-
Καλα ρε..δεν ειπα τιποτα!
Μη βαρατε!Τα ειδα μαζεμενα και θολωσα!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Την Πέμπτη θα πάω το αυτοκίνητό μου (Corolla 2001) για service 90000χλμ.. Πόσο περίπου να περιμένω τη λυπητερή;;;
Μόλις έμαθα ότι η λυπητερή είναι 267 ευρώ. Αύριο που θα το παραλάβω θα γράψω αναλυτικά ανταλλακτικά-εργασίες.
Αναλυτικά η χρέωση:
Συνθετικό λάδι 5W40 4L 53,91ευρώ
Φλάντζα τάπας Κάρτερ 0,54ευρώ
Φίλτρο λαδιού 6,65ευρώ
Υγρά φρένων 0,5L.5.1D (το 0,5lt το κατάλαβα, το υπόλοιπο;;;) 5,57ευρώ
Φίλτρο αέρος A/C 19,98ευρώ
Φίλτρο καυσίμου μηχανής 31,36ευρώ
Φίλτρο αέρος μηχανής 11,88ευρώ
Υγρό καθ. παρμπρίζ 1,11ευρώ
Σετ τακάκια φρένων 44,91ευρώΕργασία 91,04ευρώ
**Σύνολο ** 266,93ευρώ
Όλα τα ποσά έχουν προκύψει με έκπτωση 15%. Κανείς δε μου μίλησε για έκπτωση χθες που το άφησα για service. Δε γνωρίζω γιατί μου την έκαναν, αλλά δε με χαλάει. Για πείτε γνώμες περί του κόστους...
-
Για ετήσιο σέρβις είναι τσιμπημένο αφού όλα είναι συνήθη αναλώσιμα εκτός από τα τακάκια. Χωρίς τα τακάκια δηλαδή μιλάμε για κανένα 200άρι -> ακριβούτσικο.
-
Εκανα κι εγώ το ας πούμε μεσαίο σερβις στο Υ Elefantino Rosso, αλλάχτηκαν όλα τα καλά εκτός από ιμάντες. Οι ιμάντες είχαν αλλαχτεί από τον προηγούμενο στα 60.000χλμ και τώρα έχω 80.000.
Ανταλλακτικά: 128 -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αναλυτικά η χρέωση:
...
Υγρά φρένων 0,5L.5.1D (το 0,5lt το κατάλαβα, το υπόλοιπο;;;) 5,57ευρώ
...Το 5.1D σημαίνει dot 5.1 bro
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ασχετα με το κόστος συντήρησης, το γράφω εδώ για όποιον συναντήσει κάτι παρόμοιο, ο θόρυβος από το πίσω δισκόφρενο που με βασάνιζε, λύθηκε με τον απλούστερο τρόπο και όχι με λύσιμο της δαγκάνας που μου έλεγαν σχεδόν όλοι οι μηχανικοί που το πήγα: γρασάρισμα με WD-40 που αγόρασα από το Praktiker σε μια ...στιγμή απελπισίας στα σημεία που πιάνει το συρματόσχοινο του χειρόφρενου πάνω στην δαγκάνα. Εκεί έχει κάποια ελατήρια που είχαν σκληρύνει αρκετά και με το υγρό γράσσο συνήλθαν. Μέχρι στιγμή δεν έχω ξανακούσει τον θόρυβο κι αν τον ξανακούσω , έχω το WD-40 πρόχειρο στο τουτού!Πολύ καλή κίνηση, κακή επιλογή λιπαντικού (γενικά υπάρχουν καλύτερα σπρέι από το WD-40). Κάθε 2-3 χρόνια το πολύ πρέπει να ανοίγεις τη δαγκάνα και να γρασάρεις με γράσο σιλικόνης τα πιράκια (2 βίδες και 10 λεπτά υπόθεση). Μετά πάστα χαλκού πίσω από τα τακάκια.
Στο πίσω δισκόφρενο εκεί που πιάνει το χειρόφρενο, σε μερικά αμάξια βγαίνει ξεβιδώνοντας (όχι μέσα-έξω) και αν έχεις χρόνια να το συντηρήσεις θα είναι κολλημένο από τη σκουριά (σχεδόν σαν το δικό σου).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πολύ καλή κίνηση, κακή επιλογή λιπαντικού (γενικά υπάρχουν καλύτερα σπρέι από το WD-40). Κάθε 2-3 χρόνια το πολύ πρέπει να ανοίγεις τη δαγκάνα και να γρασάρεις με γράσο σιλικόνης τα πιράκια (2 βίδες και 10 λεπτά υπόθεση). Μετά πάστα χαλκού πίσω από τα τακάκια.
