-
Στα τεσσεράμησι χρόνια συμβίωσής μου με nissan almera challenge το συνολικό ποσό που πλήρωσα για service από την στιγμή αγοράς δεν υπερβαίνει τα 600 ευρώ. Σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο πάντα.
-
Ενας φιλος μου κ γω ειχαμε VW Polo 16v. Οποτε τα πηγαιναμε για service μετα κλαιγαμε ο ενας στον ωμο του αλλου, δεν ειχαμε δει ποτε διψηφιο νουμερο (σε ευρω) στη λυπητερη ακομα κ στα μικρα service. Εγω πηρα τωρα Ιαπωνα κ ησυχασα! Ο φιλος μου ριχνει ακομα καντηλια κ ειναι με το χερι στην τσεπη...
Α, κ BTW, VW service Ραφτοπουλος (εξουσιοδοτημενο μη χε...) στη Ν. Ερυθραια, απατεωνας μεγιστος! Του ειχα παει το εν λογο πολο για ελεγχο πριν το αγορασω, χαρτι ειναι μου λεει, παρτο αφοβα. Οντως το πηρα κ μετα απο λιγες μερες του το παω για service (χωρις να το εχω κυκλοφορησει σχεδον καθολου) κ τι μου λεει το θηριο; Εχει προβλημα η υδραυλικη κρεμαγιερα κ δεν επισκευαζεται, θελει αντικατασταση!!! Καταλαβαινετε τι ακολουθησε... -
Καλά ρε παιδιά πως έχουν ακριβίνει έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα. ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ μου φένεται οτι τα πληρώνεται γενικός τα αμάξια....και στην συντήρηση. Ας σας δώσω ορισμένα παραδείγματα:
To αμάξι Volvo 240 του 1985
.Αλλαγή Λαδιών :$19 για Mobil και $25 για συνθετικό λάδι μαζί ΜΕ Φίλτρο.
.Αλλαγή αμορστισέρ και Sway Bars με Blistein(κίτρινα) και IPD Swaybars. $120 για έργασια. Τα αμορσισέρ τα αγόρασα για $150 κομπλέ και τα Swaybars $180
.Ball Joints για $17 το καθένα
.Ατσάλινοι σωλήνες Aftermarket για τα φρένα....6 σωλήσες συνολο λόγο διπλών πιστονιών στα δισκόφρενα. $75
και για να μην τα πολύλέω....
5.700cc 240HP Tuned Port Injection μαζί μέ το αυτόματο σασμάν απο Corvette του 1988 για $1.200 και άλλα $1.500 όταν το έβαλα στο Volvo μου. Καθόλου άσχημα για 14.7sec στο 400αρι.....Τρελό θα μου πείτε...αλλο αυτό είναι άλλη ιστορία.
Επίσης ετοιμάζω ένα Setup στα 330 HP ΝΑ η 550HP Supercharged και έχω αρχίσει να μαζέυω τα εξαρτήματα.
Πχ Wiring harness για $50, Exhaust Manifolds για $40...Computer για $50...ΜΑΖΙ με ταχυδρομικά
Βέβαια ας είμαι καλά που πιάνουν λίγο τα χέρια μου και έχω μάθει πία τα κατατόπια για να βρίσκω εξαρτήματα σε εξευτηλιστικές τιμές.
Δεν θέλω να με παρεξηγήσετε αλλά άμα είναι να πλήρώνεται 80-90 Ευρώ για αλλαγή λαδιών, και 300 για αλλαγή φρένων και να λέτε και ευχαριστώ είστε άξιοι τις τύχης σας. Και μετά σου λένε γιατί η Ελλάδα έχει ακριβίνει...και την απάντηση θα την δώσω αμεσως.
Επειδή στην Ελλάδα ζούμε η πολλούς λεφτάδες η πολλά κοροίδα.
Ξυπνήστε επιτέλους.....Νομίζω οτι έχω δίκιο.
-
GFON καλημέρα,
Το αυτοκίνητο το αγόρασα από την TOYOTA CITYCAR στη Βουλιαγμένης και κάνω εκεί τα σέρβις (είναι λίγο πριν τον Παναγιωταράκο όπως πας για παραλία στο δεξί σου χέρι).
