβαση, και παίρνω τηλ. την ασφαλιστική για να διακοπεί το συμβολαιό μου.
Η μου πουλάνε φούμαρα;Για ποιο λογο να ζητανε την ασφαλεια του νεου ιδιοκτητη;Δεν τους πεφτει λογος τι θα κανει αυτος!!!Εσυ απο την στιγμη που τους δινεις το σημα πισω ειναι υποχρεωμενοι να σου επιστρεψουν τα λεφτα που αναλογουν στο υπολοιπο της ασφαλειας.
Έλα ντε!
Δηλαδή εάν ο άλλος δεν θελει να το ασφαλήσει, τότε τι θα πρέπει να κάνω εγώ, να πληρώνω μέχρι το τέλος;Βασικά ευτυχώς που δεν μίλησα εγώ στο τηλέφωνο διότι θα τους είχα διαολοστείλει! Ισχυριζόντουσαν κιόλας ότι υπάρχει ένας νέος νόμος κτλ (που αμφιβάλω εάν υπάρχει!).
-
Sorry gia ta greeklish (den exei ellhniko plhktrologio). Etsi akrivws opws sou eipan isxuei gia thn asfaleia
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι;
Έλα ντε!
Δηλαδή εάν ο άλλος δεν θελει να το ασφαλήσει, τότε τι θα πρέπει να κάνω εγώ, να πληρώνω μέχρι το τέλος;Βασικά ευτυχώς που δεν μίλησα εγώ στο τηλέφωνο διότι θα τους είχα διαολοστείλει! Ισχυριζόντουσαν κιόλας ότι υπάρχει ένας νέος νόμος κτλ (που αμφιβάλω εάν υπάρχει!).
Ισχύει και είναι υποχρεωμένες όλες οι ασφαλιστικές να το τηρήσουν στις ακυρώσεις συμβολαίων.
Ο λόγος είναι προφανής : για να περιορίσουν τα ανασφάλιστα οχήματα.
Υπάρχει νόμος είναι ο 3557 (του 2007) και έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 100/14-5-2007
http://www.pisc.gr/Files/Legislation/Νόμοι/Ν.3557 2007 ΦΕΚ Α'%20100%2014-05-2007.pdfΓι' αυτό όταν μεταβιβάζετε το αυτοκίνητό σας, μην το παραδώσετε στον νέο αγοραστή αν δεν σας δώσει και φωτοτυπία του νέου ασφαλιστήριο ή βεβαίωση ασφάλειας του αυτοκινήτου.
-
Λαθος μου τοτε ,δεν το ηξερα.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Έλα ντε!
Μάλλον ... πελάτες αναζητούν. Πριν 3 μήνες 2 αυτοκίνητα πούλησα (μεταβίβασα) και δεν μου ζήτησαν κάτι άλλο πέρα απο το απόκομμα και το υπόλοιπο έντυπο του συμβόλαιο. Τον Αύγουστο έγινε ο νόμος?
Τελικά στην Ελλάδα πρέπει να είναι θεσμός όταν έχεις να κάνεις με εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες πρέπει να ξεκινάς με 'μπαρούφες' και τελειώνεις με 'άει στο διάολο'...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Έλα ντε!
Μάλλον ... πελάτες αναζητούν. Πριν 3 μήνες 2 αυτοκίνητα πούλησα (μεταβίβασα) και δεν μου ζήτησαν κάτι άλλο πέρα απο το απόκομμα και το υπόλοιπο έντυπο του συμβόλαιο. Τον Αύγουστο έγινε ο νόμος?
Τελικά στην Ελλάδα πρέπει να είναι θεσμός όταν έχεις να κάνεις με εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες πρέπει να ξεκινάς με 'μπαρούφες' και τελειώνεις με 'άει στο διάολο'...
Φίλε μου δεν είναι θέμα εταιρίας. Ψηφίστηκε ΝΟΜΟΣ που απαγορεύει ρητά να γίνονται ακυρώσεις συμβολαίων πριν την λήξη τους αν δεν έχει γίνει νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που να ακυρώνει αυτόματα το αρχικό.
Λίγες (μεγάλες) εταιρίες είχαν αρχίσει να το τηρούν από την άνοιξη, ενώ τώρα έχουν υποχρεωθεί να το τηρήσουν και όλες οι υπόλοιπες που γι' αυτό το μεσοδιάστημα δεν τηρούσαν ότι προβλέπει ο νόμος.
