-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Αυτο που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα το οδήγησα για λιγο και δε μου άρεσε καθόλου. Περίεργη αίσθηση, άσχετο τιμόνι...
αλλο κλιο εχω εγω?
εχω την εντυπωση οτι οι φαν των γερμανικων κυριως αμαξιων εχουν αλλη οπτικη της οδικης συμπεριφορας απο τους γαλλοφιλους...πχ εγω το λεον τουρμπο που οδηγω δεν το συγκρινω με το κλιο το διλιτρο...μερα με τη νυχτα!
καμια φορα ουτε και με το δικο μου το κλιο δε το συγγκρινω που ειναι 1.4...κατα τ'αλλα το λεον υποτιθεται οτι εχει και σπορτιφ οδικη συμπεριφορα!
και κανεις δεν ειπε οτι το διλιτρο μεγκαν ηρθε να αντικαστησει το κλιο ουιλιαμς...ειναι ενα πολυ καλο gt! κομματι ακριβο νομιζω...Δeν ισχύει αυτό που λες γιατί εγώ υποκλίνομαι και στο Clio I και στο 106rallye/gti. Εσύ αναφέρεσαι στο δίλιτρο clio το οποίο σαφέστατα θα έχει άλλες επιλογές σε silent blocks αναρτήσεις κ.λ.π. οπότε οι διαφορές με το clio 1.4 που οδήγησα εγώ, θα είναι σημαντικές. Πρόσθεσε σε αυτό ότι to clio που οδήγησα δεν το πιεσα τόσο ούτε το οδήγησα για τόσο πολύ, όσο το Megane II 1600. Απλά έγραψα αυτό που μου φάνηκε με μία πρώτη επαφή που είχα, οπότε δέχομαι ότι μπορεί να έκρινα λάθος το clio II f/l .
Για το megane ΙΙ όμως θα επιμείνω στην άποψη μου. Ναι κρατάει ναι είναι σβέλτο, είναι όμως εντελώς αδιάφορο οδηγικά. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αυτο που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα το οδήγησα για λιγο και δε μου άρεσε καθόλου. Περίεργη αίσθηση, άσχετο τιμόνι...
αλλο κλιο εχω εγω?
εχω την εντυπωση οτι οι φαν των γερμανικων κυριως αμαξιων εχουν αλλη οπτικη της οδικης συμπεριφορας απο τους γαλλοφιλους...πχ εγω το λεον τουρμπο που οδηγω δεν το συγκρινω με το κλιο το διλιτρο...μερα με τη νυχτα!
καμια φορα ουτε και με το δικο μου το κλιο δε το συγγκρινω που ειναι 1.4...κατα τ'αλλα το λεον υποτιθεται οτι εχει και σπορτιφ οδικη συμπεριφορα!
και κανεις δεν ειπε οτι το διλιτρο μεγκαν ηρθε να αντικαστησει το κλιο ουιλιαμς...ειναι ενα πολυ καλο gt! κομματι ακριβο νομιζω...Δeν ισχύει αυτό που λες γιατί εγώ υποκλίνομαι και στο Clio I και στο 106rallye/gti. Εσύ αναφέρεσαι στο δίλιτρο clio το οποίο σαφέστατα θα έχει άλλες επιλογές σε silent blocks αναρτήσεις κ.λ.π. οπότε οι διαφορές με το clio 1.4 που οδήγησα εγώ, θα είναι σημαντικές. Πρόσθεσε σε αυτό ότι to clio που οδήγησα δεν το πιεσα τόσο ούτε το οδήγησα για τόσο πολύ, όσο το Megane II 1600. Απλά έγραψα αυτό που μου φάνηκε με μία πρώτη επαφή που είχα, οπότε δέχομαι ότι μπορεί να έκρινα λάθος το clio II f/l .
Για το megane ΙΙ όμως θα επιμείνω στην άποψη μου. Ναι κρατάει ναι είναι σβέλτο, είναι όμως εντελώς αδιάφορο οδηγικά.Άμα δεν είναι καλό το πλαίσιο ότι και ανάρτήσεις να του βάλεις δεν γίνεται τίποτα.