Από την αντιπροσωπεία είμαι πολύ ευχαριστημένος. -
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Καλά ρε παιδιά πως έχουν ακριβίνει έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα. ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ μου φένεται οτι τα πληρώνεται γενικός τα αμάξια....και στην συντήρηση. Ας σας δώσω ορισμένα παραδείγματα:To αμάξι Volvo 240 του 1985
.Αλλαγή αμορστισέρ και Sway Bars με Blistein(κίτρινα) και IPD Swaybars. $120 για έργασια. Τα αμορσισέρ τα αγόρασα για $150 κομπλέ και τα Swaybars $180
.Ατσάλινοι σωλήνες Aftermarket για τα φρένα....6 σωλήσες συνολο λόγο διπλών πιστονιών στα δισκόφρενα. $75
5.700cc 240HP Tuned Port Injection μαζί μέ το αυτόματο σασμάν απο Corvette του 1988 για $1.200 και άλλα $1.500 όταν το έβαλα στο Volvo μου. Καθόλου άσχημα για 14.7sec στο 400αρι.....Τρελό θα μου πείτε...αλλο αυτό είναι άλλη ιστορία.
Επίσης ετοιμάζω ένα Setup στα 330 HP ΝΑ η 550HP Supercharged και έχω αρχίσει να μαζέυω τα εξαρτήματα.
Πχ Wiring harness για $50, Exhaust Manifolds για $40...Computer για $50...ΜΑΖΙ με ταχυδρομικά
Βέβαια ας είμαι καλά που πιάνουν λίγο τα χέρια μου και έχω μάθει πία τα κατατόπια για να βρίσκω εξαρτήματα σε εξευτηλιστικές τιμές.
Δεν θέλω να με παρεξηγήσετε αλλά άμα είναι να πλήρώνεται 80-90 Ευρώ για αλλαγή λαδιών, και 300 για αλλαγή φρένων και να λέτε και ευχαριστώ είστε άξιοι τις τύχης σας. Και μετά σου λένε γιατί η Ελλάδα έχει ακριβίνει...και την απάντηση θα την δώσω αμεσως.
Δεν έχεις δίκιο. Συμφωνώ πως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα μπορεί να είναι ακριβότερα τα ανταλλακτικά αλλά όχι στον βαθμό που περιγράφεις. Μπορώ και εγώ να σου παραθέσω μια τεράστια λίστα με εξευτελιστηκές τιμές καινούργιων ανταλλακτικών μετά απο μια βόλτα στην Φραντζή (οι Αθηναίοι γνωρίζουν). Το θέμα είναι τι απαιτήσεις έχεις....
Εξάλλου ούτε λεφτάς είμαι και πιστεύω ούτε κορόιδο. Άνοιξα το topic για να εκφράσω την διαφωνία για τις υψηλές τιμές ορισμένων αντιπροσωπειών. Και τελικά πες μου που διάβασες οτι έδωσα 300 ευρώ για φρένα(?). -
Ο χρήστης Andreas_7 έγραψε:
Καλά ρε παιδιά πως έχουν ακριβίνει έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα. ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ μου φένεται οτι τα πληρώνεται γενικός τα αμάξια....και στην συντήρηση. Ας σας δώσω ορισμένα παραδείγματα:
To αμάξι Volvo 240 του 1985
Δεν έχεις δίκιο. Συμφωνώ πως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα μπορεί να είναι ακριβότερα τα ανταλλακτικά αλλά όχι στον βαθμό που περιγράφεις. Μπορώ και εγώ να σου παραθέσω μια τεράστια λίστα με εξευτελιστηκές τιμές καινούργιων ανταλλακτικών μετά απο μια βόλτα στην Φραντζή (οι Αθηναίοι γνωρίζουν). Το θέμα είναι τι απαιτήσεις έχεις....
Εξάλλου ούτε λεφτάς είμαι και πιστεύω ούτε κορόιδο. Άνοιξα το topic για να εκφράσω την διαφωνία για τις υψηλές τιμές ορισμένων αντιπροσωπειών. Και τελικά πες μου που διάβασες οτι έδωσα 300 ευρώ για φρένα(?).Δεν το λεω προσωπικά για εσένα. Αλλά πετάγονται ορισμένοι(για να μην λέμε ονόματα) και λένε οτι πλήρωσαν 80 Ευρώ την αλλαγή λαδιών και...έμειναν και ευχαριστημένοι. Σαν να μην σημβαίνει τίποτα. Ξέρεις πόσο είναι αυτό,!!!!! 1 ΚΑΛΟ ημερομήσθιο στην Ελλάδα........ Ασφαλός και οι αντιπροσωπείες έχουν απατεώνες...και ίσα ίσα υποστηρίζω τα μικρά συνεργεία. Στην δεκαετία του 1980 όταν βρισκόμουν Ελλάδα μόνιμα περνούσα ώρες ατέλειωτες στο συνεργείο του θείου μου και έβλεπα το μεράκι των μαστόρων τότε που ακόμα έφτιαχναν ορισμένα εξαρτήματα με τον τόρνο. Τώρα πια σου λένε πέταγμα και καινούργιο...και αν πληρώνει το κοροίδο. Δύσκολες εποχές τότε για την αυτοκίνηση στην Ελλάδα.
Ασε που μπορώ να σού πω ιστορίες σύνχρονης ελληνικής απατεωνιάς.
Παράδειγμα πριν απο 1-2 χρόνια ένα παλικάρι είχε κάνει ένα ποστ όπου ανέφερε οτί λίγες μέρες πριν φύγει για διακοπές στις 5:30 ώρα το απόγευμα το αυτοκίνητο είχε αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία(κλασικό παράδειγμα ελλατωματικού θερμοστάτη) και κατά τύχη σταμάτησε σε ένα συνεργείο οποι εκείνη την ώρα έκλεινε. Αλλά επειδή τον πέτηχε πάνω στην ανάγκη τελικά ο μηχανικός του έκανε την 'χάρη' και του έδωσε 25 λεπτά απο τον χρόνο του για να αλλάξει τον θερμοστάτη....Αφού βέβαια ξάφρωσε τον νεαρο απο 120-150 Ευρώ. Επειδή βέβαια ο νεαρός δεν είχε ίδεα τη έγινε....ήταν και ευγνώμωνας απο πάνω.
Άλλο παράδειγμα. Πριν απο 3 μήνες ο πατέρας μου στην Αθήνα άκουγε έναν θόρυβο απο την μπροστινή ανάρτηση όταν το αμάξι έστριβε(96' Accent 80,000κμ). Πήγε ο άνθρωπως στην αντιπροσωπεία της Hyuindai
να το κοιτάξουν και του έλεναν ότι έπρεπε να αλλαχτεί η μπροστινή ανάρτηση(κρεμαγιέρα) και ήθελε μια ημέρα δουλειά. Μιλάμε για δουλειά 1,800 Ευρω και άνω για ένα αμάξι που με τα βιας αξίζει πάνω απο αυτά τα λεφτά. Τελικά τσαντισμένος πήγε σε ένα μηχανικό της γειτονιάς και τελικά το φταίξιμο ήταν ότι η βάση της μηχανής είχε ξέβιδώσει και αφού την έσφηξε όλα ρολόι.....Αλλά ρε παιδιά 80 Ευρώ για αλλαγή λαδιών!!! Άμα είναι έστι νόμιζω ότι βρήκα καλή δουλεία για όταν γυρίσω Ελλάδα. Κάνω 2 αλλαγές την ημέρα και ζώ βασιλικά.
Επισης...για να ξεφεύγουμε και λίγο απο τις αντιπροσωπείες. Πώς είναι οι τιμές τα μικρά συνεργεία. Έχω χάσε κάθε επαφή με τον κλάδο απο το 1993.
-
Εγω προσφατα εκανα το σερβις των 7500χλμ και αλλαξα ημισυνθετικα λαδια, φιλτρο λαδιου, με κοστος 55ε.
Ειναι γεγονος οτι οι αντιπροσωπιες γδερνουν τον κοσμακη, αλλα οσο ισχυει η εγγυηση δυσκολα παιρνεις το ρισκο να πας αλλου.
-
To δικό μου σέρβις στα 80.000 χλμ στοίχισε €150..σε μη εξουσιοδοτημένο.
Πολύ καλά. -
Το χθεσινόν σέρβις για το ΦΙΑΤ με
αλλαγή φίλτρων, υγρών, μπουζί, τακάκια εμπρός, φλάτζα μηχανής
και τις απαραίτητες ρυθμίσεις έφτασε τα 230 Ευρώ για τα ανταλακτικά
και 120 για την εργασία.Σύνολον 350 Ευρώ.
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Ενας φιλος μου κ γω ειχαμε VW Polo 16v. Οποτε τα πηγαιναμε για service μετα κλαιγαμε ο ενας στον ωμο του αλλου, δεν ειχαμε δει ποτε διψηφιο νουμερο (σε ευρω) στη λυπητερη ακομα κ στα μικρα service. Εγω πηρα τωρα Ιαπωνα κ ησυχασα! Ο φιλος μου ριχνει ακομα καντηλια κ ειναι με το χερι στην τσεπη...
Α, κ BTW, VW service Ραφτοπουλος (εξουσιοδοτημενο μη χε...) στη Ν. Ερυθραια, απατεωνας μεγιστος! Του ειχα παει το εν λογο πολο για ελεγχο πριν το αγορασω, χαρτι ειναι μου λεει, παρτο αφοβα. Οντως το πηρα κ μετα απο λιγες μερες του το παω για service (χωρις να το εχω κυκλοφορησει σχεδον καθολου) κ τι μου λεει το θηριο; Εχει προβλημα η υδραυλικη κρεμαγιερα κ δεν επισκευαζεται, θελει αντικατασταση!!! Καταλαβαινετε τι ακολουθησε...O Ραυτόπουλος δεν είναι εξουσιοδοτημένος VW
-
Να τα ξαναγράψω -άλλη μία φορά-
Ως γνωστόν το σέρβις αποτελείται από την εργασία και τα αναλώσιμα ανταλλακτικά.
Φυσικά τα 'γνήσια' (αυτά που είναι σε συσκευασία με το όνομα-λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας) είναι πιο ακριβά από τα πρώτης τοποθέτησης που κυκλοφορούν στο ελεύθερο εμπόριο. Όσο και αν φαίνεται περίεργο τα γνήσια με τα πρώτης τοποθέτησης είναι ΙΔΙΑ. Ο συμπλέκτης Luk πχ που φοράει ένα καινούριο αυτοκίνητο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιος με έναν Luk που μπορείς να αγοράσεις παντού. Δεν υπάρχουν αναλώσιμα Toyota, Nissan, VW, BMW ή όποια άλλη μάρκα θέλετε.
Μην παραπονιέστε για ακριβά 'γνήσια' ανταλλακτικά. Υπάρχουν άπειρα μαγαζιά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που πουλάν τα ΙΔΙΑ (αλλά και καλύτερης ή χειρότερης ποιότητας) σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Η εργατώρα φυσικά είναι και αυτή πιο ακριβή στα εξουσιοδοτημένα, κάτι απόλυτα λογικό γιατί -υποτίθεται- πως προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Αν τώρα κρίνετε ότι για αλλαγή 4 φίλτρων, 4 μπουζί και λαδιών απαιτείται η τεχνογνωσία των εξουσιοδοτημένων, πολύ καλά κάνετε και το πηγαίνετε.
Αν πάλι κρίνετε ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα θέλουν αλλαγή λαδιών κάθε 5 και 7,5Κ χιλιόμετρα μην παραπονιέστε για κόστος συντήρησης.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Δεν το λεω προσωπικά για εσένα. Αλλά πετάγονται ορισμένοι(για να μην λέμε ονόματα) και λένε οτι πλήρωσαν 80 Ευρώ την αλλαγή λαδιών και...έμειναν και ευχαριστημένοι. Σαν να μην σημβαίνει τίποτα. Ξέρεις πόσο είναι αυτό,!!!!! 1 ΚΑΛΟ ημερομήσθιο στην Ελλάδα........ Ασφαλός και οι αντιπροσωπείες έχουν απατεώνες...και ίσα ίσα υποστηρίζω τα μικρά συνεργεία. Στην δεκαετία του 1980 όταν βρισκόμουν Ελλάδα μόνιμα περνούσα ώρες ατέλειωτες στο συνεργείο του θείου μου και έβλεπα το μεράκι των μαστόρων τότε που ακόμα έφτιαχναν ορισμένα εξαρτήματα με τον τόρνο. Τώρα πια σου λένε πέταγμα και καινούργιο...και αν πληρώνει το κοροίδο. Δύσκολες εποχές τότε για την αυτοκίνηση στην Ελλάδα.Ασε που μπορώ να σού πω ιστορίες σύνχρονης ελληνικής απατεωνιάς.
