-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Service σε Fiat Bravo T-Jet 120 PS τον Αυγουστο στα 55.000 χλμ. Μιας και το αμαξι ειναι Απριλιος του 2008 και περισυ που το ειχα παρει μεταχειρισμενο του ειχα αλλαξει μονο λαδια ειπα φετος μιας και το αμαξι τα εκλεισε τα 5 χρονια και το Manual ελεγε γενικευμενο ελεγχος και αλλαγη ιμαντα κινησης να του κανω ενα γενικευμενο Service με κριτηριο την προληψη παντα αλλαξα λοιπον:
1.αλλαγη λαδιων (τα προμηθευτηκα απο το συνεργειο)
2.αλλαγη φιλτρου λαδιου, φιλτρου αερος και φιλτρου καμπινας
3.Αλλαγη τεσσαρων μπουζι ιριδιου
4.Αλλαγη Ιμαντα κινησης
5.Αλλαγη ιμαντα δυναμο
6.Αλλαγη αντλιας νερου
7.Συμπληρωση φρεον στο κλιματιστικο που βελτιωθηκε η αποδοση του μετα απο αυτο
8.Αντικατασταση υγρων φρενων για να εχω το κεφαλι μου ησυχο (το εγχειρίδιο λεει ανα 2 χρονια).
Το ολο κοστος με τα εργατικα πηγε στα 450 ευρω σε μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
Τι λετε καλα ειναι? Μου φανηκε ακριβο το σερβις δηλαδη αν χρειαζομουν και τακακια ποσο θα πηγαινε?H αντλία νερού με τον οδοντωτό ιμάντα SKF αν στον άλλαξε έχει 82 ευρω και γενικά όλα τα ανταλλακτικά εχουν γυρω στα 300 ευρω από Mr auto το 150αρι το υπόλοιπο ειναι τα εργατικά !!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Service σε Fiat Bravo T-Jet 120 PS τον Αυγουστο στα 55.000 χλμ. Μιας και το αμαξι ειναι Απριλιος του 2008 και περισυ που το ειχα παρει μεταχειρισμενο του ειχα αλλαξει μονο λαδια ειπα φετος μιας και το αμαξι τα εκλεισε τα 5 χρονια και το Manual ελεγε γενικευμενο ελεγχος και αλλαγη ιμαντα κινησης να του κανω ενα γενικευμενο Service με κριτηριο την προληψη παντα αλλαξα λοιπον:
1.αλλαγη λαδιων (τα προμηθευτηκα απο το συνεργειο)
2.αλλαγη φιλτρου λαδιου, φιλτρου αερος και φιλτρου καμπινας
3.Αλλαγη τεσσαρων μπουζι ιριδιου
4.Αλλαγη Ιμαντα κινησης
5.Αλλαγη ιμαντα δυναμο
6.Αλλαγη αντλιας νερου
7.Συμπληρωση φρεον στο κλιματιστικο που βελτιωθηκε η αποδοση του μετα απο αυτο
8.Αντικατασταση υγρων φρενων για να εχω το κεφαλι μου ησυχο (το εγχειρίδιο λεει ανα 2 χρονια).
Το ολο κοστος με τα εργατικα πηγε στα 450 ευρω σε μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
Τι λετε καλα ειναι? Μου φανηκε ακριβο το σερβις δηλαδη αν χρειαζομουν και τακακια ποσο θα πηγαινε?H αντλία νερού με τον οδοντωτό ιμάντα SKF αν στον άλλαξε έχει 82 ευρω και γενικά όλα τα ανταλλακτικά εχουν γυρω στα 300 ευρω από Mr auto το 150αρι το υπόλοιπο ειναι τα εργατικά !!!!!!!!!!!!
εχεις υπολογισει τα υγρα φρενων και το φρεον?
-
Το φρεον και το υγρο φρενών έχουν υπολογιστεί στις ανωτερο τιμές.Βέβαια συμπλήρωσε φρεον ποσι να κάνει άλλωστε αυτό και το υγρό φρενών? Βασικά το παιδί στο συνεργείο όταν έκανε το σύνολο στα ανταλλακτικά μου είπε 380 ευρώ συν 70 για την εργασία που ήθελε. Απόδειξη για τα ανταλλακτικά δεν μου έδωσε εκείνη την στιγμή πήγα μετά από 2 μέρες και ενώ περίμενα απόδειξη 380 ευρώ από τα μαγαζί που προμηθεύτηκαν τα ανταλλακτικά πήρα τελικά αποδειξη των 450 ευρώ. Ότι να ναι..
-
Συγκεκριμμενα τα υπολογισα 273 ευρω και 10 μεταφορικα και βάζω 5 ευρω τα υγρα φρενων και .....12 ευρω φρέον = 300 ευρω !!! και το 150αρι μεροκάματο !!!
-
Συγκεκριμμενα τα υπολογισα 273 ευρω και 10 μεταφορικα και βάζω 5 ευρω τα υγρα φρενων και .....12 ευρω φρέον = 300 ευρω !!! και το 150αρι μεροκάματο !!!ειναι πολλα για ολες αυτες τις εργασιες? βγαλε φπα και φορο, τι μενει τοτε?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Συγκεκριμμενα τα υπολογισα 273 ευρω και 10 μεταφορικα και βάζω 5 ευρω τα υγρα φρενων και .....12 ευρω φρέον = 300 ευρω !!! και το 150αρι μεροκάματο !!!
ειναι πολλα για ολες αυτες τις εργασιες? βγαλε φπα και φορο, τι μενει τοτε?
110 καθαρα , λίγα ειναι;;; Βασικα ιμαντες και αντλια νερού έβαλε που θέλει λίγο δουλειά τα άλλα τα αλλάζουμε και μόνοι μας! Ακριβα είναι, γιαυτό ο κόσμος κάνει σερβις μόνος του !!!!!!!!!!!!!
-
Ενας γιατρος κανει 36ωρη εφημερεια του τρομου για 75 ευρω προ φορων...150 ευρω για μια διωρη,αντε τριωρη απασχοληση σε ενα αυτοκινητο εχοντας γνωση οτι βγαζει και ενα ποσοστο κερδους απο τα ανταλλακτικα ειναι πολλα τετοιες εποχες...
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Ενας γιατρος κανει 36ωρη εφημερεια του τρομου για 75 ευρω προ φορων...150 ευρω για μια διωρη,αντε τριωρη απασχοληση σε ενα αυτοκινητο εχοντας γνωση οτι βγαζει και ενα ποσοστο κερδους απο τα ανταλλακτικα ειναι πολλα τετοιες εποχες...o γιατρός θα πάρει και τα λεφτα των εφημεριών ........τον ..........μάη .............τον γκουρο............ ενώ ο αλλος ΑΜΕΣΑ!!!!!!!!!!!!
-
ειναι πολλα για ολες αυτες τις εργασιες? βγαλε φπα και φορο, τι μενει τοτε?
110 καθαρα , λίγα ειναι;;; Βασικα ιμαντες και αντλια νερού έβαλε που θέλει λίγο δουλειά τα άλλα τα αλλάζουμε και μόνοι μας! Ακριβα είναι, γιαυτό ο κόσμος κάνει σερβις μόνος του !!!!!!!!!!!!!
96 ειναι τα καθαρα, το οτι κατι το αλλαζεις μονος αρα ο μαστορας δεν πρεπει να σε χρεωσει δεν ειναι επιχειρημα σοβαρου ανθρωπου.
-
Δεν ειπαμε να μη χρεωσει.Να χρεωσει λογικα.Επισης οταν ερθει η ωρας της πληρωμης να βγαλει αναλυτικο τιμολογιο με το κοστος καθε ανταλλακτικου ξεχωριστα και το κοστος της εργασιας του ξεχωριστα.Να ξερει ο πελατης τι πληρωνει και ο μηχανικος να εχει το θαρρος να υποστηριξει τις πραξεις του.Οχι να πεταει ενα αοριστο 450 λεγοντας 380 ανταλλακτικα και 70 εργασια και στη συνεχεια να φοβαται να βγαλει αναλυτικο τιμολογιο μη φανει οτι πηγαν 300 τα ανταλλακτικα και 150 η εργασια...Δεν εβγαλε και αλλα 30-50 τουλαχιστον απο τα ανταλλακτικα με βαση τις εκπτωσεις που πετυχαινει απο το χονδρεμπορο?