-
γιατι εχεις παρει μετοχες της Ρενο???
μαλλον θα πρεπει να το σκεφτω,ειναι και στα πανω της τωρα η εταιρεια...
Τώρα εγώ γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πιστεύεις στον κόσμο;
αυτο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι το ηλεκτρουδραυλικο τιμονι κανει 'νερα'...
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Άμα δεν είναι καλό το πλαίσιο ότι και ανάρτήσεις να του βάλεις δεν γίνεται τίποτα.Όχι και έτσι. Μπορεί να έχεις ένα άριστο πλαίσιο και να βάλεις ένα άθλιο τιμόνι με πολύ μαλακές αναρτήσεις. Τι να το κάνεις το πλαίσιο σε αυτή την περίπτωση?
μπορείς επίσης να πάρεις ένα golf IV να του βάλεις ένα σετ σκληρά αμορτισέρ και να δεις τρομερή βελτίωση όπως είχα δει εγώ στο δικό μου. Αν προχωρήσεις ακόμα ένα βήμα και αλλάξεις silent blocks με άλλα σκληρότερα τότε κυριολεκτικά έχεις αλλάξει αυτοκίνητο. Αυτό που δεν βελτιώνεται με τίποτα είναι η κακή γεωμετρία και σχεδιασμός της ανάρτησης. Αν αυτό είναι στραβό τότε ναι δε σώνεται.
Το megane για παράδειγμα που έχει καλό πλαίσιο και σχεδιασμό αναρτήσεων, στην turbo έκδοση μεταμορφώνεται και ας έχει πίσω άκαμπτο άξονα. Οι αλλαγές σε αναρτήσεις, ελαστικούς συνδέσμους κρεμαγιέρα κ.λ.π. έκαναν το θαύμα τους. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Άμα δεν είναι καλό το πλαίσιο ότι και ανάρτήσεις να του βάλεις δεν γίνεται τίποτα.
Όχι και έτσι. Μπορεί να έχεις ένα άριστο πλαίσιο και να βάλεις ένα άθλιο τιμόνι με πολύ μαλακές αναρτήσεις. Τι να το κάνεις το πλαίσιο σε αυτή την περίπτωση?
μπορείς επίσης να πάρεις ένα golf IV να του βάλεις ένα σετ σκληρά αμορτισέρ και να δεις τρομερή βελτίωση όπως είχα δει εγώ στο δικό μου. Αν προχωρήσεις ακόμα ένα βήμα και αλλάξεις silent blocks με άλλα σκληρότερα τότε κυριολεκτικά έχεις αλλάξει αυτοκίνητο. Αυτό που δεν βελτιώνεται με τίποτα είναι η κακή γεωμετρία και σχεδιασμός της ανάρτησης. Αν αυτό είναι στραβό τότε ναι δε σώνεται.
Το megane για παράδειγμα που έχει καλό πλαίσιο και σχεδιασμό αναρτήσεων στην turbo έκδοση μεταμορφώνεται και ας έχει πίσω άκαμπτο άξονα. Οι αλλαγές σε αναρτήσεις, ελαστικούς συνδέσμους κρεμαγιέρα κ.λ.π. έκαναν το θαύμα τους.Μα και στην περίπτωση που λες για το GOLF ένα καλό πλαίσιο περιγράφεις.Το πλαίσιο 'στρίβει'.Όλα τα άλλα διορθώνονται αλλά η κακή βάση ποτέ
-
Μα και στην περίπτωση που λες για το GOLF ένα καλό πλαίσιο περιγράφεις.Το πλαίσιο 'στρίβει'.Όλα τα άλλα διορθώνονται αλλά η κακή βάση ποτέΟk άρα συμφωνούμε...
