-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ για τις Ελληνικές τιμές....
Για πες μας για τις τιμες εκει...
Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι οτι αλλαγή λαδιών και φίλτρου θα έλεγα οτι το 90% πληρώνει περίπου $20-$25 (16 - 20 euro )
Νομίζω αυτό και μόνο δείχνει τη διαφορά κλίμακας τιμών
Δημήτρης
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Andreas_7 .... oι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα
αν και τα 250€ δεν είναι και λίγα , όταν εγώ έδωσα 75€ για το Υ (service 30.000 χωρίς τίποτα άλλο)Τα 75€ είναι πάρα πολύ καλή τιμή. Συμφωνώ πως και τα 250€ δεν είναι και λίγα, αλλά περιελάμβαναν το κόστος για υαλοκαθαριστήρες (τους οποίους έδιναν πιο φθηνά και απο το ελεύθερο εμπόριο), μια μικροεπισκευή στην μπρόστα ποδιά και τακάκια. Συν το ότι όταν μου χάλασαν τα ηλεκτρικά παράθυρα πλήρωσα μόνο το 1/3 της τιμής των καινούργιων επειδή έκανα όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία και είχα και 2 χρόνια εγγύηση για τα νέα εξαρτήματα.
Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, απλά το συζητάω ! Και θέλω να δείξω πως ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μάλλον πρέπει να σκέφτεται και αυτόν τον παράγοντα του after sales. Ειλικρινά ευχαριστώ για τον ωραίο διάλογο! -
Ego ta kano ola monos mou kai etsi tous exo gramenous sta sunergia.
Ante kamia fora na barieme na alakso ladia. Tote pao to sun8etiko mou ladi sthn Honda. Mou to shkonoun mprosta sta matia mou kai mou ta alazoun me neo filtro. Kai apo pano mou to plenoun.
Kostos = 5 Euro.
-
Εγω ρωταω για τις τιμες που ισχυουν εκει στις αντιπροσωπιες...
Δηλαδη αν πας να κανεις σερβις σε μια BMW 316 (λαδια - φιλτρα -μπουζι) ποσο περιπου κοστιζουν?
Δεν μιλαω για το ποσο κανουν τα υλικα στο εμποριο, αλλα εντος αντιπροσωπιας.Συγνωμη φιλε dimitrios2004 αλλα τα 16 -20ε που αναφερεις ειναι απιστευτη τιμη, εκτος αν αναφερεσαι σε συνεργεια εκτος αντιπροσωπιας τα οποια ισως χρησιμοποιουν υλικα του 'κιλου'.
Παραθετω αυτα που πληρωσα εγω στο προσφατο σερβις των 7500χλμ για το Ιμπιζα (στην αντιπροσωπια):
- Λαδια ημισυνθετικα της divinol (10/40) 4x7,69ε=30,76ε
- Φιλτρο λαδιου 7,36ε
- Εργασια 10,8ε -2,8ε εκπτωση= 8ε (νομιζω πολυ καλη τιμη!)
- Καθαριστικο μπαρμπριζ (μη χεσω..) 1,03ε
Συνολο 47,15ε
Δυστυχως οσο ενα αυτοκινητο ειναι στην εγγυηση δεν ειναι ευκολο να κανεις τα σερβις εκτος αντιπροσωπιας με κινδυνο να χασεις την εγγυηση. Εκτος των αλλων, μη ξεχναμε οτι για οτι υλικα χρησιμοποιησουν ή οποιαδηποτε εργασια κανουν, εχεις 2 χρονια εγγυηση.
Παντως η δικια μου συμβουλη ειναι οτι οταν ληξει η εγγυηση, βρισκεις ενα καλο μαγαζι για να αγοραζεις φθηνα τα υλικα απο μονος σου, και τα πας σε καποιον μηχανικο μονο για να στα τοποθετησει. Αλλωστε δε χρειαζεται να εχει καποιος MSC για να σου αλλαξει λαδια! Ενδεικτικα, με τα 30,76ε που ανεφερα πιο πανω για ημισυνθετικα λαδια, εβρισκα στο εμποριο τα Selenia Gold (συνθετικα), 'εγκεκριμενα' απο το Fiat group τα οποια εβαζα παλιωτερα στο Φιατ μου.
Περιμενω να μας πουμε οι φιλοι μας εκτος Ελλαδας για τις τιμες που ισχυουν στις εκει αντιπροσωπιες!
Τωρα για το πως καταφερνουμε και ζουμε εδω περα ειναι μεγαλη ιστορια. Εδω σε αλλο θεμα μιλαμε για τα 5-10ε που δινουμε (εγω παντως οχι!) στους παρκαδορους για να μας παρκαρουν το αυτοκινητο στα glamour, μη χεσω..., μαγαζια!!!
Θεωρητικα ομως, με βαση το ειδοσημα και το κοστος ζωης εκει, θα επρεπε ΟΛΟΙ οι ξενοι να ειναι παμπλουτοι, ισχυει κατι τετοιο??? Δε νομιζω...
-
Αλλαγή λαδιών και φίλτρου σε Astra 25 ευρίνες.
Service χρόνου ή 30.000 (ότι προηγηθεί) γύρω στα 250 ευρώ.
Η αλλάγή λαδιών είναι φτηνή. Το service όμως.....τσιμπάει. -
Δείτε και κάτι σχετικό
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δείτε και κάτι σχετικόΑπο το παραπάνω site:
.....Από την ίδια πηγή προκύπτει επίσης ότι, η βελτίωση της κερδοφορίας ακολούθησε πολύ υψηλότερο ρυθμό από τον αντίστοιχο των πωλήσεων.....Πιστεύω οτι έχει να κάνει με προσφορά και ζήτηση. Εφόσον ο κόσμος ζητάει αυτοκίνητα και αξεσουάρ αυτοκινήτου, ανεβάζουν τις τιμές.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω ρωταω για τις τιμες που ισχυουν εκει στις αντιπροσωπιες...
Δηλαδη αν πας να κανεις σερβις σε μια BMW 316 (λαδια - φιλτρα -μπουζι) ποσο περιπου κοστιζουν?
Δεν μιλαω για το ποσο κανουν τα υλικα στο εμποριο, αλλα εντος αντιπροσωπιας.Συγνωμη φιλε dimitrios2004 αλλα τα 16 -20ε που αναφερεις ειναι απιστευτη τιμη, εκτος αν αναφερεσαι σε συνεργεια εκτος αντιπροσωπιας τα οποια ισως χρησιμοποιουν υλικα του 'κιλου'.
..............
Θεωρητικα ομως, με βαση το ειδοσημα και το κοστος ζωης εκει, θα επρεπε ΟΛΟΙ οι ξενοι να ειναι παμπλουτοι, ισχυει κατι τετοιο??? Δε νομιζω...
Αγαπητέ Spiros,
σε πολλά καινούργια αυτοκίνητα δεν χρειάζεται κάποιος να ανυσηχεί για το κόστος του oil change γιατί για κάποια χρόνια είναι δωρεάν.
BMW εδώ η μικρότερη που κυκλοφορεί είναι η 325. Πριν αρκετά χρόνια είχε έρθει η 318 αλλά δεν πούλησε και σταμάτησαν να την φέρνουν.
Δυστηχώς δεν ξέρω ακριβώς τί είναι το μπουζί (η αγγλική λέξη ποιά είναι; )
Το oil change $20-$25 περίπου είναι η πολλή λογική τιμή εδώ και δεν χρησιμοποιούν υλικά του κιλού. Συνήθως βάζουν Castrol, Mobil etc. Αναφέρομαι σε συνεργεία εκτός αντιπροσωπείας γιατί άν είσαι στην εγγύηση το μεγαλύτερο μέρος αυτών δεν τα πληρώνεις.
Απίστευτη τιμή θα ήταν να πλήρωνε εδώ κάποιος για ένα αυτοκίνητο 4 ετών $50 (40 euro) για αλλαγή λαδιών
ΓΙα αυτό που γράφεις στο τέλος η απάντηση μου είναι οχι, γιατί να είναι πλούσιοι όλοι; Σίγουρα όμως λόγο μεγαλύτερου εισοδήματος και χαμηλότερου κόστους ζωής σε αρκετούς τομείς ο μέσος πολίτης είναι αρκετά πιο ευκατάστατός απο τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη. Όμως υπάρχει και εδώ φτώχεια αγαπητέ μου Σπύρο, όπως σε όλα τα μέρη της Γής Αλλού δυστηχώς είναι περισσότερο, αλλου λιγότερο..
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Δυστηχώς δεν ξέρω ακριβώς τί είναι το μπουζί (η αγγλική λέξη ποιά είναι; )spark plug
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δείτε και κάτι σχετικόKai auto...
http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nta_nea.print_unique?e=A&f=17980&m=I05&aa=1
-
Εμένα πάντως για να αλλάξουν τα πρώτα λάδια στην 316bmw μου στα 3000 χιλιόμετρα μου ζητάνε 90euro στην αντιπροσωπεία.