Παράδειγμα πριν απο 1-2 χρόνια ένα παλικάρι είχε κάνει ένα ποστ όπου ανέφερε οτί λίγες μέρες πριν φύγει για διακοπές στις 5:30 ώρα το απόγευμα το αυτοκίνητο είχε αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία(κλασικό παράδειγμα ελλατωματικού θερμοστάτη) και κατά τύχη σταμάτησε σε ένα συνεργείο οποι εκείνη την ώρα έκλεινε. Αλλά επειδή τον πέτηχε πάνω στην ανάγκη τελικά ο μηχανικός του έκανε την 'χάρη' και του έδωσε 25 λεπτά απο τον χρόνο του για να αλλάξει τον θερμοστάτη....Αφού βέβαια ξάφρωσε τον νεαρο απο 120-150 Ευρώ. Επειδή βέβαια ο νεαρός δεν είχε ίδεα τη έγινε....ήταν και ευγνώμωνας απο πάνω.
Άλλο παράδειγμα. Πριν απο 3 μήνες ο πατέρας μου στην Αθήνα άκουγε έναν θόρυβο απο την μπροστινή ανάρτηση όταν το αμάξι έστριβε(96' Accent 80,000κμ). Πήγε ο άνθρωπως στην αντιπροσωπεία της Hyuindai
να το κοιτάξουν και του έλεναν ότι έπρεπε να αλλαχτεί η μπροστινή ανάρτηση(κρεμαγιέρα) και ήθελε μια ημέρα δουλειά. Μιλάμε για δουλειά 1,800 Ευρω και άνω για ένα αμάξι που με τα βιας αξίζει πάνω απο αυτά τα λεφτά. Τελικά τσαντισμένος πήγε σε ένα μηχανικό της γειτονιάς και τελικά το φταίξιμο ήταν ότι η βάση της μηχανής είχε ξέβιδώσει και αφού την έσφηξε όλα ρολόι.....Αλλά ρε παιδιά 80 Ευρώ για αλλαγή λαδιών!!! Άμα είναι έστι νόμιζω ότι βρήκα καλή δουλεία για όταν γυρίσω Ελλάδα. Κάνω 2 αλλαγές την ημέρα και ζώ βασιλικά.
Επισης...για να ξεφεύγουμε και λίγο απο τις αντιπροσωπείες. Πώς είναι οι τιμές τα μικρά συνεργεία. Έχω χάσε κάθε επαφή με τον κλάδο απο το 1993.
Εχεις πολύ δίκιο !!!
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι είναι ότι οι αντιπροσωπείες τα χρήματα που 'χάνουν' από τις άτοκες δόσεις και τις προσφορές , τα βγάζουν διπλά από τα service.Στα μικρά συνεργεία οι τιμές είναι σαφώς μικρότερες , αλλά τον άσχετο πάντα τον 'βαράνε'.
Ελπίζω τώρα με την απελευθέρωση των αντιπροσωπειών , μετά την νόμο της ΕΕ , να βρεθούν αρκετοί έξυπνοι και σωστοί επαγγελματίες να χτυπήσουν τις τιμές. Ετσι θα πάψει να ισχύει και ο εκβιασμός της εγγύησης των αντιπροσωπειών . -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να τα ξαναγράψω -άλλη μία φορά-Ως γνωστόν το σέρβις αποτελείται από την εργασία και τα αναλώσιμα ανταλλακτικά.
Φυσικά τα 'γνήσια' (αυτά που είναι σε συσκευασία με το όνομα-λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας) είναι πιο ακριβά από τα πρώτης τοποθέτησης που κυκλοφορούν στο ελεύθερο εμπόριο. Όσο και αν φαίνεται περίεργο τα γνήσια με τα πρώτης τοποθέτησης είναι ΙΔΙΑ. Ο συμπλέκτης Luk πχ που φοράει ένα καινούριο αυτοκίνητο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιος με έναν Luk που μπορείς να αγοράσεις παντού. Δεν υπάρχουν αναλώσιμα Toyota, Nissan, VW, BMW ή όποια άλλη μάρκα θέλετε.
Μην παραπονιέστε για ακριβά 'γνήσια' ανταλλακτικά. Υπάρχουν άπειρα μαγαζιά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που πουλάν τα ΙΔΙΑ (αλλά και καλύτερης ή χειρότερης ποιότητας) σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Η εργατώρα φυσικά είναι και αυτή πιο ακριβή στα εξουσιοδοτημένα, κάτι απόλυτα λογικό γιατί -υποτίθεται- πως προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Αν τώρα κρίνετε ότι για αλλαγή 4 φίλτρων, 4 μπουζί και λαδιών απαιτείται η τεχνογνωσία των εξουσιοδοτημένων, πολύ καλά κάνετε και το πηγαίνετε.