-
meco, μάλλον τα ηλεκτρικά τιμόνια δεν συμπαθείς...Eπειδή έχει τύχει να οδηγήσω και Clio II 1.4 f/l τούμπανο (αμορτισέρ, ελατήρια και καμιά 120-130 άλογα) και καθημερινά οδηγώ Clio II 1.4 προ facelift, σου λέω ότι τα υδραυλικά τιμόνια είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σε σχέση με τα ηλεκτρικά. Megane και Clio f/l έχουν ηλεκτρικό και απλά και μόνο το ότι δεν έχουν καμιά αντίσταση ακόμα και στις μικρές ταχύτητες, σου χαλάει τη μέρα, αν είσαι συνηθισμένος σε υδραυλικό.
Να προσθέσω ότι το Clio II 1.4 προ facelift είναι ότι πιο 1 προς 1 αίσθηση από το Leon 20VT που υποτίθεται ότι είναι και σπορ σύμφωνα με τα περιοδικά...
-
Παιδακια τα ηλεκτρικα τιμονια εκτος του οτι ρυθμιζουν αναλογα με την ταχυτητα ρυθμιζουν και απο το διαγνωστικο της RENAULT.Το θεμα ειναι ομως να το λεει και η ψυχουλα σου οταν βλεπεις την στροφη να ερχεται....... Απο κουλους εχει γεμισει ο κοσμος!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης panos-ms έγραψε:
:evil: Παιδακια τα ηλεκτρικα τιμονια εκτος του οτι ρυθμιζουν αναλογα με την ταχυτητα ρυθμιζουν και απο το διαγνωστικο της RENAULT.Το θεμα ειναι ομως να το λεει και η ψυχουλα σου οταν βλεπεις την στροφη να ερχεται....... Απο κουλους εχει γεμισει ο κοσμος!!!!!!!!!!!!!!!Σωστά! Μέχρι τώρα και εγώ νόμιζα ότι τα τιμόνια ρυθμίζονται μόνο για περισσότερο ελάφρωμα στα εκπαιδευτικά γιατί ζεσταινόταν το μοτεράκι και μουλαρώνανε αλλά γίνεται και το αντίθετο.Μπορείς και να το βαρύνεις.
Πάντως να δείτε σε άλλες μάρκες τι γίνεται με τα ηλεκτρικά τιμόνια σε εκπαιδευτικά αυτοκίνητα.Με δύο γωνίες και παρκαρίσματα τελειώνει το τιμόνι. -
Δεν ξέρω για το τιμόνι του Megane και πόσο ελαφρύ και αναίσθητο είναι αλλά θα συμφωνήσω με τον meco στο πόση ανασφάλεια σου δίνει στις στροφές ένα τέτοιου είδους τιμόνι.Βίωσα για δύο χρόνια το ηλεκτρικό τιμόνι του απερχόμενου civic με το οποίο οδηγούσα στο περίπου σε μεγάλες ταχύτητες και στροφές αφου η πληροφόρηση ήταν απαράδεκτη.Δεν λέω ότι δεν υπήρχε κατευθυντικότητα ή ότι δεν έστριβε αλλά δεν μου έδινε την σιγουριά ότι το έκανε.Σε γενικές γραμμές και άλλα αυτοκίνητα με ηλεκτρικό τιμόνι που οδήγησα(π.χ. Avensis) την ίδια περίπου αίσθηση μου έδιναν.
-
:evil: Παιδακια τα ηλεκτρικα τιμονια εκτος του οτι ρυθμιζουν αναλογα με την ταχυτητα ρυθμιζουν και απο το διαγνωστικο της RENAULT.Το θεμα ειναι ομως να το λεει και η ψυχουλα σου οταν βλεπεις την στροφη να ερχεται....... Απο κουλους εχει γεμισει ο κοσμος!!!!!!!!!!!!!!!
Σωστά! Μέχρι τώρα και εγώ νόμιζα ότι τα τιμόνια ρυθμίζονται μόνο για περισσότερο ελάφρωμα στα εκπαιδευτικά γιατί ζεσταινόταν το μοτεράκι και μουλαρώνανε αλλά γίνεται και το αντίθετο.Μπορείς και να το βαρύνεις.
