-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στον Ασπραδακη λεωφορο σουδας? Μια φορα εκει να ρωτησω για λαμπα απλη H4 σε ενα λανσερ, 23 ευρω μου ειπαν.Ατσαλάκης. Ναι έχει και τη Mitsubishi.
Για να καταλάβεις το πόσο «σοβαροί» είναι, (ένα παράδειγμα) για να μου φέρει ανταλλακτικό αναγκάστηκα να τον αναφέρω στο υπουργείο ανάπτυξης.Δυστηχως καταφερνουν και επιβιωνουν απο τα χάπατα.
Ο συγκεκριμένος από ότι ξέρω είναι εισοδηματίας από αρκετά ακίνητα και μάλλον πως τις πωλήσεις των αυτοκινήτων τις έχει για χόμπι. Για αυτό και υπάρχει αυτό το χάλι.
-
Υπαρχουν πολυ ωραια μαγαζια με ανταλλακτικα στα χανια στη γογονη και πριν λιγα χρονια ανοιξε και η ιαπωνικη. Δεν χρειαζεται να πηγαινει κανεις στην αντιπροσωπεια.
-
Πριν από τρίς μήνες άλλαξα τα τακάκια των μπροστινών φρένων σε ένα Honda Jazz που έχω. Κόστος αγοράς 25€ εννοείται ΟΧΙ από την αντιπροσωπεία και μέσα σε μισή ώρα τα πέρασα ο ίδιος.
Σήμερα λοιπόν μια γειτόνισσα μου πήγε ένα Toyota Yaris που έχει σε ένα από τα 2 «εξουσιοδοτημένα» Toyota που διαθέτουν τα Χανιά και πλήρωσε 99€ τα τακάκια και 40€ εργασία. Ληστεία μετά φόνου.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Πριν από τρίς μήνες άλλαξα τα τακάκια των μπροστινών φρένων σε ένα Honda Jazz που έχω. Κόστος αγοράς 25€ εννοείται ΟΧΙ από την αντιπροσωπεία και μέσα σε μισή ώρα τα πέρασα ο ίδιος.Σήμερα λοιπόν μια γειτόνισσα μου πήγε ένα Toyota Yaris που έχει σε ένα από τα 2 «εξουσιοδοτημένα» Toyota που διαθέτουν τα Χανιά και πλήρωσε 99€ τα τακάκια και 40€ εργασία. Ληστεία μετά φόνου.
Ο Χριστός και η Παναγία...
-
Πριν από τρίς μήνες άλλαξα τα τακάκια των μπροστινών φρένων σε ένα Honda Jazz που έχω. Κόστος αγοράς 25€ εννοείται ΟΧΙ από την αντιπροσωπεία και μέσα σε μισή ώρα τα πέρασα ο ίδιος.Σήμερα λοιπόν μια γειτόνισσα μου πήγε ένα Toyota Yaris που έχει σε ένα από τα 2 «εξουσιοδοτημένα» Toyota που διαθέτουν τα Χανιά και πλήρωσε 99€ τα τακάκια και 40€ εργασία. Ληστεία μετά φόνου.
Να συμπληρώσω για να μην αδικήσω, σήμερα μου είπε ότι στη τιμή ήταν και η αλλαγή λαδιών.
-
Πριν από τρίς μήνες άλλαξα τα τακάκια των μπροστινών φρένων σε ένα Honda Jazz που έχω. Κόστος αγοράς 25€ εννοείται ΟΧΙ από την αντιπροσωπεία και μέσα σε μισή ώρα τα πέρασα ο ίδιος.
Σήμερα λοιπόν μια γειτόνισσα μου πήγε ένα Toyota Yaris που έχει σε ένα από τα 2 «εξουσιοδοτημένα» Toyota που διαθέτουν τα Χανιά και πλήρωσε 99€ τα τακάκια και 40€ εργασία. Ληστεία μετά φόνου.
Να συμπληρώσω για να μην αδικήσω, σήμερα μου είπε ότι στη τιμή ήταν και η αλλαγή λαδιών.
40€ για αλλαγη λαδιων και αντικατάσταση τα τακακια δεν ειναι κι ασχημα.
Αφου στις αντιπροσωπειες καθε εργασια αποτιμαται σε εργατοωρες και αντιστοιχα χρεωνεται, δεδομενων ολων των κρατησεων, θεωρω την τιμη λογικη.