Εμπασει περιπτωσει δε με ενοχλει η τιμη,αυτα ζηταει,αν του τα δωσουν του τα εδωσαν,ο πελατης θα κρινει αν θα ξαναπαει ή οχι στο ιδιο συνεργειο,με ενοχλουν αυτες οι γενικοτητες και η αδιαφανεια την ωρα της πληρωμης....
-
παντα ρωταμε τιμη πριν γινει η εργασια, αν συμφωνησουμε με την τιμη που μας εδωσε ο 'χ' τεχνικος ειναι βλακεια να διαμαρτυρομαστε μετα... αν δεν ρωτησαμε τιμη πριν την εργασια ειναι 3 φορες βλακεια.
για τον φιλο που εφερε το παραδειγμα του γιατρου, ειναι εντελως ακυρο, θα συγκρινεις γιατρο με ιατρειο δικο του με μηχανικο με συνεργειο δικο του ή γιατρο υπαλληλο με μηχανικο υπαλληλο, ολες οι αλλες συγκρησεις απλα δημιουργουνε εντυπωσεις και τιποτα αλλο.
-
Μου αρέσει η 'λογική' των ανθρώπων που δεν έχουν 'επιχειρήσει' ποτέ...
Αγνοούν το κόστος του εξοπλισμού, το κόστος υπαλλήλων, το κόστος λειτουργίας (φώτα, νερά, τηλέφωνα, διαφήμιση, ζημιές κλπ)...Ευκολάκι είναι, το είχε κάνει και ο Βέγγος...Βάζουμε το κόστος του ανταλλακτικού, την ώρα απασχόλησης και βγάζουμε ότι πληρώνονται με μισθό Πρωθυπουργού (χωρίς κλεμμένα)...
Πάλι αν τα λέει αυτά άνθρωπος που έχει 'επιχειρήσει' τότε πραγματικά απορώ για την βιωσιμότητα της επιχείρησης του (αν δεν πουλάει κάτι μονοπωλιακό)...Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν σκιτζήδες...
Παρεμπιπτόντως έχω πτυχίο σχολής επισκευαστών αυτοκινήτων και δεν το έχω ασκήσει ποτέ σαν επάγγελμα, και γιαυτούς τους λόγους (ο βασικός είναι η εμμονή μου στις λεπτομέρειες, η οποία δεν κοστολογείται και δεν πληρώνεται βεβαίως)
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μου αρέσει η 'λογική' των ανθρώπων που δεν έχουν 'επιχειρήσει' ποτέ...
Αγνοούν το κόστος του εξοπλισμού, το κόστος υπαλλήλων, το κόστος λειτουργίας (φώτα, νερά, τηλέφωνα, διαφήμιση, ζημιές κλπ)...Ευκολάκι είναι, το είχε κάνει και ο Βέγγος...Βάζουμε το κόστος του ανταλλακτικού, την ώρα απασχόλησης και βγάζουμε ότι πληρώνονται με μισθό Πρωθυπουργού (χωρίς κλεμμένα)...
Πάλι αν τα λέει αυτά άνθρωπος που έχει 'επιχειρήσει' τότε πραγματικά απορώ για την βιωσιμότητα της επιχείρησης του (αν δεν πουλάει κάτι μονοπωλιακό)...Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν σκιτζήδες...