Πάντως να δείτε σε άλλες μάρκες τι γίνεται με τα ηλεκτρικά τιμόνια σε εκπαιδευτικά αυτοκίνητα.Με δύο γωνίες και παρκαρίσματα τελειώνει το τιμόνι.Υπάρχει και το Punto με το κουμπάκι city που αλλάζεις το πόσο ελαφρύ-βαρύ είναι.
Γενικά πάντως πρωτιμώ τα απλά υδραυλικά ή και χωρίς καμία υποβοήθηση
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
meco, μάλλον τα ηλεκτρικά τιμόνια δεν συμπαθείς...Eπειδή έχει τύχει να οδηγήσω και Clio II 1.4 f/l τούμπανο (αμορτισέρ, ελατήρια και καμιά 120-130 άλογα) και καθημερινά οδηγώ Clio II 1.4 προ facelift, σου λέω ότι τα υδραυλικά τιμόνια είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σε σχέση με τα ηλεκτρικά. Megane και Clio f/l έχουν ηλεκτρικό και απλά και μόνο το ότι δεν έχουν καμιά αντίσταση ακόμα και στις μικρές ταχύτητες, σου χαλάει τη μέρα, αν είσαι συνηθισμένος σε υδραυλικό.Να προσθέσω ότι το Clio II 1.4 προ facelift είναι ότι πιο 1 προς 1 αίσθηση από το Leon 20VT που υποτίθεται ότι είναι και σπορ σύμφωνα με τα περιοδικά...
Δεν έχω οδηγήσει προ facelift οπότε δεν μπορώ να ξέρω...
Κοίταξει υπάρχουν ηλεκτρικά και ηλεκτρικά. Στο RAV4 μου μου αρέσει πολύ.
Το στρώνω όμως τώρα και δεν έχω κινηθεί με υψηλες ταχύτητες, 120 και πάνω δηλαδή, για να διαπιστώσω αν έχει κακή αίσθηση στα πολλά χιλιόμετρα.
Από τα σύγχρονα αυτοκίνητα μου άρεσε πάρα πολύ το τιμόνι του fiesta ST.
Είναι ότι πιο κοντά έχω βρει στο τιμόνι του 106 rallye/gti που σαν και αυτό δεν είναι κανένα.
Στο Golf V μου φάνηκε απλά πολύ καλό αλλά δεν ενθουσιάστηκα κιόλας.
Αντίστοιχη γεύση μου άφησε και η GT και η 116. -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Δεν ξέρω για το τιμόνι του Megane και πόσο ελαφρύ και αναίσθητο είναι αλλά θα συμφωνήσω με τον meco στο πόση ανασφάλεια σου δίνει στις στροφές ένα τέτοιου είδους τιμόνι.Βίωσα για δύο χρόνια το ηλεκτρικό τιμόνι του απερχόμενου civic με το οποίο οδηγούσα στο περίπου σε μεγάλες ταχύτητες και στροφές αφου η πληροφόρηση ήταν απαράδεκτη.Δεν λέω ότι δεν υπήρχε κατευθυντικότητα ή ότι δεν έστριβε αλλά δεν μου έδινε την σιγουριά ότι το έκανε.Σε γενικές γραμμές και άλλα αυτοκίνητα με ηλεκτρικό τιμόνι που οδήγησα(π.χ. Avensis) την ίδια περίπου αίσθηση μου έδιναν.Καλά δεν το συζητάμε στο civic η κατάσταση είναι δραματική.
Πάντως για να οδηγάς μέσα στην πόλη είναι θαυμάσιο!!!!! -
Τόσο ο τύπος, διεθνής και ξένος ,όσο και πολλοί οδηγοί ''θάβουν'' τα ηλεκτρικά τιμόνια και όμως οι περισσότερες εταιρείες κατευθύνονται προς τα εκεί.Πέρα από το ότι επιτυγχάνεται μειωμένη κατανάλωση(το γιατί δεν το ξέρω,αυτό ισχυρίζεται η Honda στο manual του civic) υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση γι' αυτό;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Καλά δεν το συζητάμε στο civic η κατάσταση είναι δραματική.
