-
Ο χρήστης dimitrish81 έγραψε:
Σωστός και διαφωτιστικός....
Αν τον ρώτησες και δεν σου είπε κάτι για τα λάδια μάλλον καλά έκανες.
Πάντως στην αντιπροσωπεία που ρώτησα μου είπαν πως είναι ''τζάμπα'' λεφτά να αλλάξω λάδια στα 3000 km.....Καλύτερα στο χρόνο πάνω...
Σε πόσο καιρό έκανες τα 10000 γιατί εγώ βλέπω να τα κάνω πάνω στο χρόνο....
Οδήγηση σε κοντινές αποστάσεις βλέπεις.....Σε Mazda δεν χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια τα λάδια, αν θέλεις τα αλλάζεις στα 5.000χλμ αλλιώς κάθε 10.000. Σου έχω στείλει pm για τα συνεργεία, σε ποιά περιοχή μένεις ;
-
8 λίτρα Redline 5/40, φίλτρα αέρος, καμπίνας, λαδιού και καυσίμου-->€148
Συν €20 τα εργατικά-->€168 το service των 15.000 χλμ στα 205.000 χλμ του αυτοκινήτου.Στο επόμενο θα έχω ακόμα υγρά κινητήρα, φρένων.
-
Ο χρήστης dimitrish81 έγραψε:
Πάντως στην αντιπροσωπεία που ρώτησα μου είπαν πως είναι ''τζάμπα'' λεφτά να αλλάξω λάδια στα 3000 km.....Καλύτερα στο χρόνο πάνω...
Οδήγηση σε κοντινές αποστάσεις βλέπεις.....Το αμάξι το παρέλαβα Ιούνιο και το σέρβις έγινε μέσα Οκτώβρη. Κάνει μεγάλες διαδρομές, ευτυχώς όχι σταμάτα - ξεκίνα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Οδήγηση σε κοντινές αποστάσεις βλέπεις.....Το αμάξι το παρέλαβα Ιούνιο και το σέρβις έγινε μέσα Οκτώβρη. Κάνει μεγάλες διαδρομές, ευτυχώς όχι σταμάτα - ξεκίνα.
Εγώ τώρα αξιώθηκα να του κάνω έναν έλεγχο απο μόνος στη μηχανή με τα εξής αποτέλέσματα:
- Το λάδιε είναι στην δεύτερη ακίδα (ένδειξη MAX) χωρίς να έχει κάψει σταγόνα.
- Υγρά φρένων-συμπλέκτη επίσης στο ΜΑΧ
- Ψυκτικό στα ΜΑΧ (τύπος FL-22) με όριο ζωής τα 11 χρόνια ή τα 200000 χιλιόμετρα.
- Μπαταρία κλειστού τύπου, ωστόσο τα υγρά της φαινόταν και ήταν ακριβώς στην γραμμή που έπρεπε.
Στοιχεία: 3000 χιλιόμετρα, 6 μήνες, οδήγηση σε κοντινές αποστάσεις αλλά όχι σε κίνηση κατα κόρον, mazda2 1300 cc/75 hp
-
To service της mazda, στην επαρχία, απ ότι έχω δει είναι πρόβλημα... Κοντά στην περιοχή μου δεν υπάρχει σοβαρό συνεργείο (μάλλον προς κοτέτσι μοιάζει).
Ευτυχώς που δεν το χρειάζεσαι...@dimitris81: δεν περίμενες και τίποτε άλλο απ το mazdaki
-
Στη Μυτιλήνη όπου ζουσα κάμποσα χρόνια, το σέρβις Mazda το κάνουν οι μηχανικοί της Σιτροέν (ή τούμπαλιν)... Δεν είχαν ιδέα από υδροπνευματική όμως δυστυχώς.
-
Αλλαγή λαδιών Duna:
- Λάδια 15-50 Fuchs Titan (4 λίτρα)
- Φίλτρο λαδιού
ΣΥΝΟΛΟ: 42 ευρώ
Τα πολλά θα τα δώσω για το Tempra...
update:
Service Tempra:- Λάδια 15-50 Fuchs Titan (4 λίτρα) --- 31.27
- Φίλτρο λαδιού --------------------------- 5.85
- Φίλτρο αέρος ---------------------------- 9.75
- Φίλτρο βενζίνης ------------------------- 11.47
- Μπουζί ----------------------------------- 24.00
- Ανακατασκευή δυναμό ----------------- 99.00
- Βάσεις εξάτμισης (3) -------------------- 5.14
- Ιμάντας εκκεντροφόρου ---------------- 18.00
- Ιμάντες δυναμό (2) --------------------- 14.00
- Ιμάντας υδραυλικού τιμονιού ---------- 17.54
- Ρουλεμάν τεντωτήρα ------------------- 17.78
- Ρουλεμάν εκκεντροφόρου -------------- 48.00
- Φλάντζα καπακιού βαλβίδων --------- 7.00
Σύνολο ανταλλακτικών: --------------- 308.80
ΣΥΝΟΛΟ (με εργασία): --------------- 470.00Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί χρεώθηκα με δύο ιμάντες δυναμό αλλά τη Δευτέρα που θα περάσω από εκεί θα ρωτήσω (δεν το είδα όταν πήρα το αυτοκίνητο).
edit: τελικά δεν ήταν δύο ιμάντες δυναμό αλλά ένας δυναμό κι ένας του A/C, απλά στην απόδειξη περάστηκε έτσι.
