-
-
Καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Σαν ποιο έμπειροι οδηγοί από μένα, θα ήθελα να παραθέσω τα στοιχεία χρήσης του προηγούμενου αυτοκινήτου μου για το αν ήταν τελικά οικονομικό ή όχι. Τα στοιχεί ήταν τα εξής :
SEAT IBIZA 1.2s (1989)
Συνολικά διανυθέντα km : 46.400 km (6.327 km/έτος)
Χιλιομετρητής : 272.357 - 225.956
Χρόνος χρήσης : 88 μήνες (Φεβρουάριος 2002 - Ιούνιος 2009)Μέση κατανάλωση καυσίμου : 8,9 lt/100 km
Συνολικό κόστος καυσίμου : 3.367,00 € (Α)Συνολικά έξοδα συντήρησης 4.790,50 € (Β)
Ασφάλεια 1.840,00 €
Τέλη κυκλοφορίας 670,00 €
Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων 90,00 €
ΚΤΕΟ 114,50 €
ΣΥΝΟΛΟ 2.714,50 € (Γ)Αξία αγοράς αυτοκινήτου : 1.235,00 € (Δ)
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ Α+Β+Γ+Δ 12.107,00 € 1.650,95 €/έτος
Κόστος ανά km 0,26 €Το μέσο φορτίο του αυτοκινήτου ήταν περίπου 250 kg (δηλαδή περίπου 3 άτομα). Με μέγιστο φορτίο τα 425 kg καταλαβαίνεται ότι αρκετές φορές κινούνταν φορτωμένο (και υπεροφορτωμένο), εξού και η αυξημένη κατανάλωση. Εγώ πάντως παράπονο δεν έχω. Ήμουν το τρίτο του αφεντικό. Πολύ καλά τα πήγε όλα αυτά τα χρόνια, παρά την ηλικία του, ούτε παρουσίασε σοβαρή βλάβη.
-
Αλλαγή λαδιών , φίλτρου λαδιού και φίλτρου καμπίνας στην 120i :
Λάδια (από Λαμπριανίδη, ELF SLX 5-30): 5lt *9,5€=47,5€
Φίλτρο λαδιού 7,9 €
Φίλτρο καμπίνας (ενεργού άνθρακα): 52,1 € (αυτό...πόνεσε)Εργατικά, δεν πλήρωσα. Εβαλαν και λίγο υγρό γράσσο (κάτι σαν το WD40 ) στο κούμπωμα του λεβιέ ταχυτήτων και έχει μαλακώσει αρκετά τώρα (έχω βάλει το short shift της BMW ο @@ρας! ).
Σύνολο, 107,5 € όχι κι άσχημα, αν σκεφτείς την τιμή του φίλτρου καμπίνας! -
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
20 Ευρω το λιτρο για Shell Helix Ultra 5w40
Αθανατες ελληνικες αντιπροσωπιες...Σου κάνουν και μια έκπτωση 20% και νομίζουν πως σου χρυσώνουν το χάπι.
Πρέπει να ήταν η μοναδική φορά που πήγαινα χωρίς δικά μου λάδια, με το σκεπτικό ότι θα φουσκώσουν κάτι άλλο στο λογαριασμό και θα πάει περίπατο η διαφορά.Δεν ανέφερα μάλιστα πως είχαν χρεώσει 26€ το υγρό για τους καθαριστήρες το οποίο φυσικά διόρθωσαν παρά την προσπάθειά τους να εφαρμόσουν το 'Κόψε γρήγορα το τιμολόγιο να πληρώσει να φύγει'.
-
26 ευρώ το λίτρο το castrol edge 5-30 στην Βιαμάρ
Πριτς -
Εγκεφαλικο θ απαθω με αυτες τις τιμες στο λιτρο των λαδιων
Εγω τους πηγαινω τα δικα μου -
51 ευρώ για ένα φίλτρο
Από λίγο ψάξιμο βρίσκεις Mann με 18 ευρώ και Purflux με 23 ευρώ. Ντάξει μπορεί να είναι προσφορά αλλά και πάλι οι αρχικές τιμές ήταν 30 με 35 ευρώ. Υπάρχει και ένα της Mecafilter στα 55 χωρίς την έκπτωση μάλλον αυτό βάζει η BMW -
παιδια μαθετε να αγοραζετε ανταλλακτικα μονοι σας και να τα τοποθετειτε.οσο περισσοτερα θα μαθενετε τοσα λιγοτερα χρηματα θα δινετε.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
παιδια μαθετε να αγοραζετε ανταλλακτικα μονοι σας και να τα τοποθετειτε.οσο περισσοτερα θα μαθενετε τοσα λιγοτερα χρηματα θα δινετε.Για να μου βαλουν το φιλτρο καμπινας στο συρταρακι,στο hyundai (δουλεια σαν να ανοιγεις το συρταρι της κουζινας σου να παρεις ενα πιρουνι) θελουν 20 ευρω εργασια.....
Το ιδιο κοροιδια ειναι οταν βλεπουν να στραγγιζουν τα λαδια απο κατω και παιρνουν 40 ευρω εργασια. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
παιδια μαθετε να αγοραζετε ανταλλακτικα μονοι σας και να τα τοποθετειτε.οσο περισσοτερα θα μαθενετε τοσα λιγοτερα χρηματα θα δινετε.
Για να μου βαλουν το φιλτρο καμπινας στο συρταρακι,στο hyundai (δουλεια σαν να ανοιγεις το συρταρι της κουζινας σου να παρεις ενα πιρουνι) θελουν 20 ευρω εργασια.....
Το ιδιο κοροιδια ειναι οταν βλεπουν να στραγγιζουν τα λαδια απο κατω και παιρνουν 40 ευρω εργασια.ναι αλλά αν έχει εγγύηση τι κάνεις??
