-
Διπλο ποστ σορρυ
-
Λόγω xds προφανώς. Μάλλον είμαι πιο επιθετικός στις αριστερες. Θα δούμε με το καινούργιο σετ.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Λόγω xds προφανώς. Μάλλον είμαι πιο επιθετικός στις αριστερες. Θα δούμε με το καινούργιο σετ.Θυμασαι ποσα mm διαφορα ειχαν οι παστες απο τα τακακια;
-
Οχι τρελή διαφορά, 2mm πες. Με το μάτι τα είδα. Δηλαδή τα δεξιά άντε να αντεχανε 2-3κ χλμ ακόμα.
-
2-3000 χλμ φθορας δεν δικαιολογειται τοσο σε σπιναρισμα και λειτουργια esp Ορεστη!!
Και να σκεφτεις, οτι το esp εξομοιωνοντας ενα διαφορικο περιορισμενης ολισθησης, δεν βαζει στα φρενα την ιδια δυναμη που θα εβαζες εσυ με το πεταλ...για να κανεις ενα 130-50χλμ/ω στο 'χαλαρο' φθειροντας την παστα.
Επομενως μιλαμε για πολλα περισσοτερα χλμ 'παντιλικι' με τον ενα τροχο..Ριξε εναν ελεγχο σε εμβολα καλου κακου.
-
Morx σε αλλα αυτοκινητα λογο esp φθειρονται τα πισω στον ιδιο χρονο με τα μπροστα. Και εδω που τα λεμε οταν αλλαξε τακακια επρεπε να εχουν ελεγξει και τις γλιστρες στις δαγκανες οτι λειτουργουν. Αλλα δεν το κανει κανεις αν δε το ζητησεις, πετανε τα τακακια πανω και δρομο!
-
@orestis
Κοιτα τις γλιστρες... απο στροφιδια πολυ δυσκολο να εχεις μεγαλη διαφορα.Τωρα που το λεμε, πρεπει να τσεκαρω τα δικα μου... ενα χρονο τωρα τα εβαλα, ας ειμαστε προσεκτικοι.
-
Μια πιστα με πολλα φρεναρισματα σε δεξιες καμπες θα μπορουσε να κανει διαφορα? Με ας πουμε 30 γρηγορους γυρους?
Γιατι εχω στο μυαλο μου κατι που ειχε φρεναρισμα σε δεξια καμπη απο 100 στα ~40 ολη την ωρα... -
Οχι δεν κανει διαφορα η στροφη, εκτος και αν ο ενας τροχος ειναι συνεχεια χωρις προσφυση με το ABS να μπαινει σε ολη τη διαρκεια.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Οχι δεν κανει διαφορα η στροφη, εκτος και αν ο ενας τροχος ειναι συνεχεια χωρις προσφυση με το ABS να μπαινει σε ολη τη διαρκεια.Δε κανει διαφορα οτι ο εξωτερικος τροχος περιστρεφεται πιο γρηγορα απο τον εσωτερικο, αρα στην ιδια ταχυτητα το τακακι κανει πιο πολλες γυρες πανω στο δισκο?!
-
Οχι δεν κανει διαφορα η στροφη, εκτος και αν ο ενας τροχος ειναι συνεχεια χωρις προσφυση με το ABS να μπαινει σε ολη τη διαρκεια.
Δε κανει διαφορα οτι ο εξωτερικος τροχος περιστρεφεται πιο γρηγορα απο τον εσωτερικο, αρα στην ιδια ταχυτητα το τακακι κανει πιο πολλες γυρες πανω στο δισκο?!
Αμελητεα διαφορα για να δικαιολογησει διαφορετικη φθορα.
-
Δε κανει διαφορα οτι ο εξωτερικος τροχος περιστρεφεται πιο γρηγορα απο τον εσωτερικο, αρα στην ιδια ταχυτητα το τακακι κανει πιο πολλες γυρες πανω στο δισκο?!
Απλα πραγματα:
Ησουν μπροστα τη διαδικασια? Αυτοι που αλλαξαν τακακια, καθαρισαν τις γλιστρες, λιπαναν τους πειρους/γλιστρες της δαγκανας? η απλα αλλαξαν τακακια με τα καινουρια και τελος?? -
προς orestis.d..δεν ξερω για περι γλυστρες-δεστρες κλπα...απλα η σεατ και γενικα το γκρουπ στα λοου εντ αυτοκινητα εκανε τσιπιες στο να μην βαζει κιθαρες στις δισκοπλακες...ελενξε για στραβη δισκοπλακα αρχικα!δεν θελει και πολυ αν δεν προστατευονται οι δισκοπλακες απο νερα ενω αυτες εχουν θερμοκρασια.