τα λάδια ποιος τα πληρωσε;
ήταν μεσα στα '99€';.
.
πριν 4 χρονια η τοτε αντιπροσωπεια της ΣΟΥΜΠΑΡΟΥ μου ζητησε 184 ή 188€ για τα μπροστινα τακακια (ανταλλακτικο + εργασια)
τα αλλαξα σε ενα συνεργειο εξειδικευμενο στα Σουμπαρου (που τωρα κατα πασα πιθανοτητα θα παρει και 'επισημα' στο σερβις της εταιριας).
50€ μου χρεωσε για τα τακακια και κανα 10ρικο για την αλλαγη, εκανα και μικρο σερβις ταυτοχρονα και θυμαμαι οτι μου βγηκαν ΟΛΑ σχεδον οσο τα τακακια στην αντιπροσωπια (105€ κοστισαν τα λαδια , 50 παρα κατι τα τακακια, φιλτρο λαδιου, αερα και εργασια 40€ ---> συνολο 195€) -
Μια παρατηρηση οσο αφορα τα τακακια, οι αντιπροσωπειες σου λενε οτι θελουν αλλαγη μολις φτασουν στα μισα σχεδον της φθορας τους και ισως λιγοτερο απο τα μισα. Ειναι ευκολο χρημα. Τουλαχιστον σε οσους φιλους επιμενουν να πηγαινουν αντιπροσωπειες και εχω δει τα παλια τακακια που μολις αλλακτηκαν παθαινα πλακα, ηταν σχεδον καινουρια!
-
+1
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
...τα λάδια ποιος τα πληρωσε;
ήταν μεσα στα '99€';Ναι. Λάδια και τακάκια ήταν στα 99. Απλά ξέρεις μάλλον πως ήρθαν με ειδική Curier από την Ιαπωνία με συνοδεία Nίντζα για ασφάλεια.
Μια παρατηρηση οσο αφορα τα τακακια, οι αντιπροσωπειες σου λενε οτι θελουν αλλαγη μολις φτασουν στα μισα σχεδον της φθορας τους και ισως λιγοτερο απο τα μισα. Ειναι ευκολο χρημα. Τουλαχιστον σε οσους φιλους επιμενουν να πηγαινουν αντιπροσωπειες και εχω δει τα παλια τακακια που μολις αλλακτηκαν παθαινα πλακα, ηταν σχεδον καινουρια!
+2 τα τακάκια όλοι το ξέρουμε ότι έχουν λαμάκι το οποίο σε προειδοποιεί ότι τελειώνουν αλλά ακόμα και τότε έχουν αρκετό υλικό ακόμα. Τα αλλάζουμε διότι μας τα ζαλίζει το συνεχές τρίξιμο. Αντί λοιπόν οι ξεφτίλες να σου πουν φέρε το τότε, τα αλλάζουν για να τα τσεπώσουν. Προ καμιά 20αιτία οδηγούσα ένα bmw 318i και θυμήθηκα κάτι που έκανε η εδώ αντιπροσωπεία της bmw –ένα από τα πολλά- που αν το πήγαινες για σέρβις και έλειπε ΕΛΑΧΙΣΤΟ από το δοχείο πλύσης παρμπρίζ, σου χρέωναν ολόκληρη συσκευασία 1.300 δρχ. τότε (ήταν λεφτά τότε) και έγραφε στο χαρτί «ειδικό υγρό πλύσης παρμπρίζ». Όπως και εκεί μία φορά πήγα μόνο.
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
Πρώτο service και για μένα σε ένα Ford Grand C Max 1.6 Ecoboost .
Είχα μόνο 6.000 χλμ αλλά έφτασε ο πρώτος χρόνος. Παραθέτω αναλυτικά την κοστολόγηση
Εργασία ** 21,91 **
Φίλτρο Λαδιού 6,62
Υγρό τζαμιών** 1,27**
Λάδι Castrol 5W-20 4 lt ** 42,24**
Σύνολο ** 72,04**ΦΠΑ 16,57
Σύνολο 88,61Για πρώτο σερβίς σε 1000αρη ecoboost μου έδωσαν τιμή 130 ευρώ.. Κι εγώ νόμιζα πως το πρώτο σερβίς είναι γύρω στα 80, όπως αναφέρει ποιο πάνω ο φίλος.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μια παρατηρηση οσο αφορα τα τακακια, οι αντιπροσωπειες σου λενε οτι θελουν αλλαγη μολις φτασουν στα μισα σχεδον της φθορας τους και ισως λιγοτερο απο τα μισα. Ειναι ευκολο χρημα. Τουλαχιστον σε οσους φιλους επιμενουν να πηγαινουν αντιπροσωπειες και εχω δει τα παλια τακακια που μολις αλλακτηκαν παθαινα πλακα, ηταν σχεδον καινουρια!και μετά τα βάζουν στα αυτοκίνητα των οικίων τους,χωρίς χρέωση βέβαια!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
και μετά τα βάζουν στα αυτοκίνητα των οικίων τους,χωρίς χρέωση βέβαια!!!
