-
Το πιο σωστό είναι να λειτουργήσει ένα σύστημα P+R (Park and Ride) όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Αλλά αυτό απαιτεί σχεδιασμό και επενδύσεις, πράγματα που σπανίζουν στην Ελλάδα.
Πριν χρόνια, σε επίσκεψη μου στην Ολλανδία, μέναμε έξω από την Ουτρέχτη και όταν θέλαμε να πάμε στο Amsterdam, παρκάραμε το αυτοκίνητο κάτω από το γήπεδο του Ajax και πέρναμε το μετρό. Μου είχε κάνει εντύπωση η οργάνωση, όπου με ένα εισιτήριο είχες στάθμευση και διαδρομή μετ' επιστροφής για ως 5 άτομα, σε εξευτελιστική τιμή, ακόμη και για τα δεδομένα της Ελλάδας. Γύρω από την πόλη υπήρχαν καμιά δεκαριά σταθμοί P+R, οπότε από όποια κατεύθυνση και να ερχόσουν, εύρισκες χώρο στάθμευσης.
-
P+R υπάρχει στις στάσεις του προαστιακού σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εκεί μετά σου σκίζουν το αμάξι οι γνωστοί...
Υπόγειο πάρκινγκ με μειωμένο κόστος με την επίδειξη του εισιτηρίου του μετρό υπάρχει στου Φιξ και στο Νομισματοκοπείο και σε άλλα πιθανόν που δεν ξέρω , ενώ επίγειο υπάρχει στο Χαλάνδρι . Πλέον τέτοια θα γίνουν και αυτά σε Πλακεντίας και Κατεχάκη .
Επειδή μένω πολύ κοντά σε σταθμό , θέσεις με περπάτημα 5-10 λεπτά υπάρχουν . Αλλά όταν όλοι θέλουν να φύγουν 5 λεπτά από το σπίτι τους , να παρκάρουν στην είσοδο του σταθμού και οι άλλοι να πάνε να .... , τότε προφανώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα .
Αλλά από τζάμπα μάγκες έχουμε γεμίσει σε αυτή την χώρα . Το ίδιο γίνεται παντού . Πλήρης ασυδοσία γιατί όλοι είναι ιδιοκτήτες της άπλ και έχουν σημαντικά ραντεβού για να ασχοληθούν με την πλέμπα που μένει κοντά στους σταθμούς ή στο κέντρο ή έχει πάρκινγκ που το κλείνουμε χαλαρά .
Εγώ όταν διαπιστώνω αντικοινωνικές συμπεριφορές , γίνομαι ανάλογα αντικοινωνικός .
Αλλωστε τα ποδαράκια μας μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε και λίγο .
Προχτές κάποιος αητός πήγαινε ανάποδα σε μονόδρομο κοντά στον σταθμό , για να μην κάνει ένα τετράγωνο παραπάνω. Τελικά το πήγε το τετράγωνο με την όπισθεν , γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω να περάσει .
Η ασυδοσία με ενοχλεί αφάνταστα , όπως και οι ψευτομαγκιές .
-
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το παραπάνω post. Και να προσθέσω ότι κάποιοι κάφροι θεωρούν και φυσιολογικά αυτά που κάνουν και ζητούν και τον λόγο που εκνευριζόμαστε...
-
Παντως γυρω απο στασεις προαστειαξου εχω δει αρκετες φορες σπασμενα παραθυρα αυτοκινητων. Ειναι τελειως αποστατευτα, μακρυα απο κινηση/κοσμο κ τα τιμουν. Εγω δεν θα το αφηνα ευκολα.
Στο μετρο δουκισης το ξεφτιλιζουν κ λιγπ με το παρκαρισμα στην τριγυρω περιοχη, παρκαρουν οπως να ναι προκειμενου να μην περπατησουν 1’ παραπανω.
Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό