-
Nai εξουσιοδοτημένο ήταν.
-
Φίλτρο βενζίνης και αέρα μου φαίνονται λίγο τσιμπιμένα.
-
Καλή τιμή για διετία-30.000 χλμ. Όμως το φίλτρο καμπίνας για να έχει τόσο χαμηλή τιμή πρέπει να είναι ...
-
4 λίτρα ημισυνθετικό elf, φίλτρα βενζίνης, καμπίνας(όχι αέρος), λαδιού. 4 μπουζί με δύο ακίδες, καθάρισμα πεταλούδας γκαζιού, έλεγχος στο διαγνωστικό, πλήρωση όλων των υγρών, αλλαγή υγρών φρένων, κάρτα καυσαερίων, ξεβίδωμα 4 μπουλονιών ασφαλείας που είχα χάσει το καρυδάκι , καθαρισμός σιαγόνων ταμπούρων. 280 ευρώ(ουσιαστικά σέρβις 30.000 χλμ σε κλιό 1.4
Και, σέρβις 30.000 χλμ αλλά χωρίς φίλτρο βενζίνης(όλα τα προβλεπόμενα, λάδια φίλτρα,μπουζί) και αλλαγή τακάκια μπροστά, 180(!) ευρώ, σε κλιό 1.2
Και τα δύο σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
-
Famas, τίποτα σε Clio 1.6;
-
Αλλαγή δίσκου-πλατώ-ρουλεμάν (Valeo) + βαλβολίνες + εργασία για Hyundai Accent 2001.
Αντιπροσωπεία: ~310 ευρώ.
Ανεξάρτητο συνεργείο (όπου το πήγα): 235 ευρώ. Καλά. -
οικονομικο το accent μπραβο.
-
Ελάχιστο κόστος
-
Για την αντίστοιχη εργασία σε Saxo VTS 1.6 πριν κανα 3άρι χρόνια είχα δώσει 170
-
Άξεντ, μοντ. 2001
Εργασίες : Αλλαγή δίσκου-συμπλέκτη, σφόνδυλος,ρουλεμάν= 200,85(μόνο εργασία)Ανταλλακτικά: Ρουλεμάν=14,29
Ροδέλα τάπας=0,40
Τάπα=1,26
Πλατώ=63,64
Βολάν=103,87
Βαλβολίνες=33,81
Δίσκος συμπλέκτη=69,99
Σύνολο=355,65
Γενικο=556,50Στη Χιουντάι Ματθαίου. Το αυτοκίνητο έχει 45000 χλμ και είναι η δεύτερη φορά που αλλάζει συμπλέκτη.
Με τις υγείες μας.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Το αυτοκίνητο έχει 45000 χλμ και είναι η δεύτερη φορά που αλλάζει συμπλέκτη.
Ούτε τακάκια να 'ταν! Γιατί έτσι;
-
Aπό ότι μου έχουν πει και σε συνεργείο έξω, ο συμπλέκτης του είναι αρκετά μαλακός, ούτως ώστε αρπάζει όλες τις στροφές...Τώρα άν παρκάρεις και με όπισθεν σε ανηφόρα, δεν θέλει και πολύ...Πάντως έχω ακούσε αρκετούς με συχνές αλλαγές δίσκο σε άξεντ
-
Οδηγάς με το πόδι να ξεκουράζεται πάνω στο συμπλέκτη ή κάποιος οργώνει άγρια με το αυτοκίνητο. Άκου 2 συμπλέκτες (και βολάν) σε 45.000 χλμ.
Αν δεν γίνεται τίποτα από τα παραπάνω ο συμπλέκτης σου πατινάρει και φαγώνεται. Μπορεί να μη το καταλαβαίνεις γιατί πατινάρει μόνο στο τέρμα γκάζι. Διαδικασία:
Σταματημένος με ζεστό κινητήρα, χειρόφρενο και τίποτα μπροστά στο αυτοκίνητο, μύτη τακούνι - τέρμα φρένο - με 4η ή 5η και 3-4.000 σαλ αφήνεις το συμπλέκτη και πατάς το γκάζι στο τέρμα. Δεν περιμένεις να σβήσει ο κινητήρας (πολύ επώδυνο) αλλά βλέπεις πόσο γρήγορα κατεβαίνουν οι στροφές. Αν κατέβουν γρήγορα κάτω από 2.000 σαλ ο συμπλέκτης είναι μια χαρά, αλλιώς πατινάρει.
Αν πατινάρει, μη πατινάρετε έτσι το συμπλέκτη πάνω από 1-2 δευτερόλεπτα. Επίσης μη δοκιμάζετε το συμπλέκτη κάθε 5.000 χλμ γιατί με τη δοκιμή μειώνεται αρκετά η ζωή του.
