-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Μηπως ο οδηγος πρεπει να βαλει ΑΚΑΡΙΑΙΑ νεκρα για να μην τα κουρεψει ολα;Καταρχήν έγραψα ότι βάζει νεκρά πριν ακουμπήσει τη ράμπα. Αλλά εκτός αυτού, για σκέψου τι γίνεται όταν πατάς φρένο σε αυτοκίνητο χωρίς ABS και μπλοκάρουν οι κινητήριοι τροχοί (κατ'αναλογία το ίδιο πράγμα γίνεται)... Απλά σβύνει ο κινητήρας, καθώς σταματά η περιστροφή του, εφόσον υπάρχει ακόμη σύμπλεξη. Οταν αφεθεί το φρένο και οι τροχοί επανακτήσουν κίνηση, τότε και ο κινητήρας συνεχίζει να κινείται. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο από πλευράς καταπόνησης για τα διάφορα μηχανικά μέρη, αλλά από την άλλη δύσκολα 'κουρεύονται' κιόλας...
-
Τώρα το έπιασα...
Ξέχασα κάτι βασικό εγώ και μπερδευόμουνα συνέχεια...ότι με το που πατήσει ο ΚΙΤΤ με 160 στην ράμπα δεν θα κινηθεί αμέσως με τα 160 αλλά θα σπινάρει και έτσι με μια νεκρά όλα οκ...
Εκεί κολλούσα εγώ αλλά φταίνε τα κρατήματα από τα λάστιχα-ερπύστριες του Ami από το Michelin 135/15...
Πάντως στην πραγματικότητα θα πρέπει να λειτουργεί κάτι τέτοιο μόνο αν μιλάμε για μικρές ταχύτητες...αλλιώς θα πρέπει να είναι δύσκολο να κρατήσεις το αυτοκίνητο.Και ειδικά στο κατέβασμα πρέπει να είναι ακόμα πιο επικίνδυνο όταν η ταχύτητα είναι μεγάλη.
ΑΑΑααα!! Γιαυτό σήκωνε σκόνη μόλις ανέβαινε και κατέβαινε!!!
Άρα τουλάχιστον αυτό δεν ήταν μοντάζ!!!! Μάλιστα
Thanks !!!
Αλήθεια αυτό το άλμα με το turbo boost πως το έκανε??
Α!Και αυτό που ο ΚΙΤΤ πήγαινε μόνος του?..Μοντάζ λέτε? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αλήθεια αυτό το άλμα με το turbo boost πως το έκανε??
Α!Και αυτό που ο ΚΙΤΤ πήγαινε μόνος του?..Μοντάζ λέτε?LOL!
Εμένα με απασχολούσε περισσότερο το ΠΩΣ προσγειωνόταν!
Το αμάξι θα πρέπει να κοβόταν στα δύο σε κάθε προσγείωση... -
Ο χρήστης ermis3 έγραψε:
Το αμάξι θα πρέπει να κοβόταν στα δύο σε κάθε προσγείωση...Για τον κιτ δεν ξερω παντως στους Dukes καθε αλμα=ενας General Lee για ανταλλακτικα! Μεχρι να τελειωσουν τα γυρισματα ειχαν 'ξοδεψει' περιπου 300 αυτοκινητα (μονο για τα αλματα του Lee ξαναλεω!!!)
-
Ο χρήστης ermis3 έγραψε:
Το αμάξι θα πρέπει να κοβόταν στα δύο σε κάθε προσγείωση...Να σου πω τι πιστεύω: Είχαν γυρίσει 2-3 πλάνα από 'προσγειώσεις' με 'ουδέτερο' φόντο και πολλές κάμερες σε διαφορετικές γωνίες, στα οποία βέβαια μετά το αυτοκίνητο ήταν για πέταμα, και τις χρησιμοποιούσαν σε κάθε επεισόδιο. Το ίδιο γινόταν και στους Dukes of Hazzard.
-
Κάπου είχα διαβάσει ότι είχαν χαλάσει πολλά αυτοκίνητα...
-
Εμένα ρε παιδιά άλλη είναι η απορία μου... Αφού μπεί στο φορτηγό ο ΚΙΤ, πως στην ευχή ανοίγει την πόρτα ο Χάσσελχοφ? Στο πλάνο που ο ΚΙΤ μπαίνει στο φορτηγό, το πλάτος της νταλίκας είναι το πλάτος του αμαξιού + μερικά εκατοστά... αλλα βέβαια μετά στα εσωτερικά πλάνα οι χαρακτήρες τριγυρνάνε σε ένα φαινομενικά τεράστιο χώρο
-
Εκτός από τον KITT ανέβασμα σε ράμπα έπαιξε πολύ πιο πριν στο Italian job το αρχικό στα τέλη της δεκαετίας του 60.
Στο θέμα της ράμπας πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο περιπτώσεις. Γενικά στο θέμα της αδράνειας στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για αδράνεια του αυτοκινήτου και όχι του κινητήρα, τροχού ή μετάδοσης. Ενώ λοιπόν έχει κινητική ενέργεια και στην αρχή και στο τέλος (λιγότερη αφού μετακινείται πιο αργά κατά πχ 20χλμ) θέλουμε η διαφορά να είναι τουλάχιστον όση δυναμική χρειάζεται για να ανέβει η μάζα του στο ύψος της καρότσας συν λίγες τριβές κλπ. Αυτό είναι υπολογίσιμο αλλά ισχύει μόνο εφόσον βάλει νεκρά τη στιγμή που οι κινητήριες ρόδες πατήσουν ράμπα και χρησιμοποιήσει τη φόρα του.
Συνήθως όμως δεν μπαίνει με φόρα και διαφορά χλμ αλλά πλησιάζει προσεχτικά οπότε τα προηγούμενα δεν παίζουν. Αν λοιπόν δεν βάλει νεκρά ανάλογα με τη ροπή που διαθέτει ή
-θα σπινάρει τρελλά (λόγω αδράνειας κινητήρα, μετάδοσης, τροχών) και μπορεί και να κυλήσει πίσω ή το πιθανότερο- θα σπινάρει στιγμιαία, θα σβήσει ίσως αλλά ακόμα και έτσι η κινητική ενέργεια κινητήρα, μετάδοσης, τροχών με κάποια ταχύτητα μάλλον αρκεί για να μετατραπεί σε δυναμική και τριβές οπότε θα του επιτρέψει να ανέβει. Αν ανέβει και ακόμα δεν έχει σβήσει τότε θα έχει τάση επιτάχυνσης αλλά η τάση αυτή ξεκινάει με ταχύτητα πχ 5χλμ και με λάθος σχέση στο κιβώτιο (πχ 4η) οπότε δεν είναι ανησυχητικό....θα σβήσει μόνο του.
Το πιθανότερο πάντως είναι η όλη διαδικασία να γίνεται με χαμηλές ταχύτητες κάτω από 50χλμ οπότε όλα είναι πιο ελεγχόμενα μπαίνεις με τέρμα γκάζι και μόλις μπει είσαι με 5χλμ οπότε φρενάρεις εύκολα και μετά δείχνουν την ταινία πιο γρήγορα.
Οι προσγειώσεις είναι μια άλλη λυπητερή ιστορία, όποτε το απογείωσα λίγα εκατοστά ταρακουνήθηκα και τρόμαξα κι ας έπεσα με λάστιχα και όχι με λαμαρίνα, το σόκ πρέπει να είναι σημαντικό τότε.... και σίγουρα το αυτοκίνητο δύσκολα θα είναι οδηγήσιμο μετά....
[τα άλματα τα έχω κάνει στη 'ράμπα' στο δρόμο στην περιοχή Κάτω Σουλίου, από Σχοινιά προς ΑγΜαρίνα (όπου έχει φέρρυ για Εύβοια και θέρετρο του Πολεμικού Ναυτικού)] -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το πιθανότερο πάντως είναι η όλη διαδικασία να γίνεται με χαμηλές ταχύτητες κάτω από 50χλμ οπότε όλα είναι πιο ελεγχόμενα μπαίνεις με τέρμα γκάζι και μόλις μπει είσαι με 5χλμ οπότε φρενάρεις εύκολα και μετά δείχνουν την ταινία πιο γρήγορα.Εγώ γιατί θυμάμαι ότι το έμπα - έβγα από τη νταλίκα γινόταν με σχετικά χαμηλή ταχύτητα? Μου φαίνεται ότι πρέπει να ψάξω επεισόδια του Knight Rider στο Winmx και να κάνω έρευνα επί του θέματος...
Οι προσγειώσεις είναι μια άλλη λυπητερή ιστορία, όποτε το απογείωσα λίγα εκατοστά ταρακουνήθηκα και τρόμαξα κι ας έπεσα με λάστιχα και όχι με λαμαρίνα, το σόκ πρέπει να είναι σημαντικό τότε.... και σίγουρα το αυτοκίνητο δύσκολα θα είναι οδηγήσιμο μετά....
[τα άλματα τα έχω κάνει στη 'ράμπα' στο δρόμο στην περιοχή Κάτω Σουλίου, από Σχοινιά προς ΑγΜαρίνα (όπου έχει φέρρυ για Εύβοια και θέρετρο του Πολεμικού Ναυτικού)]Φαντάζεστε τι τραβάνε τα κακόμοιρα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν στις αστυνομικές ταινίες που γυρίζονται στο San Francisco?
-
Το δικο μου συμπερασμα απο αυτο το τοπιικ ειναι οτι εχουμε πολυ ελευθερο χρονο
-
Στους Dukes βάζαν και τούβλα στο πορτ-μπαγκαζ για να μένει η ουρά χαμηλά στο άλμα και να φαίνεται η μούρη ψηλότερα.
Πάντως αν δεν έχετε δει ΚΙΤ μεταγλωτισμένο στα ρώσσικα,χάνετε...
-
ΚΙΤ - Γκε μπουλ ντα!
Τούρικα χιχιχιχι -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Εμένα ρε παιδιά άλλη είναι η απορία μου... Αφού μπεί στο φορτηγό ο ΚΙΤ, πως στην ευχή ανοίγει την πόρτα ο Χάσσελχοφ? Στο πλάνο που ο ΚΙΤ μπαίνει στο φορτηγό, το πλάτος της νταλίκας είναι το πλάτος του αμαξιού + μερικά εκατοστά... αλλα βέβαια μετά στα εσωτερικά πλάνα οι χαρακτήρες τριγυρνάνε σε ένα φαινομενικά τεράστιο χώροΕδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ίσως είναι κάποιου είδους παραμόρφωση του χωροχρόνου.
Σχετική ταχύτητα - ΚΙΤ !!!