-
Αγόρασα κι εγώ το 1,4 sport. Το βρήκα ετοιμοπαράδοτο στον Καλτσούνη αλλά επειδή είμαι από επαρχία και γίνονται όλα με courier και τηλέφωνα, έχουν περάσει ήδη 15 μέρες και ακόμα δεν το πήρα στα χέρια μου.Anyway αυτό δε με πειράζει τόσο πολύ. Το θέμα είναι ότι μου το δίνει με λάστιχο 215 45 17' το οποίο προσωπικά θεωρώ υπερβολικό για τον κινητήρα του... Επίσης έχει κλιμα θερμοανακλαστικό παρμπρίζ και οθόνη γραφικών. Την Τετάρτη πιστεύω ότι θα το έχω. Περισσότερα τότε.
-
Πόσο πήγε με το κλειδί στο χέρι;
-
βλεπεις αυτο το καινουργιο corsa και αισθητικως σου ερχεται να βαλεις τα κλαματα....
αποψη μου βεβαια. το παλιο ειναι πολυ πιο απλο στις γραμμες, αλλα αυτο το ντιζαιν μεσα-εξω ειναι χαλια. -
Οδήγησα απόψε ένα Corsaκι 1400 με 90 αλόγατα.
Μου άρεσε η αμεσότητα που δίνει το τιμόνι!Και είχε καλή απόκριση στις αλλαγές πορείας!Πλαδαρό βέβαια αλλά άνετο με τις ανωμαλίες.Η πέμπτη του είναι μόνο για ταξίδι για προσπέραση οπωσδήποτε χρειάζετα τετάρτη!Τα φρένα δεν τα πίεσα, ούτε 100χλμ είχε,αλλά μου φάνηκα καλά για μέσα στην πόλη και λίγο στα εκτός!Σκληρός επιλογέας ταχυτήτων!Τέλος πολύ μπερδεμένο το ηχοσύστημα! -
Ο χρήστης BladeRunner82 έγραψε:
Οδήγησα απόψε ένα Corsaκι 1400 με 90 αλόγατα.
Μου άρεσε η αμεσότητα που δίνει το τιμόνι!Και είχε καλή απόκριση στις αλλαγές πορείας!Πλαδαρό βέβαια αλλά άνετο με τις ανωμαλίες.Η πέμπτη του είναι μόνο για ταξίδι για προσπέραση οπωσδήποτε χρειάζετα τετάρτη!Τα φρένα δεν τα πίεσα, ούτε 100χλμ είχε,αλλά μου φάνηκα καλά για μέσα στην πόλη και λίγο στα εκτός!Σκληρός επιλογέας ταχυτήτων!Τέλος πολύ μπερδεμένο το ηχοσύστημα!1.Tιμονι=εξωπραγματικα καλο για κορσα
2.Αλλαγη πορειας=καμμια σχεση με το παλαιοτερο κορσα...που δεν εστριβε λιτεραλι...Ειναι ντροπη και μονο η συγκριση
3.Πλαδαρο ναι,αλλα δεν καταλαβαινεις ανωμαλιες ουτε τριζει,ποιοτητα υλικων και κατασκευης...
4.Αμα πας να προσπερασεις με πεμπτη θα δωσεις φιλακια με τον απεναντι...τεταρτη για προσπεραση,συμφωνω απολυτα
5.Για μεσα στην πολη ειναι πολυ καλο αλλα και για εκτος,οχι μονο πολυ κοντινες αποστασεις.Του εκανα 1600 χλμ σε 3 μερες απροβληματιστα και πανω απο ολα ξεκουραστα.Φυσικα θα ληφθουν υποψιν οι περιορισμοι που θα υποστεις και ειναι γνωστοι αλλα το σωζει η ποιοτητα του και πας ανετο ταξιδι...
6.Επιλογεας ταχυτητων?Και που να δεις τα παλια κορσα,που αλλαζες ταχυτητα και ακουγες κρακ και κρουπ και νομιζες οτι...πληγωνες τον επιλογεα
Εξακολουθει να ειναι σκληρος σε συγκριση με ιαπωνικα ας πουμε που λατρευω τον επιλογεα τους.7.Ηχοσυστημα μπερδεμενο?Το στανταρ της οπελ που αν δεν διαβασεις μανουαλ υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μπερδευτεις.Συμφωνω.