Παρεμπιπτόντως έχω πτυχίο σχολής επισκευαστών αυτοκινήτων και δεν το έχω ασκήσει ποτέ σαν επάγγελμα, και γιαυτούς τους λόγους (ο βασικός είναι η εμμονή μου στις λεπτομέρειες, η οποία δεν κοστολογείται και δεν πληρώνεται βεβαίως)
οποιος δεν εχει ανοιξει μαγαζι δεν μπορει να καταλαβει τα εξοδα ενος μαγαζιου, αλλα απο κει και περα καλο ειναι να μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
-
Τα λειτουργικά έξοδα είναι το μεγαλύτερο ΄'κρυφό' κόστος μιας επιχειρισης για τον πολύ κόσμο και χωρίζεται στο σταθερό(ανεξάρτητο με τον όγκο δουλειάς) και το μεταβλητό,άμεσα εξαρτημένο με τόν όγκο δουλειάς
Κια αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και αυτονόητα μα το σημερινό μεγαλύτερο κόστος είναι το κόστος του υποαπασχολούμενου προσωπικού που δεν βγάζει το μεροκάματο αλλά δεν μπορείς να το δίωξεις
Την επίχέιριησ πολλοί ζήλεψαν, το άγχος και την ανασφάλεια κανένας!
Αυτό δεν προσεγγίζεται με απλή διάιρεση , είναι πιο δύσκολο -
......... Ακριβα είναι, γιαυτό ο κόσμος κάνει σερβις μόνος του !!!!!!!!!!!!!
96 ειναι τα καθαρα, το οτι κατι το αλλαζεις μονος αρα ο μαστορας δεν πρεπει να σε χρεωσει δεν ειναι επιχειρημα σοβαρου ανθρωπου.
Tώρα ή κανεις ότι δε καταλαβαίνεις ή .... δεν ξέρω κι εγω!!!!!
Δεν ειπα ότι επειδη τα αλλάζω μόνος δε πρέπει να με χρεώσει , απλα ειπα ότι με ανάγκασαν τα μαστόρια να γίνω μάστορας κι εγω με αυτα πουζητάνε!!!!
Τελικα καλό μου έκαναν , έμαθα , και όχι μονο στο αμάξι αλλά και στο σπίτι . Ηλεκτρικά , υδραυλικά , βαψίματα , ρώτησα , εκανα σεμιναρια , διαβασα και τα κανω μόνος!!!!
Επίσης σου λέω ότι στο παρελθόν είχα ανοίξει ένα μαγαζί , είχα πολλά έξοδα , πλήρωνα σε πολλές μεριες, αν θυμαμαι καλά σε 9 μεριες , αλλα δε ηταν σωστο και λογικό από εναν πελατη να θελω να βγαζω ολα τα έξοδα........... -
......... Ακριβα είναι, γιαυτό ο κόσμος κάνει σερβις μόνος του !!!!!!!!!!!!!
Tώρα ή κανεις ότι δε καταλαβαίνεις ή .... δεν ξέρω κι εγω!!!!!
Δεν ειπα ότι επειδη τα αλλάζω μόνος δε πρέπει να με χρεώσει , απλα ειπα ότι με ανάγκασαν τα μαστόρια να γίνω μάστορας κι εγω με αυτα πουζητάνε!!!!
Τελικα καλό μου έκαναν , έμαθα , και όχι μονο στο αμάξι αλλά και στο σπίτι . Ηλεκτρικά , υδραυλικά , βαψίματα , ρώτησα , εκανα σεμιναρια , διαβασα και τα κανω μόνος!!!!
Επίσης σου λέω ότι στο παρελθόν είχα ανοίξει ένα μαγαζί , είχα πολλά έξοδα , πλήρωνα σε πολλές μεριες, αν θυμαμαι καλά σε 9 μεριες , αλλα δε ηταν σωστο και λογικό από εναν πελατη να θελω να βγαζω ολα τα έξοδα...........ενας τεχνιτης καθε ωρα που δουλευει στο συνεργειο πρεπει να βγαζει 27-37 ευρω, αν η εργασια που σου εκαναν πηρε 3 ωρες τα λεφτα ειναι καλα, σε λιγοτερες ωρες ειναι πολλα, σε περισσοτερες ειναι λιγα.
-
Ως καταναλωτής σίγουρα με τσούζει το 30 , 40 € η ώρα. Από την άλλη ως πρώην αυτοαπασχολούμενος καταλαβαίνω ότι από το ποσοστό από το ποσό αυτό που μένει στην τσέπη του μηχανικού ως αμοιβή είναι ελάχιστο αν αφαιρέσει όλα τα έηοδα. Αν ίσχυε το αντίθετο δεν θα έκλεινε το ένα συνεργείο πίσω από το άλλο.