-
Άρα είχαν δίκιο...
Άλλος ένας ηλίθιος νόμος!!!!
Δηλαδή εάν εγώ αγοράσω ένα μεταχειρισμένο και δεν θέλω να το ασφαλίσω διότι π.χ. θα πάω φαντάρος και θα το έχω κλειδωμένο 1 χρόνο, τι θα πρέπει να γίνει;
Και άντε εγώ που στα @@ μου εάν δνε το ασφαλίσω.
Τον καημένο τον πωλητή, ποιός τον προστατεύει;; -
Δεν ήξερα ότι υπάρχει νόμος ...
Σε μεγάλη εταιρία είμαι ασφαλισμένος και δεν ενδιαφέρθηκαν για το μετά του αυτοκινήτου.
Ακύρωσα 2 συμβόλαια και συγχρόνως έκανα 1 καινούριο με την αγορά του Splash και μου επέστρεψαν και κάποια λεφτά...
Πολύ πρόθυμα με ενημέρωσαν δε για την όλη διαδικασία της μεταβίβασης διότι ήμουν και ανίδεος. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Άρα είχαν δίκιο...Άλλος ένας ηλίθιος νόμος!!!!
Δηλαδή εάν εγώ αγοράσω ένα μεταχειρισμένο και δεν θέλω να το ασφαλίσω διότι π.χ. θα πάω φαντάρος και θα το έχω κλειδωμένο 1 χρόνο, τι θα πρέπει να γίνει;
Και άντε εγώ που στα @@ μου εάν δνε το ασφαλίσω.
Τον καημένο τον πωλητή, ποιός τον προστατεύει;;Υπάρχει και η επιλογή να συμπληρώσεις Υπεύθυνη Δήλωση με τα πλήρη στοιχεία σου και το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα απαλλάσσεις τον πωλητή και την ασφαλιστική του εταιρία από την υποχρέωση ασφάλισης του συγκεκριμένου οχήματος και θα αναλαμβάνεις ο ίδιος την ευθύνη αποζημίωσης για ότι ζημιές προκληθούν από το συγκεκριμένο όχημα. Αναλαμβάνεις το ρίσκο;
Χίλιες φορές να κάνεις την πιο φθηνή ασφάλεια που υπάρχει μόνο με Αστική Ευθύνη.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Υπάρχει και η επιλογή να συμπληρώσεις Υπεύθυνη Δήλωση με τα πλήρη στοιχεία σου και το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα απαλλάσσεις τον πωλητή και την ασφαλιστική του εταιρία από την υποχρέωση ασφάλισης του συγκεκριμένου οχήματος και θα αναλαμβάνεις ο ίδιος την ευθύνη αποζημίωσης για ότι ζημιές προκληθούν από το συγκεκριμένο όχημα. Αναλαμβάνεις το ρίσκο;
Χίλιες φορές να κάνεις την πιο φθηνή ασφάλεια που υπάρχει μόνο με Αστική Ευθύνη.
Καλο αυτο για αμα θες να παραδωσεις πινακιδες.
-
Εγω πάντως που το εδωσα στην αντιπροσωπια σαν προλαταβολη απλα διεκοψα την τωρινη (δεν μου ζητησαν τιποτα) και μαλιστα θα μου στειλουν και κατι ρεστα πισω λογο διακοπης και οταν ερθει το αλλο το ξανακανουμε ασφαλιση...
-
Καλησπέρα, όταν δίνει κάποιος για ανταλλαγή το αυτοκίνητό του σε έμπορο- αντιπροσωπεία από όπου θα πάρει το καινούριο αυτοκίνητο πως φεύγει απο το όνομά του το παλιό όχημα, μου είπαν ότι κόβουν ένα τιμολόγιο, με τον τρόπο αυτό το αυτοκίνητο φεύγει από το όνομα του ιδιοκτήτη? αν ο έμπορος το έχει ένα χρόνο απούλητο στο υπουργείο δεν φαίνεται η άδεια και στον προηγούμενο ιδιοκτήτη? και κατα πόσο αυτή η διαδικασία καταχυρώνη τον πολίτη που αφήνει για ανταλλαγή το παλιό του αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης galimanis έγραψε:
Καλησπέρα, όταν δίνει κάποιος για ανταλλαγή το αυτοκίνητό του σε έμπορο- αντιπροσωπεία από όπου θα πάρει το καινούριο αυτοκίνητο πως φεύγει απο το όνομά του το παλιό όχημα, μου είπαν ότι κόβουν ένα τιμολόγιο, με τον τρόπο αυτό το αυτοκίνητο φεύγει από το όνομα του ιδιοκτήτη? αν ο έμπορος το έχει ένα χρόνο απούλητο στο υπουργείο δεν φαίνεται η άδεια και στον προηγούμενο ιδιοκτήτη? και κατα πόσο αυτή η διαδικασία καταχυρώνη τον πολίτη που αφήνει για ανταλλαγή το παλιό του αυτοκίνητο?Εκδίδουν δελτίο ποσοτικής παραλαβής του αυτοκινήτου και το κόβουν στα στοιχεία σου (ως αποδεικτικό ότι τους παρέδωσες το αυτοκίνητο).