-
Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις, απλά θέλω να παρατηρήσω τα εξής:
Εκεί που μένω είναι μονόδρομος, κατηφόρα με 10% κλίση. Τα αυτοκίνητα από τη μια πλευρά παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο. Τις περισσότρες φορές οπότε πρέπει να παρκάρεις με όπισθεν και να ξεπεράσεις την κλίση του δρόμου συν το ανέβασμα του πεζοδρομίου.
Κάποιες φορές η μυρωδιά του συμπλέκτη που καίγεται φτάνει μέχρι τον 4ο όροφο που μένω...Όλα τα αυτοκίνητα είναι Κορεάτικης κατασκευής που το παθαίνουν αυτό. Ενδεχομένως να μην ξέρουν να τα οδηγούν σωστά οι ιδιοκτήτες τους...ίσως.... -
Δεν ξέρουν να τα οδηγούν. Εμένα με πολλά παρκαρίσματα σε ανισόπεδο δρόμο (2-6 ημερησίως) μου κράτησε ο δίσκος ~40.000 χλμ, κατά 90% αστικά. Θα κράταγε κι άλλο, αλλά ... τεσπά. Από την άλλη ο δίσκος μου μύριζε περιστασιακά μόνο το πρώτο εξάμηνο. Μετά καθόλου. Ή είχε φαγωθεί αυτό που φθειρόταν, ή μάθαμε οικογενειακώς να το χειριζόμαστε.
-
O πισω πλαστικοςπροφυλακτηρας του Ματιζ ποσο εχει;
-
Δε ξέρω συγκεκριμένα για το Matiz, ένας imitation προφυλακτήρας πάντως, που σε μαύρο δεν νομίζω να πολυδιαφέρει από τον κανονικό, κοστίζει περίπου 70 ευρώ.
-
Punto sporting 09/2003 27,500 χλμ
4 λίτρα Selenia 20 K = 47
Φίλτρο λαδιού = 9
Τακάκια = 68Εργασία = 27
Σύνολο = 151
Είναι λίγο τσιμπημένα...Για τα λάδια μόνο ήθελα 64 euriaΤα τακάκια είχαν ακόμα 3-4000 χλμ αλλά τα άλλαξα...Έχω τώρα ένα κάρο εκδρομές και θα πάω Ιταλία-Γαλλία αρχές Σεπτέμβρη οπότε είπα άντε να του τα χαρίσω...
Αυτό που πρέπει να αλλάξω είναι λάστιχα...Μου είπαν ότι είναι καλύτερα να μην τα αλλάξω το καλοκαίρι που βράζει ο τόπος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που είναι χάλια οι δρόμοι, και πρωτοπατήσουν σε τέτοιες θερμοκρασίες γιατί καινούρια όπως είναι θα φθαρούν πολύ...Ισχύει κάτι τέτοιο? Να τα καθυστερήσω να τα αλλάξω τελευταία στιγμή πριν φύγω Ιταλία 4-5 Σεπτέμβρη? (θα το ρωτήσω και αλλού στο forum που ρωτάω για επιλογή ελαστικών )Α και κάτι ακόμα...Μου είπαν αλλαγή ιμάντα στα 60,000 χλμ (οκ) ή στα 3 χρόνια! και μου ήρθε κάπως γιατί το Σεπτέμβρη κλείνω 3 χρόνια με πολύ λίγα χλμ...Μπορώ να καθυστερήσω την αλλαγή μετά τα 3 χρόνια (μόλις με 30.000 χλμ) ή είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο?
-
Ο ιμάντας φθείρεται και από το πέρασμα του χρόνου, όχι μόνο από τη χρήση, όπως συμβαίνει και με τα λάστιχα. Αν δουλεύεις το αυτοκίνητο σε υψηλές στροφές (πάνω από 4-5.000) μάλλον πρέπει να τον αλλάξεις. Λογικά κρατάει 1 και 2 χρόνια ακόμα, αλλά αν δεν κρατήσει η ζημιά θα είναι μεγάλη.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Α και κάτι ακόμα...Μου είπαν αλλαγή ιμάντα στα 60,000 χλμ (οκ) ή στα 3 χρόνια! και μου ήρθε κάπως γιατί το Σεπτέμβρη κλείνω 3 χρόνια με πολύ λίγα χλμ...Μπορώ να καθυστερήσω την αλλαγή μετά τα 3 χρόνια (μόλις με 30.000 χλμ) ή είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο?
Το manual δεν γραφει για ιμάντα, αν θυμάμαι καλά...Πόσο πάει η λυπητερή;
Ο BILL33 μάλλον θα έχει αλλάξει...Αν ξέρει να μας πει...
68 ευρώ για μαμά τακάκια δεν πολλά;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?