-
Πολλά συνεργεία ακομα κι εξειδικευμένα δεν έχουν ενημέρωση για τις τεχνολογικές αλλαγές διότι η πρόσβαση στη βιβλιογραφία της εκάστοτε εταιρείας απαιτεί συνδρομή.
Κάποια δε μη εξειδικευμένα συνεργεία δεν έχουν ιδέα για κάποια αμάξια.Όταν πρωτοπήρα μεταχειρισμένο το 307 που έχω,το γέμισα βενζίνη και έτρεχε από κάτω μια μικρή ποσότητα.Μετά σταμάτησε.Πήγα σε ένα συνεργείο στη γειτονιά μου και μου είπε ο μάστορας,να το γεμίσουμε βενζίνη να δούμε πού χάνει.Επειδή δε μου άρεσε η λύση που έδινε το πήγα σε ένα εξειδικευμένο για Peugeot.Από την περιγραφή του προβλήματος μου είπε ότι είναι η φλάτζα της αντλίας καυσίμου.Μου την αντικατέστησε και το πρόβλημα πάααααει
Οι αντιπροσωπίες έχουν το πλεονέκτημα ότι τους ενημερώνει το εργοστάσιο για πιθανές βλάβες που θα αναφερθούν σε πολλούς ιδιοκτήτες.Ενώ τα έξω συνεργεία μαθαίνουν την ενημέρωση ως φήμη περισσότερο. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Επειδή εδώ μέσα είμαστε άνθρωποι(έτσι νομίζω) που την ψάχνουμε τη δουλειά και ακούω για αλλαγη λαδιού φίλτρου και υγρα φρένων 160 ευρώ και το βρίσκει νορμάλ ,μου φένεται κάπως μη λογικό.
160€ γι'αυτή την εργασία όχι απλώς είναι μη λογική τιμή,είναι καθαρή κλοπή.Είχα δει τι χρέωναν σε συνεργείο της SEAT που πήγαινε ο ξαδερφός μου...'Έλεγχος πλαφονιέρας'...Έλεος...
Απλώς το πας όσο καλύπτεται από την εγγύηση.Αλλιώς λάδια σε όποιο συνεργείο και να πας τα αλλάζεις.Ακόμα και σε μαγαζιά που πουλάνε λάδια και τα αλλάζουν δωρεάν,έστω και αν την εργασία την έχουν περάσει στην τιμή του λιπαντικού,και είναι πιο ακριβό από κάποιο άλλο μαγαζί που δεν τα αλλάζει. -
Τα 160 Ευρώ με ΚΕΚ, λάδια, φίλτρο λαδιού, γενικό ελέγχο, αλλαγή υγρών φρένων και απόδειξη, πόσο θα ήταν σε ένα απλό συνεργείο; 110 - 120; Με απόδειξη και ΚΕΚ πάντα...
Μικρό το τίμημα για να μην τραβιέσαι για θέματα εγγύησης. -
Για τα λάδια και το φίλτρο θα σου κόψει απόδειξη επειδή τα έχει πάρει σίγουρα με τιμολόγιο,άρα δεν μπορεί να μην κόψει απόδειξη.Η ΚΕΚ πρέπει να γραφεί σε κάποιο βιβλίο αν δεν κάνω λάθος.Έλεγχο κανείς δε χρεώνει.Αφού θα το σηκώσει,εφόσον είναι μηχανικός και δεν πουλάει απλώς λάδια,θα κάνει έναν έλεγχο σε φρένα,σύστημα διεύθυνσης,ανάρτηση.Θα σε χρεώσει 25-30€ εργασία.Δηλαδή υπολογίζω συνολικά γύρω στα 80€ με απόδειξη.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Τα 160 Ευρώ με ΚΕΚ, λάδια, φίλτρο λαδιού, γενικό ελέγχο, αλλαγή υγρών φρένων και απόδειξη, πόσο θα ήταν σε ένα απλό συνεργείο; 110 - 120; Με απόδειξη και ΚΕΚ πάντα...
