-
Πόσο τρέχουμε, κατά μέσο όρο, στην εθνικό οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης;
Για να δούμε κατά πόσο ασφαλείς (και ειλικρινείς...) είμαστε εμείς οι ίδιοι! -
Συνήθως ανάμεσα 140 με 160...πολλές φορές με 120...ελάχιστες πιά με πάνω από 160!!
Τα χρόνια και ο φόβος των κλήσεων!!!Βαρέθηκα να πληρώνω!!Μου εχει κοστίσει πάνω απο 200.000 (με ενα αυτόφωρο) η Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/κης!! -
Χμμμμ all of the above!
80-100: Μαλλιακό και Τέμπη
100-120: Λιβανάτες
120-140: στις περισσότερες ευθείες
140-180: Υλίκη-Πελασγία
180+: ΘήβαΈννοείται χωρίς κίνηση και χωρίς 'καιρικά φαινόμενα'
-
Εγω θα μιλησω για την εθνικη Αθηνας-Πατρας....
Μεχρι τον ισθμο 140-160...Μετα τον ισθμο 120-140....
Καποιες στιγμες μπορω να πιασω τα 210+ αλλα ειναι για λιγο κ πολυ γρηγορα ξαναπεφτω σε ταχυτητες... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Συνήθως ανάμεσα 140 με 160...πολλές φορές με 120...ελάχιστες πιά με πάνω από 160!!
Τα χρόνια και ο φόβος των κλήσεων!!!Βαρέθηκα να πληρώνω!!Μου εχει κοστίσει πάνω απο 200.000 (με ενα αυτόφωρο) η Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/κης!!Χμμμμ all of the above!
Βλεπω πως τρεχουμε εεεε?
Αν μπει η τροχαια στο φορουμ μας βλεπω ολους στα δικαστηρια...
-
Εγώ προσπαθώ να το πηγαίνω συνέχεια τέρμα...
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Τα χρόνια και ο φόβος των κλήσεων!!!Βαρέθηκα να πληρώνω!!Μου εχει κοστίσει πάνω απο 200.000 (με ενα αυτόφωρο) η Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/κης!!Χμμμμ all of the above!
Βλεπω πως τρεχουμε εεεε?
Αν μπει η τροχαια στο φορουμ μας βλεπω ολους στα δικαστηρια...
Βαγγέλη,τώρα ΔΕΝ τρέχουμε!!
Οταν τρέχαμε....ψάχναμε πως θα κάνουμε κάτω από 3,5 ώρες Αθήνα Θεσσαλονίκη πριν φτιαχτεί η Εθνική!! -
Δεν έχω πάει πάνω από Λαμία για πάρα πολλά χρόνια.... αλλά από φέτος που γυρίζω Ελλάδα θα γνωρίσω πολύ καλά ολόκληρη τη διαδρομή.....
Εξαρτάται και από το αυτοκίνητο, με πιο καλό αυτοκίνητο πας πιο εύκολα γρηγορότερα... Από την άλλη με ασθενέστερο αυτοκίνητο που το γκάζι είναι on-off έχω πιάσει τον εαυτό μου (με το γκάζι στο οn ) να πηγαίνω γρηγορότερα!
Γενικά γύρω στα 120-140 στις ευθείες, πιο κάτω βαριέσαι πιο πάνω έχεις φασαρία, χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση οπότε κουράζεσαι, σημαντικά μεγαλύτερη κατανάλωση, ελάχιστη ποσοστιαία βελτίωση χρόνου διαδρομής.
Περισσότερο στην προσωρινή-μόνιμη παράκαμψη της Μαλακάσας εκεί που κουνήθηκε το βουνό και όσο πάει/όσο μπορώ στις στροφές της Υλίκης..... (με το παρόν όχημα μπορώ περισσότερο από όσο πάει οπότε είναι εύκολο, γκάζι στο on!..... με παλιότερο δυνατότερο όχημα είχα κάποιες δυσκολίες να αποφασίσω τη θέση του πεντάλ.... ) -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Χμμμμ all of the above!80-100: Μαλλιακό και Τέμπη
Κάπως έτσι κι εγώ με μόνες διαφορές:
Τέμπη ακόμα πιο συντηρητικά.
Υλίκη 160-190+ (φυσικά χωρίς κίνηση) -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Χμμμμ all of the above!
Κάπως έτσι κι εγώ με μόνες διαφορές:
Τέμπη ακόμα πιο συντηρητικά.
Υλίκη 160-190+ (φυσικά χωρίς κίνηση)Έχω Fabia (185 τελική) έχεις 147
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έχεις 147Και Alfasud, και ισχύουν τα ίδια και γι'αυτήν.
-
Βλέπω οτι έχουμε βαρύ δεξί πόδι....!
Προσωπικά, σε κομμάτια αυτοκινητόδρομου πηγαίνω με 120 σταθερά. Σπάνια να το πατήσω στα 160.
Στα υπόλοιπα κομάτια του παλιού δικτύου από 90 μέχρι 120 ανάλογα με τις συνθήκες (κινηση, βροχή, ποιότητα οδοστρώματος). -
Μια και έθεσα τη δημοσκόπηση, ας εξηγηθώ:
Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί μου πάντα αναρωτιώνται σε πόσες ώρες κάνω τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Συνήθως τους απογοητεύω... γιατί υποψιάζονται κάτι τρελούς χρόνους, με δεδομένη την ιδιότητα και τα αυτοκίνητα που οδηγούμε.
Κατά μέσο όρο από Καπανδρίτι μέχρι Λαχαναγορά (χωρίς το βγες - μπες δηλαδή), περίπου 4:15 με 4:30', εκτός κι αν έχει κίνηση. Τουτέστιν με 115-120 χλμ./ώρα Και κυρίως...
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΩ, από Panda μέχρι STi.
Σαφώς και στα κομμάτια αυτοκινητοδρόμου πηγαίνω κατά Μ.Ο. με 140-160 χλμ./ώρα αλλά αυτό - ΠΡΟΣΕΞΤΕ - δεν θα το έγραφα στο περιοδικό γιατί... 'τι 160, τι 180, άντε βάλε και μια 200άρα στην ευθεία', θα πει ο αφελής αναγνώστης. Μεταξύ μας όμως, ΟΚ...Politically correct με κόβετε?
-
Ο χρήστης temper έγραψε:
Μια και έθεσα τη δημοσκόπηση, ας εξηγηθώ:Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί μου πάντα αναρωτιώνται σε πόσες ώρες κάνω τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Συνήθως τους απογοητεύω... γιατί υποψιάζονται κάτι τρελούς χρόνους, με δεδομένη την ιδιότητα και τα αυτοκίνητα που οδηγούμε.
Κατά μέσο όρο από Καπανδρίτι μέχρι Λαχαναγορά (χωρίς το βγες - μπες δηλαδή), περίπου 4:15 με 4:30', εκτός κι αν έχει κίνηση. Τουτέστιν με 115-120 χλμ./ώρα Και κυρίως...
Σαφώς και στα κομμάτια αυτοκινητοδρόμου πηγαίνω κατά Μ.Ο. με 140-160 χλμ./ώρα αλλά αυτό - ΠΡΟΣΕΞΤΕ - δεν θα το έγραφα στο περιοδικό γιατί... 'τι 160, τι 180, άντε βάλε και μια 200άρα στην ευθεία', θα πει ο αφελής αναγνώστης. Μεταξύ μας όμως, ΟΚ...Politically correct με κόβετε?
Ναι
-
Συνη8ως πηγαινω με 120 στην ε8νικη.
Συχνα ομως πιανω τα 140 κ μενω εκει, αλλα καταναλωνω πολυ( )..
Κ οταν δεν εχει κινηση πιανω κ τα 150(τελικη).
Σε κατηφορα το εχω καταφερει 2 φορες να τερματισει ο δεικτης πανω στο κουμπι μηδενισμου χιλιομετρων που δεν 3ερω ποσο ειναι(δεν ειχε κινηση, δεν εβρεχε, δε φυσουσε κτλ )..
Οταν φυσαει ειναι επικινδυνο να πιασω πανω απο 100..Τις ιδιες ταχυτητες ομως κραταω κ στις στροφες(ε8νικη)..
Σε επαρχιακους δρομους.
Ε3αιτιας των κινδυνων που μπορει να κρυβουν(τρακτερ, κοπαδια κτλ) δεν τρεχω. Αν 3ερω ομως τη διαδρομη(λιγες 3ερω καλα) παω στα ορια.. Εκει ειναι που ε3ιταρομαι.. -
Ο χρήστης temper έγραψε:
Μια και έθεσα τη δημοσκόπηση, ας εξηγηθώ:Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί μου πάντα αναρωτιώνται σε πόσες ώρες κάνω τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Συνήθως τους απογοητεύω... γιατί υποψιάζονται κάτι τρελούς χρόνους, με δεδομένη την ιδιότητα και τα αυτοκίνητα που οδηγούμε.
Μπα!!
Πρώτον έχεις την ευκαιρία μάλλον να ξεδίνεις αλλού!...και δεύτερον έχεις φάει με το κουτάλι τις υψηλές ταχύτητες!!Politically correct εσυ??!!....Απαπα!!!...
-
Ο χρήστης temper έγραψε:
- ΠΡΟΣΕΞΤΕ - δεν θα το έγραφα στο περιοδικό γιατί... 'τι 160, τι 180, άντε βάλε και μια 200άρα στην ευθεία', θα πει ο αφελής αναγνώστης. Μεταξύ μας όμως, ΟΚ...
Ναι, να το διαβάσουν μόνο 2-3 χιλιάδες
-
Παντως,Λαρισα-Αθηνα,μπορει να γινει σαφως σε λιγοτερο απο δυο ωρες.Μιλω για το τελευταιο φαναρι της Λαρισας,μεχρι το πρωτο των Αθηνων...
ΠΟΣΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ;