-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Μεγάλο σέρβις στο πεζό μου των 70.000 χιλιομετρων.
Αλλαγή λαδιών :15 ευρω ( TOTAL QUARTZ 7000 10W40 τιμη λίτρου : 5 ευρώ , έβαλα 3 λίτρα και λίγο ακόμα είχα απο την άλλη φορά)
Xρησιμοποιησα φίλτρα: http://www.comline.uk.com/
Λαδιού 2,5 ευρω, Αερος 6 ευρω και καμπίνας 6 ευρω.
Εκανα εναλλαγη ελαστικών τα μπρος πίσω , λάδωμα μεντεσεδες, παραφλού και άλλους ελέγχους και τσεκαρίσματα.
Ολα μόνος φυσικά. Σύνολο Σέρβις 29,5 ευρώ.Στις αντιπροσωπείες δεν πρέπει να περνάμε ουτε απέξω.... εγω βέβαια αναγκαστικά μπήκα και μέσα .... πήρα ενα δαχτυλίδι που μπαίνει στο καρτερ όταν αλλάζω λάδια, κόστισε: 3 ευρω και κατι ψιλα που να τους έλεγα ότι με 26 ευρώ ακόμα έκανα το μεγαλο σερβις των 70.000 χιλιομέτρων.
Ειναι οι αντιπροσωπείες στον κόσμο τους κι εγω στον δικό μου...... -
Service 75.000 km Corolla 1.4 VVTi, μοντέλο 2006:
Ανταλλακτικά:
Λάδια συνθετικά Castrol 5W-40
Φίλτρο λαδιού & ροδέλα καρτερ
Φίλτρο αέρος
Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα
Μπουζί
Βαλβολίνες 75W-80
Δισκόπλακες εμπρός
Τακάκια εμπρός
Υγρά φρένων
Υγρό κυκλώματος ψύξεως
Λάμπα πινακίδας πίσωΕργασίες:
Σέρβις
Αντικατάσταση δισκόπλακες & τακάκια εμπρός, υγρά φρένων, εξαέρωση, έλεγχος πίσω φρένων & σφίξιμο χειροφρένου
Αντικατάσταση βαλβολίνες
Αντικατάσταση υγρού κυκλώματος ψύξεως & εξαέρωση
Καθαρισμός πεταλούδας γκαζιού
Απολύμανση αεραγωγών
Κόλληση βάσης κεραίας (είχε καεί από τον ήλιο)
Ξεθάμπωμα εμπρός φαναριών
Πλύσιμο κινητήρα
Γενικός έλεγχοςΚόστος ανταλλακτικών: 210 €
Κόστος εργασιών: 60 €Σύνολο: 270 € (τιμές με απόδειξη)
Σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
-
Ωραιος. Σε αντιπροσωπεια θα ησουν γυρω στα 450 ευρω.
-
Έτσι νομίζω &'γώ. Από τη στιγμή που έληξε η 6ετής εγγύηση, τέλος τα επίσημα σέρβις, εφόσον υπάρχει μηχανικός της εμπιστοσύνης μου.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Service 75.000 km Corolla 1.4 VVTi, μοντέλο 2006:Ανταλλακτικά:
Λάδια συνθετικά Castrol 5W-40
Φίλτρο λαδιού & ροδέλα καρτερ
Φίλτρο αέρος
Φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα
Μπουζί
Βαλβολίνες 75W-80
Δισκόπλακες εμπρός
Τακάκια εμπρός
Υγρά φρένων
Υγρό κυκλώματος ψύξεως
Λάμπα πινακίδας πίσωΕργασίες:
Σέρβις
Αντικατάσταση δισκόπλακες & τακάκια εμπρός, υγρά φρένων, εξαέρωση, έλεγχος πίσω φρένων & σφίξιμο χειροφρένου
Αντικατάσταση βαλβολίνες
Αντικατάσταση υγρού κυκλώματος ψύξεως & εξαέρωση
Καθαρισμός πεταλούδας γκαζιού
Απολύμανση αεραγωγών
Κόλληση βάσης κεραίας (είχε καεί από τον ήλιο)
Ξεθάμπωμα εμπρός φαναριών
Πλύσιμο κινητήρα
Γενικός έλεγχοςΚόστος ανταλλακτικών: 210 €
Κόστος εργασιών: 60 €Σύνολο: 270 € (τιμές με απόδειξη)
Σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Ίδιο σερβις σε Hyundai coupe χωρις δισκοπλακες αλλά με ιμάντα χρονισμού στα310 με απόδειξη (δεν θυμάμαι τα επιμέρους)
-
Ψαχνω ψυγειο για civic type r ep3 MY 04. Το γνησιο εχει 650 ευρω. Σε αφτερμαρκετ εχω βρει ενα koyo με 160 ευρω. 500 ευρω διαφορα. Ποια η γνωμη σας?
Το μαμα που φοραει τωρα εκανε ρηγμα στο πανω μερος του ψυγειου στο πλαστικο κομματι και μου λενε οτι δεν κολλαει. Αν ειναι αυτη η ποιοτητα των 650 ευρω να το χεσω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ψαχνω ψυγειο για civic type r ep3 MY 04. Το γνησιο εχει 650 ευρω. Σε αφτερμαρκετ εχω βρει ενα koyo με 160 ευρω. 500 ευρω διαφορα. Ποια η γνωμη σας?Το μαμα που φοραει τωρα εκανε ρηγμα στο πανω μερος του ψυγειου στο πλαστικο κομματι και μου λενε οτι δεν κολλαει. Αν ειναι αυτη η ποιοτητα των 650 ευρω να το χεσω.
Το δικό μου το έχω κολλήσει 3 χρόνια τώρα με κόλλα 2 συστατικών της Henkel Ν75 από το Practiker, είναι 2 συστατικών για πλαστικά ( εκτός Τεφλόν και Πολυεθυλένιο ) υπάρχει ανάλογη και της Bison, της 3Μ, της Pattex.
Κάνε μια προσπάθεια και δοκίμασε.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ψαχνω ψυγειο για civic type r ep3 MY 04. Το γνησιο εχει 650 ευρω. Σε αφτερμαρκετ εχω βρει ενα koyo με 160 ευρω. 500 ευρω διαφορα. Ποια η γνωμη σας?Το μαμα που φοραει τωρα εκανε ρηγμα στο πανω μερος του ψυγειου στο πλαστικο κομματι και μου λενε οτι δεν κολλαει. Αν ειναι αυτη η ποιοτητα των 650 ευρω να το χεσω.
Βάλτο.
-
Αφού την άκουσε το 'μαμά'... μην το πολυσκέφτεσαι... go the alloy way...
-
Για Audi A4 1.6 Facelift (1999) με μηχανή στα 460.000km και Μ.Ο. 30.000km/χρόνο το οποίο μετετράπη σε υγραεριοκίνητο πριν από 5 μήνες, έχουμε:
-Σπασμένο βεντιλατέρ (υδραργύρου & ηλεκτρικό) μανίσιο (150€),
-Σπασμένος καταλύτης μανίσιος & σπιράλ (150€ & 50€),
-Ψαλίδια (170€),
-Αμορτισέρ (280€) τα οποία έπρεπε να είχαν αλλάξει 2,5 χρόνια πριν,
-Εργατικά & service (100€ & 50€)...
Σύνολο 950€ (τιμολόγιο)!!!
Πως σας φαίνεται;Υποψιάζομαι πως αν και χρόνια γνωστός του συγχωρεμένου του πατέρα μου (που μας έχει ξελασπώσει πολλάκις με ασφαλιστικές & περίεργα σκηνικά) έχει κάνει σκάρτη εγκατάσταση κι έχει αρχίσει το έμμεσο άρμεγμα, με επόμενο ίσως να μου μείνει κάνας κινητήρας στα χέρια...υπάρχει σωτηρία για το αυτοκίνητο σ' αυτή την περίπτωση;
-
Εχουμε και λεμε service σε c230 w203 με 150,000χλ αισιως.
Ολα τα ανταλακτικα,
λαδια
φιλτρο λαδιου
μπουζι
μπρατσακι ζανφορ
αγορασμενα απο μενα στα 130 ευρω και 30 ευρω τα περαστικα σε φιλο μου μηχανικο.Ηθελε 20 του αφησα 30.
Επισης στα 15,000 χλμ εκαψε μισο λιτρο λαδι. -
Nissan Κασκαι:
Σέρβις 47.500 χιλιομέτρων!
Λαδια TOTAL QUARTZ 7000 10W40 4 λίτρα : 20 ευρώ (Πήρε αλλα 100 περίπου ml που είχα)
Φίλτρα Comline: Λαδιού 2,5 ευρώ, καμπίνας 6 ευρώ , αέρος 8 ευρώ
Σύνολο 36,5 ευρώ !!!
Φυσικά Μόνος μου το έκανα !!
Τα ανταλλακτικά τα πήρα απο εδώ : http://www.autoflan.gr/index.php -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Nissan Κασκαι:
Λαδια TOTAL QUARTZ 7000 10W40 4 λίτρα : 20 ευρώ (Πήρε αλλα 100 περίπου ml που είχα)
Σύνολο 36,5 ευρώ !!!
