-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπορεί να μας γδύνουν με αισχρό τρόπο, αλλά λέμε ...
Τι να κάνεις όμως ρε συ? Αξίζει να χάσεις την εγγύηση και να πληρώνεις τα διπλάσια μετά? Αμάν κάνουν να αποφύγουν να σου βάλουν μια ζημιά στην εγγύηση.
Και έρχεται το εύλογο ερώτημα ...αξίζει να έχεις 5-6ετη εγγύηση (ειδικά όταν τα μισά είναι κ μέσω ασφαλιστικής) ?
Κανείς δε ξέρει...ελπίζω να μη χρειαστεί να μάθει 'the hard way' με ένα 1000άκο λογαριασμό που θα μπορούσε να το πλήρωνε η εγγύηση, επειδή πήγες να γλυτώσεις 50 ευρώ στο service
Στη BMW πάντως λίγει στις 21 Αυγούστου.
(εεετοιμαζώ μπλοκεεε...μοναχά, για πάρτυ σου )
-
Ξέρετε κάποιο καλό συνεργείο (και αν γίνεται και με λογικές τιμές) για Seat κοντά σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Παλλήνη, Πικέρμι, κτλ;
Πρέπει να κάνω το 1ο σέρβις απ' όταν το αγόρασα και δε ξέρω πού να απευθυνθώ. Μόνο τη Βελμάρ στο Γέρακα ξέρω και δεν έχω ιδέα από τιμές τι λέει...
Ευχαριστώ!
-
Opel Astra H, service 2ου χρονου/30.000 χλμ (ειχα βεβαια 20.000 αλλά υπερισχυουν τα 2 ετη).
365 ευρώ με φιλτρο ενεργου ανθρακα που ζητησα και καθαρισμό κλιματιστικού (λογω μποχας).
Δεν αλλαχθηκαν τακακια.
Μη πηραν τηλ, ειναι ετοιμο, φορεσα τις ζαρτιέρες μου και πήγα να εξοφλήσω.... -
Ο χρήστης Chuckie έγραψε:
Opel Astra H, service 2ου χρονου/30.000 χλμ (ειχα βεβαια 20.000 αλλά υπερισχυουν τα 2 ετη).
365 ευρώ με φιλτρο ενεργου ανθρακα που ζητησα και καθαρισμό κλιματιστικού (λογω μποχας).
Δεν αλλαχθηκαν τακακια.
Μη πηραν τηλ, ειναι ετοιμο, φορεσα τις ζαρτιέρες μου και πήγα να εξοφλήσω....Τι σου άλλαξαν για 365 ευρώ????
Τι μοτέρ φοράς?
Δώσε λίγο λεπτομέρειες...δεν είναι δυνατόν να είναι ΤΟΣΟ ακριβό το service σου.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δεν αλλαχθηκαν τακακια.
Μη πηραν τηλ, ειναι ετοιμο, φορεσα τις ζαρτιέρες μου και πήγα να εξοφλήσω....Τι σου άλλαξαν για 365 ευρώ????
Τι μοτέρ φοράς?
Λεπτομέρειες:
Moteur 1.6T
7-8e καρτα καυσαερίου
100e Φίλτρο ενεργού άνθρακα και καθαρισμός με ειδικό μηχάνημα του κλιματιστικού.Δλδ τα 105 ευρώ πες ήταν αυτά, άρα 260 ευρώ το service. Δεν τα θυμαμαι ολα απεξω, άλλαξαν ότι προβλέπει η Opel σε αυτό, λάδια, φίλτρα αέρα, καμπίνας (που μπηκε του ενεργού άνθρακα), υγρά φρένων και θα δω τι άλλο έχουν τικαρει και σας λέω. Πάντως εκεί στα 260 νομίζω παίζει το service διετίας....(δεν αλλαχθηκαν φυσικά τίποτα σε λουριά, ιμάντες κτλ).
Δλδ, πχ στο δικό σου αντίστοιχα, που ειναι ποιο premium κατηγορία και τιμή, αν επιτρέπεται τι πλήρωσες σε αντίστοιχο service? Ειναι φαρμακείο η Opel? (στο πρωτο service στον εναν χρόνο πλήρωσα κατι σαν 70 ευρώ μαζί με κάρτα καυσαερίων, δλδ μόνο λάδια). -
Δεν αλλαχθηκαν τακακια.
Τι μοτέρ φοράς?
Λεπτομέρειες:
Moteur 1.6T
7-8e καρτα καυσαερίου
100e Φίλτρο ενεργού άνθρακα και καθαρισμός με ειδικό μηχάνημα του κλιματιστικού.Δλδ τα 105 ευρώ πες ήταν αυτά, άρα 260 ευρώ το service. Δεν τα θυμαμαι ολα απεξω, άλλαξαν ότι προβλέπει η Opel σε αυτό, λάδια, φίλτρα αέρα, καμπίνας (που μπηκε του ενεργού άνθρακα), υγρά φρένων και θα δω τι άλλο έχουν τικαρει και σας λέω. Πάντως εκεί στα 260 νομίζω παίζει το service διετίας....(δεν αλλαχθηκαν φυσικά τίποτα σε λουριά, ιμάντες κτλ).
Δλδ, πχ στο δικό σου αντίστοιχα, που ειναι ποιο premium κατηγορία και τιμή, αν επιτρέπεται τι πλήρωσες σε αντίστοιχο service? Ειναι φαρμακείο η Opel? (στο πρωτο service στον εναν χρόνο πλήρωσα κατι σαν 70 ευρώ μαζί με κάρτα καυσαερίων, δλδ μόνο λάδια).Γιαυτό το λέω...γιατί σε ΕΓΔΑΡΑΝ και σου κόστισε περισσότερο από το δικό μου.
Service 2ετίας παρομοίως. Αν και στη BMW δεν είναι έτσι, γιατί το πας όποτε στο ζητήσει το αυτοκίνητο...αλλά το έχω 2 χρόνια σχεδόν παρά ένα μήνα.
Με κάρτα καυσαερίων πλήρωσα 160 ευρώ για:
-Αλλαγή λαδιών
-Φίλτρο λαδιού
-Φίλτρο αέρα
-Φίλτρο καμπίνας (ενεργού άνθρακα)
-Αλλαγή υγρών φρένων και εξαέρωση συστήματος
-Υγρά φρένων
Συν τα λάδια που τους πήγα εγώ: 55 ευρώ, τελικό σύνολο: 215 ευρώ. -
Δες το παρακάτω. Το κόστος είναι υπερβολικό.
viewtopic.php?p=1284543#p1284543
Μήπως δεν σου έκαναν εκπτώσεις; Δεν εξηγείται αλλιώς.
Ευχαριστώ.
-
Δεν αλλαχθηκαν τακακια.
Μη πηραν τηλ, ειναι ετοιμο, φορεσα τις ζαρτιέρες μου και πήγα να εξοφλήσω....Πολλλλλά σου πήραν.
Το service διετίας χωρίς τακάκια κοστίζει βαριά 200€ ( με φίλτρα , λάδια , φίλτρα κλιματισμού , καθαρισμό μηχανής , ελέγχους κτλ ). Στο 4ετίας ( που είναι και ο ιμάντας ) πλήρωσα με επιπλέον ρουλεμάν χρονισμού , με Opel Assistance και το ένα και το άλλο ( κάρτα καυσαερίων , υγρά φρένων , συντήρηση ECC κτλ ) , 550 ευρώ περίπου.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δεν αλλαχθηκαν τακακια.
Τι μοτέρ φοράς?
Λεπτομέρειες:
Moteur 1.6T
7-8e καρτα καυσαερίου
Δλδ, πχ στο δικό σου αντίστοιχα, που ειναι ποιο premium κατηγορία και τιμή, αν επιτρέπεται τι πλήρωσες σε αντίστοιχο service? Ειναι φαρμακείο η Opel? (στο πρωτο service στον εναν χρόνο πλήρωσα κατι σαν 70 ευρώ μαζί με κάρτα καυσαερίων, δλδ μόνο λάδια).Γιαυτό το λέω...γιατί σε ΕΓΔΑΡΑΝ και σου κόστισε περισσότερο από το δικό μου.
Service 2ετίας παρομοίως. Αν και στη BMW δεν είναι έτσι, γιατί το πας όποτε στο ζητήσει το αυτοκίνητο...αλλά το έχω 2 χρόνια σχεδόν παρά ένα μήνα.
-Αλλαγή λαδιών
-Φίλτρο λαδιού
-Φίλτρο αέρα
-Υγρά φρένων
Συν τα λάδια που τους πήγα εγώ: 55 ευρώ, τελικό σύνολο: 215 ευρώ.Και στην Opel το αμάξι το ζητά αλλά εάν συμπληρώσεις τα δύο χρόνια το αμάξι θα το ζητήσει έστω και εάν ούτε τα χλμ ούτε οι ώρες λειτουργίας είναι αυτές που προβλέπονται...
Τον έγδαραν χωρίς συζήτηση.Περίπου στα 200 με 220 ευρώ κοστίζει το διετίας. Εμένα μου είχε πάει 224 με Opel Assistance.
-
Για τα περί εγγυήσεων...
Έσπασε σωληνάκι φρένων σε έβο και ο ιδιοκτήτης το πήγε στον Σ και του είπαν: 'κύριε μου, δεν έχετε κάνει κανένα σέρβις σε εμάς ή σε κάποιον εξουσιοδοτημένο, άρα ...γεια σας!'
-
Αλλαγη λαδιών με 4 λίτρα full συνθετικό λάδι 5-40 και κλασσικούς ελέγχους 100 ευρώ.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για τα περί εγγυήσεων...Έσπασε σωληνάκι φρένων σε έβο και ο ιδιοκτήτης το πήγε στον Σ και του είπαν: 'κύριε μου, δεν έχετε κάνει κανένα σέρβις σε εμάς ή σε κάποιον εξουσιοδοτημένο, άρα ...γεια σας!'
Και που είναι το περίεργο?
Μπορεί να μην έχει καμία σχέση το σπάσιμο (αφου μιλάμε για ελατωματικό εξάρτημα) με τα σερβις, αλλα βρήκαν πολυ καλό πάτημα.
Πιστεύω οτι σε καθε ανάλογη περίπτωση θα άκουγε το ίδιο. -
Περιλαμβάνονται και τα αναλώσιμα συνεργείου, ε; (κοκακολες+σουβλάκια)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Περιλαμβάνονται και τα αναλώσιμα συνεργείου, ε; (κοκακολες+σουβλάκια)Ρε γμτ μου εχει ληψει το σκηνικο που οταν πηγαινα για service (ακομα και για αλλαγη λαδιων περιπου 3 φορες το χρονο) αραζαμε στο συνεργειο απο το πρωι με καφεδακι, μετα σουβλακια κλπ. Βεβαια ο καφεσ επαιζε τουλαχιστον μια φορα το μηνα...να περασουμε να πουμε ενα γεια στα παιδια....τωρα με τη δουλεια ουτε να κλασουεμ δεν προλαβαινουμε
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Περιλαμβάνονται και τα αναλώσιμα συνεργείου, ε; (κοκακολες+σουβλάκια)
Ρε γμτ μου εχει ληψει το σκηνικο που οταν πηγαινα για service (ακομα και για αλλαγη λαδιων περιπου 3 φορες το χρονο) αραζαμε στο συνεργειο απο το πρωι με καφεδακι, μετα σουβλακια κλπ. Βεβαια ο καφεσ επαιζε τουλαχιστον μια φορα το μηνα...να περασουμε να πουμε ενα γεια στα παιδια....τωρα με τη δουλεια ουτε να κλασουεμ δεν προλαβαινουμε
ταρίφας είσαι;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν αλλαχθηκαν τακακια.
Τι μοτέρ φοράς?
Λεπτομέρειες:
Moteur 1.6T
7-8e καρτα καυσαερίου
-Αλλαγή λαδιών
-Φίλτρο λαδιού
-Φίλτρο αέρα
-Υγρά φρένων
Συν τα λάδια που τους πήγα εγώ: 55 ευρώ, τελικό σύνολο: 215 ευρώ.Και στην Opel το αμάξι το ζητά αλλά εάν συμπληρώσεις τα δύο χρόνια το αμάξι θα το ζητήσει έστω και εάν ούτε τα χλμ ούτε οι ώρες λειτουργίας είναι αυτές που προβλέπονται...
