-
Ο χρήστης mary_fiat έγραψε:
ωπ!συγνωμηηηη!fiat bravo εννοουσα!!!Eπειδή ο καθένας θα λέει την εξυπνάδα του το μακρύ και το κοντό του, το ποιό πιθανό είναι να δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις.
Ο μηχανικός δεν μπορεί να σου δώσει τιμές αν δεν δει το ιστορικό του αυτοκινήτου,πότε δηλ αλλάχθηκαν ιμάντες,πόσα km έχουν τα λάδια μπουζί και φίλτρα κοκ.
Από κει και πέρα μπορεί να χρειαστείς εμπρός τακάκια,μπορει και δίσκους,μπορεί πίσω τακάκια,μπορεί να χρειαστείς ένα ακρόμπαρο πχ μπορεί και τπτ απολύτως εκτός απ το βασικό service οπότε όπως καταλαβαίνεις αν δεν δει κάποιος ιστορικό κι αν δεν ελεχθεί το αμάξι δεν μπορεις να εχεις εικόνα.
Επίσης ζυγοστάθμιση σε δύο ή τέσσερις τροχούς,όχι μόνο σε έναν. -
ok!σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!!!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
δεν καταλαβαίνω γιατί η εργατοώρα πρέπει να είναι φθηνότερη αν τα ανταλλακτικά είναι αγορασμένα από το συνεργείο... Η εργατοώρα είναι υπηρεσία. και δε νομίζω τα ξένα ανταλλακτικά να τον δυσκολεύουν περισσότερο στο να τα περάσει ώστε να δικαιολογεί περισσότερο κόστος, ειδικά εκ προοιμίου.
Δείχνει καθαρά ότι βγάζει υπερκέρδος από τα ανταλλακτικά, κοινώς εκεί κοροϊδεύει τον πελάτη...
Βέβαια είναι κοινή τακτική αρκετών εργατών, όχι μόνο των μηχανικών αυτοκινήτων...
Μάλλον απέχεται αρκετά από την πρακτική του εμπορίου.
Όταν πάει ο ιδιώτης να αγοράσει ένα ανταλλακτικό δεν είναι δυνατόν να το αγοράσει την ίδια τιμή με το συνεργείο που αγοράζει καθημερινά από τον ίδιο έμπορο, επόμενο είναι μέρος της έκπτωσης που έχει ο εισαγωγέας ή ο χονδρέμπορος να το μεταφέρει στο συνεργείο για να τον έχει πελάτη, αλλιώς θα ψωνίζει καθημερινά ( πρόσεξε το καθημερινά, έχει σημασία ) από άλλον έμπορο. Ο ιδιότητης δεν μπορεί να και δεν πρέπει να αγοράζει στην τιμή που αγοράζει το συνεργείο αλλιώς καταστρέφεται η αγορά, και μην κλείνουμε τα μάτια μας όπου δεν μας συμφέρει και τα κρατάμε όπου ανοιχτά όπου μας συμφέρει, το ίδιο κάνουμε όλοι στις δουλειές μας, αυτή την έννοια έχει εδώ και αιώνες παγκοσμίως η πώληση λιανική / χονδρική. Όταν πας σε ένα κατάστημα να πάρεις παπούτσια τα πληρώνεις το διπλάσια+ από ότι τα έχει αγοράσει το κατάστημα που πήρε 200 ζευγάρια από το εργοστάσιο, όταν πας στο εργοστάσιο για ένα ζευγάρι θα σου δώσει ( πρέπει να το το κάνει ) μια παραπλήσια τιμή με την τιμή της βιτρίνας του καταστήματος, αλλιώς δεν προστατεύει τον πελάτη του που του αγοράζει 200-200 τα ζευγάρια, αν δεν το κάνει και δώσει μισή τιμή στον ιδιώτη καταστρέφει τον μεταπωλητή του και μετά θα πρέπει να ανοίξει δικά του καταστήματα για να πουλάει αυτά πιου φτιάχνει αλλιώς θα το κλείσει το εργοστάσιο.
Έτσι γίνεται και με τα συνεργεία, θέλουν την έκπτωση που τους δίνει ο έμπορος, έτσι είναι και έτσι θα είναι, τα ανταλλακτικά που υπάρχουν στο λιανικό εμπόριο με τιμές χώμα αν αγοράζονται από καταστήματα έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα, αν είναι επώνυμα και αγοράζονται από το internet έχουν χαμηλή τιμή γιατί δεν μεσολαβούν έξοδα όπως μεταφορικά προς τον έμπορο,διαφημήσεις, βιτρίνες, ενοίκια κλπ άλλα έξοδα, και ούτε χαλάει άμεσα η πιάτσα γιατί διακινούνται παγκόσμια και είναι αποδεκτή μέθοδος, όμως αν χρειάζεσαι κάτι άμεσα θα πας στο συνεργείο ή στον έμπορο να αγοράσεις, άρα διατηρείται η ισορροπία.
Και εμένα με πονάει όταν πληρώνω υπεραξία, αλλά δεν διαμαρτύρομαι γιατί κατανοώ πως λειτουργεί, πως πρέπει να λειτουργεί το σύστημα, άλλωστε όσοι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες έτσι κάνουμε, από αλλού τα πέρνουμε και αλλού τα δίνουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, οπότε τα τσιτάτα ότι κλέβουν κλπ, νομίζω ότι δεν ευσταθούν, αν βέβαια εισέπραξες την ποιότητα σε ανταλλακτικά και εργασία που πλήρωσες, αλλιώς το πράγμα πάει αλλού και έχεις δίκηο, αλλά δεν είναι δυνατόν να πάμε κόντρα στους δεκαδικούς που λέει και ο Ζήκος.
Ναί, έτσι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να λειτουργεί η αγορά (υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις) και ίσως λειτουργεί έτσι σε αλλα κράτη, δεν έχω άποψη.
Η πραγματικότητα στα περισσότερα επαγγέλματα που η υπηρεσία συνεδευεται απο εμπορία κυμαίνεται μεταξύ του
- 'θα βγάλω κέρδος και σε ανταλλακτικά και σε εργασία' και
- 'θα κανω ότι μπορώ για να λειτουργεί ο κανονας 1'
Το σωστο ειπώθηκε ήδη, σκόντο στις τιμες ανταλλακτικών έτσι ώστε η εργασία να περιέχεται, όπου βεβαια αυτό γινεται. Πχ λαδια σου δινω 10€ το λιτρο με την εργασια, ή η φερε τα δικά σου και η εργασια είναι 10€, τοσα θέλω.
Το πρόβλημα ειναι οτι οι πελάτες ΔΕΝ εμπιστεύονται τους μαστόρους και τους θεωρούν συλληβδην κλέφτες, και όχι αδίκως ίσως. 'Κλέψιμο' ρεύματος απο πρίζα, 1,5μετρο καλωδιο 1,5mm, 1,5 μετρα ευκαμπτος σωλήνας για καλώδιο και εγκατάσταση ενός διακόπτη του κώλου, 50 ευρώ. Άντε χάσου βλάκα ηλεκτρολόγε.