Τα ανταλλακτικά τα πήρα απο εδώ : http://www.autoflan.gr/index.phpπολύ ωραία, άλλοι τα δίνουν στις αντιπροσωπείες.....
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Nissan Κασκαι:
Σύνολο 36,5 ευρώ !!!
Τα ανταλλακτικά τα πήρα απο εδώ : http://www.autoflan.gr/index.phpπολύ ωραία, άλλοι τα δίνουν στις αντιπροσωπείες.....
Αφου το πολλαπλασιασεις με το 3 και το 4 πολλες φορες
-
Παρατηρώ το Δούκα ποιο πάνω που του «ξεσκίσανε» το αμάξι και πήραν μόνο 270€. Εμένα σε Renault diesel για τον ιμάντα του εκκεντροφόρου μόνο μου ζήτησαν 300€ διότι πρέπει να αλλαχτούν και κάτι τεντωτήρες-ρουλεμάν μου είπαν. Ξέχασα να τους ρωτήσω αν είναι διαμαντένιος ή χρυσός!!! Το βιβλιαράκι γράφει κάθε 160.000χλμ ή 5 χρόνια και τελικά ήρθε το δεύτερο πρώτο. Αυτά συμβαίνουν όταν ο καριόλης ο κατασκευαστής αντί καδένα βάνει ιμάντα.
Οι διαόλοι στα σκόθια του. -
ποιο renault diesel είναι ?
μέχρι σήμερα έχεις μείνει ικανοποιημένος ?
μετά από 5 χρόνια, σου έχει βγάλει βλάβες ?
Ο ιμάντας να ξέρεις όμως, ότι έχει και πλεονεκτήματα .... (μικρότερο κινούμενο βάρος, λιγότερος θόρυβος κτλ) -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Παρατηρώ το Δούκα ποιο πάνω που του «ξεσκίσανε» το αμάξι και πήραν μόνο 270€. Εμένα σε Renault diesel για τον ιμάντα του εκκεντροφόρου μόνο μου ζήτησαν 300€ διότι πρέπει να αλλαχτούν και κάτι τεντωτήρες-ρουλεμάν μου είπαν. Ξέχασα να τους ρωτήσω αν είναι διαμαντένιος ή χρυσός!!! Το βιβλιαράκι γράφει κάθε 160.000χλμ ή 5 χρόνια και τελικά ήρθε το δεύτερο πρώτο. Αυτά συμβαίνουν όταν ο καριόλης ο κατασκευαστής αντί καδένα βάνει ιμάντα.
Οι διαόλοι στα σκόθια του.Για ρώτα για την ποιότητα που έχουν οι καδένες του group vag και μετά να βρίζεις τη Renault και όσους βάζουν ιμάντες.
-
Το σετ χρονισμου στη περιπτωση μου , στο hyundai tucson, αλλαχτηκαν την πρωτη φορα 320 ευρω στη αντιπροσωπεια. 200 το σετ και 120 εργασια.
Την δευτερη φορα πηρα το γνησιο σετ απο καταστημα ανταλλακτικων 60 ευρω!!! +70 εργασια σε μηχανικο δικο μου 130 ευρω συνολο. Τα συμπερασματα δικα σας.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οι διαόλοι στα σκόθια του.Για ρώτα για την ποιότητα που έχουν οι καδένες του group vag και μετά να βρίζεις τη Renault και όσους βάζουν ιμάντες.
Δε διαφωνώ απο το vag grup που είπες, αν όμως δεις τι έχει προκύψει μέχρι σήμερα εδώ:
viewtopic.php?f=6&t=57403
Θα πεις ότι «κάτι συμβαίνει» και στη Renault. Εσύ που ξέρεις αρκετά, τα 300€ πώς σου φαίνονται; -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Δε διαφωνώ απο το vag grup που είπες, αν όμως δεις τι έχει προκύψει μέχρι σήμερα εδώ:
viewtopic.php?f=6&t=57403
Θα πεις ότι «κάτι συμβαίνει» και στη Renault. Εσύ που ξέρεις αρκετά, τα 300€ πώς σου φαίνονται;Tα είχα δεί και δεν θέλησα να απαντήσω, τι να σου πω επάνω στον πόνο σου ?
Όσο για τα 300€ είναι πολλά όταν το κίτ ιμάντα / εντατήρες έχει κάπου 65€, να ξέρεις ότι ο ιμάντας αντέχει πολύ περισσότερο, οι ζημιές γίνονται από τους πλαστικούς εντατήρες.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?