Μικρό το τίμημα για να μην τραβιέσαι για θέματα εγγύησης.Μισή τιμή απλά , γύρω στα 80 με απόδειξη όλα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κάτσε ρε φίλε... 10 Ευρώ η ΚΕΚ. Να μη βάλουμε και 20 Ευρώ (στην ξεφτίλα, γιατί στην πράξη παραπάνω θα θέλει με την εργασία του) για υγρά φρένων; Με τα υπόλοιπα 50 Ευρώ θα σου κάνει σέρβις, θα σου αλλάξει λάδια (σοβαρά λάδια, όχι ορυκτέλαια 15-50, για καινούριο αυτοκίνητο μιλάμε) και φίλτρο και θα σου δώσει και απόδειξη; Που είναι αυτός ρε φίλε;
-
10 η κάρτα είναι φιξ τιμη, εσύ θεωρείς ότι εχει και εργασια αυτό? Πόσο καιρό έχεις αμάξι? Γιατί μου φαίνονται λίγο περιεργες οι απορίες , αλλά φυσικές αν είναι το πρώτο σου αμάξι.
35 ευρώ τα λάδια. 5-7 το φίλτρο 10ευρω κόστος τα υγρά φρένων , 30 εργασία με ΦΠΑ.
90 ευρώ σύνολο βαριά. Και όμως υπάρχουν πολύ τέτοιοι φίλε και σωστοί . Λιγο αναζήτηση και έρευνα αγοράς θέλει.Η κ.ε.κ σε κάποια ΚΤΕΟ έχει και 5 ευρώ . Αλλά στη πλειοψηφία 10.
-
Μάλλον έχω πολύ περισσότερα χρόνια από σένα αμάξι, γι'αυτό σου συστήνω να προσέχεις λίγο τα σχόλια σου...
Κατά τ' άλλα δεν έγραψα για εργασία στην ΚΕΚ, αλλά στην αλλαγή υγρών φρένων.
Απορίες δεν έχω, παρά μόνο στο πως βγάζεις αυτό το ποσό...
Γιατί όλα τα ποσά που αναφέρεις είναι αυθαίρετα. Στην πράξη, σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με ημισυνθετικά ή πλήρως συνθετικά λάδια (και όχι ορυκτέλαια) θες 50 Ευρώ για 5 λίτρα λάδι (γιατί μαζί με το φίλτρο στο 95% των αυτοκινήτων θες πάνω από 4 λίτρα) + 10 Ευρώ φίλτρο λαδιού + 20 Ευρώ υγρά φρένων + 10 Ευρώ ΚΕΚ = 90 Ευρώ. Εννοείται με απόδειξη και ΦΠΑ, για να διατηρήσεις την εγγύηση.
Η εργασία για όλα αυτά (πλην ΚΕΚ, μην ξαναπείς καμία χαζομάρα) μαζί με ένα γενικό ελέγχο, δεν είναι τουλάχιστον 20-30 Ευρώ (πάντα με ΦΠΑ);Φτάσαμε λοιπόν στα 110-120 Ευρώ, που είναι το minimum, χρησιμοποιώντας πάντα επώνυμα ποιοτικά ανταλλακτικά. Αν εσύ θες να χρησιμοποιείς τηγανόλαδα και το σέρβις να στο κάνει 'μαύρος' μαστρομήτσος, τότε ίσως μπορείς να πετύχεις τα 80 Ευρώ...
-
Δεν θα κάτσω να σου μάθω την αλφαβήτα στο θέμα ανταλλακτικών και τιμών. Κάτσε ψάξε μόνος σου τιμές λαδιών (εξαιρετικών λαδιών) τιμές φίλτρων και γενικά ψάξου μόνος σου.
Αν θες να το αναλύσουμε παραπάνω στείλε μου πόσα λίτρα λάδι έβαλες, τι τύπο λαδιού , τι μάρκα υγρα φρένων , (για το άν στα αλλάξανε σωστά και οχι με σηρυγγα μόνο δεν το σχόλιαζω γιατί δεν ξέρω τι κανανε) και θα σου βρω τιμές μάλλον και πιο κάτω από ότι είπα παραπάνω.