-
Σήμερα έφαγα την κατραπακιά πρωί πρωί. Ραντεβού σε γνωστό εξουσιοδοτημένο της Opel στον Κηφισό για ετήσιο service. Αμάξι astra GTC 1.8 7ετίας με 111.000 χλμ. Εργασίες: αλλαγή λαδιών κ φίλτρου λαδιού, φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα, φίλτρο αέρα κινητήρα, αλλαγή σε υγρά φρένων, έκδοση κάρτας καυσαερίων. Τιμή; Κρατηθείτε...περί τα 220 ευρώ όπως με ενημέρωσε ο υπεύθυνος συνεργείου. Μιλάμε για κόστος αναλωσίμων βαριά 85-90 ευρώ και τα υπόλοιπα εργασία. Πάμε καλά;
Παρεπιτπόντως, επειδή ο συγκεκριμένος θα με ξαναδεί του αγίου ανήμερα, έχετε κάποια πρόταση για έντιμο-καθαρό στη δουλειά του συνεργείο opel, όχι απαραίτητα εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο, σε δυτική Αθήνα - Πειραιά; -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Σήμερα έφαγα την κατραπακιά πρωί πρωί. Ραντεβού σε γνωστό εξουσιοδοτημένο της Opel στον Κηφισό για ετήσιο service. Αμάξι astra GTC 1.8 7ετίας με 111.000 χλμ. Εργασίες: αλλαγή λαδιών κ φίλτρου λαδιού, φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα, φίλτρο αέρα κινητήρα, αλλαγή σε υγρά φρένων, έκδοση κάρτας καυσαερίων. Τιμή; Κρατηθείτε...περί τα 220 ευρώ όπως με ενημέρωσε ο υπεύθυνος συνεργείου. Μιλάμε για κόστος αναλωσίμων βαριά 85-90 ευρώ και τα υπόλοιπα εργασία. Πάμε καλά;
Παρεπιτπόντως, επειδή ο συγκεκριμένος θα με ξαναδεί του αγίου ανήμερα, έχετε κάποια πρόταση για έντιμο-καθαρό στη δουλειά του συνεργείο opel, όχι απαραίτητα εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο, σε δυτική Αθήνα - Πειραιά;Νομίζω ότι του καταλογίζεις αδίκως ακριβό τιμολόγιο. Αν δεν κάνω λάθος η αλλαγή στα υγρά των φρένων απαιτεί κάποιον χρόνο και δεν είναι κ η πλέον εύκολη διαδικασία.
Τα 220 € αν είναι με ΦΠΑ είναι καλό ποσό (εγώ πληρώνω περισσότερα για να πω την αλήθεια για την ίδια δουλειά).
Μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις την OPEL που βρίσκεται επί της Γαλατσίου πάνω από τα Δικαστήρια που έχω ακούσει σχετικά καλά λόγια.
-
Χρήστο, ως προς τη διαδικασία αλλαγής υγρών φρένων δεν έχεις άδικο, έχει μια διαδικασία και κοστολογήθηκε από το εν λόγω συνεργείο στα 40 ευρώ. Το θέμα είναι ότι 5 λίτρα λάδια Opel 5W-30 συνθετικά έχουν λιανική στα 30 ευρώ, φίλτρο καμπίνας στα 28 ευρώ, φίλτρο αέρα κινητήρα 15 ευρώ, φίλτρο λαδιού 5 ευρώ, υγρά φρένων 5 ευρώ. Μιλάμε για περίπου 83 ευρώ αξία υλικών. Βάλε και 10 ευρώ κάρτα καυσαερίων και 40 ευρώ εργασία αλλαγής υγρών φρένων πάμε στα 133 ευρώ. Τα υπόλοιπα 87 ευρώ κόστος εργασίας σέρβις σου φαίνονται λογικά για εξουσιοδοτημένο και για τις εργασίες που ανέφερα, ειδικά στις μέρες μας; Μιλάμε για μάξιμουμ 1,5 ώρα εργασίας συνολικά στο αυτοκίνητο. Ο Αντώνης team τι λέει;
-
Μηπως οι τιμες των ανταλλακτικων ειναι πλεον ΦΠΑ;
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Μπα, με φπα είναι.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Παρεπιτπόντως, επειδή ο συγκεκριμένος θα με ξαναδεί του αγίου ανήμερα, έχετε κάποια πρόταση για έντιμο-καθαρό στη δουλειά του συνεργείο opel, όχι απαραίτητα εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο, σε δυτική Αθήνα - Πειραιά;Tι να κρατηθουμε αγαπητε? Ποσο περιμενεις να δωσεις για ετησιο service σε εξουσιοδοτημενο?
Για την ιστορια απλα σου αναφερω οτι εχω γυρισει γυρω στα 5-6 συνεργεια (εξουσιοδοτημενα και μη), ως κατοχος Opel και εγω, για να καταληξω σε καποιο εξουσιοδοτημενο σημερα, με το οποιο και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος για το συνολικο αποτελεσμα.
Ενδεικτικα, για το ετησιο (15κ χλμ στο δικο μου) service σε ενα vectra B 12ετιας που εχω, πληρωσα το ιδιο ποσο περιπου, 230ευρω για την ακριβεια, για τα προβλεπομενα που ανεφερες και εσυ, συν μπουζι, και φιλτρο βενζινης που νομιζω πρεπει να αλλαχτηκαν κανονικα και στο δικο σου...
Τωρα για να κανεις τις ιδιες προβλεπομενες εργασιες σε καποιο μη εξουσιοδοτημενο, το πολυ να γλυτωσεις 20-30 ευρω, (τουλαχιστον αυτη ειναι η προσωπικη μου εμπειρια με καποια συνεργεια παλαιοτερα που το ειχα παει) με το ρισκο του να μην
ειναι καποιο απο τα ανταλακτικα γνησιο, - μου εχει συμβει χωρις να εχω ενημερωθει φυσικα- ή να μην εχει αλλαχτει καν, ή εαν προκυψει κατι μεσα στο διαστημα ενος ετους, που να σχετιζεται αμεσα/εμμεσα με τα αναλωσιμα, να μην υπαρξει ουτε καν μερικη ευθυνη...
Αξιζει τον κοπο πιστευεις? Εγω παντως διαπιστωσα πως οχι... -
Tι εννοείς να μην είναι γνήσιο κάποιο ανταλλακτικό;
-
Χρήστο, ως προς τη διαδικασία αλλαγής υγρών φρένων δεν έχεις άδικο, έχει μια διαδικασία και κοστολογήθηκε από το εν λόγω συνεργείο στα 40 ευρώ. Το θέμα είναι ότι 5 λίτρα λάδια Opel 5W-30 συνθετικά έχουν λιανική στα 30 ευρώ, φίλτρο καμπίνας στα 28 ευρώ, φίλτρο αέρα κινητήρα 15 ευρώ, φίλτρο λαδιού 5 ευρώ, υγρά φρένων 5 ευρώ. Μιλάμε για περίπου 83 ευρώ αξία υλικών. Βάλε και 10 ευρώ κάρτα καυσαερίων και 40 ευρώ εργασία αλλαγής υγρών φρένων πάμε στα 133 ευρώ. Τα υπόλοιπα 87 ευρώ κόστος εργασίας σέρβις σου φαίνονται λογικά για εξουσιοδοτημένο και για τις εργασίες που ανέφερα, ειδικά στις μέρες μας; Μιλάμε για μάξιμουμ 1,5 ώρα εργασίας συνολικά στο αυτοκίνητο. Ο Αντώνης team τι λέει;Για **ακριβώς **τις ίδιες εργασίες τον Οκτώβριο του 2011 πλήρωσα στην αντιπροσωπεία για το service 4 χρόνων του focus 165 ευρώ. Οι τιμές των ανταλλακτικών ήταν πάνω κάτω οι ίδιες, η διαφορά είναι ότι πλήρωσα συνολική εργασία 70 ευρώ με ΦΠΑ χωρίς να μου χρεωθεί έξτρα η αλλαγή των υγρών φρένων.
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Χρήστο, ως προς τη διαδικασία αλλαγής υγρών φρένων δεν έχεις άδικο, έχει μια διαδικασία και κοστολογήθηκε από το εν λόγω συνεργείο στα 40 ευρώ. Το θέμα είναι ότι 5 λίτρα λάδια Opel 5W-30 συνθετικά έχουν λιανική στα 30 ευρώ, φίλτρο καμπίνας στα 28 ευρώ, φίλτρο αέρα κινητήρα 15 ευρώ, φίλτρο λαδιού 5 ευρώ, υγρά φρένων 5 ευρώ. Μιλάμε για περίπου 83 ευρώ αξία υλικών. Βάλε και 10 ευρώ κάρτα καυσαερίων και 40 ευρώ εργασία αλλαγής υγρών φρένων πάμε στα 133 ευρώ. Τα υπόλοιπα 87 ευρώ κόστος εργασίας σέρβις σου φαίνονται λογικά για εξουσιοδοτημένο και για τις εργασίες που ανέφερα, ειδικά στις μέρες μας; Μιλάμε για μάξιμουμ 1,5 ώρα εργασίας συνολικά στο αυτοκίνητο. Ο Αντώνης team τι λέει;
Για **ακριβώς **τις ίδιες εργασίες τον Οκτώβριο του 2011 πλήρωσα στην αντιπροσωπεία για το service 4 χρόνων του focus 165 ευρώ. Οι τιμές των ανταλλακτικών ήταν πάνω κάτω οι ίδιες, η διαφορά είναι ότι πλήρωσα συνολική εργασία 70 ευρώ με ΦΠΑ χωρίς να μου χρεωθεί έξτρα η αλλαγή των υγρών φρένων.
Ακριβώς εκεί θέλω να καταλήξω κι εγώ βρε παιδιά. Χρεώνεις ξεχωριστά 40 ευρώ εργασία για υγρά φρένων και ξεχωριστά άλλα 87 ευρώ εργασία ετήσιου σέρβις; Τόσο γαλαντόμοι είστε όλοι κι εγώ είμαι ο γύφτουλας, εν έτει 2012 (κρίση κλπ); Εκτός αν για σας 40-70 ευρώ διαφορά είναι αμελητέα ποσότητα, οπότε πάσο.
Υπόψη, αντίστοιχης τιμολογιακής πολιτικής μαυτήν που επικαλούμαι είχα τύχει από άλλο εξουσιοδοτημένο, όπου δε με είχε χρεώσει (προ 3ετίας) ξεχωριστό κοστολόγιο αλλαγής υγρών φρένων. Ατυχώς για μένα το συγκεκριμένο έκλεισε και για το λόγο αυτό πήγα στο σημερινό (κακώς καθώς φαίνεται, τουλάχιστον από πλευράς κόστους).
Ενδεικτικές τιμές ανταλλακτικών από το site αυτό με ΦΠΑ:http://www.e-antallaktika.com.gr/gm-ope ... 42003.html
http://www.e-antallaktika.com.gr/filtro ... 78952.html -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Tι εννοείς να μην είναι γνήσιο κάποιο ανταλλακτικό;Nα ειναι imitation. Υπαρχουν αρκετα, που μαλιστα πλεον τα εχουν ΚΑΙ τα εξουσιοδοτημενα, και σε ρωτανε πχ
'Να βαλουμε τα δικα του τακακια? Εχω και imitation, βγαινουν 15ευρω πιο φτηνα'... -
Τι εννοείς δικά του τακάκια; Να γράφουν Opel; Δεν υπάρχουν δικά του τακάκια, υπάρχουν ανταλλακτικά κατασκευασμένα για λογαριασμό ενός κατασκευαστή που πωλούνται με την σφραγίδα του και τα ίδια ανταλλακτικά που πωλούνται με την επωνυμία του κατασκευαστή τους. Εκτός απο την διαφορά τιμής, όταν προέρχονται απο σοβαρές εταιρείες δεν έχουν καμιά απολύτως διαφορά σε ποιότητα. Imitation=απομίμηση=χείριστη ποιότητα. Δε νομίζω πως πουλάνε εξουσιοδοτημένα μαιμούδες.
-
Τα τακακια που φοραω ειναι ακριβως οπως λεει ο mirage. Μιας εταιριας που κατασκευαζει τακακια (δε θυμαμαι το ονομα τους, νομιζω απο t ξεκιναει το ειχε βρει μια φορα ο drdino) για λογαριασμο της BMW. Πολυ φθηνοτερα απο τα ιδια με το σημα της bmw στο κουτι και με ιδιες (και ισως λιγο καλυτερες) επιδοσεις.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Δεν είναι μονο τα τακάκια είναι πάρα πολλά. Το καλό με το να αγοράζεις ανταλλακτικά κατασκευαστή είναι πως δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά πράγματα για το τι αγοράζεις. Είσαι σίγουρος πως θα είναι ΟΚ.
-
Τα μπουζί που πουλάει η Honda σε ωραίο κουτάκι Honda είναι NGK και μόνο το κουτί αλλάζει.
-
Update:
Τελικά πλήρψσα στο ταμείο για το service 211,20 ευρώ. Παραλαμβάνω το αμάξι το οποίο το είχαν πλύνει εξωτερικά και πηγαίνω σπίτι. Με το που παρκάρω και ρίχνω μια ματιά εξωτερικά τι διαπιστώνω; Προφανώς από τη βούρτσα του αυτόματου πλυντηρίου που το είχαν πλύνει είχαν δημιουργηθεί στο δεξί μπροστινό φανάρι δαμήκης γραμμώσεις (σαν ελαφριά γδαρσίματα) και,** το χειρότερο, σε 2 σημεία της επιφάνειάς του έχει φύγει η προστατευτική επίστρωση σα διαφανή μεμβράνη που έχει το φανάρι** . Οπότε τώρα να περιμένω και θάμπωμα φαναριών σταδιακά; Υποψη, επειδή το αμάξι σκόπιμα δεν το πλένω συχνά αλλά κι όταν το πλένω το πάω πάντα για πλύσιμο στο χέρι, μέχρι σήμερα τα φανάρια έδειχναν σαν ολοκαίνουρια. Επίσης, ενώ στις εργασίες δε ζήτησα αλλαγή μπουζί γιατί ειχα κάνει πέρσι, στη σακούλα με τα παλιά εξαρτήματα που είχαν αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο, υπήρχαν φίλτρο καμπίνας, φίλτρο αέρα κινητήρα και 4 μπουζί. Το ωραίο; Τα μπουζί δεν αναγράφονται στην απόδειξη που παρέλαβα αφού πλήρωσα. Λέτε να μου τα χάρισαν; Μάλλον όχι. Άρα; Οι τύποι βάζουν ότι να ναι στη σακούλα (τουλάχιστον αυτό κάνανε σε μένα) και καλά για να αποδείξουν ότι όντως αλλάχθηκαν κάποια πράγματα στο σέρβις. -
Παρεπιτπόντως, επειδή ο συγκεκριμένος θα με ξαναδεί του αγίου ανήμερα, έχετε κάποια πρόταση για έντιμο-καθαρό στη δουλειά του συνεργείο opel, όχι απαραίτητα εξουσιοδοτημένο αλλά εξειδικευμένο, σε δυτική Αθήνα - Πειραιά;Μιλάει και ο έξυπνος τώρα:
Καρτα καυσαεριων βγάζεις όπου και ναναι με 15€ πες
Λαδια φιλτρο να σου παει ένα 50άρι με την εργασία όπου ναναι παλι
εκει επισης ας κανεις και την αλλαγη υγρών
Φιλτρο καμπινας και φιλτρο αέρα κινητηρα αλλαζεις μόνος σου μον κοστος ανταλλακτικώνγιατι να πας αυτοκινητο 7ετιας σε εξουσιοδοτημενο?
-
Διάβασε πριν που έγραψα και τα καλά που μου έκαναν τα παλικάρια να φτιαχτείς παραπάνω...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?