το αλλάζεις μόνος σου και πάει περίπατο ? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για να μου βαλουν το φιλτρο καμπινας στο συρταρακι,στο hyundai (δουλεια σαν να ανοιγεις το συρταρι της κουζινας σου να παρεις ενα πιρουνι) θελουν 20 ευρω εργασια.....
Το ιδιο κοροιδια ειναι οταν βλεπουν να στραγγιζουν τα λαδια απο κατω και παιρνουν 40 ευρω εργασια.ναι αλλά αν έχει εγγύηση τι κάνεις??
το αλλάζεις μόνος σου και πάει περίπατο ?Ναι το αλλαζεις εσυ, και τους ζητας στο σερβις να μην αλλαχτει. Δεν χανεται καμια εγγυηση απο τετοια πραγματα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
51 ευρώ για ένα φίλτρο
Από λίγο ψάξιμο βρίσκεις Mann με 18 ευρώ και Purflux με 23 ευρώ. Ντάξει μπορεί να είναι προσφορά αλλά και πάλι οι αρχικές τιμές ήταν 30 με 35 ευρώ. Υπάρχει και ένα της Mecafilter στα 55 χωρίς την έκπτωση μάλλον αυτό βάζει η BMWΜην παίζεις με τον πόνο μου!
Πρώτη φορά το άλλαξα, δεν το περίμενα τόσο... πιασοκώλικο!
Του χρόνου, θα πάω προετοιμασμένος!
-
Pre-lub;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Pre-lub;Εστω αυτό αν δεν βρω φθηνότερο ανταλλακτικό!
-
Για αλλαγή λαδιών, φιλτρο λαδιου-αερος-βενζίνης-καμπίνας, στις 30000χλμ στο scirocco θέλουν 400ευρώ(αντιπροσωπεία) ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ. Καλύτερα να χάσω την εγγύηση, αλλωστε σε 6 μήνες λήγει!
Και κάτι άλλο? Αν δε γίνει αλλαγή υγρών φρένων τι γίνεται? Ο πατέρας μου στο brava του 2000 δεν έχει αλλάξει ποτέ!
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Για αλλαγή λαδιών, φιλτρο λαδιου-αερος-βενζίνης-καμπίνας, στις 30000χλμ στο scirocco θέλουν 400ευρώ(αντιπροσωπεία) ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ. Καλύτερα να χάσω την εγγύηση, αλλωστε σε 6 μήνες λήγει!
Και κάτι άλλο? Αν δε γίνει αλλαγή υγρών φρένων τι γίνεται? Ο πατέρας μου στο brava του 2000 δεν έχει αλλάξει ποτέ!Το κόστος αλλαγής υγρών φρένων δε νομίζω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πάντως κι εγώ απ' ό,τι θυμάμαι πιο παλιά δεν άλλαζαν υγρά φρένων τόσο συχνά. Νέα μόδα
Ρώτα και αλλού πάντως, είναι κρίμα να χάσεις την εγγύηση. Εγώ πλήρωσα για τη Β 300€ όταν η ίδια αντιπροσωπεία, αλλά διαφορετικό υποκατάστημα, μου ζητούσε 550€ Όπου σε πιάσουν. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Και κάτι άλλο? Αν δε γίνει αλλαγή υγρών φρένων τι γίνεται? Ο πατέρας μου στο brava του 2000 δεν έχει αλλάξει ποτέ!Το κόστος αλλαγής υγρών φρένων δε νομίζω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πάντως κι εγώ απ' ό,τι θυμάμαι πιο παλιά δεν άλλαζαν υγρά φρένων τόσο συχνά. Νέα μόδα
Ρώτα και αλλού πάντως, είναι κρίμα να χάσεις την εγγύηση. Εγώ πλήρωσα για τη Β 300€ όταν η ίδια αντιπροσωπεία, αλλά διαφορετικό υποκατάστημα, μου ζητούσε 550€ Όπου σε πιάσουν.Δεν είναι θέμα μόδας αλλά πραγματικότητα και λέγεται υγροσκοπικότητα των υγρών. Στην καθημερινή οδήγηση δεν θα το καταλάβεις αλλά σε μια μεγάλη κατηφορική διαδρομή με βραστά φρένα στο τέλος σίγουρα θα ευχόσουν να είχες δώσει τα 40 ευρω για την αλλαγή. Επίσης η παγιδευμένη υγράσια κάνει κακό στα διάφορα μεταλικά τμήματα του κυκλώματος.
@Hifi
Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις και Ελλάδα τέτοιες τιμές. Επίσης τα μη ενεργού άνθρακα είναι συνήθως μισή τιμή -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Για αλλαγή λαδιών, φιλτρο λαδιου-αερος-βενζίνης-καμπίνας, στις 30000χλμ στο scirocco θέλουν 400ευρώ(αντιπροσωπεία) ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ. Καλύτερα να χάσω την εγγύηση, αλλωστε σε 6 μήνες λήγει!Και κάτι άλλο? Αν δε γίνει αλλαγή υγρών φρένων τι γίνεται? Ο πατέρας μου στο brava του 2000 δεν έχει αλλάξει ποτέ!
Δεν χάνεις καμμία εγγύηση.Νόμος 1400 του 2002 ή αλλιώς Block Exemption.
-
@aggeloooos2000
Το ίδιο service σε αντιπροσωπέια της επαρχίας κοστίζει 240Ε και νομίζω περιλαμβάνει και φίλτρο βενζίνης (που και πάλι πολλά χρήματα είναι, έξω το κάνεις με λιγότερα)
Για υγρά φρενων, η Vw συνιστά κάθε 2 χρόνια και προσωπικά αυτό κάνω
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?