ενδεικτικα.στο γκολφ μου 6αρι τσι εχω 57000 και ακομα τα τακακια ειναι στην μεση...μπροστα ατε πισω τεξταρ -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
προς orestis.d..δεν ξερω για περι γλυστρες-δεστρες κλπα...απλα η σεατ και γενικα το γκρουπ στα λοου εντ αυτοκινητα εκανε τσιπιες στο να μην βαζει κιθαρες στις δισκοπλακες...ελενξε για στραβη δισκοπλακα αρχικα!δεν θελει και πολυ αν δεν προστατευονται οι δισκοπλακες απο νερα ενω αυτες εχουν θερμοκρασια.
ενδεικτικα.στο γκολφ μου 6αρι τσι εχω 57000 και ακομα τα τακακια ειναι στην μεση...μπροστα ατε πισω τεξταρτούτο το φίδι ποιος το πρωτοξεκίνησε? ειδικά όπως το έθεσες
-
Στη διαδικασια μπροστα ημουν... Οχι απο κοντινη αποσταση... Δεν εβλεπα τι ακριβως εκαναν αλλα τους πηρε κανα 5λεπτο ο καθε τροχος.
Οι δισκοι εχουν προστασια απο την μεσα μερια. Επισης 256 δισκοπλακα για να στραβωσει θεωρω οτι ειναι λιγο δυσκολο.
Τωρα για το θεμα της φθορας, με το στυλ οδηγησης μου και τα βουνα καθε λιγο και λιγακι, 42,5κ χλμ για μαμα τακακια τα βρισκω πολυ καλη αντοχη. Δεν οδηγαω ηρεμα γενικα.. απο νευρικα εως σβελτα το λες... -
Στη διαδικασια μπροστα ημουν... Οχι απο κοντινη αποσταση... Δεν εβλεπα τι ακριβως εκαναν αλλα τους πηρε κανα 5λεπτο ο καθε τροχος.
Οι δισκοι εχουν προστασια απο την μεσα μερια. Επισης 256 δισκοπλακα για να στραβωσει θεωρω οτι ειναι λιγο δυσκολο.
Τωρα για το θεμα της φθορας, με το στυλ οδηγησης μου και τα βουνα καθε λιγο και λιγακι, 42,5κ χλμ για μαμα τακακια τα βρισκω πολυ καλη αντοχη. Δεν οδηγαω ηρεμα γενικα.. απο νευρικα εως σβελτα το λες...για τη διαφορα σε παχος παστας γινεται ο καυγας, οχι για το ποσο γρηγορα τα εφαγες.
Τεσπα, στο επομενο σερβις πλεον. -
Ειναι νορμαλ τα χλμ που εβγαλες. Βαλτο σε ενα κυλινδρο διαδρομο και μετρα το για μονοπλευρο φρεναρισμα. Καινουριο αμαξι ειναι, δυσκολο να εχει μαγκωμενες δαγκανες, η στραβους δισκους ή κατι αλλο.
-
Δε θα τραβαγε απο τη μια μερια στο φρεναρισμα αν ειχε καποιο θεμα το αυτοκινητο? Δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο.
-
Θα σου τραβαγε αριστερα σε δυνατο φρεναρισμα. Απλα προληπτικα τσεκαρε το ή αν περνας κτεο συντομα θα φανει εκει.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θα σου τραβαγε αριστερα σε δυνατο φρεναρισμα. Απλα προληπτικα τσεκαρε το ή αν περνας κτεο συντομα θα φανει εκει.Περναω κτεο σε κανα χρονο λογικα. Κι οχι σε δυνατο φρεναρισμα αριστερα δε τραβαει. Μια φορα μονο μου χει τυχει να τραβηξει δεξια, αλλα το χρεωνω στην κλιση του δρομου.
Τελος παντων ειδωμεν! Ευχαριστω για τις αποψεις! Θα γραψω εντυπωσεις απο τα νεα τακακια στο τοπικο των φρενων μολις πατησουν.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?