-
Σημερινό μπουγιουρντί:
-Τεμάχια 2 πίσω μουαγιέ (πλήμνη τροχού) λόγω φθοράς ρουλεμάν. Δυστυχώς δεν άλλαζε το ρουλεμάν μόνον, μπας και γλιτώσω κάτι, άρα, αλλάχτηκε όλη η πλήμνη.
-180€ τα ανταλλακτικά
-40€ εργασία
-10€ φιλοδώρημα (μου έφτιαξαν τον καθρέφτη και κάτι στην εισαγωγή από το φίλτρο αέρα που έχει σπάσει και ήθελε πατέντα).
Τιμές χωρίς ΦΠΑ ( ), αυτοκίνητο Lancia Y Elefantino Rosso.Τα πίσω άκρα είναι από Punto GT και έχουν δισκόφρενα. Τα ταμπούρα θα είχαν άλλο άκρο και θ' άλλαζε και το ρουλεμάν μόνον!
Ουφ, περαστικά μας.
ΥΓ: Αν οδηγούσα και πιο ήρεμα, μπορεί να γλίτωνα κανένα ρουλεμάν, αλλά φευ!
-
Αυτά τα ρημαδομουαγιέ που δεν αλλάζει το ρουλεμάν γιατί τα βγάλανε γ&^%*&$@
-
Μεγάλο σερβις στο Accent 01 σε γενικό συνεργείο
Λάδια 3λ Liqui Moly 10w/40
Φίλτρο Λαδιού
Φίλτρο Βενζίνης
Φίλτρο Καμπίνας
Φίλτρο Αέρα
Μπουζί
Εξωτερικοί ιμάντες
Αλλαγή παραφλού και **καθαρισμός **ψυγείου
Καθαρισμός πεταλούδας
Φούσκα ημιαξονίου - ευτυχώς προλάβαμε το ρουλμαν
Έλεγχος κλιματιστικού αλλά δεν χρειάστηκε κάτι
Έλεγχος εξάτμισης γιατί μου φαινότανε ότι είχε θέμα αλλά όλα οκ κι εκείΕργασία 123
Αντ/κα 142
Σύνολο με ΦΠΑ 265,00Ξανάνιωσε όμως το αυτοκίνητο, εμφανής διαφορά στο τράβηγμα και εξαφανίστηκαν διάφοροι περίεργοι μικροθόρυβοι
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Μεγάλο σερβις στο Accent 01 σε γενικό συνεργείο
Λάδια 3λ Liqui Moly 10w/40
Φίλτρο Λαδιού
Φίλτρο Βενζίνης
Φίλτρο Καμπίνας
Φίλτρο Αέρα
Μπουζί
Εξωτερικοί ιμάντες
Αλλαγή παραφλού και **καθαρισμός **ψυγείου
Καθαρισμός πεταλούδας
Φούσκα ημιαξονίου - ευτυχώς προλάβαμε το ρουλμαν
Έλεγχος κλιματιστικού αλλά δεν χρειάστηκε κάτι
Έλεγχος εξάτμισης γιατί μου φαινότανε ότι είχε θέμα αλλά όλα οκ κι εκείΕργασία 123
Αντ/κα 142
Σύνολο με ΦΠΑ 265,00Ξανάνιωσε όμως το αυτοκίνητο, εμφανής διαφορά στο τράβηγμα και εξαφανίστηκαν διάφοροι περίεργοι μικροθόρυβοι
Καλη τιμη! Tα ιδια ειχα δωσει και γω περιπου για το accent του πατερα μου. ιδιας χρονολογιας.
Απλως επιπλεον απ αυτα που εκαναν σε εσενα (και γω ειχα κομμενη φουσκα) μου αλλαξαν φρεον (ειχε 200γρ), μου καθαρισαν τα φρενα πισω, διαγνωστικος ελεγχος , ελεγχοι κτλ.....Μονο δεν μου καθαρισαν την πεταλουδα.
Λαδια eneos και γνησια ανταλλακτικα.
Επισης την φουσκα την αλλαζεις για μην αρπαξει ο μπιλιοφορος οχι το ρουλεμαν απο οτι ξερω. -
σερβις 180000χλμ accent 2003
λαδια 4λ valvoline max life 10w40
φιλτρο λαδιου
φιλτρο αερα
φιλτρο βενζινης
μπουζι 4
4 ιμαντες ενας τεντωτηρας
θερμοστατης
αντλια νερου
αντιψυκτικοολα γνησια της hyundai εκτος απο λαδια και αντιψυκτικο.