Αν πάλι κρίνετε ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα θέλουν αλλαγή λαδιών κάθε 5 και 7,5Κ χιλιόμετρα μην παραπονιέστε για κόστος συντήρησης.
Φίλε ikar τα λες πολύ σωστα!
Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία βρίσκουν και τα κάνουν!!O Ραυτόπουλος δεν είναι εξουσιοδοτημένος VW
Προσοχή σ' αυτό είναι πολλά τα εξιδικευμένα συνεργεία που ήτε το παίζουν εξουσιδιοτημένα ήτε δεν διευκρινήζουν ότι δεν είναι.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Εχεις πολύ δίκιο !!!
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι είναι ότι οι αντιπροσωπείες τα χρήματα που 'χάνουν' από τις άτοκες δόσεις και τις προσφορές , τα βγάζουν διπλά από τα service.Στα μικρά συνεργεία οι τιμές είναι σαφώς μικρότερες , αλλά τον άσχετο πάντα τον 'βαράνε'.
Ελπίζω τώρα με την απελευθέρωση των αντιπροσωπειών , μετά την νόμο της ΕΕ , να βρεθούν αρκετοί έξυπνοι και σωστοί επαγγελματίες να χτυπήσουν τις τιμές. Ετσι θα πάψει να ισχύει και ο εκβιασμός της εγγύησης των αντιπροσωπειών .Βασίλη δεν ισχύει αυτό για όλες τις αντιπροσωπείες. Το σέρβις που έκανα στο Clio νομίζω πως έγινε σε πολύ καλή τιμή. Επίσης πολλοί που ανέφεραν τιμές τις βρίσκω λογικές. Η VW φυσικά έχει ξεφύγει... κάτι που επιβεβαιώνεται και απο την τιμή του νεου Golf!
-
Ο χρήστης Andreas_7 έγραψε:
Εχεις πολύ δίκιο !!!
Ελπίζω τώρα με την απελευθέρωση των αντιπροσωπειών , μετά την νόμο της ΕΕ , να βρεθούν αρκετοί έξυπνοι και σωστοί επαγγελματίες να χτυπήσουν τις τιμές. Ετσι θα πάψει να ισχύει και ο εκβιασμός της εγγύησης των αντιπροσωπειών .Βασίλη δεν ισχύει αυτό για όλες τις αντιπροσωπείες. Το σέρβις που έκανα στο Clio νομίζω πως έγινε σε πολύ καλή τιμή. Επίσης πολλοί που ανέφεραν τιμές τις βρίσκω λογικές. Η VW φυσικά έχει ξεφύγει... κάτι που επιβεβαιώνεται και απο την τιμή του νεου Golf!
Andreas_7 .... oι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα
αν και τα 250€ δεν είναι και λίγα , όταν εγώ έδωσα 75€ για το Υ (service 30.000 χωρίς τίποτα άλλο) -
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ για τις Ελληνικές τιμές....
Μερικά απο τα ποσά που αναφέρονται στα posts είναι απλά παράλογα. Για Porsche δίνεις λιγότερα χρήματα!!!
Κάπου σε ένα post δίαβασα Chrysler stratus service $1800... Αυτό το αυτοκίνητο εδώ μεταχειρισμένο το βρίσκεις με $3000. Άν κάποιος για απλό service για αυτό το αμάξι δίνει τόσα χρήματα, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Βέβαία πως να πείσεις για το αντίθετο όταν στην Ελλάδα στο stratus το πουλάνε στην κατηγορία της Mercedes απο ότι κατάλαβα. Είναι σαν να φέρουν εδώ ένα Ibiza να το πουλήσουν στην κατηγορία της BMW 325-330.
Με γενικά χαμηλούς μισθούς, παράλογα service, τιμές εξωφρενικές, πώς ζείτε;;; Τις τελευταίες μέρες μου έχει δημιουργηθεί έντονα αυτή η απορία!!
Το άλλο καλό εδώ είναι οτι άν έιχα ένα αυτοκίνητο εκτός εγγύσης και μου δημιουργούσε ένα πρόβλημα, απλά παίρνεις ένα άλλο φθηνό μεταχειρισμένο αντί να το αντικαταστήσεις. Ακόμα όμως και τα μεταχειρισμένα εκεί είναι σε παράλογες τιμές. Fιατ 6 ετών του πουλάτε όσο πουλάμε Mercedes S500 ίδιας ηλικίας.. Τι να πω..
Mία εξήγηση πάντως που θα ήθελα... ΠΩΣ γίνεται ένα oil change να κάνει $100 (80euro).. Aπο χρυσό είναι το λάδι εκεί;; Πόσο κάνει μόνο το λάδι και το φίλτρο να το αγοράσετε; Πόσα είναι τα εργατικά; Ποιός καθορίζει τις τιμές; Το λάδι εδώ ξεκινάει πάντως απο $1.5 αν δεν κάνω λάθος ή κάπου εκεί.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
..........Με γενικά χαμηλούς μισθούς, παράλογα service, τιμές εξωφρενικές, πώς ζείτε;;; Τις τελευταίες μέρες μου έχει δημιουργηθεί έντονα αυτή η απορία!!
Αστο φιλε μου (επιτρεψε μου να σε αποκαλω ετσι) αυτο δεν προκειται ποτε να βρεθει!!!!Ειναι κατι υπερφυσικο.Ας ειναι καλα οι τραπεζες.
-
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ για τις Ελληνικές τιμές....Μερικά απο τα ποσά που αναφέρονται στα posts είναι απλά παράλογα. Για Porsche δίνεις λιγότερα χρήματα!!!
Κάπου σε ένα post δίαβασα Chrysler stratus service $1800... Αυτό το αυτοκίνητο εδώ μεταχειρισμένο το βρίσκεις με $3000. Άν κάποιος για απλό service για αυτό το αμάξι δίνει τόσα χρήματα, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Βέβαία πως να πείσεις για το αντίθετο όταν στην Ελλάδα στο stratus το πουλάνε στην κατηγορία της Mercedes απο ότι κατάλαβα. Είναι σαν να φέρουν εδώ ένα Ibiza να το πουλήσουν στην κατηγορία της BMW 325-330.
Με γενικά χαμηλούς μισθούς, παράλογα service, τιμές εξωφρενικές, πώς ζείτε;;; Τις τελευταίες μέρες μου έχει δημιουργηθεί έντονα αυτή η απορία!!
Το άλλο καλό εδώ είναι οτι άν έιχα ένα αυτοκίνητο εκτός εγγύσης και μου δημιουργούσε ένα πρόβλημα, απλά παίρνεις ένα άλλο φθηνό μεταχειρισμένο αντί να το αντικαταστήσεις. Ακόμα όμως και τα μεταχειρισμένα εκεί είναι σε παράλογες τιμές. Fιατ 6 ετών του πουλάτε όσο πουλάμε Mercedes S500 ίδιας ηλικίας.. Τι να πω..
Mία εξήγηση πάντως που θα ήθελα... ΠΩΣ γίνεται ένα oil change να κάνει $100 (80euro).. Aπο χρυσό είναι το λάδι εκεί;; Πόσο κάνει μόνο το λάδι και το φίλτρο να το αγοράσετε; Πόσα είναι τα εργατικά; Ποιός καθορίζει τις τιμές; Το λάδι εδώ ξεκινάει πάντως απο $1.5 αν δεν κάνω λάθος ή κάπου εκεί.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΑυτό είναι το μόνιμο θέμα στις ειδήσεις...συγκρίσεις τιμών ανα την Ευρωπή συνεχώς αλλά καμία μείωση..
Είναι μέχρι να γίνει ένα οικονομικό κραχ και θα δεις μετά τα λαμόγια τους κερδοσκόπους.. -
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ για τις Ελληνικές τιμές....Για πες μας για τις τιμες εκει...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ για τις Ελληνικές τιμές....
Για πες μας για τις τιμες εκει...
Παράδειγμα.
Pepsi του 1.5 Λίτρου $0.85
12 κουτάκια Coca Cola $2-$3
Απορυπαντικό 1.5Λίτρα υγρό $3-$4 και $5-$6 για μεγάλο σε σκόνη
1 κουτάκι λάδι μηχανής απο $0.85 μέρι $2.5 για συνθετικό
Σαπούνι νεροχύτη $1-$3
Σαπούνι μπάνιου....10 τουβλάκια για $5-$6Κάτι μαθαίνουμε και εμείς απο την εργένικη ζωή
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?