Τον έγδαραν χωρίς συζήτηση.Περίπου στα 200 με 220 ευρώ κοστίζει το διετίας. Εμένα μου είχε πάει 224 με Opel Assistance.
Τα γουρουνόσκυλα! A plague to their housesssssss. Και αντε γεια, κριμα, γιατί Opel εχει και η γυναίκα μου και άλλα δύο ο πατέρας μου.....Δεν θα μας ξαναδούν.
Παιζει κάτι αξιόπιστο και με νορμαλ τιμες στα Β.Π.? -
Στο δικό μου Opel Astra GTC 1.8 MY2005 χτες στο σέρβις 4ετίας μου άλλαξαν:Λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα υγρό παρμπρίζ, υγρά φρένων, βαλβολίνες κιβωτίου, μπουζί και το πίσω μάκτρο υαλοκαθαριστήρα. Επιπλέον, ζήτησα λίπανση πίσω άξονα (κόστος εργασίας 21,5 ευρώ) και αλλαγή προβολέων Η7 με τις Philips extreme power που τους πήγα εγώ Μου έλεγξαν και τον κλιματισμό δωρεάν. Στα υλικά χρέωσαν και καθαριστικό σπρέι για τα μπεκ.
Κόστος υλικών χωρίς τα 5 λίτρα λάδι (Motul Specific 5W30 LL A/B 025) που τους πήγα εγώ, 113,63 ευρώ.
Κόστος εργασίας 152,27 ευρώ..Σύνολο 265,9 ευρώ...Αν βάλουμε και τα 65 ευρώ που μου κόστισαν τα λάδια...πάμε περίπου στα 331 ευρώ, με 3 εργασίες επιπλέον από τα κατ αυτούς απαραίτητα (αλλαγή πίσω μάκτρου, λίπανση πίσω άξονα, αλλαγή βαλβολινών) που κοστολογήθηκαν συνολικά στα 79 ευρώ.Κατά συνέπεια αν έκανα ακριβώς όσα μου ζήτησαν θα πλήρωνα (μαζί με τα λάδια) περίπου 252 ευρώ, τιμή που μου φαίνεται αρκετά λογική.
Το συνεργείο ήταν της Mega Motors στα Καμίνια.
Chuckie φίλε μου σίγουρα σου έπιασαν τον κ@λο...Παρεπιπτόντως, είχα την εντύπωση ότι θα ζητούσαν και αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου (και αντλίας νερού, όπως συνηθίζουν) αλλά μου είπαν ότι στο μοτέρ μου (Ζ18ΧΕ) αλλάζεται στα 6 χρόνια ή 90.000 χλμ κι όχι στα 4 ή 60.000χλμ -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
...... Στα υλικά χρέωσαν και καθαριστικό σπρέι για τα μπεκ........Τι ειναι αυτο ;
-
Υποτίθεται ότι έκαναν καθαρισμό μπεκ και χρησιμοποίησαν κάποιο καθαριστικό σπρέι (ολόκληρο μπουκάλι) το οποίο χρεώθηκε γύρω στα 10 ευρώ.
Νομίζω χρησιμοποίησαν αυτό (αν θυμάμαι καλά τη συσκευασία)
http://www.tunap.com/en/ranges/automoti ... /p137.html -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Υποτίθεται ότι έκαναν καθαρισμό μπεκ και χρησιμοποίησαν κάποιο καθαριστικό σπρέι (ολόκληρο μπουκάλι) το οποίο χρεώθηκε γύρω στα 10 ευρώ.
Νομίζω χρησιμοποίησαν αυτό (αν θυμάμαι καλά τη συσκευασία)
http://www.tunap.com/en/ranges/automoti ... /p137.htmlΝομιζα οτι μονο με υπερηχους καθαριζαν τα μπεκ ,δεν ηξερα οτι υπηρχαν και σπραιη .Παντως αν μπεις στην διαδικασια να τα βγαλεις καλο ειναι να κανεις και μια ογκομετρηση για να ελενξεις αν δουλευουν σωστα και να αλλαξεις και τα o rings φυσικα.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?