160ευρω ολα απο τη hyundai
40ευρω λαδια,αντιψυκτικο
130 ευρω εργασια σε συνεργειο της γειτονιας.συνολο 330ευρω
-
Renault Clio mkI 1.4 5d Clima (1390cc, 80PS, μοτέρ Energy E7J, μοντέλο 6/1997)
Service 180.000 km – το προηγούμενο βασικό (λάδια+φίλτρα+μπουζί) έγινε σχεδόν 4 χρόνια πριν, ενδιάμεσα μόνο λάδια αλλάζονταν…γενικά ψιλοσκληρή χρήση & κατά 90% εντός πόλεως.
Λάδια (4 lt Elf Competition 10W-40)
Φίλτρο λαδιού
Φίλτρο αέρος
Φίλτρο βενζίνης
Μπουζί (4xNGK)
Βαλβολίνες κιβωτίου (Elf - είχαν αλλαχθεί στα 120.000 χλμ, το 2006)
Υγρά υδραυλικού τιμονιού (δεν είχαν αλλαχθεί ποτέ, από το 1997 που αγοράστηκε καινούριο)
Ρύθμιση βαλβίδων
Καθαρισμός πεταλούδας γκαζιού
Καθαρισμός ντιστριμπιτέρ
Αλλαγή σετ ιμάντα εκκεντροφόρου-τεντωτήρας-ρουλεμάν (Gates – είχαν αλλαχθεί στα 120.000 χλμ, το 2006)
Αλλαγή ιμάντα A/C (είχε αλλαχθεί στα 120.000 χλμ, το 2006)
Αλλαγή ιμάντα δυναμό (είχε αλλαχθεί στα 120.000 χλμ, το 2006)
Αντλία νερού μεταλλική (είχε αλλαχθεί στα 120.000 χλμ, το 2006)
Αντικατάσταση υγρού κυκλώματος ψύξεως (είχε αλλαχθεί στα 120.000 χλμ, το 2006)
Αλλαγή 2 top mount εμπρός (SKF, σετ ελαστικές βάσεις με ρουλεμάν - δεν είχαν αλλαχθεί ποτέ, από το 1997 που αγοράστηκε καινούριο)
Αλλαγή ημίμπαρου εμπρός αριστερά
Αλλαγή φούσκας κρεμαγιέρας αριστερά
Αλλαγή φούσκας μπιλιοφόρου αριστερά
Γρασσάρισμα κρεμαγιέρας
Αλλαγή πίσω δεξιού ρουλεμάν τροχού (SKF – λόγω κακής προηγούμενης τοποθέτησης & μη καθαρισμού άκρου εσωτερικά, με συνέπεια οξείδωση)
Αλλαγή πίσω κυλινδράκια ταμπούρων (έχαναν λίγο υγρό φρένων, δεν είχαν αλλαχθεί ποτέ, από το 1997 που αγοράστηκε καινούριο)
Έλεγχος, καθαρισμός & ρύθμιση φρένων εμπρός-πίσω
Αλλαγή υγρών φρένων (DOT 4) & εξαέρωση
Ευθυγράμμιση
Αλλαγή θέσεως ελαστικών εμπρόςπίσω & ζυγοστάθμιση
Αλλαγή καμμένων λυχνιών σε διακόπτες ηλ. παραθύρων & διακόπτη αλάρμ
Τακτοποίηση καλωδίωσης εμπρός φανών ομίχλης (δεν άναβαν, λόγω κακής επισκευής μετά από χτύπημα)
Στερέωση τελικού εξάτμισης (έλειπε μια ελαστική βάση & χτυπούσε στο σασί)
Πλύσιμο κινητήραΤο αυτοκίνητο απλά μεταμορφώθηκε & ζει μια 2η νιότη. Ζωντάνεψε το μοτέρ, το τιμόνι & γενικά το εμπρός σύστημα «έσφιξε», στο δρόμο πάλι είναι εξαιρετικό, διασκεδαστικό & ακριβές, τα φρένα ξαναέγιναν δυνατά & προοδευτικά & το κιβώτιο πολύ εύχρηστο.
Σε γενικές γραμμές, ομολογώ ότι το’χαμε αφήσει ασυντήρητο & σε άσχημη κατάσταση. Το κακομεταχειριζόμασταν (η «π..τάνα» της οικογένειας) & ήταν ώρα, ούτως ή άλλως, να αλλαχθούν όσα αναλώσιμα περιέγραψα & να διορθωθούν κάποια άλλα. Απλώς έτυχαν όλα μαζί μετά από πολύ καιρό.Κόστος: Σύνολο 500€ (συμπ. ΦΠΑ), ανταλλακτικά 330€ & εργασία 170€.
Για όσα αλλάχθηκαν & την ιδιαίτερα λεπτομερή & προσεγμένη εργασία (βρέθηκαν πολλές κακοτεχνίες από προηγούμενους…), νομίζω είναι καλά. Τουλάχιστον, αποκτήσαμε & πάλι ένα ιδιαίτερα αξιόπλοο & χρηστικό όχημα, που ελπίζω να μας συντροφεύσει για άλλα τόσα χρόνια & χλμ, με τη δέουσα, πλέον, φροντίδα. Άλλωστε, δεν είναι καιροί για νέες αγορές…
Συγγνώμη για το τεράστιο post… -
Καινουριο το εκανες!Μπραβο!Μου αρεσει οταν γινονται τετοιου μεγεθους εργασιες σε παλιοτερα αυτοκινητα!
Και η τιμη λογικη μου φαινεται για ολα αυτα! -
Και λίγα μην σου πω...
-
Σαν ολική ανακατασκευή...
Συμφωνώ, & τα παλιά αυτοκίνητα έχουν ψυχή & ορισμένες φορές αξίζει να τα κρατάμε.
Ουσιαστικά, μόνο δίσκο-πλατώ, αμορτισέρ, εμπρός φρένα, εξάτμιση, μπαταρία & λάστιχα δεν άλλαξα, είναι ήδη σε καλή κατάσταση. Δεν έμεινε & τπτ άλλο...!!!
Είχε να το δει μηχανικός κάτι αιώνες & καθημερινά κακομεταχειριζόταν. Στα υπόλοιπά του (εσωτερικά-εξωτερικά, σαλόνι, τριγμοί μηδέν) είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Και γενικά είναι ένα αμαξάκι που ακόμη & με τα σημερινά δεδομένα είναι αξιοπρεπέστατο, εύχρηστο, σβέλτο, οικονομικό, ωραίο στο δρόμο, άνετο & με τα στοιχειώδη όσον αφορά σε άσφάλεια & άνεση (αερόσακος οδηγού, υδραυλικό τιμόνι, κλιματισμός απλός, ηλεκτρικές ευκολίες, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι). Να'μαστε καλά για να μάς προσφέρει τις υπηρεσίες του. -
Service πρωτου χρονου στα 14.000 χιλιομετρα.
Αυτοκινητο Seat 1.2 tsi σε επισημη αντιπροσωπεια.Χωρις ΦΠΑ λοιπον :
Λαδια + φιλτρο λαδιου. 10 ευρω χ 4 λιτρα + 9 ευρω φιλτρο = 61 ευρω
Φιλτρο βενζινης. = 23 ευρω
Διαφορες μαλακιες συνολο = 3 ευρωΕργασια για ολα αυτα = 38 ευρω
Συνολο ΜΕ ΦΠΑ 143 ευρω.
-
αλλάζει το φίλτρο βενζίνης στο μικρό τσι?
και αν αλλάζει , μήπως το άλλαξες νωρίς?? το μανουαλ τι λέει ? -
4χ10+9=61;
-
4χ10+9=49*23%=61
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
4χ10+9=49*23%=61;
?
Χωρις ΦΠΑ λοιπον :
[...]
Συνολο ΜΕ ΦΠΑ [...]
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
και αν αλλάζει , μήπως το άλλαξες νωρίς?? το μανουαλ τι λέει ?Eιχε μπουκωσει, δε το αλλαξα απο επιλογη... Επρεπε να αλλαχτει.
-
Βαριεμαι να δω τι εχω γραψει τωρα... Το συνολο με ΦΠΑ 143 ειναι παντως, αυτο ειναι σιγουρο.
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
και αν αλλάζει , μήπως το άλλαξες νωρίς?? το μανουαλ τι λέει ?Eιχε μπουκωσει, δε το αλλαξα απο επιλογη... Επρεπε να αλλαχτει.
Αυτό δεν ακούγεται και πολύ καλό...........Μάλλον πρέπει να αλλάξεις βενζινάδικο ( ).
Δε ξερω και γω εχω προβληματιστει...
Λες να γινε απο την 1 φορα που το γεμισα απο αλλου ρε γαμωτο μου?
1 φορα εβαλα απο τον Βολο απο μια ΒΡ... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Αυτό δεν ακούγεται και πολύ καλό...........Μάλλον πρέπει να αλλάξεις βενζινάδικο ( ).
1 φορα εβαλα απο τον Βολο απο μια ΒΡ...Ποσες οι πιθανοτητες να εφταιγε η μια φορα και οχι οι υπολοιπες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
1 φορα εβαλα απο τον Βολο απο μια ΒΡ...Ποσες οι πιθανοτητες να εφταιγε η μια φορα και οχι οι υπολοιπες;
Πολλες, γιατι εμπιστευομαι την συγκεκριμενη βενζινη με αποδειξεις... Πχ σε σιτροεν φιλου βαραει check engine αν βαλει απο αλλη βενζινη εδω γυρω... Βρωμικη η V-power ρε γαμωτο?
-
επειδή και εγώ αυτής της λογική ήμουν , δεν λέει κάτι... και με μια φορά δύσκολα γίνεται αυτό...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?