-
Service ΙΜΑ
30000km. Φίλτρο αέρα* και λαδιού + εργασία = 66 ευρώ. Συν 52 ευρώ τα λάδια που αγόρασα σύνολον 117 ευρώ.
- μετά από δικό μου αίτημα..... (χωρίς αυτό αφαιρέστε ένα εικοσάρικο...).
Σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο συνεργείο.
Τα εργατικά από 42 ευρώ την ώρα είχαν ανέβει στα 45 ευρώ την ώρα (αύξηση 7%).
Το λάδι το πλήρωσα φθηνότερα από το καλοκαιρινό service (και από το 5W-40 της Shell πήρα το 0W-30 της Mobil) (με διαφορά κόστους από 69 ευρώ σε 52 ευρώ) αν και φθηνότερα από το λάδι πριν έναν χρόνο. Σε ερώτηση για το κόστος σήμερα μου είπαν ότι είναι περίπου στα 65 ευρώ (Helix 5W-40).
Συμπέρασμα. Πάντα με τα δικά μας λάδια!!
Ο χρόνος εργασίας ήταν 0.60 εργατοώρες που ήταν κοντά στην πραγματικότητα.
-
Ένας φίλος ενδιαφέρεται για αγορά του Mazda 3, αλλά έχει ακούσει για ακριβά ανταλλακτικά.
Ισχύειε κάτι τέτοιο και αν ναι για τι τιμές μιλάμε; -
Λάδια 28 ευρώ
Υγρό φρένων 10 ευρώ
Παραφλού 14 ευρώ
Βαλβολίνες 23 ευρώ
Εργασία, φίλτρο λαδιού, καθαριστικό φρένων και καθαριστικό μηχανής 80 ευρώΣούμα 155 Εβραίοι, με τις υγείες μου
-
υγρό φρένων γιατί;
-
Κάθε 2ετια/60k θέλει άλλαγμα αφενός, αφετέρου εγώ με τις πίστες κλπ το ζορίζω αρκετά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κάθε 2ετια/60k θέλει άλλαγμα αφενός, αφετέρου εγώ με τις πίστες κλπ το ζορίζω αρκετά.γκλουπ! κάθε 2ετία; Φίλος μαστόρι που μου άλλαξε και τα δισκόφρενα μου είπε το τσεκάρεις με την υφή. Το είδε μια χαρά. 4ετη και 40k έχω.
αυτό το σπρέι για τα δισκόφρενα κάνει δουλειά;
-
Με την υφή; Πώς δλδ; Έλεγχος γίνεται με ένα όργανο που υπολογίζει το σημείο βρασμού του, κανονικά θέλουν αν πέσουν κάτω από τους 180 βαθμούς WET. Τώρα από κει και πέρα, εγώ δεν το έλεγξα αυτό, είχαν φάει ζόρι στις 4 πίστες, έβαλα και κάτι καλύτερο, οπότε np. Το σπρέι ναι, κάνει δουλειά, γιατί καθαρίζει όλη την μάκα από τις δαγκάνες, τα τσιμουχάκια κτλ.
-
Ψεκάζεις την δισκόπλακα; Εχει ένας φίλος μου με 207 RC ...αλλά και αυτός το φοβάται λίγο. Ακόμα δεν το έχει βάλει. Της Michelin είναι.
-
Την δαγκάνα κυρίως, όταν αλλάζεις τακάκια. Να καθαρίσουν τα έμβολα, τα σημεία που κουνιέται η δαγκάνα και τα τσιμουχάκια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Την δαγκάνα κυρίως, όταν αλλάζεις τακάκια. Να καθαρίσουν τα έμβολα, τα σημεία που κουνιέται η δαγκάνα και τα τσιμουχάκια.Α μου τα έκανε αυτά.
φόρεσα brembo 283 mm με ferodo τακάκια...150 ευρά. Εργασία τσάμπα...αυτοί είναι φίλοι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Την δαγκάνα κυρίως, όταν αλλάζεις τακάκια. Να καθαρίσουν τα έμβολα, τα σημεία που κουνιέται η δαγκάνα και τα τσιμουχάκια.εμένα μου το κάνουν στο σέρβις αυτό... να ναι καλά ο μαστρο-Τρύφωνας
θυμάμαι ωστόσο έναν πιτσιρικά που είχε από ΟΑΕΔ και σ ένα άλλο αυτοκίνητο έβαλε το σπρεϋ για τις...κλειδαριές
όντως βοηθά
-
Και εμένα μου το κάνει, απλά του είπα εφόσον που βγάλαμε ρόδες και σηκώσαμε το αμάξι, ας ρίξουμε και ένα καθάρισμα. Eίχα φάει και κράξιμο επειδή είχα βρώμικο το μοτέρ εδώ.
-
αυτά είναι!
πώς καθαρίζουν το μοτέρ σε σένα;; γιατί το κόλπο 'πετρέλαιο σε δοχείο και σύνδεση με το πιστόλι του αέρα' κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ!!!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?