-
Να υπενθυμίσω πάντως ότι και το Clio II όταν είχε πρωτοβγεί στην αγορά δεν προσφερόταν σε τιμή ευκαιρίας για την κατηγορία.
Το 2000 που είχε πρωτοφορέσει τον 16ν κινητήρα στα 1.4 (έκδοση mtv) το είχα αγοράσει στην πλούσια έκδοση 4475000δρχ με το κλειδί, και ήταν από τα πιο ακριβά supermini, αν όχι το πιο ακριβό.
Αντίστοιχα ένα Golf 1.4 που σκεφτόμουν έκανε 4700000δρχ, ένω η Alfa 146 1.4 Τ.S έβγαινε στα ίδια λεφτά με το Clio περίπου.
Το πλεονέκτημα του clio είναι κατα τη γνώμη ότι οι τιμές μέσα στην πενταετία δεν αυξήθηκαν καθόλου, ούτε μετά το facelift.
Ο ξάδερφος μου αγόρασε το φέτος καλοκαίρι 1.4 dynamique 12700-13000Ε.
Για αυτό κι ενώ ξεκίνησε σαν ακριβό στην πορεία λόγω αυξήσεων στις τιμές του ανταγωνισμού εφτασε να είναι ηπιο συμφέρουσα αγορά. -
Παιδιά δεν άντεξα, πήγα να το δω ! Είδα τη βασική πεντάθυρη έκδοση (pack athentique) και απογοητεύτηκα ... Τι πλαστικά ήταν αυτά Παναγιά μου στο ταμπλώ ; Με 14,7 χιλιάρικα, μάλλον θα έψαχνα για κάτι άλλο... Όσο για το σχέδιο: τελείως διαφορετικό, στο ασημί χρώμα έδειχνε 'φθηνό', ήταν ψηλό και αρκετά ογκώδες στην όψη. Μακάρι να επικρατήσει η λογική και να έρθουν ρεαλιστικότερες προς την ελληνική πραγματικότητα εκδόσεις τον επόμενο χρόνο...
-
Ο χρήστης tony έγραψε:
Ο ξάδερφος μου αγόρασε το φέτος καλοκαίρι 1.4 dynamique 12700-13000Ε.Τυχερος.
Τωρα ας σπευσουν ολοι να παρουν το καινουριο,παρολλο που:Δεν θα ειναι σε τιποτα πολύ καλυτερο απο το παλιο.
Θα ειναι πιο μεγαλο,κατι που δεν θελει κανεις σε αυτη την κατηγορια.
Ειναι πιο ασχημο. -
To θέμα σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να ξεπεράσεις τον ψυχολογικό παράγοντα του ν' αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που αποσύρεται.Και κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο παρ' ότι συνήθως παίρνεις ένα αυτοκίνητο full-extra σε πολύ καλή τιμή.(και πιθανόν καλύτερο απ' τον διάδοχό του)
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
To θέμα σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να ξεπεράσεις τον ψυχολογικό παράγοντα του ν' αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που αποσύρεται.Και κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο παρ' ότι συνήθως παίρνεις ένα αυτοκίνητο full-extra σε πολύ καλή τιμή.Και το βασικότερο απ' όλα με όλα τα προβλήματά του λυμένα!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Παιδιά δεν άντεξα, πήγα να το δω ! Είδα τη βασική πεντάθυρη έκδοση (pack athentique) και απογοητεύτηκα ... Τι πλαστικά ήταν αυτά Παναγιά μου στο ταμπλώ ; Με 14,7 χιλιάρικα, μάλλον θα έψαχνα για κάτι άλλο... Όσο για το σχέδιο: τελείως διαφορετικό, στο ασημί χρώμα έδειχνε 'φθηνό', ήταν ψηλό και αρκετά ογκώδες στην όψη. Μακάρι να επικρατήσει η λογική και να έρθουν ρεαλιστικότερες προς την ελληνική πραγματικότητα εκδόσεις τον επόμενο χρόνο...Ψυχραιμια.... ειδες την φτωχη εκδοση που ουτως η αλλως εχει χειροτερο εσωτερικο.
Τωρα εαν η φτωχη εκδοση κοστιζει 14.7 τοτε ας ετοιμαστουμε να πηξουμε απο τα νεα Yaris-Punto.@ Tiger: Μια ζωη υπερβολικος και ισοπεδωτικος, εε τιγρη???
Κοιτα, ειναι κατι παραπανω απο καλοδεχουμενο το νεο Clio το οποιο εχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ βελτιωσεις με πρωτη απο ολες τους χωρους φιλε μου... κατι στο οποιο ηταν τραγωδια το προηγουμενο με ολη την εννοια της λεξεως. Παντως μπορει να μην ειναι ΠΟΛΥ καλυτερο σε σχεση με το προηγουμενο... αλλα δειξε μου εσυ ποιο ειναι??? Ολα ειναι απλα καλυτερα.... απο τον προκατοχο τους. Υπαρχουν ομως βελτιωσεις που θα το κανουν ανωτερο αμαξι... οπως η βελτιωση στην ποιοτητα κυλισης, η ηχομονωση, η καλυτερη ακαμψια... Περι 'μεγαλου' που αναφερεις... να με συγχωρας... αν δεν ηθελαν ας μην το μεγαλωναν, να δω σε ποιον θα πουλουσε. -
Επειδή έκανα πρόσφατα έρευνα αγοράς στην κατηγορία παραθέτω μερικές τιμές για σύγκριση.
-Polo 1.4 comfort 75hp 14073E, 100hp 15173E
-Ibiza 100hp reference 13840E, stylance 14900E, Sport 15600E
-Fabia 100hp comfort 14116E, dynamic 15116E
Αρκετά φθηνότερα και ιδιαίτερα δελεαστικά βγαίνουν τα 206 90hp color line ~11800E και dynamic 12800E (με προσφορά -2100Ε οι συγκεκριμένες τιμές).
Σε ότι αφορά το clio οι τιμές που αναφέρθηκαν για τα 1600 είναι όντως υπερβολικές, αλλά στα 1400 με βάση αυτά που είδα και παραθέτω από τις άλλες εταιρίες είναι ελάχιστα πάνω από το όριο.
Τα πλαστικά αν θυμάμαι καλά (με βάση το drive) διαφέρουν από έκδοση σε έκδοση. -
1.2 65CV ACTIVE 11.111,00
1.4 77CV ACTIVE 11.550,00
1.2 65CV DYNAMIC 12.550,00
1.3 MJT 16V 75CV ACTIVE 12.950,00
1.4 77CV DYNAMIC 13.000,00
1.3 MJT 16V 75CV DYNAMIC 14.400,00
1.3 MJT 16V 90CV 6M DYNAMIC 15.550,00
1.3 MJT 16V 90CV 6M EMOTION 16.650,00
1.9 MJT 120CV 6M EMOTION 17.800,00
1.9 MJT 130CV 6M SPORT 17.500,00Αυτές είναι οι τιμές του Grande Punto στην Ιταλία.
Συνήθως στην Ελλάδα ειναι φτηνότερο
Το ενδιαφέρον θα είναι πόσο έχει ο 1.4 16V γιατί εαν ειναι στα 12Κ τότε θα γεμίσει ο τόπος..Ηρθέ το τέλος του κόσμου ???
Γαλλικό περιοδικό βγάζει το νέο Punto καλύτερο από το Clio ??
http://www.caradisiac.com/php/essai_tun ... unto_2.php -
Μετα το φιάσκο της AR με την 159 που ξεκινάει με 29900 (32+με το κλειδι στο χερι) η Skatault έγινε premium και πουλάει το 1.6 18 χιλιάρικα, όταν το megane ksekinaei 16.6 χιλιάρικα Ποιός νοήμων άνθρωπος δεν θα προτιμήσει το focus ή το αστρα 1.6?! Αντε γειά αρνίδες
Και για να είμαστε στο κλίμα των ημερών μην ξεχνάμε πως η Skatault συμμάχησε με τον 'Αξονα τροφοδοτώντας την πολεμική μηχανή του Χίτλερ. Και επίσης το σκάνδαλο με τα ψυκτικά της ELF που σκουριάζανε κινητήρες και τα δοχεία υπερχείλησης θύμιζαν χεσμένο καμπινέ.
-
Αργίας ένεκεν σήμερον, κάθομαι και χαζοξενυχτάω παρέα μ' ένα κονιακάκι και για όποιον έχει όρεξη, παραθέτω τις τιμές του Clio III (και των αξεσουάρ του) σε Γαλλία και Ελλάδα, μήπως και πάρουμε μια ιδέα για τα κριτήρια που η αντιπροσωπεία επέλεξε να εισάγει τις εκδόσεις που εισήγαγε (και μπας και ανακαλύψει κανείς σε ποιόν απευθύνεται ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο κατηγορίας Β+ )... Δεν θα μ' απασχολήσει η βασική 5θυρη έκδοση (λόγω φτηνιάρικου εσωτερικού και της ΑΝΟΗΤΗΣ αδυναμίας τοποθέτησης πίσω διαιρούμενου καθίσματος, σε ένα αυτοκίνητο κόστους 14.700 €...), καθώς και η 3θυρη 1.4. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
5θυρο 1.4, έκδοση confort (pack clima) expression
ΓΑΛΛΙΑ------------------------------------------------ΕΛΛΑΔΑ
Βασική τιμή:14.500--------------------------------------------15.480
-Μεταλ.χρώμα: 350-----------------------------------------------400
-Αυτόμ.κλιματισμός:400------------------------------------------STD
-ESP(πάει 'πακέτο'
με 15άρες ζάντες
αλουμινίου και
το σύστημα πα-
ρακολούθησης
της πίεσης των
ελαστικών) :1.050------------------------------------------------950
-Πανοραμική
ηλεκτρική
ηλιοροφή : 700----------------------------------------------------940
-Ράδιο CD-MP3
με ηχεία 4x15W):100(αν κατάλαβα καλά )----------------600
-Υποβοήθηση
παρκαρίσματος: 300----------------------------------------------290
-Ηλεκτρικοί
καθρέπτες : STD--------------------------------------------------100
ΣΥΝΟΛΑ: 17.400 €---------------------------------18.760 €5θυρο 1.6, έκδοση 1.6 confort pack clima dynamique
** ΓΑΛΛΙΑ----------------------------------------------ΕΛΛΑΔΑ**
Βασική τιμή : 15.200-------------------------------------------18.150
Για τ' αξεσουάρ ισχύουν οι παραπάνω τιμές, προσθέστε όμως (για την Ελλάδα) 100€ διαφοράς στο ESP (δεν ξέρω αν πηγαίνει 'πακέτο' με τις 16άρες ζάντες, που μάλλον είναι στάνταρντ) και 50€ στο ηχοσύστημα και για την Γαλλία 150 €, αν πάρετε ESP και 16άρες ζάντες. Στο σύνολο έχουμε
17.800 €, ή 17.950 €, ανάλογα με τις ζάντες για την **Γαλλία **και **21.240 €( ) **για την Ελλάδα!! Τσιμπημένη (για να μην πω τίποτ' άλλο) τιμούλα... Σας αφήνω, διότι έρχεται η κατάρρευση!! Τα λέμε το μεσημέρι ... -
Χαχαχαχα!! Τι τιμές είναι αυτές;;;
Θα πρέπει να είναι πολύ βλάκας να πάρει το ρενό με αυτή την τιμή!!!!
Εκτός αυτού είναι πολύυυυυυυυυυυ άσχημο!!! Μπλιαχ
-
Ξέρει κανείς αν υπάρχει σε κάποιον έμπορο στη Θεσσαλονίκη?
-
Παιδιά περιμένετε να δούμε και τις τιμές του νέου Yaris. Εκεί θα πέσει ακόμα μεγαλύτερο γελιο
-
νννναι... ειναι λιιιιιιγο τσιμπημενες ή μου φαινεται???
-
Αυτοκίνητο ή Clio...
-
Σύμφωνα με αυτά που παρέθεσε ο tony, δεν είναι πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό. Τώρα για διαφορά Ελλάδας-Γαλλίας, γκρρρ στην αντιπροσωπεία και στο ελληνικό αγοραστικό κοινό που αφήνει να δείχνουμε στην Ευρώπη ότι οσοδήποτε εξοπλισμένο αυτοκίνητο (με ανάλογη αύξηση της τιμής) είμαστε πρόθυμοι να το αποκτήσουμε, πράγμα που εις τη Δύση δεν συμβαίνει.
Το 1.6 πάλι δεν θα πουλήσει...αν δεν γίνει καμιά σημαντική προσφορά (ξέρετε, στα 2 το 1 δώρο κλπ.)
Για τον επερχόμενο ανταγωνισμό, κρατάω μικρό καλάθι, γιατί δεν ξέρω αν θα είναι πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα. Π.χ. όσο βγαίνει το 1.4 με τα 77 (ξέρετε ποιο!) δεν νομίζω να κάνει και πολλές πωλήσεις. Α, και κάτι άλλο: ρε παιδιά, αν αληθεύεουν αυτές οι συγκρίσεις του συμπαθούς Sakiss, πώς θα κουνιούνται τα ζώα Grande Punto 1.2 και Clio 1.2 8V; Ήμαρτον ρε παιδιά, έχουν και ένα βάρος...
-
Παναγια μου τι τιμες ειναι αυτες???
Δεν θα το παρει κανεις.....και κριμα γιατι θα ειναι καλο αμαξακι....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Δεν θα το παρει κανεις.....και κριμα γιατι θα ειναι καλο αμαξακι....Ειναι καλο αμαξακι για την κατηγορια του! Αμα περνουν ψηλα τον αμανε στην Ρενω (σικ ) και το χρυσοπουλανε τοτε παυει να ειναι καλο αμαξακι! Γιατι για τα λεφτα που δινεις απαιτεις παραπανω πραγματα!! Γνωμη μου πάντα!
Κι εγω οταν το ειδα, παρολο που με τη Ρενω δεν τα παω καλα (εχουμε απο αλλου προηγουμενα ) γουσταρα πολυ... Αλλα οχι κι ετσι!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Δεν θα το παρει κανεις.....και κριμα γιατι θα ειναι καλο αμαξακι....
Ειναι καλο αμαξακι για την κατηγορια του! Αμα περνουν ψηλα τον αμανε στην Ρενω (σικ ) και το χρυσοπουλανε τοτε παυει να ειναι καλο αμαξακι! Γιατι για τα λεφτα που δινεις απαιτεις παραπανω πραγματα!! Γνωμη μου πάντα!
Κι εγω οταν το ειδα, παρολο που με τη Ρενω δεν τα παω καλα (εχουμε απο αλλου προηγουμενα ) γουσταρα πολυ... Αλλα οχι κι ετσι!!
Έτσι όπως έχουν ξεχειλώσει οι κατηγορίες,ξεχειλώνουν και οι τιμές.
Τα λεγόμενα supermini είναι πλέον 4+ μέτρα, έχουν ποιότητα κύλισης και ανέσης μεγαλύτερης κατηγορίας κλπ.Έτσι αποκτούν και τιμή μεγαλύτερης κατηγορίας!Είμαι περίεργος αν θα υπάρχει supermini τελευταίας εσοδείας (yaris,punto,clio κ.α.) που να μπορεί να πάρει τα πόδια του (όχι 1.2 με 50 άλογα) και να κοστίζει 12.000-13.000....
Για να μη ξεχνιόμαστε,η ρενώ ζητάει 5-6 εκ. παλιές δραχμούλες για ένα 1.4!
-
Πραγματικά υπερβολικές τιμές. Σε αυτά τα λεφτά μπορεί κανείς να ανέβει κατηγορία!
Όσον αφορά το θέμα των κινητήρων, ευτυχώς η Ρενω εφοδιάζει το Κλιό εδώ και χρόνια με 16βάλβιδους κινητήρες πολύ καλής απόδοσης, που ξεκινούν απο τα 1200 κυβικά (76 άλογα) και φτάνουν τα 1600 (115 άλογα).
Renault Clio 2005