-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαι μετά ξυπνήσαμε..Πρόσεξε να δεις (δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης
Θέλω να πω ότι υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα, ακόμα και σήμερα, που 'απειλούν' να μείνουν κλασσικά. Αν πάρεις ένα αυτοκίνητο-εργαλείο, να το ξεσκίσεις για 10-15 χρόνια και μετά να το πετάξεις, τότε ΟΚ. Σκέψου όμως κάποιον που έχει πάρει έστω ένα φτηνό μοντέλο, όπως το Ραλλάκι, το 2000. Αν το προσέχει και το φροντίζει το 2015 όχι μόνο δεν θα έχει βγάλει τίποτα σοβαρό αλλά θα είναι και συλλεκτικό. Τι θα πρέπει να γίνει τότε;
Γι'αυτό πρότεινα από την αρχή να δίνονται κίνητρα στα 15 χρόνια, είτε να αποσύρει κανείς το αυτοκίνητό του (πρώτη περίπτωση) είτε να μπορεί να το κυκλοφορεί με περιορισμούς που, εν τέλει, θα το προστατεύουν.
-
Σε αυτό έχεις δίκιο..αλλά αυτά που έγραψα αφορούν αυστηρά εμένα!
Εγώ με τους ρυθμούς που κινούμαι καθημερινά (κ το ΣΚ) δεν έχω χρόνο ούτε να το πλύνω!
Τα σερβίς κανονικά απλά..δεν έχω την διάθεση πλέον να ασχοληθώ μετά από μια δύσκολη μέρα...πόσο μάλλον να μου βγάζει και ξαφνικές βλάβες.. -
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
10 χρονάκια είναι καλά (κ πολλά έβαλα)...παραπάνω δεν θα κρατήσω αυτοκίνητο με τίποτα..
Δηλαδή αν, λέμε τώρα, αγόραζες σήμερα μια Modena, σε 10 χρόνια θα την έδινες για διάλυση...
Πολύ large άτομο σε βρίσκω...
Modena με 250,000 χιλιόμετρα (τόσα περίπου κάνω σε 10 χρόνια) μάλλον θα είναι χρέπι.
-
Kαλά βαρέθηκα...δεν θα κάτσω να σας πείσω για κάτι που αφορά εμένα..
-
Συμφωνώ απολύτως. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδα παλαιότερα, σε τεύχος του 'Classic and Sports Car' μίνι-άρθρο για ένα NSU 1200 που επωλείτο και ήταν σαν να είχε μόλις βγει από το εργοστάσιο. Πραγματικά άψογο. Άρα, καλό θα είναι να αρχίσουμε επιτέλους να βλέπουμε το αυτοκίνητο ΚΑΙ ως δείγμα του πολιτισμού μας, αντί απλώς για ένα άψυχο, απρόσωπο, άχρωμο, άγευστο και άοσμο μεταφορικό μέσον.
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Όριο κατάστασης ναι, ηλικίας όχι.Είδα χθες στην Ελβετία που είμαι ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ συντηρημένο ΦΙΑΤ 125Σ που θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί ΧΘΕΣ! Ποιος θα του πει να μην το κυκλοφορήσει, τη στιγμή που το σχετικά καινούριο Γκολφ 4 της γειτόνισσας στην Αθήνα πάει με τις πόρτες σε ευθύ δρόμο και βγάζει μπλε καυσαέρια;
Να μπούνε αυστηρά όρια καυσαερίων και κατάστασης του αμαξώματος και των συστημάτων του αυτοκινήτου, ναι! Στην Άλφα που αγόρασα από την Γερμανία, στο τεστ των εκεί ΚΤΕΟ ανέφερε την κατάσταση της ταπετσαρίας του αυτοκινήτου!!!
Επιπροσθέτως, αν μπει όριο στα Χ χρόνια, πειτε μου ποιος θα κάνει συντήρηση από μετά το τελευταίο ΚΤΕΟ και μέχρι τα Χ...
Όριο ηλικίας στα αυτοκίνητα υπέρ ή κατά & πόσο?