-
Ο χρήστης pique88 έγραψε:
μας ειπε πως ηθελε να συμπληρωσει βαλβολινη στο κιβωτιο γιατι ειχε χασει λιγο.Ειναι αυτο δυνατο.?Ναι,αν έχεις διαρροή η` σου είχαν βάλει λιγότερη ποσότητα πριν.. .
-
Σερβις 10ετιας και 130Κ χλμ στο Corolla 1,6.
Λαδια Valvoline synpower 5w-30, Valvoline synpower75w-90
Παραφλου
Υγρα φρενων
Φιλτρα αερα, λαδιου (γνησιο), καμπινας.
Κοστος αναλωσιμων 152€ ( με εκπτωση 10%)
Κοστος εργασιας 60€
Συνολο 210€ (το εκοψε μονος του το 2ευρο)Εχω ομως 2 θεματα,
α) η κρεμαγιερα χτυπαει και θελει αλλαγη του χρονου. Κοστος γυρω στα 150€ απο οτι μου ειπε ο μαστορας, μεταχειρισμενη βεβαια, αφου η καινουρια παει γυρω στο 1000αρικοβ) το γραναζι της πρωτευουσας βουιζει και θελει για να αλλαχτει να κατεβει το σασμαν. Κοστος 75€ ανταλλακτικα και 200€ εργασια. Και αυτο θα γινει του χρονου αφου οπως ειπε ο μαστορας ειναι στην αρχη ακομα αντεχει αλλα 10000χλμ.
Μου προτεινε να αλλαξω και δισκο συμπλεκτη αφου θα κατεβει το σασμαν.
Του χρονου δηλαδη θελω κανενα 700αρι -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Σερβις 10ετιας και 130Κ χλμ στο Corolla 1,6.Λαδια Valvoline synpower 5w-30, Valvoline synpower75w-90
Παραφλου
Υγρα φρενων
Κοστος εργασιας 60€
α) η κρεμαγιερα χτυπαει και θελει αλλαγη του χρονου. Κοστος γυρω στα 150€ απο οτι μου ειπε ο μαστορας, μεταχειρισμενη βεβαια, αφου η καινουρια παει γυρω στο 1000αρικοβ) το γραναζι της πρωτευουσας βουιζει και θελει για να αλλαχτει να κατεβει το σασμαν. Κοστος 75€ ανταλλακτικα και 200€ εργασια. Και αυτο θα γινει του χρονου αφου οπως ειπε ο μαστορας ειναι στην αρχη ακομα αντεχει αλλα 10000χλμ.
Του χρονου δηλαδη θελω κανενα 700αρικαλο κουραγιο......
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Σερβις 10ετιας και 130Κ χλμ στο Corolla 1,6.Λαδια Valvoline synpower 5w-30, Valvoline synpower75w-90
Παραφλου
Υγρα φρενων
Κοστος εργασιας 60€
Του χρονου δηλαδη θελω κανενα 700αριΔιασταυρωσε τα ολα αυτα οτι οντως χρηζουν αλλαγης. Γιατι κρεμαγιερα?? Σιγουρα δεν ειναι απο ημιμπαρα?
Οσο για το σασμαν να το δει και αλλος μαστορας. Πολυ λιγα km για τετοια προβληματα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σερβις 10ετιας και 130Κ χλμ στο Corolla 1,6.
Εχω ομως 2 θεματα,
Του χρονου δηλαδη θελω κανενα 700αριΔιασταυρωσε τα ολα αυτα οτι οντως χρηζουν αλλαγης. Γιατι κρεμαγιερα?? Σιγουρα δεν ειναι απο ημιμπαρα?
Οσο για το σασμαν να το δει και αλλος μαστορας. Πολυ λιγα km για τετοια προβληματα.
Ακουγετε χτυπημα στην κολονα του τιμονιου σε λακουβες, προσπσθησε να σφιξει μια βιδα μηπως και στρωσει αλλα δεν.
Την ακουγα και εγω πριν το σερβις και πιστευα πως με σφιξιμο θα εφτιαχνε αλλα......Στο σασμαν ακουγετε ενα βουιτο, κροταλισμα στις χαμηλες στροφες, μετα το καλυπτει ο θορυβος του κινητηρα, αλλα μολις πατησω συμπλεκτη σταματαει. Το πρωτο ακουσα αρχες καλοκαιριου με κλειστα παραθυρα και a/c, με κατεβασμενα τα παραθυρα δεν το ακους.
-
Καθε ποτε αλλαζες βαλβολινες;
-
Με προλαβες...διαβαζωντας απο πανω προς τα κατω αυτο θα ρωταγα.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Καθε ποτε αλλαζες βαλβολινες;Κάθε 30000χλμ.
Sent from my MT11i using Tapatalk 4
-
Θα μπορουσες και λιγο νωριτερα αλλα σιγουρα δεν ειναι νουμερο που να δικαιολογει το προβλημα.. Ρε μπας και ειναι 2ο χερι και του γυρισαν τα χιλιομετρα?
Βεβαια μπορει απλα να ψαχνουμε για λογο. πολυ απλα μπορει και να τυχει. -
Όταν το αγόρασα ήταν 14 μηνών με 22000χλμ.
Πόσα να είχαν γυρίσει, 5-10-15000 χλμ ? Και πάλι νομίζω είναι λίγα.
Από την άλλη στο συνεργείο που πήγα είχε ραντεβού με ένα άλλο για την ίδια δουλειά και ότι έχουν θέμα με την συγκεκριμένη ζημιά τα corolla, όπως μου είπε ο τεχνικός.Sent from my MT11i using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Θα μπορουσες και λιγο νωριτεραΝωρίτερα από κάθε 30k για βαλβολίνες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα μπορουσες και λιγο νωριτερα
Νωρίτερα από κάθε 30k για βαλβολίνες;
μερικα σασμαν αναλογα με τα χιλιομετρα που εχουν, τη σκληρη χρηση που τα κανουν και ποιος ειναι ο κατασκευαστης αφηνουν πολυ ψιλα γρεζια μεσα στη βαλβολινη.....
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
μερικα σασμαν αναλογα με τα χιλιομετρα που εχουν, τη σκληρη χρηση που τα κανουν και ποιος ειναι ο κατασκευαστης αφηνουν πολυ ψιλα γρεζια μεσα στη βαλβολινη.....
ολα τα σαζμαν και ολοι οι κινητηρες που δουλευουν βγαζουν αυτο το μικρο γρεζι, αυτη ειναι η φθορα τους.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι ανα 25..ειναι αστειο το ποσο για ενα 'γηινο' αυτοκινητο.
Δε μ εχεις δει να οδηγαω βεβαια.. -
Για φουλ συνθετικη βαλβολινη 75-90 μια χαρα ειναι 30.000κμ και νωρις μπορω να πω. Το βιβλιο του σιγουρα θα λεει παραπανω. Δεν δικαιολογειται αυτο το προβλημα. Ξερετε πολλους που αλλαζουν βαλβολινες σημερα?? Οχι οσοι ειμαστε εδω μεσα και ψαχνομαστε...
-
Πλέον νομίζω στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα οι βαλβολίνες είναι για όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος.
Αν κανείς το βάζει σε πίστα, οπότε κατά τεκμήριο τις ζεματάει, ας τις αλλάζει μαζί με τα λάδια του.
Για νορμάλ όχημα και οδήγηση σε δρόμο νομίζω και τα 30Κ είναι υπερβολή. Ας γίνεται αλλαγή ανά 80Κ*, αλλά και να μη γίνει ποτέ αλλαγή, αν κάτι τέτοιο λέει ο κατασκευαστής, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Με την αλλαγή ίσως βελτιωθεί λίγο το κούμπωμα.*ή όποτε λέει ο κατασκευαστής εννοείται
-
δε νομιζω να ειναι θεμα βαλβολινων.
30000 χιλιομετρα μαλλον ειναι λιγα για αλλαγη βαλβολινων.
στα SUV που (υποτιθεται) οτι ζοριζονται περισσοτερο το διαστημα ειναι στα 60000 χιλιομετρα ή και περισσοτερο.
Φιλος με Forester πηγε για το σερβις των 60000 χιλιομετρων και τις βαλβολινες τις αφησαν (απο την αντιπροσωπια του το προτειναν) για το επομενο στις 90000.Στο Βιταρα δεν θυμαμαι ποτε αλλαξα βαλβολινες τελευταια φορα, στα σερβις ελεγχαν αν ειναι γεματα τα διαφορικα, κοιτουσαν το χρωμα και τις αφηναν.
Το αυτοκινητο εχει μισο εκατομμύριο χιλιομετρα (πολλα απο αυτα πολυ επιπονα για το σασμαν) και δεν εχει δειξει κατι ακομα...Στο WagonR οι βαλβολινες αλλαζονται συμφωνα με τις υποδειξεις του κατασκευαστη.
Στις 150000 χιλιομετρα 'αρπαξαν' (μαλλον) τα δυο ρουλεμαν του κιβωτιου και θελει αντικατασταση ή επισκευη οπως εγραψα και πιο πανω.Ψαχνοντας για κιβωτια εμαθα οτι δεν υπαρχουν, γιατι εκτος απο τη σπανιοτητα του μοντελου, εβγαλαν και προβλημα με το σασμαν.
Βρηκα αρκετες μηχανες, αλλα τα κιβωτια ήταν 'δωσμένα'την ευπαθεια του εν λογω ανταλλακτικου μου την επιβεβαιωσε και ο μαστορας στη SUZUKI
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για φουλ συνθετικη βαλβολινη 75-90 μια χαρα ειναι 30.000κμ και νωρις μπορω να πω. Το βιβλιο του σιγουρα θα λεει παραπανω. Δεν δικαιολογειται αυτο το προβλημα. Ξερετε πολλους που αλλαζουν βαλβολινες σημερα?? Οχι οσοι ειμαστε εδω μεσα και ψαχνομαστε...Το βιβλιο λεει καθε 60Κ η καθε 4 χρονια.
Οταν το πηρα αλλαξα βαλβολινες στα 30Κ, μετα απο 4 χρονια ξανα ειχε περιπου 78Κ, μετα στα 100Κ και στα 130Κ.
Στην πρωτη αλλαγη ο μηχανικος του εξουσιοδοτημενου μου ειπε οτι ειναι νωρις αλλα του ειπα να τις αλλαξει. Επειδη ημουν εκει και εβλεπα τις αλλαξε, δεν με κοροιδεψε.
Σκεφτομαι να το παω στον μηχανικο που μου συστησε ο HF πριν καιρο, να το δει.
Δεν το πηγαινα σε αυτον γιατι ειναι τελειως αναποδα απο εκει που μενω και δεν βολευε. -
Στείλε και ένα pm στον BEAMS αν και παίζει να είναι ο ίδιος μηχανικός με μεγάλη ειδίκευση στα Toyota.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στείλε και ένα pm στον BEAMS αν και παίζει να είναι ο ίδιος μηχανικός με μεγάλη ειδίκευση στα Toyota.Αυτος ειναι
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?