Οβερολ δεν ξερω ποσο το οδηγησες αλλα το προσεγγισες αψογα
Thanks!
Οδήγησα και το τρίθυρο sport για καμιά 20χλμ και το 5θυρο για τα ίδια χιλιόμετρα περίπου!
Έχω οδήγήσει διάφορα παλαιότερα corsa!Η διαφορά τους είναι τεράστια!
Ελπίζω να το οδηγήσω και πιο σβέλτα όταν στρωθεί!Οπότε θα μιλήσουμε για στρίψιμο πλαίσιο κλπ.... -
Αυτό ποθ οδήγησα χτες δεν έχει ESP!To Sport είχε!
Κάτσε να το στρώσει λίγο και θα γίνει καμιά γρήγορη βόλτα! -
Λοιπον το έχω στα χέρια μου από την Πέμπτη. 15300+238 πινακιδες + 190 ασφάλεια = 15728 μου βγήκε
Το έφερα από Αθήνα Λάρισα κ έχω να πω ότι το cruise control είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του ανθρώπου. Βέβαια βαρέθηκα τη ζωή μου γιατί πήγαινα βαριά 120...
Τελικά η ζάντα είναι 16άρα κ όχι 17άρα. Goodyear Excelence φοράει και ακόμα δεν έχω σχηματίσει γνώμη για το ελαστικό...
Δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να πει άσχημα λογια για το σχεδιασμό του αυτοκινήτου μέσα έξω και προσωπικά πιστεύω ότι είναι το ομορφότερο στην κατηγορία του.
Οδηγικά τώρα στα πρώτα 'ήσυχα' χιλιόμετρα, φαίνεται άνετο με πολύ καλή ποιότητα κύλισης αν και λίγο ξερό στις ανωμαλίες. Το τιμόνι είναι έτη φωτός μπροστά αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε όπως εκείνο του focus.
-
Καθρεπτάκι στο σκιάδιο του συνοδηγού έχει το δικό σου?
Γιατί αυτό που οδήγησα δεν είχε τίποτα!! -
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Καθρεπτάκι στο σκιάδιο του συνοδηγού έχει το δικό σου?
Γιατί αυτό που οδήγησα δεν είχε τίποτα!!Οχι γμτ δεν έχει... Μόνο στου οδηγού! Και μάλιστα μη φωτιζόμενο. Τεράστια παράλειψη αυτό το πράγμα!
-
Ο χρήστης BladeRunner82 έγραψε:
Λοιπον το έχω στα χέρια μου από την Πέμπτη. 15300+238 πινακιδες + 190 ασφάλεια = 15728 μου βγήκε
Το έφερα από Αθήνα Λάρισα κ έχω να πω ότι το cruise control είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του ανθρώπου. Βέβαια βαρέθηκα τη ζωή μου γιατί πήγαινα βαριά 120...
Τελικά η ζάντα είναι 16άρα κ όχι 17άρα. Goodyear Excelence φοράει και ακόμα δεν έχω σχηματίσει γνώμη για το ελαστικό...
Δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να πει άσχημα λογια για το σχεδιασμό του αυτοκινήτου μέσα έξω και προσωπικά πιστεύω ότι είναι το ομορφότερο στην κατηγορία του.
Οδηγικά τώρα στα πρώτα 'ήσυχα' χιλιόμετρα, φαίνεται άνετο με πολύ καλή ποιότητα κύλισης αν και λίγο ξερό στις ανωμαλίες. Το τιμόνι είναι έτη φωτός μπροστά αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε όπως εκείνο του focus.Eμενα με σταματανε στα φαναρια και μου λενε τι ομορφο που ειναι
Ελεος...Δεν μου εχει ξανατυχει με καινουργιο μου αμαξι.Και επισης δεν εχει υπαρξει ανθρωπος που να μην εχει ενθουσιαστει με την σχεδιαση του και την ποιοτητα του.Εκτος απο εντος του φορουμ αλλα εκει παιζουν αλλαΚαι εγω το νιωθω λιγο ξερο στις ανωμαλιες και απορω πως θα νοιωθεις με την εκδοση sport.
Ναι γενικά είναι σκληρό αλλά ένας φίλος μου που το οδήγησε και το σύγκρινε με το Megane του, είπε ότι είναι οκ. Για μένα το Megane είναι σημείο αναφοράς όσων αφορά την άνεση στην κατηγορία. Μη φοβάσαι με τον καιρό θα μαλακώσει..
Πάντως σε μια πιο γρήγορη βόλτα που έκανα πρόσφατα το άτιμο στρίβει κ μάλιστα με ακρίβεια που δεν την περίμενα από corsa. Οσο για τις κλίσεις στις στροφές... ποιες κλίσεις??
-
ξέρει κανείς πόσο θα κοστίζει η έκδοση opc;
-
Έχω σοβαρές ενστάσεις για τον επιλογέα στις γρήγορες αλλαγές. Ειδικά από 2α σε 3η. Πολύ λαστιχένια αίσθηση...
-
Καλησπέρα,
Έχω αποφασίσει να παραγγείλω το 1.4 enjoy(3d).Διάβασα τις εντυπώσεις για το νέο Corsa,ωστόσο κανείς δεν αναφέρθηκε στο εξής:Σκέφτομαι να βάλω και την ηλεκτρική ηλιοροφή(+800 ευρώ).Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα μειωθεί το εσωτερικό ύψος.Για άτομα γύρω στο 1.90 θα είναι επαρκής ο χώρος για το κεφάλι?Θα ήθελα να μάθω επίσης-μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία από Opel-αν υπάρχουν προβλήματα στεγανότητας και αεροδυναμικών θορύβων με τη συγκεκριμένη ηλιοροφή.Αξίζει τελικά τα επιπλέον χρήματα?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.
-
Οδήγησα πριν μερικές μέρες το Corsa 1.4 5d Enjoy φίλης. Ομορφούλι εξωτερικά, χρυσαφί χρώμα που του πηγαίνει πολύ. Όμορφο και εσωτερικά γενικά.
Παρατηρήσεις:
[list:27v7y2eq]Αναίσθητο τιμόνι στις χαμηλές ταχύτητες. Δοκίμασα να κάνω το πέρα-δώθε (σαν να ζεσταίνουν τα λάστιχα οι οδηγοί F1) και το αυτοκίνητο δεν άκουγε τίποτα. Σαν να μην κουνήθηκε τίποτα. Με την ίδια ένταση, τα άλλα αυτοκίνητα θα χτυπιόνταν σαν σκλάβοι δεξιά-αριστερά.Ωραία, 'κοφτερά' φρένα. Η απόσταση ακινητοποίησης δεν ξέρω πόση ήταν, αλλά είχα μια αίσθηση ότι είναι σχετικά μεγάλη. Επειδή όμως το αυτοκίνητο είναι πολύ καινούριο, μπορεί να μην έχουν στρωθεί ακόμα καλά - καθόλου απίθανο.
Ωραίο το τιμόνι όταν μαζέψεις χιλιόμετρα, σφίγγει όμορφα και έχει περισσότερη επαφή με τον δρόμο από τα παλαιότερα Opel που είχα δοκιμάσει. Όμως...λόγω υποβοήθησης (μεταβλητή μάλλον; ), σε κατηφόρα διαρκείας όπου πάτησα φρένο, ανακάλυψα ότι το τιμόνι ελάφρυνε πολύ. Δημιουργεί ανασφάλεια, αφού η ταχύτητα δεν ήταν ευκαταφρόνητη. Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό;
Κοντό κιβώτιο με σαφή αίσθηση, 5η βάζεις για πλάκα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την εκκίνηση στο φανάρι. Ωστόσο, από τα 80 και μετά, όλα γίνονται με βαρεμάρα από πλευράς του αυτοκινήτου. Δεν είναι ότι δεν έχει δύναμη (που δεν έχει πολλή), αλλά φαίνεται σαν να περνάει από γραφειοκρατία ελληνικού τύπου κάθε πάτημα στο βαρύ (τέλειο!) πεντάλ του γκαζιού. Δύσκολα θα ταλαιπωρήσεις αυχένα επιβάτη...το Punto 60 που είχα για αρκετό καιρό στα χέρια μου, έδειχνε σαφώς πιο γρήγορο και πιο 'τσακμάκι' στο γκάζι. Την ίδια εντύπωση είχαν και οι άλλες 2 οδηγοί που είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν.
Πολύ ωραία κύλιση, αθόρυβο μέχρι αηδίας, τα 185/65/15 επίσης ήσυχα. Σε συνδυασμό με την πολύ ομαλή επιτάχυνση, μπορείς να πας τελείως ήσυχα ταξίδια. Δεν ξέρω αν θα αντέξει η ησυχία αυτή στο χρόνο, αλλά σίγουρα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.
Εργονομικά φάουλ - Πολύ ψηλή θέση συνοδηγού. Είμαι 1,85 και άγγιζε το κεφάλι μου την οροφή. Δεν υπάρχει μοχλός για να την τοποθετήσω χαμηλότερα.
Η κονσόλα προεξέχει ΠΟΛΥ και το γόνατο στηρίζεται πολύ πάνω σε αυτήν. Κουραστικό για διαδρομές μέσα στην πόλη.
Μυστήριος ο μοχλός των φλας, που δεν παραμένει στην κατεύθυνση που του δείχνεις. Φαντάζομαι όμως ότι είναι κάτι που συνηθίζεται εύκολα. Ο ευκαιριακός οδηγός πάντως, δυσκολεύεται.
[/list:u:27v7y2eq]Πόρισμα; Πολύ ωραίο αυτοκίνητο για τον μέσο ήρεμο οδηγό, αν μπει και κάποιος αξιόλογος κινητήρας για τα κιλά του (μικρό τούρμπο του ταιριάζει γάντι), θα είναι πολύ καλή λύση και για μικρή οικογένεια. Η έννοια της οδηγικής στριφτικής απόλαυσης όμως, μου φαίνεται ότι κάνει φτερά από την κατηγορία...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ωραίο το τιμόνι όταν μαζέψεις χιλιόμετρα, σφίγγει όμορφα και έχει περισσότερη επαφή με τον δρόμο από τα παλαιότερα Opel που είχα δοκιμάσει. Όμως...λόγω υποβοήθησης (μεταβλητή μάλλον; ), σε κατηφόρα διαρκείας όπου πάτησα φρένο, ανακάλυψα ότι το τιμόνι ελάφρυνε πολύ. Δημιουργεί ανασφάλεια, αφού η ταχύτητα δεν ήταν ευκαταφρόνητη. Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό;Ναι. Το κακό είναι ότι μπορείς να το πάθεις και μέσα στη στροφή. Έρχεσαι, υπολογίζεις πόσο θα το στρίψεις, και με το που φρενάρεις έχει αλλάξει το τιμόνι...
Κοντό κιβώτιο με σαφή αίσθηση, 5η βάζεις για πλάκα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την εκκίνηση στο φανάρι. Ωστόσο, από τα 80 και μετά, όλα γίνονται με βαρεμάρα από πλευράς του αυτοκινήτου. Δεν είναι ότι δεν έχει δύναμη (που δεν έχει πολλή), αλλά φαίνεται σαν να περνάει από γραφειοκρατία ελληνικού τύπου κάθε πάτημα στο βαρύ (τέλειο!) πεντάλ του γκαζιού.
Δύναμη... δεν είναι λίγη, όπως λίγα δεν είναι και τα 95 του Grande. Αλλού είναι το πρόβλημα και για τα δύο αυτοκίνητα: βάρος. Όπως και να 'χει, σ' αυτή την κατηγορία (σουπερμίνι 1.3 - 1.4 ατμόσφαιρα), τα μόνα αυτοκίνητα που παίρνουν τα πόδια τους είναι τα γιαπωνέζικα (πολύ χαμηλότερο βάρος), το Clio (εξαιρετικός κινητήρας) και ολίγον το νέο Fabia.
Εργονομικά φάουλ - Πολύ ψηλή θέση συνοδηγού. Είμαι 1,85 και άγγιζε το κεφάλι μου την οροφή. Δεν υπάρχει μοχλός για να την τοποθετήσω χαμηλότερα.