Στο πίσω δισκόφρενο εκεί που πιάνει το χειρόφρενο, σε μερικά αμάξια βγαίνει ξεβιδώνοντας (όχι μέσα-έξω) και αν έχεις χρόνια να το συντηρήσεις θα είναι κολλημένο από τη σκουριά (σχεδόν σαν το δικό σου).
Εε...είπαμε, ήταν...απελπισμένη κίνηση! Ήμουν 2.5 ώρες στην μποτιλιαρισμένη Αθήνα και είχα και το φρένο ν'ακούγεται! Ε ήταν το πρώτο λιπαντικό που βρήκα στο Praktiker μόλις μπήκα μέσα! Τα είχε σε ένα stand και δεν έψαξα καθόλου! Προτείνεις κάποιο άλλο;
Βοήθησέ με λίγο: όταν λες ν' ανοίγω την δαγκάνα, εννοείς τι ακριβώς; Ποια είναι τα πειράκια; Είναι πίσω από το έμβολο; Μάλλον όχι ε;
Κι αυτό που λες για το χειρόφρενο δεν ξέρω αν βγαινει κάτι στο δικό μου, ίσως κάποιος κάτοχος Fiat/Alfa Romeo να μπορούσε να βοηθήσει... Το βασικό είναι να το κοιτάξει κάποια στιγμή κάποιος που το έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα ξανά, αλλιώς θα πληρώνω άδικα...
-
[quote='HighFidelity']Εκανα κι εγώ το ας πούμε μεσαίο σερβις στο Υ Elefantino Rosso, αλλάχτηκαν όλα τα καλά εκτός από ιμάντες. Οι ιμάντες είχαν αλλαχτεί από τον προηγούμενο στα 60.000χλμ και τώρα έχω 80.000.
Ανταλλακτικά: 128 -
Επανέρχομαι: βάψιμο φτερού λίγο τσιμπημένο (και ήταν και γνωστός...) 85
-
όταν λες ν' ανοίγω την δαγκάνα, εννοείς τι ακριβώς; Ποια είναι τα πειράκια; Είναι πίσω από το έμβολο; Μάλλον όχι ε;Πάρε ένα link για σέρβις φρένων που μπορείς να το κάνεις στο δρόμο έξω από το σπίτι σου (είναι παρόμοια με τα φρένα του σιβικ μου).
http://www.tegger.com/hondafaq/rustybrakes/brakes1.htmlΔε νομίζω τα φρένα σου να είναι σε τέτοια κατάσταση αλλά τα δικά μου είναι - κάθε Σ/Κ είμαι στο βουνό μέσα στα αλάτια και δεν το πλένω.
-
Το κορυφαίο είναι πως τα λάδια ο μάστορης εδώ τα είχε στην ίδια και φθηνότερη τιμή με τον ...διασημο Λαμπριανίδη!Τώρα για τα Selenia, ήταν σίγουρα τέτοια, αφού τ' αγόρασα ο ίδιος. Πάντα το ίδιο κάνω με όλα τ' ανταλλακτικά.
Τι απολα εγινε τωρα?
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Το κορυφαίο είναι πως τα λάδια ο μάστορης εδώ τα είχε στην ίδια και φθηνότερη τιμή με τον ...διασημο Λαμπριανίδη!
Τώρα για τα Selenia, ήταν σίγουρα τέτοια, αφού τ' αγόρασα ο ίδιος. Πάντα το ίδιο κάνω με όλα τ' ανταλλακτικά.
Τι απολα εγινε τωρα?
Όταν λέω ο 'μάστορης' δεν εννοώ τον μηχανικό μου! Εννοώ τον τύπο που αγόρασα τα αναλώσιμα. Στο μηχανικό μου έγινε μόνον η τοποθέτηση, ο ίδιος δεν έχει στοκ σε τίποτε ούτως ή άλλως...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
όταν λες ν' ανοίγω την δαγκάνα, εννοείς τι ακριβώς; Ποια είναι τα πειράκια; Είναι πίσω από το έμβολο; Μάλλον όχι ε;
Πάρε ένα link για σέρβις φρένων που μπορείς να το κάνεις στο δρόμο έξω από το σπίτι σου (είναι παρόμοια με τα φρένα του σιβικ μου).
http://www.tegger.com/hondafaq/rustybrakes/brakes1.htmlΔε νομίζω τα φρένα σου να είναι σε τέτοια κατάσταση αλλά τα δικά μου είναι - κάθε Σ/Κ είμαι στο βουνό μέσα στα αλάτια και δεν το πλένω.