Στη συνέχεια ο έμπορος (εταιρεία) μεταβιβάζει την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο όνομά του μέχρι να πουληθεί στον νέο ιδιοκτήτη.
Επίσης στο δελτίο παραγγελίας του νέου αυτοκινήτου, πρέπει να αναφέρεται ότι υπάρχει ανταλλαγή παλιού αυτοκινήτου και η αξία του (που αφαιρείται από το καινούριο).
-
για 1300 κυβικά ή 9 φορολογήσιμοι ίπποι,
πόσο είναι το τέλος μεταβίβασης; -
«Άρθρο 11α
1. Τα μέρη που συμβάλλονται στην ασφαλιστική σύμβαση
μπορούν να λύουν αυτήν, οποτεδήποτε, με έγγραφη συμφω−
νία. Η λύση της σύμβασης γνωστοποιείται, με επιμέλεια του
ασφαλιστή, στο Κέντρο Πληροφοριών, που προβλέπεται στο
άρθρο 27β και ισχύει έναντι των τρίτων μετά την πάροδο
δεκαέξι (16) ημερών από τη γνωστοποίηση αυτή.
2. α) Ο λήπτης της ασφάλισης ή ο ασφαλισμένος μπορούν
να καταγγέλλουν την ασφαλιστική σύμβαση, οποτεδήποτε,
με γραπτή δήλωση η οποία επιδίδεται στον ασφαλιστή ή σε
εξουσιοδοτημένο από αυτόν διαμεσολαβητή, επί αποδείξει.
Τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται μετά την
πάροδο τριάντα (30) ημερών από την περιέλευση αυτής
στον ασφαλιστή.Αυτά προβλέπει επι λέξη ο νόμος 3557 για τις ασφάλειες.
Με απλά λόγια,είναι δικαίωμα του ασφαλισμένου,να διακόψει την ασφάλεια όποτε το θελήσει.
Ολα τα άλλα είναι τερτίπια μερικών ασφαλιστικών(προσεκτική επιλογή ασφαλιστή) για να μην επιστρέφουν τα ασφάλιστρα. -
για 1300 κυβικά ή 9 φορολογήσιμοι ίπποι,
πόσο είναι το τέλος μεταβίβασης;Το starlet p80 νομίζω είναι 1332cc στην άδεια.
Αν ναι,για τη μεταβίβαση απαιτείται παράβολο 165ευρώ.
Για οχήματα μέχρι 1299cc απαιτείται παράβολο 135ευρώ. -
γνωρίζει κάποιος τι διαδικασία ακολουθείται όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο από τη Χ αντιπροσωπεία και παράλληλα παίρνουν αυτοί το παλιό σου; Λογικά έχουμε 2 μεταβιβάσεις που στη 1 θα είμαι αγοραστής και στην άλλη πωλητής;
Τι πρέπει να κάνω σε αυτές τις μεταβιβάσεις; μπορώ να τους εξουσιοδοτήσω να τα κάνουν όλα αυτοί ή είναι επικίνδυνο; -
απαντω μόνος μου στην ερώτηση μου. Αυτό γίνεται. Κάνω 2 εξουσιοδοτήσεις, σε ΚΕΠ και μεταβιβάζουν και τα 2 αυτοκίνητα. Η απορία μου τώρα είναι πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι όντως έκαναν την μεταβίβαση και του παλιού σε αυτούς; Ο πωλητής μου λέει ότι εννοείται ότι θα γίνει κλπ και να μην ανησυχώ.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης