-
Καλημερα σε ολους ...
Θα πουλησω το αμαξι μου στο πεθερο μου (50-50 με την μητερα μου ) και ταυτοχρονα θα μου δωσει αυτος το δικο του για να το παω για αποσυρση (για να αγορασω καινουργιο)..... Τι βηματα ακολουθω και για το δικο μου αλλα και για το δικο του ........ -
δεν εχω κανει μεταβιβαση ποτε μου .. καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!!!!!!
-
Σε ενα ΚΕΠ θα λυθει καθε σου απορια.
-
Σωστος!!! ομολογω οτι δεν το εχω σκεφτει .... ευχαριστω
-
Βρηκα το σωστο τοπικ....για να μεταβιβαστει αυτοκινητο σε εταιρεια πωλησης αυτοκινητων τι χρειαζεται?? απο την εταιρεια γιατι απο τον πωλητη δεν νομιζω να χρειαζεται τιποτα περισσοτερο απο μια μεταβιβαση σε ιδιωτη.
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Βρηκα το σωστο τοπικ....για να μεταβιβαστει αυτοκινητο σε εταιρεια πωλησης αυτοκινητων τι χρειαζεται?? απο την εταιρεια γιατι απο τον πωλητη δεν νομιζω να χρειαζεται τιποτα περισσοτερο απο μια μεταβιβαση σε ιδιωτη.Ουδεις ??
-
Κανονικά όπως θα έκανες σε ιδιώτη , απλά συμπληρώνεις τα στοιχεία της εταιρειας. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κάποια μικρά μαγαζάκια απλά σου ζητάνε εξουσιοδότηση σε αυτους για πώληση και στην ουσία το όχημα ειναι ακόμα στο όνομα σου. Δεν ειναι το ίδιο.
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Βρηκα το σωστο τοπικ....για να μεταβιβαστει αυτοκινητο σε εταιρεια πωλησης αυτοκινητων τι χρειαζεται?? απο την εταιρεια γιατι απο τον πωλητη δεν νομιζω να χρειαζεται τιποτα περισσοτερο απο μια μεταβιβαση σε ιδιωτη.
Ουδεις ??
τιμολόγιο αγοράς!!! ή υπεύθυνη δήλωση του νέου αγοραστή αν το κάνει απ' ευθείας μεταβίβαση σε πελάτη
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό, μετά τις αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας, βλέπω τους μαντράδες να παραδίδουν τις πινακίδες των ΙΧ που έχουν στις εκθέσεις τους, ακόμα και για τα μικρά αυτοκίνητα των 1000 κ.ε. Ερώτηση: τι γίνεται όταν κάποιος αγοραστής συμφωνήσει να αγοράσει ένα από αυτά; Ποιος επιβαρύνεται τα τέλη κυκλοφορίας-πινακίδων κλπ που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να ξανακυκλοφορήσει; Αν έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία ή ξέρει σίγουρα τι είθισται, ας απαντήσει.
Μα φυσικά ο πελάτης...
Με αφορμή τα παραπάνω, όταν κάποιος θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο από ιδιώτη που έχει παραδώσει πινακίδες, ποιός επιβαρύνεται με τα τέλη κυκλοφορίας; Ο αγοραστής μαζί με τα τέλη μεταβίβασης ή ο πωλητής;
-
Προσοχή.....διότι είναι ο καιρός για απατεώνες.
Εγώ αγόρασα πρόσφατα μια μηχανή και απευθύνθηκα σε μια εταιρία που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους διεκπεραιώσεις.
EDIT (πρωτο ποστ και κατευθειαν λινκ Κωστα; )[mod]
Μου κάναν τη διαδικασία και με βοήθησαν με τα δικαιολογητικά.
Με χρέωσαν ένα λογικό ποσό 20€ και ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί -
Αν ο πωλητής έχει παρακράτηση κυριότητας και σχεδιάζει με τα λεφτά της πώλησης να εξοφλησει το δάνειο αλλα δεν έχει μετρητά για να το κάνει απο πριν πως λύνεται?
Μπορει ο αγοραστής να έρθει σε συνενοηση με την τραπεζα που έχει το δάνειο ο πωλητής και να περάσει κατευθείαν η νέα άδεια στον νέο ιδιοκτήτη? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν ο πωλητής έχει παρακράτηση κυριότητας και σχεδιάζει με τα λεφτά της πώλησης να εξοφλησει το δάνειο αλλα δεν έχει μετρητά για να το κάνει απο πριν πως λύνεται?
Μπορει ο αγοραστής να έρθει σε συνενοηση με την τραπεζα που έχει το δάνειο ο πωλητής και να περάσει κατευθείαν η νέα άδεια στον νέο ιδιοκτήτη?Πρώτα πληρώνεις και μετά παίρνεις την κυριότητα!
-
Exω και εγώ κάποιες απορίες σχετικά με την μεταβίβαση.
Για να πουλήσω το αμάξι μου, πάω πρώτα τον αγοραστή στην τράπεζα για να μου καταθέσει τα χρήματα (σωστό δεν είναι αυτό? πρέπει να κατοχυρωθώ πρώτα) και μετά θα πάμε στο υπουργείο για τις περαιτέρω διαδικασίες. Κάποιος που έκανε μεταβίβαση τελευταία σε υπουργείο και ξέρει, ας μου απαντήσει: η άδεια στο όνομα του αγοραστή βγαίνει αυθημερόν και αν όχι σε πόσες μέρες? Εγώ πώς θα είμαι καταχυρωμένος ότι το αυτοκίνητο έφυγε πλέον από το όνομά μου? Μου δίνει κάποιο χαρτί εκεί ο υπάλληλος ή βγάζω φωτοτυπία την προσωρινή άδεια που θα δώσει στον αγοραστή μέχρι να βγεί η κανονική? Με καλύπτει εμένα αυτό? Επίσης τα παράβολα που θα πρέπει να αγοράσει ο αγοραστής ποιά νομαρχία θα αφορούν? Την δικιά του ή την δικιά μου? -
Φιλε ster,να ξερεις οτι κανεις δεν προκειται να σου δωσει χρηματα για το αυτοκινητο σου,αν προηγουμενως δε δει το ονομα του γραμμενο στην αδεια...
Απο εκει και περα,η πρωτη σας κινηση ειναι να πατε σε μια τραπεζα για το παραβολο μεταβιβασης.
Κι επειδη βλεπω οτι ανησυχεις υπερβολικα,καλυτερα να πατε μαζι σε ενα ΚΕΠ(θα κανει μερικες μερες παραπανω η μεταβιβαση),
οπου θα σας κατατοπισουν για τα περαιτερω...
Απαραιτητα ΚΤΕΟ,σημα μαζι σου -
εγω που ειχα πουλισει το αμαξι μου τον ειχα φερει στο υπουργειο ζητησε κτεο ταυτοτητα αδεια και σημα γραψαμε το χαρτι της μεταβιβασης τα καταθεσαμε μας τα σφαγισαν και σε 15 μερες θα επερνε την αδεια αλλα με το χαρτι που του εδωσαν μπορουσε να το οδηγησει κανονικα ,πηγαμε εξω μετα και πριν μπει στο αμαξι με πληρωσε και του εδωσα τα κλειδια.βγαζεις μια φωτοτυπια να εχεις απο την προσωρινη αδεια που εχει για να ακυρωσεις την ασφαλεια του αμαξιου..
ειχα ακουσει για μια γυναικα η οποια εκανε τα χαρτια και οταν πηγαν στο αμαξι και της το πηραν και εφυγαν! μετα εκεινη ετρεξε να παγωσει την μεταβιβαση..ακομα στα δικαστιρια τρεχει να αποδειξει οτι ηταν δικο της το αμαξι..θελει προσοχη γενικα σε αυτα τα θεματα.. -
Σήμα στην μεταβίβαση; ΠΟΤΕ δεν το ζητάνε...δεν είναι απαραίτητο!
-
Καλημέρα. Πριν μερικους μηνες αγορασα ενα αυτοκινητο απο καποιον. Το αυτοκινητο δεν ηταν στο ονομα του, αλλά σε αλλου το ονομα, ομως η μεταβιβαση εγινε κανονικα χωρις τιποτα 'κρυφο' και το αυτοκινητο ανηκει 100% σε εμενα πλεον. Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να καναμε καποιο λαθος στη συμπληρωση των δηλωσεων περι αγορας και πωλησης. Μου ειπε οτι κανει μεταβιβασεις πολλες και γνωριζει τη διαδικασια και καναμε δυο δηλωσεις, ομως εγω κρατησα την δηλωση μου οτι αγορασα το αυτοκινητο απο τον ταδε τοσα ευρω και αυτος κρατησε τη δικη του οτι πουλησε το αυτοκινητο σε μενα τοσα ευρω (για την ακριβεια ο κατοχος της αδειας του αυτοκινητου που ουτε καν τον ξερω).. Του ειπα μηπως ανταλλασσονται οι δηλωσεις και μου ειπε οχι.
Καποιος ομως που γνωριζει απο λογιστικα μου ειπε οτι οι δηλωσεις ανταλλασσονται κανονικα! Ειναι σιγουρο αυτο; Υπαρχει περιπτωση να υπαρξει καποιο προβλημα οταν θα υποβαλλω την φορολογικη δηλωση; Δηλαδη σκοπιμα να μου ειπε οτι οι δηλωσεις δεν ανταλλασσονται;;
Ευχαριστω! -
Κανονικά θα έπρεπε να ανταλάσατε δηλώσεις ώστε εσύ να έχεις την υπογραφή του και αυτός την δική σου. Το ότι δηλώνεις εσύ οτι το πούλησες ένα χ ποσό δεν λέει τίποτα στην ουσία καθώς μπορείς να πάς την άλλη μέρα και να κάνεις άλλο που να λέει 2χ ή 1/2 χ ποσό για τις ανάγκες σου....
Στην εφορία το δηλώνεις κανονικά το ποσό που το δήλωσες έστω και με την δικιά σου δήλωση καθώς θεωρείται δεσμευτική βάσει νομου και τυπικά αν τύχει και σου κάνουν έλεγχο και διαστάυρωση με τον πωλήτη , θα βρουν και απο αυτόν δήλωση πώλησης με παρόμοιο ποσό. Το θέμα ειναι ότι θα την βρούν ή θα κάνει άλλη με ότι άλλο ποσό θέλει?(Για αυτό και η ανταλλαγή δηλώσεων........)
-
Μαλιστα. Καταλαβα. Δικιο εχεις. Αυτο ειναι και το λογικο. Αν ειναι θα του ζητησω την αλλη δηλωση να του δωσω εγω τη δικη μου. Ευχαριστω για την πληροφορια!
-
προσοχή μόνο να εχετε βάλει το ίδιο ποσό ακόμα και αν αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...σου υπενθυμίζω ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν πρέπει να εχουν βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, απλά να είναι ενυπόγραφες! Με άλλα λόγια απλά ανταλλάξτε δηλώσεις
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης