-
Γνωστό ότι εκτός Αθήνας οι τιμές είναι πολύ καλύτερες. Αν όμως δεν μάθω ότι αυτή η τιμολογιακή πολιτική ακολουθείται από λίγους, θα αλλάξω τη (θετική) γνώμη που έχω για τη συντήρηση των Toyota.
Δηλαδή και χρεώνουν πολλά λόγω της 6ετούς εγγύησης και θα στα παίρνουν διπλά από τα service; Τα 220 -
Καλημέρα σε όλους -ες ,πλησιάζει η ώρα για το service των 40000 χλμ για το ypsilon(1.2 16v 2004) και η εγγύηση λήγει σε 1 1/2 μήνα ,πήρα λοιπόν τηλέφωνα για να ρωτήσω πάνω κάτω το κόστος σε εξουσιοδοτημένα ,όλοι μου είπαν από 230 έως 250 χωρίς τα τακάκια (τα οποία χρειάζεται και δεν ξέρω το κόστος τους),κοιτάω το βιβλίο service και η διαφορά των 20000 (που κόστισε 140 euro)και 40000 χλμ είναι κάτι παραπάνω οπτικοί έλεγχοι και σύνδεση του κινητήρα με μικροφίς διαγνωστικό, μιας και δεν ξέρω από τεχνικά θα ήθελα την βοήθειά σας για να δω εάν πρέπει να τα σκάσω κανονικά σε εξουσιοδοτημένο ή μπορώ να πάω σε κάποιον άλλο μηχανικό και εάν έχετε κανένα να μου προτείνεται ,μένω στα Κάτω Πατήσια ,ευχαριστώ εκ των προτέρων
To θέμα ενσωματώθηκε εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=7756 cmarin
-
Τι αλλάζεις στα 40.000 ; εκτός από λάδιο φίλτρα ;
-
έλα μου ντε; το βιβλιο δεν λέει κάτι διαφορετικό σε σχέση με το service των 20000
-
Γνώμη μου,αν δεν έχει όντως κάτι άλλο να αλλαχτεί εκτός από λάδια-φίλτρα να πας ΕΞΩ!!!Ρώτα τους τι λάδια φοράει,αγόρασέ τα μαζί με φίλτρα και τακάκια (έστω κιαπό την αντιπροσωπεία αν δεν θες να πας σε άλλο κατάστημα) και πήγαινε σε ένα συνεργείο έξω που να δουλεύει και Lancia.Μην τους αφήσεις να στον πιάσουν τόσο χοντρά για κάτι τόσο απλό...Λάδια θα αλλάξουν όχι εγκέφαλο...
-
παραθέτω την απάντηση ενός μέλους σε ένα άλλο forum σχετικά με το ypsilon( το συνεργείο το έχω κάνει edit εγώ) :
-
Φιλος μου εκανε σε saab 93 service των 40κ, ποσο???
..........
800 ευρω!!!!
Ακομα λιποθυμος ειναι......
-
Γιατι δεν ρωτας τιμες σε επαρχιακο εξουσιοδοτημενο συνεργειο;Εχω ακουσει για μεγαλες διαφορες στις χρεωσεις.
-
Σε λιγες μερες θα σας πω και εγω ποσο παει το μεγαλο σερβις των 60000χλμ στο HGT.Αλλαζονται ιμαντες, ρουλεμαν,τεντωτηρες,λαδια και ολα τα φιλτρα.Το καλο ειναι οτι στην εγγυηση θα περαστει το μεταλλικο καλυμα των προκαταλυτων καθως και η φλατζα εξαγωγης .
-
Service 60.000km (Volvo S40-1.8 )
Φίλτρο λαδιού=13
-
TRAVELLER
εγώ νομίζω ότι είναι πολλά τα 539 ευρώ για σέρβις χωρίς αλλαγή ιμάντα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
TRAVELLERεγώ νομίζω ότι είναι πολλά τα 539 ευρώ για σέρβις χωρίς αλλαγή ιμάντα.
Λες ε;; Τι να σου πω , μπορεί και να είναι , δεν ξέρω. Εχουν 'χτυπήσει' πολύ την εργασία.Από το συνολικό κόστος εργασίας ,τα 60
-
Δεν έχουν όλα ιμάντα αλλά αρκετά έχουν και καδένα.
Λέω ότι είναι πολλά διότι στα αυτοκίνητα της οικογενείας με αλλαγή ιμάντα (εργασία ιδιαίτερα επίπονη και δαπανηρή σε κόστος) πληρώναμε περίπου 500 ευρώ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν έχουν όλα ιμάντα αλλά αρκετά έχουν και καδένα.Λέω ότι είναι πολλά διότι στα αυτοκίνητα της οικογενείας με αλλαγή ιμάντα (εργασία ιδιαίτερα επίπονη και δαπανηρή σε κόστος) πληρώναμε περίπου 500 ευρώ.
Ε, ναι. Σε αυτή την περίπτωση είναι όντως πολλά
-
Είχε και τακάκια μπρος-πίσω όμως. Από άποψη κόστους συντήρησης, καλύτερα καδένα
@elteo: Τα 500 ευρώ με ιμάντα είχαν και τακάκια μέσα;
-
Στο ένα ναι (αυτοκίνητο πόλης) μπρόστα μόνο όμως.
Στα άλλα όχι, είναι λίγα τα 60χιλ για τακάκια. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Είχε και τακάκια μπρος-πίσω όμως. Από άποψη κόστους συντήρησης, καλύτερα καδένα@elteo: Τα 500 ευρώ με ιμάντα είχαν και τακάκια μέσα;
Σωστός ο lkar
-
Είναι λίγα τα 60.000 χλμ για τακάκια; Αν το κινεί κανείς στην πόλη και ειδικά σε στενούς δρόμους δύσκολα γλιτώνει αλλαγή πριν τα 20.000. Βέβαια παίζει ρόλο και η ποιότητα/σκληρότητα. Στα Accent αλλάζω κάθε 15.000, στο Astra με 21.000 δεν τα έχω αλλάξει ακόμα αλλά ίσως χρειαστεί σε λίγο καιρό που θα τα κοιτάξουν στο service 2ετίας.
-
Το Volvo που έχει ιμάντα αλλάζει πάνω από τις 150.000 χλμ όπως και τα Honda. Η καδένα σ' αυτή τη περίπτωση δεν προσφέρει μεγάλη οικονομία γιατί η αλλαγή της είναι πιο δύσκολη (μπαίνεις στα 'υγρά' μέρη του κινητήρα, λάδια διαρροές κλπ.) και σίγουρα θα χρειαστεί αλλαγή πριν αλλάξεις δεύτερη φορά ιμάντα στα άλλα.
Θυμάμαι σε GTI του 1984 η αλλαγή του ιμάντα γινόταν σε 15 λεπτά με κόστος λίγο παραπάνω από το ανταλλακτικό. Άλλαζε πολύ πιο συχνά ο ιμάντας αλλά ήταν καλύτερα τότε.
-
Τι λέτε ρε παιδιά; Τα λεφτά είναι πάρα πολλά.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?