Πάντως για να οδηγάς μέσα στην πόλη είναι θαυμάσιο!!!!!Σωστός με το ένα δάχτυλο έστριβε,όσο για το παρκάρισμα παιχνιδάκι(γι αυτό με βρίζει η γυναίκα μου τώρα με το Mondeo )
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Υπάρχει και το Punto με το κουμπάκι city που αλλάζεις το πόσο ελαφρύ-βαρύ είναι.
Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται τραγικά. Δε φτάνει που απο μόνο του είναι αρκετά ελαφρύ το τιμόνι του Punto II με το city έχανες κάθε πληροφόρηση...
Κάποια στιγμή και τα ηλεκτρικά θα βρούν το δρόμο τους,δε θυμάστε τι λέγαμε ή τι γράφανε τα περιοδικά στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν κυκλοφόρησαν ευρέως τα υδραυλικά; 'Καλό για υδραυλικό...' ήταν το πιο συχνό σχόλιο. -
θα βγαλω το τιμονι απο το ΙΙ και θα το βαλω στο ΙΙΙ...
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Τόσο ο τύπος, διεθνής και ξένος ,όσο και πολλοί οδηγοί ''θάβουν'' τα ηλεκτρικά τιμόνια και όμως οι περισσότερες εταιρείες κατευθύνονται προς τα εκεί.Πέρα από το ότι επιτυγχάνεται μειωμένη κατανάλωση(το γιατί δεν το ξέρω,αυτό ισχυρίζεται η Honda στο manual του civic) υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση γι' αυτό;Γιατί δεν υπάρχει μία παραπάνω τρόμπα η οποία καταναλώνει από το παραγόμενο έργο και φυσικά καταναλώνει ενέργεια-βενζίνη.Σε όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο συμβαίνει.Απλές αρχές μηχανικής.
Συν της άλλης καταργούνται σωλήνες για το υδραυλικό υγρό μειώνεται το βάρος από όλα αυτά και όλα αυτά έχουν κέρδος στην κατανάλωση.
Είναι μονόδρομος πια δεν υπάρχει γυρισμός. -
Τόσο ο τύπος, διεθνής και ξένος ,όσο και πολλοί οδηγοί ''θάβουν'' τα ηλεκτρικά τιμόνια και όμως οι περισσότερες εταιρείες κατευθύνονται προς τα εκεί.Πέρα από το ότι επιτυγχάνεται μειωμένη κατανάλωση(το γιατί δεν το ξέρω,αυτό ισχυρίζεται η Honda στο manual του civic) υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση γι' αυτό;
Γιατί δεν υπάρχει μία παραπάνω τρόμπα η οποία καταναλώνει από το παραγόμενο έργο και φυσικά καταναλώνει ενέργεια-βενζίνη.Σε όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο συμβαίνει.Απλές αρχές μηχανικής.
Συν της άλλης καταργούνται σωλήνες για το υδραυλικό υγρό μειώνεται το βάρος από όλα αυτά και όλα αυτά έχουν κέρδος στην κατανάλωση.
Είναι μονόδρομος πια δεν υπάρχει γυρισμός.Ωραία,δεν έχω αντίρρηση.Σκοπός είναι να καταφέρουν να έχουν τα ηλεκτρικά τιμόνια αίσθηση.Εως τότε όσοι έχουμε ακόμη τιμόνια όπως του Mondeo ας τα χαρούμε όσο γίνεται περισσότερο και ας δίνουμε και κάτι παραπάνω στην βενζίνη.Η απόλαυση πληρώνεται.
-
Η αλήθεια ειναι πως το τιμόνι του Megane είναι αρκετά αναίσθητο. Παρ' όλα αυτά το βρίσκω πιο άμεσο και βαρύ σε αίσθηση σε σχέση με τιμόνια αλλων πιο σπορ κατασκευών, π.χ. Subaru Forester 2.0 Turbo (το τιμόνι ειναι εντελώς πουπουλο).
Και πιστεψτε με, μια χαρούλα κρατά το Μεγκανάκι και γίνεται και διασκεδαστικό (υπερστροφικό) οταν το θελήσεις...
Renault Clio 2005