Άμα θες κατάπιε αμασητο το 160αρι για λάδια φίλτρο υγρά φρένων, και στο μεγάλο κατάπιε αμασητο το 500αρι. Και όταν έρθει η ώρα της εγγύησης ,το απευχομαι, μην εντυπωσιαστεις όταν θα πάνε να τα πλασάρουν όλα στη κακη χρήση και το κακό καύσιμο.Edit
Τώρα είδα ότι δεν είσαι εσύ το θύμα που τον δάγκωσαν , αλλά άλλο μέλος. Οπότε δεν χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι μαζί.Πιστεύω το ενδιαφερόμενο μελος να έλαβε τις απαντήσεις όλων και αν θέλει κάποια βοήθεια για τα επόμενα σερβις εδώ είμαστε. Αν γουστάρει να πληρώνει φύκια για μεταξωτές κορδέλες πάσο.
-
Δεν αντιλέγει κάποιος πως οι αντιπροσωπείες στην καλύτερη βγάζουν απ' τη μύγα ξύγκι και στη χειρότερη κλέβουν αισχρά.
Αλλά απ' την άλλη έχουμε συνηθίσει (στην Ελλάδα) στις 'τζάμπα' εργασίες οποιουδήποτε είδους σέρβις. Από τους υπολογιστές μας και τον υδραυλικό, μέχρι το αυτοκίνητο. Σχεδόν το απαιτούμε...
Αποτέλεσμα:
ό,τι δηλώσεις είσαι, στον τεχνικό τομέα.Στο ίδιο τσουβάλι το συνεργείο που έχει τεχνικούς με θεωρητικό υπόβαθρο, που περνάνε σεμινάρια πριν πιάσουν ένα μοντέλο να δουλέψουν, που έχει όλα τα ηλεκτρονικά μέσα με σωστό software, που οι τεχνικοί βάζουν γάντια και καλύμματα στο αμάξι να δουλέψουν, εκτελούν τις εργασίες με κινήσεις ρομπότ γιατί ξέρουν τί κάνουν, δεν τσιγκουνεύονται μια καινούρια ροδέλα, δίνουν εγγύηση στην εργασία τους και παραδίδουν ένα καθαρό πλυμμένο αυτοκίνητο μετά το σέρβις.
Στο ίδιο τσουβάλι και το συνεργείο που σέρβις κάνουν είτε παράνομοι συνταξιούχοι, είτε νεαροί που μαθαίνουν με τη μέθοδο της σφαλιάρας και δεν ξέρουν τί είναι το manual, χωρίς διαγνωστικά ή με 'περίπου' software, που το φίλτρο, το τιμόνι και τα σαλόνι το πιάνουν τα ίδια μουτζουρωμένα χέρια, που μετά από 5 χιλιόμετρα απ' την απομάκρυνση εκ του ταμείου κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.
Στο ίδιο τσουβάλι και όλοι οι σοβαροί ενδιάμεσα...
Μερικές φορές το φθηνό είναι ακριβότερο...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Επειδή εδώ μέσα είμαστε άνθρωποι(έτσι νομίζω) που την ψάχνουμε τη δουλειά και ακούω για αλλαγη λαδιού φίλτρου και υγρα φρένων 160 ευρώ και το βρίσκει νορμάλ ,μου φένεται κάπως μη λογικό.
Εγώ απλώς ποστάρισα το κόστος των εργασιών -με βάση και τον τίτλο του topic- στο service της Suzuki για το scross, πουθενά δεν είπα ότι είναι normal ή πως ήμουν ευχαριστημένος με την τιμή.
