-
Oταν το αμάξι είναι καινούριο το πας σε εξουσιοδοτημένο, αλλά.... όταν βλέπεις ποιός σου κάνει το σέρβις (πιτσιρικάς ή άσχετος αλλοδαπός) και τι ακριβώς είναι το σέρβις...... την επόμενη φορά το κάνεις μόνος σου!!!!
Τι εννοώ;;; Αλλαγή λαδιών , φίλτρου λαδιού, αέρος και βενζίνης και αλλαγή μπουζί βασικά αυτό είναι το σέρβις επίσης βάζεις καθαριστικό στο τεπόζιτο για τα τζάμια, συμπληρώνεις ή αν θες αλλάζεις παραφλού και τσεκάρεις τακάκια φρένων , στάθμη υγρών φρένων ε αυτά έχουν ανάλογα βέβαια το αυτοκίνητο 80 ευρώ από κει και πάνω είναι.........
Οταν θέλω να αλλάξω κάτι που θέλει ειδικό (ιμάντες, ρουλεμάν, τσιμούχες κ.λ.π.) φυσικά το πάω στο εξουσιοδοτημένο!!!!!
Μόνος σου το προσέχεις καλύτερα και το ευχαριστιέσαι!!!!!!! -
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Στο SEAT ALTEA μου 1.6 stylance4ο ετήσιο service (53225 χλμ):
Εργασία τακτικής συντήρησης 86,16
Καθαρισμός πεταλούδας γκαζιού 23,80
Αλλαγή υγρών φρένων 23,80
Φίλτρο βενζίνης 15,72
Φίλτρο αέρα 29,50
Μπουζί 33,13
Φίλτρο λαδιού 10,96
Υγρά φρένων 10,12
Σέτ αναλώσιμα 3,02
Λάδια (δικά μου) mobil 1 0W-40 5λίτρα 59,00
Σύνολο 284,13
Αυτοκίνητο εξυπηρέτησης πελατών ΔΩΡΕΑΝ (σε αντίθεση με μεγάλα συνεργεία)
Και του χρόνου!Στα 284,13 ευρω ειναι μεσα και τα λαδια 59,00 ευρω! η οχι;
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Στο SEAT ALTEA μου 1.6 stylance
4ο ετήσιο service (53225 χλμ):
Εργασία τακτικής συντήρησης 86,16
Καθαρισμός πεταλούδας γκαζιού 23,80
Αλλαγή υγρών φρένων 23,80
Φίλτρο βενζίνης 15,72
Φίλτρο αέρα 29,50
Μπουζί 33,13
Φίλτρο λαδιού 10,96
Υγρά φρένων 10,12
Σέτ αναλώσιμα 3,02
Λάδια (δικά μου) mobil 1 0W-40 5λίτρα 59,00
Σύνολο 284,13
Αυτοκίνητο εξυπηρέτησης πελατών ΔΩΡΕΑΝ (σε αντίθεση με μεγάλα συνεργεία)
Και του χρόνου!Στα 284,13 ευρω ειναι μεσα και τα λαδια 59,00 ευρω! η οχι;
κάνε την σούμα... Είναι μέσα και τα λάδια.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
ΒΤW,αν εκανε κάποιος το σερβις των 90,000χλμ σε fsi κινητηρα ας μας πει τι παιζει απο κοστος να ξερουμε τι μας περιμενει..
έμφραγμα?
-
εσείς είστε πριμιουμ ΦαουΒε. Εμείς οι Σεατάκηδες είμαστε φτωχοί κ μας λειπούνται.
Θα κάνουμε τα service στο τελος στην seat!
ΒΤW,αν εκανε κάποιος το σερβις των 90,000χλμ σε fsi κινητηρα ας μας πει τι παιζει απο κοστος να ξερουμε τι μας περιμενει..
Σε 3 αντιπροσωπείες της SKODA που ρώτησα για 1.6 FSI για τα 90.000 χλμ ζητούσαν απο 250-400.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Σε 3 αντιπροσωπείες της SKODA που ρώτησα για 1.6 FSI για τα 90.000 χλμ ζητούσαν απο 250-400.
Σε αυτή την τιμή περιλαμβανόταν ομως και αλλαγή ιμάντα χρονισμου; Γιατι οπως αναφερθηκε και πιο πριν απο τα 90,000 χλμ και μετα αρχίζει ο ελεγχος (και η αντικατασταση) ιμάντα, και σε μια αντιπροσωπεια που πήγα μου είπαν πως τον αλλαζουν πάντα .. Αν η τιμη είναι σ αυτα τα επίπεδα μου ακουγεται πολυ πολύ λογικη αν σκεφτεις πως δωσαμε 360ε στο σερβις των 60,000 που απλα ειχε κ υγρα φρενων κ μπουζι επιπλεον απο τα αλλα σερβις..
Αλλα φοβαμαι οτι η μαμα vw θα κανει παλι το θαυμα της και η τιμη θα ειναι εξωφρενικη..
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
εσείς είστε πριμιουμ ΦαουΒε. Εμείς οι Σεατάκηδες είμαστε φτωχοί κ μας λειπούνται.
και οι τρεις μαζί?
-
τυχερε coyote
κανεις πλακα με τους αλλους γιατι η BMW το κανει τζαμπατο κανει για να μειωσει λιγο τη χασουρα των πελατων της που τους φορτωνει με κυβικα...
-
Ο τσάμπας πέθανε και γιός του δε χαρίζει
-
Σε αυτή την τιμή περιλαμβανόταν ομως και αλλαγή ιμάντα χρονισμου; Γιατι οπως αναφερθηκε και πιο πριν απο τα 90,000 χλμ και μετα αρχίζει ο ελεγχος (και η αντικατασταση) ιμάντα, και σε μια αντιπροσωπεια που πήγα μου είπαν πως τον αλλαζουν πάντα .. Αν η τιμη είναι σ αυτα τα επίπεδα μου ακουγεται πολυ πολύ λογικη αν σκεφτεις πως δωσαμε 360ε στο σερβις των 60,000 που απλα ειχε κ υγρα φρενων κ μπουζι επιπλεον απο τα αλλα σερβις..
Αλλα φοβαμαι οτι η μαμα vw θα κανει παλι το θαυμα της και η τιμη θα ειναι εξωφρενικη..
Στο δικό μου octavia 5 1.6 FSI δεν υπάρχει ιμάντας χρονισμού αλλά καδένα και ως εκ τούτου δεν αλλάζει κάτι στα 90.000.
Αν θυμάμαι καλά στα 90.000 αλλάζουν τα εξής: Λάδια, μπουζί, φίλτρο αέρος,καμπίνας,λαδιού,βενζίνης, και αν χρειαστεί και ιμάντας δυναμό.
Φαντάζομαι οτι σε ανάλογο κινητήρα σε VW θα πρέπει να αλλάζουν τα παραπάνω, εκτός και αν η VW με κάποιο μαγικό τρόπο κατάφερε και έβγαλε FSI με ιμάντα χρονισμού. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
και οι τρεις μαζί?
Τι εννοείς και οι τρείς μαζί;
ΟΚ δεν είναι και κανένα μυστικό.....
Ο Εσκιάδης πάνω στην γιαννιτσών(δυτική θεσσαλονίκη) ζητούσε το 400αρι. Διαφοροποιόταν σε σχέση με τους άλλους επειδή άλλαζε ιμάντα δυναμό και βαλβολίνες στο κιβώτιο.
Ο γιαννίρης ζητούσε κάπου στα 250-300 αν θυμάμαι καλά χωρίς τις βαλβολίνες.
Και τέλος η Δελτα στο αεροδρόμιο κάπου στο 200αρι ελέγχωντας όμως αν χρειάζεται αλλαγή ο ιμάντας και αν χρειάζεται, στο 250αρι και εκεί.
Αυτά..... -
αστειο ήταν....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αστειο ήταν....Σόρρυ αργώ ώρες ώρες να πάρω μπρός.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Στο δικό μου octavia 5 1.6 FSI δεν υπάρχει ιμάντας χρονισμού αλλά καδένα και ως εκ τούτου δεν αλλάζει κάτι στα 90.000.
Αν θυμάμαι καλά στα 90.000 αλλάζουν τα εξής: Λάδια, μπουζί, φίλτρο αέρος,καμπίνας,λαδιού,βενζίνης, και αν χρειαστεί και ιμάντας δυναμό.
Φαντάζομαι οτι σε ανάλογο κινητήρα σε VW θα πρέπει να αλλάζουν τα παραπάνω, εκτός και αν η VW με κάποιο μαγικό τρόπο κατάφερε και έβγαλε FSI με ιμάντα χρονισμού.ΣΤΟΝ 1.6 ΦΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΝΤΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΑΔΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 60.000 ΧΙΛ ΚΑΘΟΣ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΦΣΙ Κ ΟΧΙ ΤΣΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ!!!
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ΣΤΟΝ 1.6 ΦΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΝΤΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΑΔΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 60.000 ΧΙΛ ΚΑΘΟΣ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΦΣΙ Κ ΟΧΙ ΤΣΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ!!!
Πάντως το manual αναφέρει ότι στον 2,0 fsi ο ιμάντας θέλει ελεγχο απο τα 90,000χλμ και μετά, και στη συνέχεια έλεγχο ανα 30,000χλμ μέχρι την αντικατάσταση του.. Οπότε (υποθέτω) οτι ο 2λιτρος Fsi έχει ιμάντα χρονισμού ενώ ο 1,6 έχει καδένα σωστά; Μα γιατι έχουν διαφορετικό τρόπο χρονισμού αφου ουσιαστικά είναι ο ίδιος κινητήρας,αυτό δεν το καταλαβαίνω...
-
ΣΤΟΝ 1.6 ΦΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΝΤΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΑΔΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 60.000 ΧΙΛ ΚΑΘΟΣ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΦΣΙ Κ ΟΧΙ ΤΣΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ!!!
Πάντως το manual αναφέρει ότι στον 2,0 fsi ο ιμάντας θέλει ελεγχο απο τα 90,000χλμ και μετά, και στη συνέχεια έλεγχο ανα 30,000χλμ μέχρι την αντικατάσταση του.. Οπότε (υποθέτω) οτι ο 2λιτρος Fsi έχει ιμάντα χρονισμού ενώ ο 1,6 έχει καδένα σωστά; Μα γιατι έχουν διαφορετικό τρόπο χρονισμού αφου ουσιαστικά είναι ο ίδιος κινητήρας,αυτό δεν το καταλαβαίνω...
Ετσι πρέπει να είναι όπως τα λες για τον 2.0 FSI.
-
Εξωτερικές φυσούνες ημιαξονίων (δεξιά και αριστερά) σιβίκ 1995
Ανταλλακτικά: €17 (φυσούνες, σφικτήρες, γράσσο)
Λάδι σασμάν: 3 λίτρα Castrol ATF X 4,5 = €13,50
Εργασία: €50
Σύνολο: €80,50 -
Λοιπόν...για το Audi έχουμε και λέμε:
Service:
15000χλμ:180 Ευρώ
30000 χλμ:700 ευρώ
45000 χλμ:150 ευρώ
60000 χλμ:500 ευρώ
**77000 **χλμ:**350 **ευρώ
90000 χλμ:**500 **ευρώ
Να σημειώσω ότι άλλαξαν τα διαστήματα service και πλέον κάθε 30000 χλμ αλλάζω λάδια και κάνω και το γενικό.(Το αυτοκίνητο είναι leasing).
Για το Citroen έχουμε:
**10000 **χλμ:**98 **ευρώ
**20000 **χλμ:**110 **ευρώ
**30000 **χλμ:**214 **ευρώ
**40000 **χλμ:**110 **ευρώ -
Τι τιμή να περιμένω για service σε Τέμπρα, το οποίο περιλαμβάνει λάδια, φίλτρα (λαδιού-αέρος-βενζίνης), μπουζί, βαλβολίνες, αντικ/ση υγρού φρένων, αντικ/ση αισθητήρα βολάν και γενικό οπτικό έλεγχο;
Μέχρι στιγμής ξέρω κάποιες τιμές από προηγούμενα service αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη στα υπόλοιπα:
Λάδια: 40 ευρώ (5 λίτρα Fuchs 15W-50, κρατάω για συμπλήρωμα και στα δύο αυτοκίνητα), Φίλτρο λαδιού: 6, Φίλτρο αέρος: 10, Φίλτρο βενζίνης: 12, Μπουζί: 24. Πόσο να κοστίζουν πια τα υπόλοιπα και πόσες εργατοώρες πιάνει συνήθως ένα τέτοιο service (για να έχω μια ιδέα στο πόσα περίπου θα μου πάρει για τη εργασία); Σε περίπτωση που τα τακάκια χρειάζονται άλλαγμα, να υπολογίζω κανα 50άρι ακόμα ή πολλά λέω; (κύριε antonis-team λαμβάνετε; ) Βοηθήστε, πρέπει να αρχίσω να μαζεύω χρήματα, η οικονομική στενότητα είναι έντονη για αυτόν το μήνα... -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Λοιπόν...για το Audi έχουμε και λέμε:
Service:
15000χλμ:180 Ευρώ
30000 χλμ:700 ευρώ
45000 χλμ:150 ευρώ
60000 χλμ:500 ευρώ
**77000 **χλμ:**350 **ευρώ
90000 χλμ:**500 **ευρώ
Να σημειώσω ότι άλλαξαν τα διαστήματα service και πλέον κάθε 30000 χλμ αλλάζω λάδια και κάνω και τοΦίλε μου τι άλλαξες στα 30,000 και ήταν τόσο ακριβό το service θυμάσαι;Επίσης στα 90,000 άλλαξες ιμάντα χρονισμού ή είναι με καδένα; Γιατι για 90,000 σερβις με ιμάντες μου φαίνεται καλή η τιμή
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?