-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
από mirage » 28/09/10 15:42
Δεν βλέπω review για τις τιμές του service και ανησυχώ γιατί το περιμένω...Η μπαγκαζιέρα θα πάει λίγο πίσω γιατί προέκυψαν κάτι έκτακτα.
Καλέ μου mode, προσπαθώ να είμαι περισσότερο ακριβής κάθε φορά. Έχω γράψει κατά κόρον, ότι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, πρέπει πρώτα να βοηθήσετε εμένα. Μάρκα – μοντέλο - αριθμό σασί – τελικά χιλιόμετρα. Τότε θα αποφανθώ με το 100%!!!.....
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κάλε μου φίλε Αντώνη ας σου γράψω και τις εργασίες πιο αναλυτικά. Γράφω πως άλλαξα λάδια και φίλτρο, φίλτρο αέρα και έγιναν τα κλασσικά συμπληρώματα/ελεγχοι σε paraflu, υγρά τιμονιού, φρένων και καθαριστικό παρμπρίζ. Γενικοί έλεγχοι για τζόγους, φθορές σε τακάκια, πιέσεις ελαστικών, φωτιστικά σώματα κλπ. Συνολικός χρόνος παραμονής στο αναβατώριο περίπου μία ώρα. Για τα ανταλλακτικά και τι μπήκε βλεπε το αρχικό μου post. Το μοντέλο είναι Xsara 1.6 με το TU5JP τα υπολοιπά που ζητάς τα κρατάω για τον εαυτό μου γιατί πιστεύω πως μπορείς να μου γράψεις κοστολόγιο με όσα στοιχεία σου έδωσα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ιμαντας εκκεντροφορου(σετ μαζι με τεντωτηρα + τρελλο), a/c, τιμονιου, δυναμο + εργασια 350 ευρω στην αντιπροσωπεια.
Μοντελο tucson 2.0
Ροτόντας στο μαντείο των Δελφών, δεν κατάφεραν να μου πουν τους κωδικούς της μηχανής που φοράς!!!....
Υπολογίζοντας τον κινητήρα από τα αρχεία που κρατώ των πελατών μου, ρισκάροντας σου λέω.
Ανώτατες τιμές λιανικής μετά φόρου.
Το σετ που βάζει η αντιπροσωπεία, κάνει 62ε . δεν το βάζω, είναι το λουρί ουαουα.
Με Gates ιμάντα 76ε .
2 λουριά Χ 20ε = 40
Εργασία ¾ της ώρας.
Τα ανταλλακτικά σύνολο 116ε .
Το 350?...........
Εκτός εάν δεν μας λες τίποτα άλλο.
Πάντως τα συνεργεία της μάρκας σου, δεν είναι ακριβά, δεν μπορούν να συναγωνιστούν έναν καλό ‘ελεύθερο’ βεβαία.
Antonis-team. -
Ιμαντας εκκεντροφορου(σετ μαζι με τεντωτηρα + τρελλο), a/c, τιμονιου, δυναμο + εργασια 350 ευρω στην αντιπροσωπεια.
Μοντελο tucson 2.0
Ροτόντας στο μαντείο των Δελφών, δεν κατάφεραν να μου πουν τους κωδικούς της μηχανής που φοράς!!!....
Υπολογίζοντας τον κινητήρα από τα αρχεία που κρατώ των πελατών μου, ρισκάροντας σου λέω.
Το σετ που βάζει η αντιπροσωπεία, κάνει 62ε . δεν το βάζω, είναι το λουρί ουαουα.
Με Gates ιμάντα 76ε .
2 λουριά Χ 20ε = 40
Εργασία ¾ της ώρας.
Το 350?...........
Πάντως τα συνεργεία της μάρκας σου, δεν είναι ακριβά, δεν μπορούν να συναγωνιστούν έναν καλό ‘ελεύθερο’ βεβαία.
Antonis-team.Η μηχανη ειναι G4GC. Tι εννοεις ουουαουα?
Το λουρι ηταν παντως γνησιο ιαπωνικο το γραφε πανω του. Εργασια κανανε 1.30 ωρα.
Το σετ ιμαντα εκεντροφορου που βασει η αντιπροσωπεια εκανε 180. + 3 λουρια εξωτερικα με μεσο ορο 15 ευρω το καθενα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
από mirage » 28/09/10 15:42
Δεν βλέπω review για τις τιμές του service και ανησυχώ γιατί το περιμένω...Η μπαγκαζιέρα θα πάει λίγο πίσω γιατί προέκυψαν κάτι έκτακτα.
Καλέ μου mode, προσπαθώ να είμαι περισσότερο ακριβής κάθε φορά. Έχω γράψει κατά κόρον, ότι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, πρέπει πρώτα να βοηθήσετε εμένα. Μάρκα – μοντέλο - αριθμό σασί – τελικά χιλιόμετρα. Τότε θα αποφανθώ με το 100%!!!.....
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κάλε μου φίλε Αντώνη ας σου γράψω και τις εργασίες πιο αναλυτικά. Γράφω πως άλλαξα λάδια και φίλτρο, φίλτρο αέρα και έγιναν τα κλασσικά συμπληρώματα/ελεγχοι σε paraflu, υγρά τιμονιού, φρένων και καθαριστικό παρμπρίζ. Γενικοί έλεγχοι για τζόγους, φθορές σε τακάκια, πιέσεις ελαστικών, φωτιστικά σώματα κλπ. Συνολικός χρόνος παραμονής στο αναβατώριο περίπου μία ώρα. Για τα ανταλλακτικά και τι μπήκε βλεπε το αρχικό μου post. Το μοντέλο είναι Xsara 1.6 με το TU5JP τα υπολοιπά που ζητάς τα κρατάω για τον εαυτό μου γιατί πιστεύω πως μπορείς να μου γράψεις κοστολόγιο με όσα στοιχεία σου έδωσα.
Σίγουρα καλέ μου φίλε, δεν είμαι στην ασφάλεια!!!!.....
Πάντως ένα πρόγραμμα που μου έβαλε ένα προμηθευτής μου, πριν 2 ώρες, είναι καταπληκτικό.
Xsara 1,6 NFZ κινητήρας, κατηγορία TU5JP, 10/97 έως 09/00.
ΛΑΔΙΑ ½ συνθετικά (για Ελλάδα) 10/40 35ε
ΦΛ KNECHT 9.42ε
ΦΑ # 10,43
ΡΟΔΕΛΑ ΚΑΡΤΕΡ 0,55
ΣΥΝΟΛΟ 55,4 με ΦΠΑ.
ΕΡΓΑΣΙΑ εγώ έχω αναρτημένη τιμή 27/ώρα 27
ΦΠΑ εργασίας 6,21
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 88,61Τώρα περιμένω την κρίση σου.
Πάντως ανάλογα την ποσότητα υγρών φ. καθαριστικών παρ-μπριζ κλπ, το πολύ ακόμα 10ε .
Αυτά που πλήρωσες δεν είναι υπερβολικά.
Φιλικά
ΑΝΤΩΜΗΣ. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μοντελο tucson 2.0
Με Gates ιμάντα 76ε .
2 λουριά Χ 20ε = 40
Εργασία ¾ της ώρας.
Το 350?...........
Το λουρι ηταν παντως γνησιο ιαπωνικο το γραφε πανω του. Εργασια κανανε 1.30 ωρα.
Το σετ ιμαντα εκεντροφορου που βασει η αντιπροσωπεια εκανε 180. + 3 λουρια εξωτερικα με μεσο ορο 15 ευρω το καθενα.
G4GC με τρις εξωτερικούς ιμάντες, δεν το έχω συναντήσει. Σίγουρα θα έχεις δίκιο.
Ο ίδιος προμηθευτής μου, που πουλάει και τον γιαπωνέζικο ιμάντα, μου είπε ότι έχει παράπονα, και εγώ συνηθίζω να ακούω τους προμηθευτές μου, γιατί αλλιώς μαύρο φίδι που τους έτρωγε.
Το 180ε για εμένα είναι εξωπραγματικό.
Το να αφαιρέσεις το καπάκι να βρεις τα σημεία, να βάλεις τον καινούργιο ιμάντα, να τον τανύσεις 2kg η 4 έως 6 mm, και να κλήσεις. Τοποθετώντας και τα υπόλοιπα λουριά, είναι πολύ 90 λεπτά, για εμένα. Τον χρόνο τον διάβασα μέσα από της χρεώσεις των 9 πελατών που έχω με κινητήρα σαν αυτόν που μου λες .
Πάντως το σετ με Γιαπωνέζο ιμάντα, είναι φθηνότερο από αυτόν που σου πρότεινα.
Έστω και έτσι 180 + 45 τα τρία λουριά? = 225ε μέχρι τα 350 μας μενουν125ε . άρα 83,33 την ώρα!!!.....
Πήγαινα αγόρι μου σε ένα καλό συνεργείο, ελεύθερο από νταβαντζιδες, να πληρώσεις 150ε με την απόδειξη, και να δεις πως σε υπολογίζουν σαν άνθρωπο, και όχι σαν πορτοφόλι.
Άντε 150 άντε και 170 άντε και 180 εεεε..αντε και 200!!!....μέχρι τα 350 είναι 75% περισσότερα, με καλύτερα υλικά ΣΙΓΟΥΡΑ, και με μάστορα, όχι εποχιακό.
Antonis-team. -
Opel Corsa Α του 85 με 500000χλμ .
Λαδια (ορικλελαιο της GM δεν θυμαμε νουμερο)
Ολα τα φιλτρα
Πλατινες
Μια καμενη ασφαλια (δεν ειχα φλας! (μονο για μια μερα ευτυχος))
Μπουζι
Θερμοστατης220 ευρω.
-
Ο χρήστης Squall85 έγραψε:
Opel Corsa Α του 85 με 500000χλμ .Λαδια (ορικλελαιο της GM δεν θυμαμε νουμερο)
Ολα τα φιλτρα
Πλατινες
Μπουζι
Θερμοστατης220 ευρω.
500,000km??
Και νόμιζα ότι το δικό μας αμάξι (Accent του 2001 με 280.000km) είχε πολλά για βενζινοκίνητο. -
Ο χρήστης Squall85 έγραψε:
Opel Corsa Α του 85 με 500000χλμ .Λαδια (ορικλελαιο της GM δεν θυμαμε νουμερο)
Ολα τα φιλτρα
Πλατινες
Μπουζι
Θερμοστατης220 ευρω.
Επειδή έχω ένα τέτοιο κορσάκι παρολπισμένο βέβαια, νομίζω ότι έδωσες πολλά για το σέρβις.
Αν θυμάμαι καλά απο φίλτρα έχει μόνο αέρος. Ούτε γύρης(καμπίνας έχει), ούτε βενζίνης(εκτός και αν έβαλες εσύ εξτρά).
Πλατίνες έχω καιρό να αλλάξω νομίζω στο δικό μου, αλλά το κόστος πάνω 20ευρώ δεν νομίζω να είναι.
Αλλο ένα 20αρικο για τα μπουζί χοντρικά, καλά για τα λάδια μπορείς να βάλεις ότι διάολο θέλεις(όλα τα αλέθει λέμε.)
Το μόνο που δεν ξέρω είναι πόσο κοστίζει είναι ο θερμοστάτης. -
Είναι πολλά. Αν βάλουμε χοντρικά:
- 4lt λάδι 30 ευρώ
- μπουζί 20 ευρώ
- ΦΛ/ΦΑ 20 ευρώ
- πλατίνες 20 ευρώ
- θερμοστάτης 20 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 110 ευρώ τα ανταλλακτικά + 40 η εργασία = 150 ευρώ θα ήταν μια λογική τιμή για το μέγεθος των εργασιών.
-
Γεια σας,
έχω ενα Τοyota Corolla μοντελο του 1997 το οποιο ειναι 3- θυρο και προσφατα το εκανα σερβις σε μηχανικο μη εξουσιοτημενο.
Το κοστος του σερβις ανευ φπα ηταν:
Φιλτρο αερος 8 ευρω
Φιλτρο λαδιου 3,5
Φιλτρο βενζινησ 12,00
μπουζι 19,00
σιαγωνες 23
ιμαντας Δ 8,90
ιμαντας χρονισμου 22,30
ρουλεμαν 23,00
ρουλεμαν 18,00
και τεχνικα 60 ευρω συν κατι λαδια 24 ευρω.
Το προβλημα μου ειναι μηπως κοροιδευουν και τελικα δεν βαζουν τα ανταλλακτικα που λενε οτι βαζουν;
Ξερω οτι απο την αντιπροσωπεια μονο ο ιμαντας χρονισμου με φπα βγαινει κοντα στα 45 ευρω.
Ενω ημουν στο συνεργειο ομως δεν ξερω τι δουλεια μπορει να εκανε.
Θα ηθελα την γνωμη σας στο θεμα αυτο διοτι δεν γνωριζω.
Ευχαριστω -
Μοντελο tucson 2.0
Με Gates ιμάντα 76ε .
2 λουριά Χ 20ε = 40
Εργασία ¾ της ώρας.
Το 350?...........
Το σετ ιμαντα εκεντροφορου που βασει η αντιπροσωπεια εκανε 180. + 3 λουρια εξωτερικα με μεσο ορο 15 ευρω το καθενα.
G4GC με τρις εξωτερικούς ιμάντες, δεν το έχω συναντήσει. Σίγουρα θα έχεις δίκιο.
Ο ίδιος προμηθευτής μου, που πουλάει και τον γιαπωνέζικο ιμάντα, μου είπε ότι έχει παράπονα, και εγώ συνηθίζω να ακούω τους προμηθευτές μου, γιατί αλλιώς μαύρο φίδι που τους έτρωγε.
Το 180ε για εμένα είναι εξωπραγματικό.
Το να αφαιρέσεις το καπάκι να βρεις τα σημεία, να βάλεις τον καινούργιο ιμάντα, να τον τανύσεις 2kg η 4 έως 6 mm, και να κλήσεις. Τοποθετώντας και τα υπόλοιπα λουριά, είναι πολύ 90 λεπτά, για εμένα. Τον χρόνο τον διάβασα μέσα από της χρεώσεις των 9 πελατών που έχω με κινητήρα σαν αυτόν που μου λες .
Πάντως το σετ με Γιαπωνέζο ιμάντα, είναι φθηνότερο από αυτόν που σου πρότεινα.
Έστω και έτσι 180 + 45 τα τρία λουριά? = 225ε μέχρι τα 350 μας μενουν125ε . άρα 83,33 την ώρα!!!.....
Πήγαινα αγόρι μου σε ένα καλό συνεργείο, ελεύθερο από νταβαντζιδες, να πληρώσεις 150ε με την απόδειξη, και να δεις πως σε υπολογίζουν σαν άνθρωπο, και όχι σαν πορτοφόλι.
Άντε 150 άντε και 170 άντε και 180 εεεε..αντε και 200!!!....μέχρι τα 350 είναι 75% περισσότερα, με καλύτερα υλικά ΣΙΓΟΥΡΑ, και με μάστορα, όχι εποχιακό.
Antonis-team.Αντωνη τι ειδους παραπονα σου κανει για τον ιαπωνικο ιμαντα? Σφυριζει? Κοβεται? Κοβει δοντια? Τι?
-
από cson » 29/09/10 13:41
«Αντωνη τι ειδους παραπονα σου κανει για τον ιαπωνικο ιμαντα? Σφυριζει? Κοβεται? Κοβει δοντια? Τι?»
Για δόντια μου είπε, μα εγώ πιάνομε από το παραμικρό. Είναι και ο λόγος που δεν ανάφερα μάρκα. Δεν έχω περιθώριο φίλε μου να τεστάρω τα πάντα. Είναι και ο λόγος που ‘δένομε’ με ορισμένες μάρκες.
Η απόδειξη στην περίπτωση, κάνει τζιζ!!...
Έχω ένα έγγραφο της Microsoft word, οπού γράφω όλες της νεκροψίες ανταλλακτικών!!!.....προς αποφυγή επανάληψης.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
ρε παιδιά ξέρει κανένας περιπου ποσο κοστίζει το σέρβις στην Βόλβο για το S60 και πόσο στην άλφα ρομέο για την Τζουλιέτα?
ειναι και τα δύο καινουργια αυτοκίνητα αλλα κάτι στο περίπου για να ξέρω τί να περιμένω μήν μας πιάσουνε με τα βρακιά κατεβασμένα δηλαδή....
-
Πάρε τηλ και ρώτα... Χλωμό να ξέρει κάποιος από τώρα.
-
ναι μωρε, το ξέρω... απλά έλεγα μήπως έχει κανένας καμία ιδέα απο το τωρινό s60 και απο αλφα ρομέο έστω την μίτο
για το τηλέφωνο είμαι επιφυλακτικός γιατί στην volksvagen οποιον ρώταγα για τα σέρβις μου τα μάσαγε και τελικά δεν μου έλεγαν
-
Ο χρήστης Thankat έγραψε:
για το τηλέφωνο είμαι επιφυλακτικός γιατί στην volksvagen οποιον ρώταγα για τα σέρβις μου τα μάσαγε και τελικά δεν μου έλεγαν
Κλασσική τακτική.
-
Service Πεζουλα, 140000χλμ.
Λαδια - φιλτρο λαδιου: 47Ε
Μπουζι: 26Ε
Φιλτρο αερα: 12,5Ε
Φιλτρο βενζινης: 12Ε
Φιλτρο a/c: 15Ε
Ιμαντας a/c: 15Ε
Εργασια 40Ε+φπαΣυνολο 180Ε
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Κλασσική τακτική.
Εξαρτάται που θα ρωτήσεις. Στις πωλήσεις είτε επειδή δεν γνωρίζουν/δεν είναι σίγουροι για το κόστος είτε γιατί φοβούνται πως θα το πάρει ο πελάτης ίσως να αποφεύγουν να ενημερώσουν.
Αν μιλήσεις όμως απευθείας με το συνεργείο και κάποιον τεχνικό σύμβουλο, θα σε ενημερώσει αμέσως για το κόστος και ότι θες να μάθεις.
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Service Πεζουλα, 140000χλμ.
Λαδια - φιλτρο λαδιου: 47Ε
Μπουζι: 26Ε
Φιλτρο αερα: 12,5Ε
Φιλτρο βενζινης: 12Ε
Φιλτρο a/c: 15Ε
Ιμαντας a/c: 15Ε
Εργασια 40Ε+φπαΣυνολο 180Ε
antonis-team.
-
Σε γενικές γραμμές είναι όντως καλές οι τιμές, τα μπουζί είναι ίσως λίγο τσιμπημένα. Ξέρεις τι μάρκα σου έβαλε;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?