Επιπλέον σε περίπτωση προβλήματος εντός εργοστασιακής εγγύησης, ειδικά αν βρίσκεται στη 'γκρίζα' ζώνη, σίγουρα δεν θα έχεις την καλή διάθεση της αντιπροσωπείας, εφόσον κάνεις σέρβις εκτός δικτύου. Θα μπορείς βέβαια να το κυνηγήσεις, αλλά θα έχεις απέναντι σου τη νομική υπηρεσία μιας εταιρίας...
+1
Eδώ,όταν παρουσιαστεί πρόβλημα κάνουν τις 'πάπιες' και ψάχνουν δικαιολογίες να ξεγλιστρήσουν κι όταν έχεις κάνει τα service εντός εγγύησης σ'αυτούς,πόσο μάλλον αν δεν...Για καινούριο αυτοκίνητο δεν αξίζει.Αν περάσει η 5ετία που έχουν τα περισσότερα εγγύηση βρίσκεις ένα εξειδικευμένο,να ξέρει το μοντέλο και τη μάρκα,και το πας εκεί.
+1
Εγώ πάντως αρχίζω και πιστεύω ότι είναι καλύτερα ένα αυτοκίνητο να έχει δύο χρόνια εγγύηση...
Ίσα/ίσα για μία επίσκεψη στο εξουσιοδοτημένο και μετά σε οποιοδήποτε συνεργείο και όλα μια χαρά...Η 5,7 8 έτη εγγύηση αξίζει μόνο,αν σου βγάλει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αργά (αλλά τότε μάλλον θα βρουν πιο εύκολα δικαιολογία λόγω χρήσης,φθοράς κ.τ.λ.) Του χρόνου τελειώνει κι η δικιά μου (3ετής),κάνω και λίγα χλμ.,οπότε θα αρχίσω να ψάχνω να βρω κάποιον εκτός επίσημου δικτύου.
Βασικά,το κύριο πρόβλημα με τα εξουσιοδοτημένα είναι τις χρεώσεις που βάζουν για την εργασία.
Στο τιμολόγιο που έχω,για μία ώρα χρεώνουν 55 ευρώ εργατικά,οπότε για 1h40min (πέρσι ήταν μόνο 1h χρεωμένη,φέτος επιπλέον 40min και καλά λόγω υποθέτω της αλλαγής υγρών φρένων ) χρέωσαν 70 ευρώ προ ΦΠΑ.
Λάδια 5w-30 ~36 ευρώ,υγρά φρένων ~7ευρώ,φίλτρο ~7,5ευρώ,ροδέλα 80λεπτά και ΚΕΚ 8,2=σύνολο προ ΦΠΑ 130+31ΦΠΑ=161.
Δηλαδή τα μισά είναι εργατικά!Να συμπληρώσω πως και φέτος και πέρσι εκτός από το κλασσικό σφράγισμα στο βιβλιαράκι,μου έδωσαν κι ένα χαρτί υπογεγραμμένο από τεχνικό του service με τσεκαρισμένα ~45 σημεία ελέγχου και αριστερά, δίπλα από την υπογραφή του έχει ένα κείμενο -με μικρά γράμματα - που γράφει: 'Για την διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του αυτοκινήτου με στόχο να πληρούνται οι εργοστασιακές του προδοαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας,οι παραπάνω εργασίες έχουν εκτελεστεί από εξειδικευμένους τεχνίτες της Suzuki σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή'
Ένα επιπλέον στοιχείο πόσο προσπαθούν να καλύψουν τα οπίσθια τους και να δικαιλογηθούν σε περίπτωση στραβής... -
καλησπέρα και από εμένα, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι νόμιμο κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο (suzuki) να μην χρησιμοποιεί original αναλώσιμα για το service και να βάζει ότι θέλει....
Είδα τα παρακάτω αφού μου τα είχαν περάσει και όταν ρώτησα τον υπεύθυνο του συνεργείου μου είπε ότι όλα είναι ok γιατί καλύπτονται οι προδιαγραφές....
μόνο τα λάδια πρόλαβα να φωτογραφίσω...
και για να είμαι μέσα στο θέμα το 3o ετήσιο service του swift μου στοίχισε 190€ και περιελάμβανε τα παρακάτω:
Λάδια
Φ.Λαδιού
Φ. Αέρα
Φ. Καμπίνας
Αλλαγή αντιψυκτικού
ΚΕΚ
Το ξέρω ότι έδωσα πολλά, αλλά τι να κάνω..... με κρατάνε με την καραμέλα της εγγύησης -
Απορίες δεν έχω, παρά μόνο στο πως βγάζεις αυτό το ποσό...
Γιατί όλα τα ποσά που αναφέρεις είναι αυθαίρετα. Στην πράξη, σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με ημισυνθετικά ή πλήρως συνθετικά λάδια (και όχι ορυκτέλαια) θες 50 Ευρώ για 5 λίτρα λάδι (γιατί μαζί με το φίλτρο στο 95% των αυτοκινήτων θες πάνω από 4 λίτρα) + 10 Ευρώ φίλτρο λαδιού + 20 Ευρώ υγρά φρένων + 10 Ευρώ ΚΕΚ = 90 Ευρώ. Εννοείται με απόδειξη και ΦΠΑ, για να διατηρήσεις την εγγύηση.
Η εργασία για όλα αυτά (πλην ΚΕΚ, μην ξαναπείς καμία χαζομάρα) μαζί με ένα γενικό ελέγχο, δεν είναι τουλάχιστον 20-30 Ευρώ (πάντα με ΦΠΑ);Φτάσαμε λοιπόν στα 110-120 Ευρώ, που είναι το minimum, χρησιμοποιώντας πάντα επώνυμα ποιοτικά ανταλλακτικά. Αν εσύ θες να χρησιμοποιείς τηγανόλαδα και το σέρβις να στο κάνει 'μαύρος' μαστρομήτσος, τότε ίσως μπορείς να πετύχεις τα 80 Ευρώ...
Το δικό μου αυτοκίνητο,Peugeot 307 1400cc,παίρνει 3 λίτρα λάδι με αλλαγή φίλτρου.
Χρησιμοποιώ Total quartz 7000 10w40.Το λίτρο το χρεώνουν 10€.Άρα 30€ το λάδι.Το φίλτρο της pureflux κοστίζει 10€ στο συνεργείο.Τα υγρά φρένων έχουν ελάχιστη αξία,διότι το κύκλωμα παίρνει λίγη ποσότητα.Όσες φορές τα έχω αλλάξει 10€ με την εργασία μου έχουν πάρει.Η εργασία πάει με την ώρα όχι με το πλήθος των εργασιών που θα εκτελεστούν.Οι αντιπροσωπίες και τα εξουσιοδοτημένα έχουν ακριβή εργατοώρα.Σε εξουσιοδοτημένο της HONDA για μοτοσυκλέτες που είχα πάει πριν 1 μήνα περίπου,είχα δει να γράφει 40€+ΦΠΑ δηλαδή 49,60€!!!Λάδια,αλλαγή φίλτρου,αλλαγή υγρών φρένων δε χρειάζονται 1 ώρα.Στα 30 λεπτά έχεις τελειώσει.Τα περισσότερα συνεργεία έξω τους ελέγχους τους κάνουν δωρεάν διότι θέλουν να σε κρατήσουν πελάτη.Αν π.χ χρειάζεσαι να αλλάξεις τακάκια δε θα σου χρεώσουν τον έλεγχο,θα στο πουν με την προσδοκία να το αλλάξεις εκεί να βγάλουν τα λεφτά από την εργασία και το ανταλλακτικό. -
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Δεν αντιλέγει κάποιος πως οι αντιπροσωπείες στην καλύτερη βγάζουν απ' τη μύγα ξύγκι και στη χειρότερη κλέβουν αισχρά.
Αλλά απ' την άλλη έχουμε συνηθίσει (στην Ελλάδα) στις 'τζάμπα' εργασίες οποιουδήποτε είδους σέρβις. Από τους υπολογιστές μας και τον υδραυλικό, μέχρι το αυτοκίνητο. Σχεδόν το απαιτούμε...
Αποτέλεσμα:
ό,τι δηλώσεις είσαι, στον τεχνικό τομέα.Στο ίδιο τσουβάλι το συνεργείο που έχει τεχνικούς με θεωρητικό υπόβαθρο, που περνάνε σεμινάρια πριν πιάσουν ένα μοντέλο να δουλέψουν, που έχει όλα τα ηλεκτρονικά μέσα με σωστό software, που οι τεχνικοί βάζουν γάντια και καλύμματα στο αμάξι να δουλέψουν, εκτελούν τις εργασίες με κινήσεις ρομπότ γιατί ξέρουν τί κάνουν, δεν τσιγκουνεύονται μια καινούρια ροδέλα, δίνουν εγγύηση στην εργασία τους και παραδίδουν ένα καθαρό πλυμμένο αυτοκίνητο μετά το σέρβις.
Στο ίδιο τσουβάλι και το συνεργείο που σέρβις κάνουν είτε παράνομοι συνταξιούχοι, είτε νεαροί που μαθαίνουν με τη μέθοδο της σφαλιάρας και δεν ξέρουν τί είναι το manual, χωρίς διαγνωστικά ή με 'περίπου' software, που το φίλτρο, το τιμόνι και τα σαλόνι το πιάνουν τα ίδια μουτζουρωμένα χέρια, που μετά από 5 χιλιόμετρα απ' την απομάκρυνση εκ του ταμείου κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.
Στο ίδιο τσουβάλι και όλοι οι σοβαροί ενδιάμεσα...
Μερικές φορές το φθηνό είναι ακριβότερο...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στις αντιπροσωπίες εργάζονται και άσχετοι...Σε αντιπροσωπία φημισμένης βιομηχανίας το 1998 είχε βάλει η θεία μου air condition σε αμάξι ενός έτους,ένα που εμπορευόταν η αντιπροσωπία.Το παρέλαβα εγώ και με τα πρώτα χιλιόμετρα ανέβαζε θερμοκρασία.Την επόμενη ημέρα το πρωί που το πήγαμε,διαπίστωσαν ότι το είχαν συνδέσει λάθος!!!Πώς δεν έκαψε τον κινητήρα....Μη νομίζεις ότι ο αρχιμηχανικός που σίγουρα θα έχει την κατάρτιση που πρέπει,θα κάτσει να αλλάξει λάδια και φίλτρα.Για σοβαρές εργασίες σίγουρα θα είναι παρών.Αλλά τις απλές μαθητευόμενοι τις κάνουν.Άλλωστε δεν παρίσταται ο πελάτης ποτέ,άρα κάνουν ότι θέλουν...
-
@ cson : Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε παραπάνω. Η ξερολίαση και η έλλειψη ευγένειας σου σπάνε καρύδια...
-
Φίλε downhill, είσαι σίγουρος ότι το Peugeot σου παίρνει 3 λίτρα με το φίλτρο λαδιού;
Δηλαδή χωρίς το φίλτρο, πόσο θα επαίρνε; 2,5 λίτρα;Επίσης όπως είδες είπα ότι το 95% των καινούριων αυτοκινήτων θέλει πάνω από 4 λίτρα λάδι μαζί με το φίλτρο. Γιατί για καινούρια μιλάμε...
Και όσον αφορά τα υγρά φρένων, δεν μιλάμε για συμπλήρωμα, αλλά για αλλαγή. -
Ο χρήστης kostas.s έγραψε:
καλησπέρα και από εμένα, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι νόμιμο κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο (suzuki) να μην χρησιμοποιεί original αναλώσιμα για το service και να βάζει ότι θέλει....
Είδα τα παρακάτω αφού μου τα είχαν περάσει και όταν ρώτησα τον υπεύθυνο του συνεργείου μου είπε ότι όλα είναι ok γιατί καλύπτονται οι προδιαγραφές....Το manual της suzuki για scross με κινητήρα 1.4 (αλλά υποθέτω και για τ'άλλα μοντέλα) γράφει τις προδιαγραφές του λαδιού του κινητήρα, εν προκειμένω για τους κινητήρες Κ14C είναι: SAE 5W-30, ACEA A1/B1,A3/B3,A3/B4,A5/B5 API SL,SM or SN ILSAC GF-3,GF-4 or GF-5. Μπορεί να υπάρχει κάποια επώνυμη μάρκα λαδιών που να συνιστάται ή να χρησιμοποιείται περισσότερο σε σχέση με άλλες,αλλά εφ'όσον τηρούνται οι προδιαγραφές του κατασκευαστή μπορούν να κάνουν χρήση κι άλλης μάρκας.
-
Φίλε downhill, είσαι σίγουρος ότι το Peugeot σου παίρνει 3 λίτρα με το φίλτρο λαδιού;
Δηλαδή χωρίς το φίλτρο, πόσο θα επαίρνε; 2,5 λίτρα;Επίσης όπως είδες είπα ότι το 95% των καινούριων αυτοκινήτων θέλει πάνω από 4 λίτρα λάδι μαζί με το φίλτρο. Γιατί για καινούρια μιλάμε...
Και όσον αφορά τα υγρά φρένων, δεν μιλάμε για συμπλήρωμα, αλλά για αλλαγή.10 χρόνια το έχω το αμάξι,κάθε 10.000χλμ αλλάζω λάδια,δηλαδή 1 φορά το χρόνο.Πάντα 3 λίτρα παίρνει με καινούριο φίλτρο.Τα υγρά φρένων δε θέλουν συμπλήρωμα,αν θέλεις συμπλήρωμα κάπου τα χάνει.0,5λίτρο φτάνει.
Δες και εικόνα από το manual της Haynes τι λέει για το αμάξι μου:
-
ΟΚ, μου έκαναν εντύπωση τα 3 λίτρα, αλλά όπως είπαμε είναι εκτός θέματος, γιατί μιλάμε για καινούρια αυτοκίνητα.
Όσο για το συμπλήρωμα που αναφέρεις, δεν έχει σχέση με την αλλαγή που ανέφερε ο ΟΡ. Και επιπλέον κατι κάνεις λάθος αν μόνο συμπληρώνεις επί 10 χρόνια. Κανονικά κάθε 2 χρόνια (τυπικά) ή άντε 3, θέλουν αλλαγή.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
...
Να συμπληρώσω πως και φέτος και πέρσι εκτός από το κλασσικό σφράγισμα στο βιβλιαράκι,μου έδωσαν κι ένα χαρτί υπογεγραμμένο από τεχνικό του service με τσεκαρισμένα ~45 σημεία ελέγχου και αριστερά, δίπλα από την υπογραφή του έχει ένα κείμενο -με μικρά γράμματα - που γράφει: 'Για την διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του αυτοκινήτου με στόχο να πληρούνται οι εργοστασιακές του προδοαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας,οι παραπάνω εργασίες έχουν εκτελεστεί από εξειδικευμένους τεχνίτες της Suzuki σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή'
Ένα επιπλέον στοιχείο πόσο προσπαθούν να καλύψουν τα οπίσθια τους και να δικαιλογηθούν σε περίπτωση στραβής...Αυτό που γράφεις είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχεις βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου που στο σφραγίζουν;
Η VW/SKODA το έχει καταργήσει και υποτίθεται ότι δίνουν ένα τέτοιο 'επίσημο' χαρτί σε κάθε service, σαν αυτό που σου έδωσαν, που αποτελεί και το 'βιβλίο συντήρησης' ώστε να μπορεί κάποια στιγμή να πουληθεί το αυτοκίνητο.
Άλλο ένα σημείο που η αντιπροσωπεία κάνει ότι μπορεί για να μην φύγεις από το δίκτυο...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?