Η κονσόλα προεξέχει ΠΟΛΥ και το γόνατο στηρίζεται πολύ πάνω σε αυτήν. Κουραστικό για διαδρομές μέσα στην πόλη.
Μυστήριος ο μοχλός των φλας, που δεν παραμένει στην κατεύθυνση που του δείχνεις. Φαντάζομαι όμως ότι είναι κάτι που συνηθίζεται εύκολα. Ο ευκαιριακός οδηγός πάντως, δυσκολεύεται.
Εργονομικά φάουλ είναι κλασικό για Opel. Έχουν βελτιωθεί πολύ (ποιος ξεχνάει τον τρόπο που άναβε η πλαφονιέρα στα παλιότερα Άστρα ), αλλά έχουν δρόμο ακόμα. Ο διακόπτης των φώτων δεν φαίνεται στο νέο Corsa, πρέπει να σκύψεις. Το τιμόνι πέφτει χαμηλά, η κονσόλα είναι όπως το έιπες. Τα φλας συνηθίζονται πάντως, εμένα μου αρέσει αυτή η λειτουργία (έτσι είναι και στις BMW).
Πόρισμα; Πολύ ωραίο αυτοκίνητο για τον μέσο ήρεμο οδηγό, αν μπει και κάποιος αξιόλογος κινητήρας για τα κιλά του (μικρό τούρμπο του ταιριάζει γάντι), θα είναι πολύ καλή λύση και για μικρή οικογένεια. Η έννοια της οδηγικής στριφτικής απόλαυσης όμως, μου φαίνεται ότι κάνει φτερά από την κατηγορία...
207
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ο διακόπτης των φώτων δεν φαίνεται στο νέο Corsa, πρέπει να σκύψεις.Όντως, ξέχασα να το πω αυτό! Λίγο ακόμα και θα φτάσει δίπλα στα πεντάλ!
Τα φλας συνηθίζονται πάντως, εμένα μου αρέσει αυτή η λειτουργία (έτσι είναι και στις BMW).
Μάλλον θα είναι θέμα συνήθειας, και εμένα έτσι μου φαίνεται. Κερδίζουν τίποτα με τον συγκεκριμένο μοχλό ή είναι καινοτομία για την καινοτομία;
207
Θα το βάλω στο χέρι κάποια στιγμή και θα σας πω! Ελπίζω να μην είναι το 1.400αρι γιατί μέχρι να γυρίσω από τη βόλτα, μερικοί θα έχουν φτάσει τα 85!
-
-
Να πω και εγω ένα γεια σε όλη την παρεα μιας και είμαι νεο μελος!!!
Έχω παραγγείλει το Corsa στην έκδοση 1,4 Sport. Ο στανταρ εξοπλισμός υπερκάλυπτε τις απαιτησεις και τις ανάγκες μου (εκτος απο τις 17άρες για τις οποίες μου πηρε αρκετο καιρο για να αποφασισω οτι τελικα δεν θα τις βάλω και οτι οι 195/55 16 ήταν αρκετα όμορφες και η 'χρυση τομη' για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο). Η μόνη ένστασή μου ηταν στο χειροκίνητο απλό αιρκοντισιον έτσι τα μοναδικά έξτρα ήταν ο αυτόματος ηλεκτρονικός κλιματισμός και ο δωρεάν συναγερμός....
Μήπως το έχει κάποιος απο εδω με τον κλιματισμο να μου πεί τη γνωμη του; είναι καλή η αποδοσή του; οι λειτουργιες του; Τελικά αξιζε να το βάλω σαν έξτρα και να περιμένω 4 μηνες παραγγελία;
αυτά... -
Ψάχνω μικρό για την πόλη.
Το corsa μου αρέσει.
Το τιμόνι είναι αρκετός λόγος για να το αποφύγω (και να παω πχ σε swift); -
Ψάχνω μικρό για την πόλη.
Το corsa μου αρέσει.
Το τιμόνι είναι αρκετός λόγος για να το αποφύγω (και να παω πχ σε swift);
Opel Corsa 2006