-
Από πότε θέλει λάδια στα 3000km η BMW; Μόνο οι Μ χρειάζονται αλλαγή στο πρώτο λάδι.
Παρεπιπτώντος, η BMW χρησιμοποιεί Castrol, αλλά δείτε προσεκτικά αν τα αλλάζετε μόνοι σας αν οι προδιαγραφές BMW Long Life καλύπτουν τη χρονιά του μοντέλου.
Τέλος του μήνα θα πάω το BMW για Inspection I, οπότε θα σας γράψω αναλυτικά για το κόστος. -
Renault clio 1,4 16v αλλαγη: Λαδιων(competition st Elf 10w40)φιλτρο λαδιου,φιλτρο βενζινης,φιλτρο καμπινας,συμπληρωμα υγρων.
Κοστος 76€ με την εργασια μαζι στον μηχανικο μου...
Τι λετε καλη η τιμη??? -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Renault clio 1,4 16v αλλαγη: Λαδιων(competition st Elf 10w40)φιλτρο λαδιου,φιλτρο βενζινης,φιλτρο καμπινας,συμπληρωμα υγρων.
Κοστος 76€ με την εργασια μαζι στον μηχανικο μου...
Τι λετε καλη η τιμη???Ναι πάρα πολύ καλή! Υποθέτω σε μη-εξουσιοδοτημένο?
-
Σε εξουσιοδοτημενο βεβαια...
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Σε εξουσιοδοτημενο βεβαια...Για πόσα χλμ. ήταν? Αν είσαι απο Αθήνα στείλε μου σε παρακαλώ ένα PM (για να μην κάνουμε και διαφήμιση) με το συνεργείο! Ήταν πραγματικά κορυφαία η τιμή!
Δεν πρόκειται να θεωρηθεί διαφήμιση κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το χθεσινόν σέρβις για το ΦΙΑΤ μεαλλαγή φίλτρων, υγρών, μπουζί, τακάκια εμπρός, φλάτζα μηχανής
και τις απαραίτητες ρυθμίσεις έφτασε τα 230 Ευρώ για τα ανταλακτικά
και 120 για την εργασία.Σύνολον 350 Ευρώ.
Για να μη πάω για servicοδάνειο, κανα φτηνό και τίμιο (κατά το φτωχός πλην τίμιος οικοδόμος) service point για FIAT στη Πάτρα υπάρχει ? Αν κι ο αντιπρόσωπος δε με χαλάει, είμαι στην εντελώς αντίθετη πλευρά της πόλης και τώρα που τελείωσε η εγγύηση ας ζήσει και κανένας άλλος.
-
Πρώτο σέρβις του 206 στα 20.000χλμ με αλλαγή λαδιών (τα συνθετικά - τα ημισυνθετικά έκαναν 20 ευρώ λιγότερο), φίλτρων και κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι (ήταν πριν από 6 μήνες...) 105 ευρώ σύνολο.
Τιμή που την θεωρώ λογική. Ακριβή, αλλά λογική...
Βέβαια, είχα συνηθίσει και σε VW...
Όπου για παράδειγμα χρέωσαν 6 ευρώ το καθαριστικό για τους υαλοκαθαριστήρες και 22 ευρώ ΕΝΑ πλαστικό τάσι για Golf IV...
Ήταν ο πατέρας μου που το πήγε το αμάξι εκείνη την φορά... Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;;; Λάθος...Να πω και τις τιμές για τα σέρβις;;; Άστο, να μην συγχυστώ...
-
Αν δεν το έχεις αλλάξει ακομα...να αλλάξεις οπωσδήποτε το φίλτρο αέρα καμπίνας!!!Είναι στον χώρο του κινητήρα αριστερά και πίσω όπως τον κοιτάς!!Κάτω απο τις γρίλιες!!!
-
καθότι κατοχος 206 1.1 οι τιμες συμπιπτουν με του markvag. 105 ε το σερβις των 20.000 με αλλαγη φιλτρων λαδιου βενζινης και συμπληρωμα σε ολα τα υγρα στην ιδια την Lion. βεβαια τα παραπονα μου τα εχω αλλα δεν ειναι του παροντος (topic)... με το κοστος να ανεβαινει στα 140 με λαδια των 20.000 συνθετικα (δε θυμαμαι ρευστοτητα!) και ζυγοσταθμιση!!!
(το peugeot μου εκανε τσεκ-απ )
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?