Εγώ θα πω ότι δεν είναι ακριβή η εργασία αλλά ελάχιστος ο μισθός του καταναλωτή (ή ακόμη χειρότερα ανύπαρκτος) και δυσανασχετούμε.
-
ενας τεχνιτης καθε ωρα που δουλευει στο συνεργειο πρεπει να βγαζει 27-37 ευρω, αν η εργασια που σου εκαναν πηρε 3 ωρες τα λεφτα ειναι καλα, σε λιγοτερες ωρες ειναι πολλα, σε περισσοτερες ειναι λιγα.
Ηλία τώρα ειδα το επαγγελμά σου , οπότε εχεις δίκιο σε όλα !!!!!
Βεβαια ..... όταν λες τεχνιτης να σου πω ενταξει , αλλα να δω πτυχίο.............. , τις περισσοτερες φορές (στην περιπτωση μου 2 απο τις 3) ο τεχνίτης σε εξουσιοδοτημένο συνεργειο στο προηγούμενο αμάξι μου ήταν ... μάλλον κωφάλαλος (δεν άκουγε και μάλλον δε μίλαγε κατι ακαταλαβίστικες συλλαβές έβγαζε) , και στην άλλη περίπτωση ήταν από το μπαγκλαντές, πάντως και με τους δυο δε μπορούσα να συνεννοηθώ!!!! Τωρα εαν αυτοί έπαιρναν ή άξιζαν να παίρνουν 27-37 ευρω την ώρα τι να πω;;;;;;;;;;
ΥΓ Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε τον κλάδο μας όταν μερικοι σε αυτον δεν ειναι ενταξει.........
-
ενας τεχνιτης καθε ωρα που δουλευει στο συνεργειο πρεπει να βγαζει 27-37 ευρω, αν η εργασια που σου εκαναν πηρε 3 ωρες τα λεφτα ειναι καλα, σε λιγοτερες ωρες ειναι πολλα, σε περισσοτερες ειναι λιγα.
Ηλία τώρα ειδα το επαγγελμά σου , οπότε εχεις δίκιο σε όλα !!!!!
Βεβαια ..... όταν λες τεχνιτης να σου πω ενταξει , αλλα να δω πτυχίο.............. , τις περισσοτερες φορές (στην περιπτωση μου 2 απο τις 3) ο τεχνίτης σε εξουσιοδοτημένο συνεργειο στο προηγούμενο αμάξι μου ήταν ... μάλλον κωφάλαλος (δεν άκουγε και μάλλον δε μίλαγε κατι ακαταλαβίστικες συλλαβές έβγαζε) , και στην άλλη περίπτωση ήταν από το μπαγκλαντές, πάντως και με τους δυο δε μπορούσα να συνεννοηθώ!!!! Τωρα εαν αυτοί έπαιρναν ή άξιζαν να παίρνουν 27-37 ευρω την ώρα τι να πω;;;;;;;;;;
ΥΓ Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε τον κλάδο μας όταν μερικοι σε αυτον δεν ειναι ενταξει.........
οι τιμες που εγραψα ειναι για τα γενικα συνεργεια και οχι τις αντιπροσωπειες (εκει ειναι ακομα ψηλοτερες) και πιστεψε με στα εξωτερικα συνεργεια υπαρχουν πολλοι αξιολογοι τεχνιτες (οπως και κακοι) αλλιως δεν μπορεις να σταθεις σημερα στην αγορα.
ελπιζω τα σκιτσακια να μην ειναι ειρωνικα. -
Παιδιά σημείωση η απόδειξη που μου έδωσαν από το συνεργείο ήταν των 450 ευρώ αλλά ήταν κπμμενη από το μαγαζί που είχε τα ανταλλακτικά. Αυτοί δεν τα είχαν είδαν τι χρειαζόταν και τα παραγγειλαν από αυτους τώρα γιατί έκοψαν αυτοί παραπάνω απόδειξη δεν το ξέρω γιατί έτσι είναι σαν πλήρωσα μόνο τα ανταλλακτικά όχι την εργασία.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?