-
Δεν γράφεις την αναλυτική κοστολόγηση κάθε ανταλλακτικού από την απόδειξη;
Το απόγευμα που θα το πάρω θα σας τα γράψω όπως και το όνομα του συνεργείου.
-
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Στο τιμολόγιο με τα εργατικά είχε τα ακόλουθα:
ΣΕΡΒΙΣ 20.000 ΧΛΜ : 65,25 + ΦΠΑ 19%
ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ : 9,00 + ΦΠΑ 19%
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ FIAT ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ : 10,80 + ΦΠΑ 19%
ΣΥΝΟΛΟ: 85,05 + 16,16 = 101,21Στο τιμολόγιο με τα υλικά είχε τα ακόλουθα:
ΥΓΡΑ ΤΖΑΜΙΩΝ : 1,16 + 19%
ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ Y ROSSO, N.PUNT,GRA.PUNTO : 8,16 + 19%
ΦΙΛΤΡΟ ΓΥΡΗΣ PANDA FL03 : 18,44 + 19%
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ Ν. PANDA : 14,74 + 19%
ΛΑΔΙ FIAT 20K SELENIA : 42,00 + 19%
ΑΝΤΙΨ/ΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ : 7,38 + 19%
ΣΥΝΟΛΟ: 82,69 ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΠΤΩΣΗ 9,19€ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ + 15,71 = 98,40ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 199,61
Το συνεργείο έιναι Η ΛΑΜΔΑ Α.Ε. στην Κ.ΚηφισιάΕίμαι υπερβολικός ή έτσι είναι τα πράγματα;
-
Γιατι εβαλαν αντιψυκτικο;Τα λαδια ποσα λιτρα ειναι;Τα εργατικα πρεπει να ειναι για δυο ωρες,ασχοληθηκαν τοση πολυ ωρα;Δυσκολο.Μπουζι δεν σου αλλαξαν;
-
Γιατι εβαλαν αντιψυκτικο;Τα λαδια ποσα λιτρα ειναι;Τα εργατικα πρεπει να ειναι για δυο ωρες,ασχοληθηκαν τοση πολυ ωρα;Δυσκολο.Μπουζι δεν σου αλλαξαν;
Οι εργασίες και τα ανταλλακτικά είναι αυτά που βλέπεις. Μπουζί δεν άλλαξαν γιατί δεν χρειαζόταν. Τα λάδια ήταν 4 λίτρα. Το αντιψυκτικό δεν το κατάλαβα ούτε και εγώ, καθώς το δοχείο πλήρωσης του ψυγείου ήταν ανάμεσα στο min και στο max.
-
μηπως το αλλαξαν το αντιψυκτικο?
κανονικα θελει αλλαγη καθε 2 χρονια περιπου.
-
Πήγα το matiz για έλεγχο αφού μετά από δυο δυνατά τραντάγματα (εξαιτίας ενός παλιόδρομου) άρχισε να θορυβεί από κατω κάθε φορά που πατούσα τον συμπλέκτη .
Η ακουστική διάγνωση ...εντόπισε το πρόβλημα στο ρουλεμάν ? του δίσκου ? και αφού δεν είχα αλλάξει ποτέ δίσκο-πλατώ (συνολικά 190.000 χλμ) αποφασίστηκε με την ευκαιρία να αλλάχτούνε όλα με κόστος γύρω στα 250e. Καλά δεν είναι; -
Ο χρήστης lodar έγραψε:
Οι εργασίες και τα ανταλλακτικά είναι αυτά που βλέπεις. Μπουζί δεν άλλαξαν γιατί δεν χρειαζόταν. Τα λάδια ήταν 4 λίτρα. Το αντιψυκτικό δεν το κατάλαβα ούτε και εγώ, καθώς το δοχείο πλήρωσης του ψυγείου ήταν ανάμεσα στο min και στο max.
Θα σου γραψω ποσο χρεωνουν σε εμενα τα 20Κ καθως και το αντιψυκτικο,μολις βρω το τιμολογιο.Εγω παντως αλλαζω μπουζι καθε 20000χλμ αντι για τα 40000χλμ που λεει το βιβλιαρακι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα σου γραψω ποσο χρεωνουν σε εμενα τα 20Κ καθως και το αντιψυκτικο,μολις βρω το τιμολογιο.Εγω παντως αλλαζω μπουζι καθε 20000χλμ αντι για τα 40000χλμ που λεει το βιβλιαρακι.
Θα βοηθούσε! Να δούμε αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ εξουσιοδοτημένων...
Στο punto μου το σέρβις των 20Κ κόστισε 120-130 ευρώ. Λάδια, μπουζί, φίλτρα (όσα έχουμε ). Τα εργατικά μου φάνηκαν ακριβά για την ώρα που ασχολήθηκαν, αλλά υποθέτω ότι είναι στάνταρ τιμές...
Το βιβλιαράκι της Fiat αναφέρει πουθενά ξεκάρα χιλιόμετρα για αλλαγή λαδιού; Σε μια σελίδα-διαφήμηση των Selenia γράφει ότι είναι τόσο σούπερ-ντούπερ που αντέχουν μέχρι και 20.000χλμ (γι' αυτό τα λένε Selenia 20K )
-
Λοιπον:Σελενια 20Κ 12,28 το κιλο +ΦΠΑ.Παραφλου 8,45 το τεμαχιο + ΦΠΑ.
Το δικο μου μεγαλο σερβις (60.000χλμ) πονεσε πολυ.Στοιχισε 468,74
-
charmak66
Στο δικο μου βιβλιαρακι εχει ενα πινακα που λεει καθε ποτε πρεπει να γινετε καθε εργασια.Πχ λαδια καθε 20000,μπουζι καθε 40000χλμ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μηπως το αλλαξαν το αντιψυκτικο?κανονικα θελει αλλαγη καθε 2 χρονια περιπου.
Θα επρεπε να τον χρεωσουν και απιονισμενο νερο τοτε.Εκτος αν εβαλαν χυμο βρυσης .
-
[quote='BILL33']Λοιπον:Σελενια 20Κ 12,28 το κιλο +ΦΠΑ.Παραφλου 8,45 το τεμαχιο + ΦΠΑ.
Το δικο μου μεγαλο σερβις (60.000χλμ) πονεσε πολυ.Στοιχισε 468,74
-
Αν δεν εχεις hgt ειναι φτηνοτερο το σερβις ,γυρω στα 300
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
μηπως το αλλαξαν το αντιψυκτικο?
Θα επρεπε να τον χρεωσουν και απιονισμενο νερο τοτε.Εκτος αν εβαλαν χυμο βρυσης .
Και αν ηταν έτοιμο προς χρήση ( διαλυμμένο )?
-
[quote='spiros']μηπως το αλλαξαν το αντιψυκτικο?
Και αν ηταν έτοιμο προς χρήση ( διαλυμμένο )? :[whistlink:/quote]
Πράγματι θέλει αλλγή κάθε δύο χρόνια. Δεν ξέρω αν ήταν έτοιμο προς χρήση. Όπως και να έχει τόσα χρήματα για σερβις το θεωρώ κοροϊδία.
Καλό θα ήταν να αναφέρετε και το συνεργείο που το πάτε για να μπορέσουμε να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα.Υ.Γ.
Ξέρει κανείς να μου πει γιατί τα quotes δεν εμφανίζονται/ποστάρονται σωστά σε εμένα; -
Μόλις πήρα το αυτοκίνητο από το συνεργείο της αντιπροσωπίας(από όπου είμαι ευχαριστημένος ειδικά τα τελευταία χρόνια).
Τιμές:
Σετ συμπλέκτη Matiz 55,47+19%ΦΠΑ=66,01e
Εργασία 100,84+ 19%ΦΠΑ= 120e
Σύνολο 186e.Ο παλιός δίσκος ήταν σε καλή κατάσταση και είχε τουλάχιστον άλλα 40.000 χλμ ζωής όπως μου είπε ο βοηθός με τον οποίο είμαστε 'φιλαράκια' . Το ρουλεμάν όμως θορυβούσε ενοχλητικά εξαιτίας υργασίας-νερών που είχαν περάσει μέσα οπότε μια που ανοίχτηκε και είχε φτάσει τα 190.000 χλμ είπα να τα αλλάξω όλα.
Αυτά τα λέω για να καταδείξω οτι για τα σημερινά αυτοκίνητα τα 200.000 χλμ είναι παιχνιδάκι.
Ο μηχανικός μου είπε επίσης οτι για τα πρώτα 500-700 χλμ μπορώ να το πιέσω όσο θέλω αρκεί να μη διατηρώ σταθερή ταχύτητα για πολλή ώρα.
Το αμαξάκι έχει γράψει τα περισσότερα χιλιόμετρα σε ανοικτό δρόμο με το πόδι στο πάτωμα αλλά δεν ξέρω αν βοήθησε και το γεγονός οτι πάντα το εκκινώ έχοντας πατημένο το συμπλέκτη και νεκρά στο κιβώτιο. -
Το ρουλεμάν χρειάζεται αλλαγή πριν τις 200.000 χλμ αν συνηθίζεις να είσαι σταματημένος στο φανάρι με πατημένο συμπλέκτη και 1η. Όταν είσαι σταματημένος με νεκρό το ρουλεμάν δεν δουλεύει. Όταν χαλάσει το ρουλεμάν κάνει θόρυβο στο νεκρό και όταν πατήσεις συμπλέκτη ο θόρυβος εξαφανίζεται.
Ο τρόπος που το ξεκινάς διευκολύνει μόνο τη μίζα (δεν ζορίζεται να γυρίσει και το κρύο σαζμάν).
-
Σε εμένα συνέβει το ανάποδο, θορυβούσε μόνο οταν πατούσα το συμπλέκτη και στο νεκρό ήταν οκ. Πρόσφατα το απογείωσα για λίγα μέτρα σε ένα παλιόδρομο που είχε πάθει καθίζηση από τις πολλές βροχές και έσκασα δυνατά κάτω. Την επόμενη μέρα άρχισε το κελάϊδημα με το συμπλέκτη.
Πάντως στα λίγα φανάρια που έχουμε προσπαθώ να να μη πατάω συμπλέκτη και να έχω νεκρά στο κιβώτιο. -
Οποιος έχει παρτίδες με VAG και δε βαριέται ας ρίξει μια ματιά στο παρακάτω.Είναι από το **OCTAVIA 5 (1.6) **ενός φίλου, στο 1ο service των 30.000χμ
4 lt Divinol03 5/30=67,92
Δοχειο 4 lt απεσταγμένο νερό=0,82
'Κολλιέδες'=3,24
Φίλτρο καμπίνας(ίδιο με Golf/A3)=9,65
Φίλτρο βενζίνης=31,82
Μπουζί (4)=29,20
Καθαριστικό υγρό παρμπριζ =1,52
Καθαριστικό σπρέυ=5,87
Φίλτρο αέρα=23,30
Φίλτρο λαδιού =12,84
Σωληνάριο γραφιτογρασσο (80gr) = 5,20
Σύνολο :227,80 +50 εργασία=277,80
-
Άμα ήταν εξουσιοδοτημένο, νομίζω πως τα 50ευρώ εργατικά είναι πολύ καλή τιμή...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?