Α, τώρα θυμήθηκα ποιο είναι το πειράκι που λες! Ναι, το έχω γρασάρει όταν έβαλα πάνω τις δαγκάνες! Και ναι, η αλήθεια είναι πως δεν είναι και σε τέλεια εξωτερική κατάσταση, τις έχουν τις σκουριές τους...
Έπρεπε πριν τις βάλω πάνω (είναι μετατροπή από ταμπούρα...), να τις καθαρίσω πρώτα, αλλά έτσι είναι, όταν βαριέσαι, το...πληρώνεις μετά!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως! -
Service είναι το θέμα..
είμαι ακόμα στην εγγύηση και η αντιπροσωπεία (που ρώτησα) **ζητά 150 ευρώ (170 αν παίρνει 5 λίτρα) ** για το service των 15.000 χιλιομέτρων είπα να ρωτήσω και σε εξουσιοδοτημένο συνεργεία της Toyota..
σε ένα που πήρα μου είπε απο το τηλέφωνο (Τοyota Άγγελος) (Νεάπολη) οτι είναι στα 110 και 120 αν παίρνει 5 λίτρα
βλέπω οτι η διαφορά είναι αισθητή
εγω λέω να το πάω γιατί είναι και στο site της Toyota και αυτό σημαίνει οτι κάνουν καλή δουλειά..
έχει κανείς εμπειρία ή έχει ακούσει τίποτα απο το συγκεκριμένο συνεργείο;;απαράδεκτες τιμές απο την αντιπροσωπεία!!
έχει κανείς σας στο νου του φτηνό συνεργείο εξουσιοδοτημένο Θεσσαλονίκη; -
Για την Τογιοτα Αγγελος ένα φιλαρακι μου έχει τις χειροτερες αναμνησεις
Εχει ενα Τσελικα του 92 ,το οποιο έκαψε φλαντζα,επειδη έχασε τα νερα του στο δρομο,δεν προσεξε τη θερμοκρασια στο οργανο και το ζεστανε το μοτερ για αρκετη ώρα,
Στην αρχη του λεγανε θα κανουμε ρεκτιφιε στους κυλινδρους και νεα πιστονια,μετα πως θα αλλάξουνε μονο ελατηρια από τα τα πιστονια,μετα θα αλλάξουμε 2 πιστονια,μετα το ενα μετα το άλλο τελικα επειδη και το φιλαρακι μου δεν πολυασχοληθηκε γιατι είχε άλλες δουλιες να κάνει εκείνη τηνπεριοδο αλλάξανε οτι τους βολευε στο τιμολογιο και του πηρανε 1500 για μια ζημια που δεν θα ξεπερνουσε τα 700 Ε από την εκτιμηση ενος άλλου συνεργειουΓια λαδια και σχετικα καλοι πρεπει να ειναι
Πασχουν από οργάνωση κατα τη γνωμη μουΑλλα μια εμπειρεια κάποιου στο νετ δεν μπορει να χαρακτηρισει ένα συνεργειο ,το τονίζω για να μην παρεξηγηθω
-
Kαλησπέρα.
Αλλαγή λαδιών & φίλτρου σε αντιπροσωπεία Νισσαν στη Γερμανία για το Almera μου και το κόστος ήταν 88
-
Πρώτο service για COLT CZ3 1.3 Auto
Κόστος 56 Ευρώ (λάδια και φίλτρο λαδιού εργασία δωρεάν).
-
Το γενικό των 60000 χλμ. στην Καρδίτσα και την αντιπροσωπεία της Renault, 530 γιούρια!
Αλλαγή:
Ιμάντων, αντλίας νερού, λαδιών, υγρών ψυγείου, βαλβολίνων, υγρών φρένων, φίλτρο λαδιού, μπουζί. -
Τελικά πήγα στην Ι.Πόλις Θέρμης service 15.000 χιλιομέτρων
εργασία 40 ευρώ (1 εργατοώρα)
4 λίτρα συνθετικού λαδιού 5W40 53,30
φίλτρο λαδιού 6,57
φλάντζα τάπας κάρτερ 0,53
υγρό καθαρ. παμπρίζ 1,10Σύνολο 120,79
για εξουσιοδοτημένο συνεργείο και αντιπρόσωπος καλα είναι πιστεύω..
-
Τι άλλες εργασίες έκαναν εκτός από την αλλαγή λαδιών;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?