όπως και με τα αμορτισερ...
-
Ή και σε τρίτους στο 50+% του κοστους...φυσικά όλα μαύρα
-
θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο ειδικούς, αν είναι λογική η τιμή 250 ευρώ για αλλάγή δίσκων εμπρός(αεριζόμενων) συν τακάκια σε megane III, γιατί μου φαίνεται αρκετά τσιμπημένη. Επίσης θα ήθελα να μου συστήσετε(σε προσωπικό μήνυμα) κάποιο καλό και κυρίως τίμιο συνεργείο Renault, αν είναι δυνατό και επίσημο και μη, στην αττική.
-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο ειδικούς, αν είναι λογική η τιμή 250 ευρώ για αλλάγή δίσκων εμπρός(αεριζόμενων) συν τακάκια σε megane III, γιατί μου φαίνεται αρκετά τσιμπημένη. Επίσης θα ήθελα να μου συστήσετε(σε προσωπικό μήνυμα) κάποιο καλό και κυρίως τίμιο συνεργείο Renault, αν είναι δυνατό και επίσημο και μη, στην αττική.η τιμή αυτή είναι για 2 αυτοκίνητα;;;
-
http://www.onparts.gr/renault-megane-ii ... kia-empros
http://www.onparts.gr/renault-megane-ii ... kes-empros
Ενδεικτικές επιλογές απο ενα κατάστημα με πολύ καλές τιμές και πολύ αξιόπιστο. Αν θες βέβαια ψάχνεις και σε άλλα eshops για να δείς τι άλλες επιλογές υπάρχουν.
Δεν χρειάζεται να πας σε συνεργείο Renault για αλλαγή φρένων. Υπάρχουν αντίστοιχα και συνεργεία φρένων που κάνουν την δουλειά αυτή πάρα πολύ καλά μιας και είναι το αντικείμενο τους. Αν είσαι δυτικά προάστια πολύ καλοί είναι ο Γκαμάνης καθώς και το συνεργείο Performance Brakes στην Θηβών 77. -
ευχαριστώ πολύ! Για renault συνεργείο ενδιαφέρομαι για το γενικό service
-
http://www.autosport-services.gr/web/
Γι αυτόν έχω ακούσει καλά λόγια αλλά δεν έχω πάει προσωπικά....
-
Καλησπέρα στην παρέα,έχω το hyundai ι20 1400άρι diesel και έφτασε η στιγμή του σέρβις των 60.000χλμ. Λόγο ότι το έχω το αμάξι 28 μήνες έχει εγγύηση για αυτό κ πήρα στην αντιπροσωπεία της καβάλας τηλεφ. για να μου πούνε τι χρειάζεται να αλλάξω και πόσα χρήματα θέλουν.Το σέρβις είναι το κλασικό, λάδια όλα τα φίλτρα +φίλτρο πετρελαίου και ένα οπτικό έλεγχο, μλκς δηλαδή λάστιχα τακάκια κτλ.Η τιμή που είπανε είναι 230-250 ευρώ...μου τονίσανε μάλιστα ότι με τίποτα δεν θα ξεφύγουμε απο αυτό το ποσό!!!Εγώ φυσικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα και πήρα τηλέφωνο στους όμορους νομούς να μάθω τιμές και εκεί!Έτσι λοιπόν στην Ξάνθη για την ίδια δουλειά και παροχές ζητήσανε 150 ευρώ και στην Δράμα 190 ευρώ!!!Η αποκλίσεις είναι μεγάλες, τεράστιες θα έλεγα που στις σημερινές μέρες αυτά τα ποσά αν τα γλιτώσεις σίγουρα θα βουλώσεις άλλες τρύπες!Εννοείται ότι θα το πάω ξάνθη αφού η απόσταση είναι 30 λεπτά!Η απορία μου εμένα είναι η εξής, απο την στιγμή που είναι επίσημες αντιπροσωπείες μπορούν να έχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές τους και να χρεώνουν κυριολεκτικά ότι γουστάρουν?
Υ.Γ.1 Πάντα πρέπει να ήμαστε ψιλιασμένοι και να ψάχνουμε καλά πρίν κάνουμε κάποια ενέργεια.
Υ.Γ.2 Παλιότερα είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ ότι η εγγύηση καλύπτει το αυτοκίνητο ακόμη κ αν το πάς σε εξειδικευμένο-εξουσιοδοτημένο συνεργείο,νομίζω στηριζότανε σε κάποια ευρωπαική νομοθεσία!ισχύει παιδιά σίγουρα αυτό??Μπορεί κάποιος φίλος να την αναρτήσει γιατί εγώ δεν την βρήκα? -
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα,έχω το hyundai ι20 1400άρι diesel και έφτασε η στιγμή του σέρβις των 60.000χλμ. Λόγο ότι το έχω το αμάξι 28 μήνες έχει εγγύηση για αυτό κ πήρα στην αντιπροσωπεία της καβάλας τηλεφ. για να μου πούνε τι χρειάζεται να αλλάξω και πόσα χρήματα θέλουν.Το σέρβις είναι το κλασικό, λάδια όλα τα φίλτρα +φίλτρο πετρελαίου και ένα οπτικό έλεγχο, μλκς δηλαδή λάστιχα τακάκια κτλ.Η τιμή που είπανε είναι 230-250 ευρώ...μου τονίσανε μάλιστα ότι με τίποτα δεν θα ξεφύγουμε απο αυτό το ποσό!!!Εγώ φυσικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα και πήρα τηλέφωνο στους όμορους νομούς να μάθω τιμές και εκεί!Έτσι λοιπόν στην Ξάνθη για την ίδια δουλειά και παροχές ζητήσανε 150 ευρώ και στην Δράμα 190 ευρώ!!!Η αποκλίσεις είναι μεγάλες, τεράστιες θα έλεγα που στις σημερινές μέρες αυτά τα ποσά αν τα γλιτώσεις σίγουρα θα βουλώσεις άλλες τρύπες!Εννοείται ότι θα το πάω ξάνθη αφού η απόσταση είναι 30 λεπτά!Η απορία μου εμένα είναι η εξής, απο την στιγμή που είναι επίσημες αντιπροσωπείες μπορούν να έχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές τους και να χρεώνουν κυριολεκτικά ότι γουστάρουν?
Υ.Γ.1 Πάντα πρέπει να ήμαστε ψιλιασμένοι και να ψάχνουμε καλά πρίν κάνουμε κάποια ενέργεια.
Υ.Γ.2 Παλιότερα είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ ότι η εγγύηση καλύπτει το αυτοκίνητο ακόμη κ αν το πάς σε εξειδικευμένο-εξουσιοδοτημένο συνεργείο,νομίζω στηριζότανε σε κάποια ευρωπαική νομοθεσία!ισχύει παιδιά σίγουρα αυτό??Μπορεί κάποιος φίλος να την αναρτήσει γιατί εγώ δεν την βρήκα?μου έχει τύχει σε επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων
ο ένας να βάζει ιμιτασιόν και ο άλλος όχιπροσοχή δε λέω ότι στην περίπτωση σου συμβαίνει αυτό,
φυσικά και εννοείται πως ο καθένας χρεώνει αέρα όσο θέλει,
και σου λέω ότι ειδικά σε κάτι λάδια, φίλτρα κλπ δεν ξέρεις ποτέστη θέση σου δεν ξέρω τί θα έκανα γιατί εσύ έχεις εγγύηση στη μέση,
προσωπικά έχω μάθει και κάνω το σέρβις μόνος μου
με υλικά και ανταλλακτικά τα οποία ελέγχω από πρώτο χέρι ο ίδιος ως προς την αυθεντικότητά τουςσυμβουλή μου,
ρώτα για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα λάβεις επακριβώς στο κάθε συνεργείο
και την ημερα του σέρβις πάλι να στέκεσαι από κοντά
έχοντας πρώτα συμφωνήσει και επαληθεύσει το σέρβις που θα λάβεις
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?